Dodaj do ulubionych

KUL - STALOWA WOLA

22.03.06, 09:51
Witam!

Jestem studentem w SW na KULu no i nie bardzo mogę dostrzec coś fajnego w tym mieście. CO można ciekawego robić wieczorami weekendowymi? Gdzie można sie bawić, gdzie zjeść itd...
Obserwuj wątek
    • megi852 Re: KUL - STALOWA WOLA 22.03.06, 13:11
      Baić: ARKADIA - polecam,
      PLANETA, POKUSA.
      Zjeść, tu jest już trudniej, jedni wolą ROME inni Tawerne,
      Jeżeli chodzi o pizze to ja wole Rustice2 mają dobre sosy.
      Jezeli ma ktoś jakas propozycje chetnie poslucham.
      Pozdrawiam wiosennie
    • megi852 Re: KUL - STALOWA WOLA 22.03.06, 13:12
      ale przyznam że brakuję w Stalowej Woli np kręgielni z prawdziwego zdarzenia :)
      basen po remoncie będzie całkiem całkiem :)
      • s_szymon Re: KUL - STALOWA WOLA 22.03.06, 16:56
        no przyznam że smakowała mi pizza w da grasso nawet. w rustice jednej byłem i
        średnio bardzo. jeszcze w słonecznej też średnio, ale w jokerze była spoko. a
        fajny macie basen? i gdzie on jest?
        • pizza18 Re: KUL - STALOWA WOLA 22.03.06, 17:17
          Basen jest przy ulicy Hutniczej, znajduje się na obiektach MOSIR-u koło
          stadionu Stali... Co do barów to polecam BAJER przy ul. Okulickiego i Rustice
          II na Jana Pawła II. W Jokerze jest fajna atmosfera i klimacik...

• mayaka Re: KUL - STALOWA WOLA 22.03.06, 20:43
      SZYMON lepiej Wez sie za nauke bo jak tak dalej bedzie to szybciej przejdziesz
      na Emeryture niz skonczysz KUL
      • s_szymon Re: KUL - STALOWA WOLA 23.03.06, 11:45
        mayaka... nie przesadzaj... kto by się na weekendzie uczył. zaoczni od nauki mają cały tydzień a nie weekendy :/ Dzięki wszystkim... ale muszę jednak wam powiedzieć coś nie miłego... takiego brudnego i smutnego miasta jak Stalowa Wola to w Polsce nie widziałem... no jak już to na ukrainie albo na węgrzech...
        • mariusz-ef Re: KUL - STALOWA WOLA 23.03.06, 13:21
          poczekaj do wiosny ;-) bedzie lepiej

zmiasto zazielenieje, będzie piękniejsze no i... stalowowolanki... (sam sie
          przekonasz jesli jeszcze nie wiesz)
        • mayaka Re: KUL - STALOWA WOLA 23.03.06, 18:33
          A moze tak za miotle i pozamiatac
          A kto brudzi chyba ze soltys z domostawy to ZRObil
          • monika8686 Re: KUL - STALOWA WOLA 21.04.06, 20:54
            smiac mi sie z was chce:) hehhe ja studiuje na KUlu i jestem bardzo zadowolona nic mi nieprzeszkadza mieszkam w stalowej juz od 15 lat i jakos to Miasto mi sie ejszcz enie znudzilo wrecz przeciwnie jest lepsze niz bylo:) nigdy w zyciu bym sie stad nie wyprowadzila sa tu wspnialy klimat wiele imprezek itd:) i nie wiem jak wy wogole porownujecie Mielec ze Stalowka smaic mi sie z tego chce wielkie <lol2> strzaleczka
    • katarynka_aa Re: KUL - STALOWA WOLA 23.03.06, 13:18
      s_szymon to ty chyba w niewielu miastach Polski byłeś skoro Stalową Wole tak
      kiepsko oceniasz, a jeśli sie nudzisz to może jakiś klub studencki sobie
      załużcie na tym Kulu.......albo kup sobie granat i sie rozerwij
      pozdrawiam
      • gramian Re: KUL - STALOWA WOLA 23.03.06, 18:43
        polecam dancingi w sloneczku :D
    • rafal767 Re: KUL - STALOWA WOLA 23.03.06, 18:46
      Zdecydowanie polecam dancingi w sloneczku :) a w okresie wiosenno letnim
      Drinkparkparty w poblizu:D:D:D:D:D
      • hilderyk1 Re: KUL - STALOWA WOLA 23.03.06, 20:48
        Ha ha ha a ciekawe gosciu z jakiego miasta Ty jesteś? Jeżeli Ci coś tutaj nie
        pasuje to wyjeżdzaj stąd i nie truj więcej d..y , au revoir.
        • s_szymon Re: KUL - STALOWA WOLA 23.03.06, 23:25
          tzn. ja jestem z Mielca ale w wielu miastach polski byłem. do brzydkich należą
          jeszcze napewno Łódź i Starachowice. Jakoś tak mało macie remontów itd., stare
          autobusy, elewacje peerelowskie jakby, wszystko posiane po obrzeżach. nie jest
          najgorzej, ale kto był w Mielcu niech szczerze przyzna... nie chwale się... nam
          się udało rozwiązać problemy, a mogłobyć tak jak u was. napewno u was też
          niebawem coś ruszy. no widziałem że w słoneczku były jakieś dencingi. wpadne z
          kumplem kiedyś. narazie przeważnie spędzamy wieczory w pokusie albo clubie dvd.
          PYTANKO: ma ktoś wiadomość na temat noclegów tańszych od 30zł za osobne na noc?
          bo to troche kasy :/
          • alfonso8 Re: KUL - STALOWA WOLA 24.03.06, 00:22
            to koleś wyjechałeś z pięknym Mielcem....Wenecja północy buahaha.Sorry nie
            jestem stąd ale w Mielcu byłem i Stalowa zdecydowanie na plus. Dziś jechałem
            nowiutkim autobusem (kupionych ostatnio kilka przez miasto)a mieszkam w
            przedwojennej dzielnicy miasta gdzie z PRL to najwyzej jest kiosk Ruchu.
            Rozumiem ze w Mielcu nie ma zabudowan z PRL hmmm ciekawe. Remonty to kolego tez
            sa a spoldzielniane bloki praktycznie wszystkie sa lub sa w trakcie docieplania
            ( rownież malowania) Przy tym buduje sie nowe drogi ( ooo w Mielcu cos nie
            widac tego a na dowód można przeczytać w "echu dnia" biadolenia włodarzy
            Mielca) buduje sie tez nowe obiekty w tym nowoczesne oddzialy szpitala,za dwa
            miesiace rozpocznie sie budowa sadu i prokuratury, generalny remont przechodzi
            basen mosir a w przyszlym roku powstanie nowy, powoli rozpocznie sie
            modernizacja innych obiektow sportowych.O innych obiektach mógłbym troche
            jeszcze napisać ale szkoda czasu. Stalowa Wola jest jedynym po Gdyni osrodkiem
            architektury art-deco.Z PRL ma ona niewiele wspolnego szanowny kolego.Po
            obrzeżach to rozsiane jest najwyżej zboże , bo co innego? może urzędy, a może
            uczelnie??? Chyba nie. Sklepy wielkopowierzchniowe( tesco,centrum) tak bo tam
            ich miejsce podobnie jak zakladów produkcyjnych i innych firm.Nic wiecej tam
            nie ma- pokaż mi coś więcej. Rozrywka tez jest: dwa kina na b.dobrym poziomie,
            kluby, puby w tym z muzyka na żywo ( tło,ultima) . Chłopie! ja myślałem że ty
            taki rozkapryszony bo może z Gdańska czy Poznania... a Ty z Mielca. No daj
            spokoj bo to po prostu śmiech na sali.trudno się jednak dziwić jak ktoś tylko
            od knajpy do knajpy chodzi to nic nie zobaczy. A szkoda. Proponuje spacer na
            trzeźwo.
          • lolo125 Re: KUL - STALOWA WOLA 24.03.06, 08:11
            Znam Mielec powiedziałbym nawet że bardzo dobrze i powiem jedno: piszesz bzdury
            - autobusy u nas stare? w Mielcu jeżdżą autosany H9 (sam takim jechałem) u nas
            wycofane w latach 80
            - jeżeli studiujesz na KULu to dookoła masz nie peerelowskiej elewacje lecz
            budynki z okresu COPu a więc przedwojenne (jeżeli jesteś z Mielca sam wiesz co
            również Mielec zawdzięcza COPowi)
            - mało remontów z tym się zgodzę
            - wszystko posiane po obrzeżach???? to znaczy co? co masz na myśli mówiąć
            obrzeża? chodzi o to zę nie wszędzie można dojść w 5 minut na piechotę i czasem
            trzeba podjechać MKSem ?
            - kina nie ma porównania sam przyznasz
            Poza tym pozdrowienia dla Mielca naprawdę :)niedużo brakowało a zamieszkałbym
            tam.
            • s_szymon Re: KUL - STALOWA WOLA 24.03.06, 11:09
              z czym się zgodze to drogi w powiecie stalowowolskim są znacznie lepsze. ogólne połączenia tras samochodowych i pociągowych znacznie lepsze niż w moim powiecie. ale bez przesady. autobusy to nie gadajcie śmiech na sali bo to jest dla dzieci z gimnazjum, które szpanują odzywkami... u nas od przełomu tysiącleci jeżdżą głównie solarisy i niskopodłogowe. są też te stare ale bardzo niewiele i żadko są puszczane w ruch miejsci - bardziej podmiejski. co do kin - byłem w MDK tylko. ekran bardzo mały, system dźwięków nie wiem jaki, ale nie powala... plusem są odległości między stanowiskami odbiorcy i wygoda fotela- raczej plus. macie kilka chórów i osób na muzykę napalonych. takie rzeczy mnie kręcą, ale na spotkania kulturalne o charakterze miejsce nie powinno się płacić... ale to tlyko 10zł... dla innych nie... ogólnie np bardzo mi się nie podoba że pomiędzy blokami jest masa powierzchni niezadbanej zieleni - szczególnie często bywam w okolicach ofiar katynia i to jest fatalne, naprawde. wygląda tam tak jakby nikt nie zamieszkiwał okolic. w mielcu całym NIGDZIE tak nie ma, bo zaraz by ktoś skarge złożył gdzieś, gdzie trzeba. Kino jednak w Mielcu obecnie w remoncie gruntownym, ale ekran większy i sprzęt na najwyższym poziomie. był publikowany z 2 lata temu rankling kin polskich i mieleckie było w 20. poza tym jeszce z rzeszowa był helios tylko jeśli chodzi o podkarpacie. ze stadionem też coś miasto powinno zrobić... z halą sportową także... no na imprezki to tam chodze czasem, ale nic nie spodobało mi się bardzo. było fajknnie, ale to może że bez wielu ziomków fajnych... w pokusie jak byłem to dresowo było i już tam nie poszliśmy z kumplami. ale w bajerze mi się podobało. fajny bar mleczny - tanio i szybko. żadnego sportu na wysokim poziomie nie ma. nożna w 3 lidze ( oby szanse na awans wykorzystali, to może będą w .... pierwszej lidze ;) - wtajemniczeni wiedzą :D ), no a koszykówka ma szanse na awans do extraklasy, ale nie wierze, bo czytając ich wypowiedzi ( sportowcy i działącze) nie wierzą w pokonanie napewno - jak już by byli w finale - Znicza Jarosław. Co do Mielca to widowiskowe są mecze i oprawy piłkarskiej IV ligi (FKS STAL MIELEC) no i przez całe podkarpacie są murowanym kandydatem do awansu do.... DRUGIEJ ligii ;). Poza tym są siatkarki w extraklasie kobiet - KPSK STAL MIELEC i walczą za tydzień o półfinał mistrzostw polski z Grześkami Kalisz. Piłkarze ręczni są liderami grupy i najprawdopodobniej awansują do extraklasy szczypiornistów ( mają 3 ptk i jeden mecz mniej od najbliższego rywala). Poza tym jest teżwiele innych sportów które przyciągają liczne rzecze kibiców -siatkówka mężczyzn, tenis stołowy, futsal, brydż, lekkoatletyka i in. Narazie nie mam czasu pisać więcej...

PEACE !!!
              • lolo125 Re: KUL - STALOWA WOLA 24.03.06, 16:38
                Miałem nie komentować ale niech tam....
                "autobusy to nie gadajcie śmiech na sali bo to jest dla dzi
                > eci z gimnazjum, które szpanują odzywkami...:
                sam zacząłeś
                "u nas od przełomu tysiącleci jeżdż
                > ą głównie solarisy i niskopodłogowe. są też te stare ale bardzo niewiele i
                żadk
                > o są puszczane w ruch miejsci - bardziej podmiejski."
                Kłamiesz, bywałem i jestem często w Mielcu, autosan H9 króluje, popracuj
                również nad ortografią.
                " co do kin "
                no właśnie mamy dwa (Wrzos i Ballada) jest wybór (4 filmy dziennie), przypomnij
                kiedy w Mielcu była ostatnio ogólnopolska premiera i czy gdy dopadną już jakąś
                nowość nie grają jej non stop?
                "system dźwięków nie wiem jaki"
                przy wejściu pisze
                Co do sportu :stadion Wasz moim zdaniem jeden z najlepszych w Polsce czasy
                świetności ma już dawno za sobą (trybuny podparte drewnianymi balami).
                Ani ten ani mój poprzedni post nie miał zamiaru dyskredytować Mielca -
                odpowiadam tylko na Twoje co raz głupsze argumenty.
                pozdrawiam
                • s_szymon Re: KUL - STALOWA WOLA 24.03.06, 17:33
                  przecież wy macie tylko 5 autobusów i to takich średnich a nie dobrych, a u nas
                  tylko jest kilka staroci... o kinie nie gadaj bo są ogólnopolskie premiery
                  ciekawszych pozycji, a czy to również są europejskie to się nie orientuje, ale
                  jak ogólnopolskie tzn że 1 klasa. kina 2 zamknęli bo nie było potrzeby w tamte
                  kase walić. mają za górką cyranowską wybudować centrum kinowe. chyba w
                  przyszłym roku to ma ruszyć.

na stadion jest już prawie zaklepane 10 mln zł!!! facet... opanuj się... a po
                  co na 4 lige stadion z zadaszeniem i krzesełkami na 30 tys widzów? teraz po
                  awansie i tak będzie... tzn na wakacjach rusza all. no a na przyszłych
                  wakacjach rusza budowa basenów z aquaparkiem podobno jakimś na europe. wszystko
                  jest związane z wykorzystywaniem funduszy unijnych ze ZPORR - zintegrowany
                  program operacyjny rozwoju regionów i in. pan senator władysław ortyl -
                  wiceminister ds rozwoju "wschodniej bramy" jest z mielca i pomaga włodarzom w
                  tym także. pani poseł skowrońska wtedy odpowiada za sprawy pozostałe tak że
                  mielec ładnie się trzyma :) Specjalna Strefa Ekonomiczna EUROPARK Mielec - w
                  ciągu 10 lat zatrudniła 12 tys pracowników i cały czas się rozwija. jakby ten
                  down co w UK siedzi ( zarąbał kilka mln zł na Laboratorium Frankcjonowania
                  Osocza) to byłoby kilka tysięcy więcej miejsc pracy. rusza w tym roku jeszcze
                  STIHL i też będzie nieźle. A ponadto interesuje się troche Parkiem Przemysłowym
                  który ma powstać i Park Narzędziowy - stawiam po obliczeniach pewnych z innymi
                  na kilka tys miejsc. Ale czasami chce sięza dużo i nie starcza głowy na to... A
                  przecież wybory. A p. Marszałek Podkarpacia chciałby być bardzo prezydentem
                  Mielca i żeby nie zaszkodziło to miastu... Wiecie że Mielec miałby duże szanse
                  na rozgrywanie meczy w ramach ME 2012 gdyby tylko ta A4 przebiegała przez
                  Mielec i byłaby sieć kolejowa? ale nie ma szans na to już... bo cała baza jest
                  i doświadczenie... ale nic... pozdrawiam!
                  • mayaka Re: KUL - STALOWA WOLA 24.03.06, 18:12
                    to co tu robisz w takiej nedznej dziurze
                    • s_szymon Re: KUL - STALOWA WOLA 24.03.06, 18:44
                      studiuje... i nie mam zamiarów przenosić się na dzienne... :/
                  • lolo125 Re: KUL - STALOWA WOLA 24.03.06, 19:12
                    Współczuje, że przyszło ci studiować w takiej dziurze, będąc mieszkańcem
                    takiego WSPANIAŁEGO miasta.
                    pozdrowienia dla wszystkich normalnych mielczan :)
              • just223 Re: KUL - STALOWA WOLA 30.03.06, 15:00
                Fajni jesteście, kłócicie sie o wyższość Mielca nad Stalową Wolą i odwrotnie, a
                tak naprawdę to nie samo miasto w którym się mieszka jest najważniejsze tylko
                klimat jaki ma się w najbliższym otoczeniu. Studiuję w Stalowej od trzech lat i
                przyznaję, że nie jest to najatrakcyjniesze miasto w Polsce, chetnie
                zmieniłabym je na jakiś Kraków lub Wrocław. mimo to dobrze się tu czuję mam
                swoje miejce i fajnych ludzi wokół siebie. A te szare bloki wokół... Cóż
                • eternit2 Re: - STALOWA WOLA - fajnie jest 30.03.06, 15:46
                  Szanujcie Nasze Miasto, bo jest fajowe.
                  • nyyankee KUL jest cool 30.03.06, 16:50
                • sq8ipy Re: KUL - STALOWA WOLA 31.03.06, 00:31
                  Ja studiuje w Krakowie, a jednak po studiach mam zamiar wrócić do Stalowej :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka