ubott.1 21.01.05, 02:21 Mogę dziś dodać jedną, za przejście przez ulicę w miejscu nie dozwolonym 50 zł. Sam sie o tym wczoraj przekonałem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blotniarka.stawowa Re: Ceny mandatów ! 21.01.05, 02:29 No i czemu lamiesz prawo, ryzykujesz smierc lub kalectwo i chudszy portfel, Ubociku?! Odpowiedz Link Zgłoś
szczur1 Re: Ceny mandatów ! 21.01.05, 14:42 tym razem nie ubott a ubotta zaskoczyli Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Ceny mandatów ! 21.01.05, 15:28 Zdradz prosze Ubott, ktora to ulica i w ktorym miejscu taka zdradliwa sie okazala, ze unikac jej nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
wiloa Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 21.01.05, 17:19 Ja musze się przyznac że jak samochody nie jada i pomimo ze jest czerwone swiatlo to czasami ide na co bede czekać?, skoro pusto na ulicy? pozdrow. wiola Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 21.01.05, 23:05 Przechodziłem z Urzedu Gminy na parking po drugiej stronie ulicy. Dzisiaj rowniez tam bedąc zauwazylem jak tuz kolo kiosku ruchu czaił sie policjant ze strażniczką ze straży miejskiej. Ale dzis mnie nie złapano. Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 00:49 No, to gratulacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kex7 Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 10:50 No to masz się czym chwalić. Powinni Cię złapać i dowalić z 200 zł manadatu zebyś następnym razem poszedł chocby kilometr do najbliższego przejścia. Czy Ty myslisz ze oni chcą dla nas źle? Słyszałem ze tu na tym forum sami tacy porządni i ułożeni a tu prosze - jaki przyklad dajesz! Nie wstyd Ci? Odpowiedz Link Zgłoś
negatyv Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 14:01 A moze sie po prostu ubott spieszyl, a straznicy nie zauwazyli? Dlaczego tyle agresji w twoim komentarzu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 14:58 Przepisy są dla ludzi a nie człowiek dla przepisów. Ubott moje gratulacje:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kex7 Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 15:04 A policja jest od tego żeby te przepisy egzekwować. Janusz, a gdzie Twoja moralność którą do niedawna tak się zasłaniałes? Gdzie Twoje dawanie przykladu nieletnim? Ostatnio jeszcze rugałes mnie za dawanie złych wzorców a tu takowe popierasz? Nie rozumiem Was. Ale dodam ze coraz więcej będzie przykladów w tym mieście o wyłapywaniu takich jak ubott w sytuacji łamania przepisów. W normalnym kraju nikt nie wyobraża sobie chodzenia na skróty a co mówić o przechodzeniu przez jezdnię w miejscu niedozwolonym. Tu wychodzi z Was małomiasteczkowa zamojska mentalność. Dopóki się jej nie wyzbędziecie nie macie szans na nic! Tym bardziej na jakikolwiek rozwój w tej dziurze. Odpowiedz Link Zgłoś
negatyv Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 15:57 Wytłumacz mi jaki związek ma malomiasteczkowa mentalnosc w przyzwalaniu na lamanie przepisow? Sadzisz, ze w Warszawie nie ma takich ludzi [przyzwalajacych] i nikt nie lamie przepisow?? Poza tym troche zagalopowales sie, obrazajac moje miasto nazywajac je dziura. Bedac w Berlinie stwierdzisz, ze Warszawa to dziura, a w Nowym Jorku, ze Berlin to dziura. Poza tym wlasny rozwoj nie jest zwiazany z miejscem zamieszkania, czy pobytu, ale z checia inwestowania w siebie, cieszenia sie zyciem, dostrzegania jasnych stron w kazdej zyciowej sytuacji. Ciagle narzekajac i obrazajac wszystkich dookola siebie nie rozwiniesz sie w zadnym miejscu na swiecie. Mimo wszystko zycze Ci jak najlepiej. PS. Swoja droga ciesze sie, ze jest wiecej patroli policyjnych w Zamosciu pod rzadami nowego komendanta. Odpowiedz Link Zgłoś
szpak_zam Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 16:21 Mi też o mały włos portfel nie schódł ale już chodze na przejście - prawie zawsze ;) A poza tym właśnie co sie stało że tyle policji i straży miejskiej po naszych pięknych ulicach chodzi?? ps. kex, Ty jestes policjantem ?? Odpowiedz Link Zgłoś
januszx Re: Czy zawsze chodzicie tylko na zielonym? 22.01.05, 16:26 Kex nie przesadzaj nie widziłaś ,że zartowałem:-)) Przepisów należy przestrzegać ! Ubocie proszę chodzić po zebrach:-)) pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Ceny mandatów ! 22.01.05, 16:37 Ubottcie, następnym razem nie daj się złapać i pamiętaj, że: za chodzenie po torowisku zapłacisz 50 zł, za picie alkoholu w miejscach niedozwolonych - 100 zł, za jazdę bez zapiętych pasów bezpieczeństwa - 100 zł, za korzystanie podczas jazdy z telefonu i trzymanie słuchawki lub mikrofonu w ręku - 200 zł, za zakłócanie (np. sąsiadom) ciszy nocnej - 200 zł, za wyprowadzanie psa bez smyczy - 200 zł, za naklejanie ogłoszeń w miejscach niedozwolonych - do 500 zł. Bądź czujny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: Ceny mandatów ! 22.01.05, 17:33 A mi sie podobalo w Londynie. W samiusienkim centrum swiatla przy zebrach sa albo tylko dla kierowcow (piesi ich prawie nie widza) albo nawet jak sa i dla pieszych, to tylko informacyjnie, a nie zakazowo. Nikt nie robi problemu z przechodzenia na czerwonym, jesli zadne auto nie jedzie. Dopiero w razie wypadku policja dochodzi, kto mial zielone. No i wtedy masz przechlapane, jesli nawet tobie nic sie nie stalo, ale auto pogielo karoserie np. na latarni chcac uniknac kolizji. Miasto jest dla ludzi, glownie pieszych, a nie aut. Odpowiedz Link Zgłoś
januszx jak jeżdzi Europa... 22.01.05, 17:48 A wiecie co się dzieje w Mediolanie , byłem, w szoku!. Jedziesz cały czas głowna ulicą, co chwile zebra i czerwone światło , ale ludzie lub jeden człowieczek przechodzi może na co czwartym semaforze. I wiecie co robia kierowcy? w ogóle nie zwracaja uwagi ,że jest czerwone dla nich a dla pieszych zielone . Kierowca tylko zwalnia , obserwuje czy żaden pieszy nie zbliża się do przejścia i jeśli nie ma nikogo to jedzie dalej ..trudno nie przyznac ,że jest to uatwianie sobie zycia:-)) Droga Koziorożka czy Mediolan jest głownie dla zmotorozyzowanych?:-))) Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
negatyv Re: jak jeżdzi Europa... 22.01.05, 18:01 Dla wszelkich dogowych "legalistów" polecam Szwecje i Danie. Wszyscy jezdza zgodnie z przepisami i nawet nikt nie mysli o ich lamaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: jak jeżdzi Europa... 22.01.05, 18:16 negatyv napisał: > Dla wszelkich dogowych "legalistów" polecam Szwecje i Danie. Wszyscy jezdza > zgodnie z przepisami i nawet nikt nie mysli o ich lamaniu :) Podczas zeszłorocznego urlopu miałam możliwość porównania zachowań kierowców i pieszych w Danii i na Ukrainie. Widać tu wielki kontarst - u Duńczyków przepisy drogowe to świętość (żadnemu Duńczykowi przez myśl nawet nie przejdzie by przejść na drugą stronę ulicy na czerwonym świetle!!!), u tych drugich, pieszych i kierowców, żadne przepisy nie istnieją (przynajmniej we Lwowie), zbiór zasad poruszania się po drogach to czysta fikcja... Odpowiedz Link Zgłoś
ubott.1 Do kex7 !!!! 23.01.05, 01:54 Widzisz kex7 ja nie chwale sie tu ani tez nie obrazam policjantow tylko napisałem co mi sie przydażyło. Sadze iz zaplace słusznie mandat i zadnym słowem nie napisałem jacy to są zli policjanci. Wiec dziwi mnie to co napisałeś. Watek moj raczej powstał jako przestroga i informacja o cenach mandatów. Odpowiedz Link Zgłoś