Dodaj do ulubionych

Licea w Zamościu

26.01.14, 23:36
Hej.
Mam pytanie do osób w temacie. Jak oceniacie poziom 1 LO w Zamościu? Jacy są nauczyciele, jaka jest atmosfera? Czy tam są szatnie? Jak wygląda sprawa z wf-em? Z tego co wiem, to klasy czasami chodzą na OSiR. Czy jakbym wybierał się do klasy matematyczno-ekonomicznej, to czy jest to dobry wybór, jeśli chodzi o 1 LO?
Chciałbym też poznać trochę faktów o 3 LO. Czy tam naprawdę jest tak fajnie jak mówią? Podobno nauczyciele słabo uczą (nie wszyscy), a uczniowie uważają się za nie wiadomo kogo.
I jeszcze chciałbym się dowiedzieć, jaki jest poziom nauczania niemieckiego w 1 i 3 LO.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • skipper-famous Re: Licea w Zamościu 28.01.14, 21:52
      Nikt nie doradzi? :(
      • ann.afrodyta Re: Licea w Zamościu 29.01.14, 18:34
        dawno się do szkoły chodziło ;-)
        • skipper-famous Re: Licea w Zamościu 29.01.14, 22:03
          Może jeszcze coś pamiętasz ;)
          • ann.afrodyta Re: Licea w Zamościu 30.01.14, 20:18
            ooo ja do mechanika chodziłam
            • Gość: ojojj Re: Licea w Zamościu IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 23:55
              Witaj ! Niedawno skonczyłam 1lo,jestem zeszłoroczną mmaturzystką, co prawda profil humanistyczny,ale coś tam powiedzieć mogę.;) Ogólnie w Zamościu panuje takie przekonanie: biol- chem/ med itp. -3 LO
              Mat- fiz/inf- 1 LO,human- 2 LO,nie wiem dlaczego :x Ja byłam średnio zadowolona,mialam slabych i chamskich nauczycieli(prsestrzegam przed polonistka M.L ;/) ale wiele osób, które ukończyło profil matematyczny jest zadowolonych i wiem,ze dostają się na świetne uczelnie.3 LO ma lepszą atmosferę i nauczyciele milej podchodzą do uczniów ( nie będą Cie tak cisnac z polaka i wosu;)),a mit,ze chodzą sami w czepkach urodzeni,pozostaje mitem :)Normalnie nie polecilabym 1,ale w Twoim wypadku,myślę ze mogę. Jednak to zawsze Twoja decyzja :)
              Życzę słusznego wyboru i pozdrawiam! :)

• skipper-famous Re: Licea w Zamościu 08.02.14, 19:32
                Akurat mam 2 znajome starsze ode mnie o rok, które poszły do 3 LO (biol-chem) i przeniosły się do 2 LO po niecałym tygodniu. One odradzały tam iść szczególnie ze względu na uczniów. Każdy uważa się za jakiegoś wielce bogatego i ważnego i wgl...
                I jeszcze chciałbym wrócić do tego niemieckiego - uczyłaś się go w liceum, czy wybrałaś inny język? Bo chcę wiedzieć jacy są nauczyciele niemieckiego w 1 LO. Moja aktualna nauczycielka jest okropna, a wiem, że w 3 LO ona ma swoje koleżanki, które pewnie mają identyczny sposób nauczania...
                • Gość: ojojj Re: Licea w Zamościu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.14, 11:29
                  No nie wiem jak jest,koleżanki chodziły i chwaliły :) może zależy na jaką się klasę trafi.Ja się uczyłam niemieckiego i cisnęła nas okropnie,mimo ze podstawa,to robiliśmy mnóstwo rzeczy ponad program.;/ Dwie koleżanki zdawały rozszerzenie z tegoż przedmiotu,wiec chyba byś nie narzekała;)Także jeżeli chodzi o poziom z niemieckiego,to raczej dobry(jest jeszcze inna bsbka,również dość wymagająca).Już niedługo będą się odbywały drzwi otwarte w liceach i innych,może postaraj się być,posłuchasz,zobaczysz,ocenisz i może to Ci coś pomoże.:)Jeszcze raz powodzenia w wyborze! :)
                  • skipper-famous Re: Licea w Zamościu 14.02.14, 14:27
                    Jak mówisz, że jest poziom i jest dobrze to dobrze :D
                    No cóż, zobaczymy jak się dalej życie potoczy. Dzięki wielkie.
    • skipper-famous Re: Licea w Zamościu 09.03.14, 18:07
      podbijam ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka