15.05.06, 22:56
czy ktoś mógłby mi napisac, którędy dokładnie ma biec obwodnica? Chodzi mi o odcinek blisko Sanu. W którym miejscu ma go przekraczac?
Obserwuj wątek
    • steelwill przekraczać San? 18.05.06, 02:39
      witam. z tego co mi wiadomo, to przedluzenie obecnie istniejacego odcinka
      obwodnicy nie bedzie przekraczalo Sanu. Droga zostanie pociagnieta u podnoza
      skarpy (kasacja czesci ogrodkow dzialkowych), potem zblizy sie bardzo do rzeki
      w okolicach mostu (droga w kierunku Pysznicy), a nastepnie wzdluz lasku kolo
      Elektrowni "spotka sie" z ul. Energetykow. Tam albo powstanie rondo, albo
      bezkolizyjny wlot, albo tez wiadukt nad ulica i torami i wtedy obwodnica
      zostalaby polaczona z planowana obwodnica Niska.

Jesli chodzi o przekraczanie Sanu, to wydaje mi sie, ze byc moze masz na mysli
      planowana ekspresowa droge S74, ktorej czescia bylaby stalowowolska obwodnica.
      O ile dobrze pamietam plany, droga ta odbijalaby na wschod od obwodnicy w
      okolicach dzisiejszego jej poczatku kolo ul. Poniatowskiego/Szopena i
      przekraczala San (nowy most!) mniej wiecej na wysokosci ul. KEN, by potem
      drugim brzegiem Sanu leciec do okolic Zarzecza, gdzie polaczylaby sie z droga
      S19 (Bialystok-Rzeszow chyba).

Ale to nie sa zadne sprawdzone informacje, moze niech ktos kompetentny sie
      wypowie :)
      • erwk Re: przekraczać San? 18.05.06, 13:12
        masz nieaktualne info.
        obwodnica nie bedzzie biegla wzdluz Sanu. po prostu ta czesc co jest zrobiona
        bedzie podciągnięta przez kawałek Okulickiego i nowym wiaduktem przez tory,
        potem prosto do cmentarza, dorgą przez las do huty, droga przez hutę i dalej
        prawdopodbnie przez las do Niska po zatorskiej stronie torów. taki jest obecnie
        projekt
        • steelwill Re: przekraczać San? 18.05.06, 17:06
          Akurat informacje o tym prebiegu trasy tez mam, ale przyznaje, ze nie
          wiedzialem, iz to jest obowiazujaca wersja, bo to sie juz pare razy
          zmienialo :) I podejrzewam, ze sie zmieni jeszcze ;) Natomiast przebieg drogi
          S74 bedzie chyba taki, jak opisalem, wiec i przeprawa przez San bedzie.

Sam oceniam ten pomysl bardzo dobrze, pod warunkiem zamienienia Przemyslowej w
          porzadna arterie. Ale i wyjazd na Tarnobrzeg by sie poprawil (tranzyt z
          Lublina) i ciezkie pojazdy do/z huty nie prulyby przez miasto, a piekne tereny
          nad Sanem zostalyby oszczedzone - zreszta ja sobie nie wyobrazam tam drogi w
          sytuacji, gdy San co kilka lat zalewa blonia.

Hm, ale czy na pewno czescia obwodnicy miasta mialaby byc droga przez hute,
          tzn. ta obecnie budowana? Musieliby ja kompletnie przebudowac przeciez...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka