Dodaj do ulubionych

Ceny mandatów !

21.01.05, 02:21
Mogę dziś dodać jedną, za przejście przez ulicę w miejscu nie dozwolonym 50
zł. Sam sie o tym wczoraj przekonałem.
Obserwuj wątek
    • blotniarka.stawowa Re: Ceny mandatów ! 21.01.05, 02:29
      No i czemu lamiesz prawo, ryzykujesz smierc lub kalectwo i chudszy portfel,
      Ubociku?!
    • szczur1 Re: Ceny mandatów ! 21.01.05, 14:42
      tym razem nie ubott a ubotta zaskoczyli
      • koziorozka Re: Ceny mandatów ! 21.01.05, 15:28
        Zdradz prosze Ubott, ktora to ulica i w ktorym miejscu taka zdradliwa sie
        okazala, ze unikac jej nalezy
        • wiloa Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 21.01.05, 17:19
          Ja musze się przyznac że jak samochody nie jada i pomimo ze jest czerwone
          swiatlo to czasami ide na co bede czekać?, skoro pusto na ulicy? pozdrow. wiola
          • ubott.1 Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 21.01.05, 23:05
            Przechodziłem z Urzedu Gminy na parking po drugiej stronie ulicy. Dzisiaj
            rowniez tam bedąc zauwazylem jak tuz kolo kiosku ruchu czaił sie policjant ze
            strażniczką ze straży miejskiej. Ale dzis mnie nie złapano.
            • koziorozka Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 00:49
              No, to gratulacje!!!
            • kex7 Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 10:50
              No to masz się czym chwalić. Powinni Cię złapać i dowalić z 200 zł manadatu
              zebyś następnym razem poszedł chocby kilometr do najbliższego przejścia. Czy Ty
              myslisz ze oni chcą dla nas źle? Słyszałem ze tu na tym forum sami tacy
              porządni i ułożeni a tu prosze - jaki przyklad dajesz! Nie wstyd Ci?
              • negatyv Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 14:01
                A moze sie po prostu ubott spieszyl, a straznicy nie zauwazyli? Dlaczego tyle
                agresji w twoim komentarzu?
                Pozdrawiam
                • januszx Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 14:58
                  Przepisy są dla ludzi a nie człowiek dla przepisów. Ubott moje gratulacje:-))
                  • kex7 Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 15:04
                    A policja jest od tego żeby te przepisy egzekwować. Janusz, a gdzie Twoja
                    moralność którą do niedawna tak się zasłaniałes? Gdzie Twoje dawanie przykladu
                    nieletnim? Ostatnio jeszcze rugałes mnie za dawanie złych wzorców a tu takowe
                    popierasz? Nie rozumiem Was. Ale dodam ze coraz więcej będzie przykladów w tym
                    mieście o wyłapywaniu takich jak ubott w sytuacji łamania przepisów. W
                    normalnym kraju nikt nie wyobraża sobie chodzenia na skróty a co mówić o
                    przechodzeniu przez jezdnię w miejscu niedozwolonym. Tu wychodzi z Was
                    małomiasteczkowa zamojska mentalność. Dopóki się jej nie wyzbędziecie nie macie
                    szans na nic! Tym bardziej na jakikolwiek rozwój w tej dziurze.
                    • negatyv Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 15:57
                      Wytłumacz mi jaki związek ma malomiasteczkowa mentalnosc w przyzwalaniu na
                      lamanie przepisow? Sadzisz, ze w Warszawie nie ma takich ludzi [przyzwalajacych]
                      i nikt nie lamie przepisow??
                      Poza tym troche zagalopowales sie, obrazajac moje miasto nazywajac je dziura.
                      Bedac w Berlinie stwierdzisz, ze Warszawa to dziura, a w Nowym Jorku, ze Berlin
                      to dziura.
                      Poza tym wlasny rozwoj nie jest zwiazany z miejscem zamieszkania, czy pobytu,
                      ale z checia inwestowania w siebie, cieszenia sie zyciem, dostrzegania jasnych
                      stron w kazdej zyciowej sytuacji. Ciagle narzekajac i obrazajac wszystkich
                      dookola siebie nie rozwiniesz sie w zadnym miejscu na swiecie.
                      Mimo wszystko zycze Ci jak najlepiej.

PS.
                      Swoja droga ciesze sie, ze jest wiecej patroli policyjnych w Zamosciu pod
                      rzadami nowego komendanta.
                      • szpak_zam Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 16:21
                        Mi też o mały włos portfel nie schódł ale już chodze na przejście - prawie
                        zawsze ;) A poza tym właśnie co sie stało że tyle policji i straży miejskiej po
                        naszych pięknych ulicach chodzi??

ps. kex, Ty jestes policjantem ??
                        • januszx Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 16:26
                          Kex nie przesadzaj nie widziłaś ,że zartowałem:-)) Przepisów należy
                          przestrzegać ! Ubocie proszę chodzić po zebrach:-))
                          pozdrawiam
                          J
    • benia30 Re: Ceny mandatów ! 22.01.05, 16:37
      Ubottcie, następnym razem nie daj się złapać i pamiętaj, że: za chodzenie po
      torowisku zapłacisz 50 zł, za picie alkoholu w miejscach niedozwolonych - 100
      zł, za jazdę bez zapiętych pasów bezpieczeństwa - 100 zł, za korzystanie podczas
      jazdy z telefonu i trzymanie słuchawki lub mikrofonu w ręku - 200 zł, za
      zakłócanie (np. sąsiadom) ciszy nocnej - 200 zł, za wyprowadzanie psa bez smyczy
      - 200 zł, za naklejanie ogłoszeń w miejscach niedozwolonych - do 500 zł.
      Bądź czujny!!!
      • koziorozka Re: Ceny mandatów ! 22.01.05, 17:33
        A mi sie podobalo w Londynie. W samiusienkim centrum swiatla przy zebrach sa
        albo tylko dla kierowcow (piesi ich prawie nie widza) albo nawet jak sa i dla
        pieszych, to tylko informacyjnie, a nie zakazowo. Nikt nie robi problemu z
        przechodzenia na czerwonym, jesli zadne auto nie jedzie. Dopiero w razie
        wypadku policja dochodzi, kto mial zielone. No i wtedy masz przechlapane, jesli
        nawet tobie nic sie nie stalo, ale auto pogielo karoserie np. na latarni chcac
        uniknac kolizji. Miasto jest dla ludzi, glownie pieszych, a nie aut.
        • januszx jak jeżdzi Europa... 22.01.05, 17:48
          A wiecie co się dzieje w Mediolanie , byłem, w szoku!. Jedziesz cały czas
          głowna ulicą, co chwile zebra i czerwone światło , ale ludzie lub jeden
          człowieczek przechodzi może na co czwartym semaforze. I wiecie co robia
          kierowcy? w ogóle nie zwracaja uwagi ,że jest czerwone dla nich a dla pieszych
          zielone . Kierowca tylko zwalnia , obserwuje czy żaden pieszy nie zbliża się do
          przejścia i jeśli nie ma nikogo to jedzie dalej ..trudno nie przyznac ,że jest
          to uatwianie sobie zycia:-))
          Droga Koziorożka czy Mediolan jest głownie dla zmotorozyzowanych?:-)))
          Pozdrawiam
          J
          • negatyv Re: jak jeżdzi Europa... 22.01.05, 18:01
            Dla wszelkich dogowych "legalistów" polecam Szwecje i Danie. Wszyscy jezdza
            zgodnie z przepisami i nawet nikt nie mysli o ich lamaniu :)
            • benia30 Re: jak jeżdzi Europa... 22.01.05, 18:16
              negatyv napisał:

> Dla wszelkich dogowych "legalistów" polecam Szwecje i Danie. Wszyscy jezdza
              > zgodnie z przepisami i nawet nikt nie mysli o ich lamaniu :)

Podczas zeszłorocznego urlopu miałam możliwość porównania zachowań kierowców i
              pieszych w Danii i na Ukrainie. Widać tu wielki kontarst - u Duńczyków przepisy
              drogowe to świętość (żadnemu Duńczykowi przez myśl nawet nie przejdzie by
              przejść na drugą stronę ulicy na czerwonym świetle!!!), u tych drugich, pieszych
              i kierowców, żadne przepisy nie istnieją (przynajmniej we Lwowie), zbiór zasad
              poruszania się po drogach to czysta fikcja...
    • ubott.1 Do kex7 !!!! 23.01.05, 01:54
      Widzisz kex7 ja nie chwale sie tu ani tez nie obrazam policjantow tylko
      napisałem co mi sie przydażyło. Sadze iz zaplace słusznie mandat i zadnym
      słowem nie napisałem jacy to są zli policjanci. Wiec dziwi mnie to co
      napisałeś. Watek moj raczej powstał jako przestroga i informacja o cenach
      mandatów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka