Dodaj do ulubionych

kawiarenka

09.01.05, 17:37
Ja zawsze miałam problemy ze znalezieniem kawiarenki internetowej , a to juz
zamkniete a to sie nie opłaca .
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: kawiarenka 10.01.05, 09:53
      Możesz skorzystać z internetu u mnie. Napisz na moją (czuk1) skrzynke
      internetowa. Majac laptop - możesz skorzystć z dobrodziejstwa utworzonego nam
      przez Cyberbajt, i serfować sobie bezposrednio w internecie siedzac na lawce na
      Rynku, bądż w jakimś przyrynkowym pomieszczeniu.
      pozdrawiam Cię Wiloo.
      • hubertus_zamoscicus Re: kawiarenka 10.01.05, 10:24
        kawiarenka internetowa była moim 1wszym pomysłem jaki narzucał się po
        wstapieniu do Zamościa. już wkrótce mogę Wam zdradzić powstanie kawiarenka na
        Podcieniach.
        hot spoty zdają rezulaty jeżeli:
        1. masz laptopa z wbudowaną kartą do odbioru internetu drogą radiową
        2. jeżeli cena usługi nie jest zabójczas dla użytkownika
        z tego, co wiem (a mogę sie mylić) tę formę połączenia z interentem obsługują
        operatotrzy komórkowi mający oczywiście monopol - do niedawna minuta połączenia
        kosztowała ok. 4 lub 5 zł. nie jest to chyba atrakcyjna usługa....lepiej
        postawić na kawiarenkę.
        miłego i słonecznego dnia
        • wiloa Re: kawiarenka 10.01.05, 14:38
          Dziekuje za informacje i zaproszenia na razie jestem daleko to nie skorzystam
          niestety pozdrowienia wiola
        • demkel Re: kawiarenka 10.01.05, 15:08
          hubertus_zamoscicus napisał:

> jeżeli cena usługi nie jest zabójczas dla użytkownika
          > z tego, co wiem (a mogę sie mylić) tę formę połączenia z interentem obsługują
          > operatotrzy komórkowi mający oczywiście monopol - do niedawna minuta połączenia
          >
          > kosztowała ok. 4 lub 5 zł. nie jest to chyba atrakcyjna usługa....lepiej
          > postawić na kawiarenkę.
          > miłego i słonecznego dnia

Hot-spot na starówce był reklamowany jako bezpłatny dostęp do sieci.
          Założyła go firma Cyberbajt, która dostarcza sieć drogą radiową, więc ma własną
          infrastrukturę.
          Tak więc myślę że nie ma tu żadnego haczyka, i jest to naprawdę darmowe.
          • hubertus_zamoscicus Re: kawiarenka 10.01.05, 15:12
            Hot-spot na starówce był reklamowany jako bezpłatny dostęp do sieci.
            > Założyła go firma Cyberbajt, która dostarcza sieć drogą radiową, więc ma
            własną
            > infrastrukturę.
            > Tak więc myślę że nie ma tu żadnego haczyka, i jest to naprawdę darmowe

bezpłatny dostęp? może i bezpłatna infrastruktura, ale napewno nie usługa
            interntowa.
            to byłby ewenement na skalę ogólnopolską - darmowy internet !
            • demkel Re: kawiarenka 10.01.05, 17:20

> bezpłatny dostęp? może i bezpłatna infrastruktura, ale napewno nie usługa
              > interntowa.
              > to byłby ewenement na skalę ogólnopolską - darmowy internet !

Dlaczego ewenement? Tak działa każdy hot-spot.
            • czuk1 Re: kawiarenka 10.01.05, 17:50
              Dlaczego nie? Placi firma komputerowa. m
          • czuk1 Re: kawiarenka 10.01.05, 17:49
            O Hubercie. Hubercie. Jesteś jakiś niewierny. Tyle było o tej łączności
            internetowej droga radiową z Rynku, a Ty nie sprawdzileś i kwestionujesz.

A swoja drogą kawiarenka internetowa na Rynku by sie przydala. Załóż.
            Janusz pisał, że korzystał w pkcie Xero na Rynku (róg Grodzkiej) sprawdzałem.
            Maja w lokalu tym wolne miejsce na 1 stanowisko komupterowe - turyści mogli by
            mieć jakąś atrapę kawiarenki. Szkoda, że nie założyło (choć był zamiar)
            stanowiska do łączności internetowej - Centum Informacji Turystycznej. Może to
            będzie w br. m
            • hubertus_zamoscicus Re: kawiarenka 11.01.05, 07:49
              czuk1 napisał:

> O Hubercie. Hubercie. Jesteś jakiś niewierny. Tyle było o tej łączności
              > internetowej droga radiową z Rynku, a Ty nie sprawdzileś i kwestionujesz.

Mariuszu, ja nie kwestionuję, tylko nie dowierzam. w 1wszym poście pisałem "że
              mogę się mylić" jako że czytałem gdzieś kiedyś o wysokich cenach takiego
              dostepu internetowego.
              poprzednich wątków na ten temat nie śledziłem.
              a czy ktoś z Was korzystał już z takiego bezpłatnego dostępu interentowego z
              Rynku?
              kawiarenki nie zakładam osobiście, ale znam osobę, która to pragnie zrobić.
              narazie ma tylko problemy z sanepidem i konserwatorem zabytków....
              pozdrawiam
              h.s.
              • czuk1 Re: kawiarenka 11.01.05, 09:16
                To na marginesie. Zwierzenie. Ja kurcze nie moge zainstalować lacza
                internetowego w moim podzamojskim mieszkaniu. przeszkadzaja zaklócenia od linii
                wysokiego napiecia. I korzystam z internetu "kątem". Duza to niewygoda. Ale
                może dzieki temu nie uzależnię się od internetu. m
                • wiloa Re: kawiarenka 11.01.05, 20:35
                  Cos takiego Mariusz nie moze sie zainstalowac do internetu! a jak chciales to
                  zrobic przez telefon?
    • negatyv Re: kawiarenka 13.01.05, 01:07
      Nic dziwnego ze nie ma kawiarenki, bo to sie naprawde nie oplaca! Koszty zwrotu
      inwestycji przy malej kawiarence są tak długie, ze w międzyczasie trzeba znowu
      inwestowac w sprzet. Czasy kawiarenek mijają. Kiedys sie rozwijały, bo koszty
      internetu byly duze, a łącz szrokopasmowych było jak na lekarstwo. Obecnie
      prężnie rozwijają sie HOT SPOTy, czyli dostep bezprzewodowy. Kazde miasto ma
      praktycznie jakies miejsce z darmowym internetem. Dziekujmy Cyberbajtowi ze sie
      zdecydowali na tę inwestycje. To naprawde Dziala!
      • wiloa Re: kawiarenka 13.01.05, 12:06
        Dzieekuje za rzeczowe wyjasnienia, teraz juz rozumiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka