Dodaj do ulubionych

Może teraz z innej beczki .

IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 27.10.03, 23:34
Jakie Waszym zdaniem media najlepiej przekazuja informacje ? Które stacje
radiowe i telewizyjne podobaja sie Wam najbardziej ?
Obserwuj wątek
    • Gość: JBB Re: Może teraz z innej beczki . IP: *.oc.oc.cox.net 28.10.03, 03:55
      Tez z innej beczki,
      Przeczytane : ....construction of the Tower of Pisa "

" In 12th-century Pisa ,Italy,the construction firm of Morrelli and Sons,
      whose members were all afflicted with a genetic disorder in which the left leg
      was cosiderably shorter than the right,begin work on a new tower. "

Nie moge sobie wyobrazic jaka atrakcje mielibysmy w Zamosciu gdyby Zamojski
      zatrudnil przy budowie Ratusza zamiast B.Morando a firme Morrelli i Synowie.
      Pozdrawiam Wszystkich Zamoscian,
      JBB

• stach40 Re: Może teraz z innej beczki . 28.10.03, 07:20
        Gość portalu: JBB napisał(a):

> Tez z innej beczki,
        > Przeczytane : ....construction of the Tower of Pisa "
        >
        > " In 12th-century Pisa ,Italy,the construction firm of Morrelli and Sons,
        > whose members were all afflicted with a genetic disorder in which the left
        leg
        > was cosiderably shorter than the right,begin work on a new tower. "
        >
        > Nie moge sobie wyobrazic jaka atrakcje mielibysmy w Zamosciu gdyby Zamojski
        > zatrudnil przy budowie Ratusza zamiast B.Morando a firme Morrelli i Synowie.
        > Pozdrawiam Wszystkich Zamoscian,
        > JBB
        >
        Przecież Zamościa nie budowała jedna firma ale budowniczych (oprócz
        architekta Morando który narzucił włascicielom jak mają wyglądać kamienice)
        rzemieślnicy wynajmowani przez właścicieli posesji. Nie można więc robić takich
        porównań z Pizą i jej wynajetym jednym budowniczym. To chyba były (we Włoszech)
        inne tradycje. Może byli daleko do przodu w podziale pracy. Tak jak wczoraj
        słyszę w radio , że w roku 1830 (u nas powstanie listopadowe i brak
        państwowości, początki rozwoju dużego przemysłu) w Londynie rozpoczęto- czy
        oddano? - METRO. Więc takie porównania nie wnoszą wiele do sprawy Zamościa.
        Mnie frapują sprawy w zasięgu mojej wyobrażni i mojego życia. Pierwsze -
        wielka renowacja Starego Miasta Zamościa siłanmi PKZ z całego kraju w latach
        1979-1980 kiedy uratowano( unowocześniono i przywrócono świetnośc) dla ok. 40 %
        zasobów Starego Miasta. Byla poddana pobieżnej renowacji także synagoga ale
        jakość tych robót okazała się b.słaba - efekt widzimy.
        I interesuje mnie jak zorganizowana zostanie i przeprowadzona w latach
        najbliższych kompleksowa rewitalizacja przy pomocy (być może, tak jak w 12 wieku
        w Pizie) przez jedną firmę specjalistyczną z Poczdamu? Chciałbym to widzieć.
        pozdrawiam uczestnika forum JBB ktory tak wiele treści wnosi do naszych dyskusji
        m
        • Gość: JBB Re: Może teraz z innej beczki . IP: *.oc.oc.cox.net 28.10.03, 16:34
          Stach40,
          Przepraszam Cie bardzo.
          Korzystajac z tytulu "Z innej beczki " zacytowalem zartobliwy opis budowy
          "Krzywej wiezy " w Pizie.
          Pozdrawiam Cie serdecznie. JBB
          • czuk1 Re: Może teraz z innej beczki . 29.10.03, 07:06
            Gość portalu: JBB napisał(a):

> Stach40,
            > Przepraszam Cie bardzo.
            > Korzystajac z tytulu "Z innej beczki " zacytowalem zartobliwy opis budowy
            > "Krzywej wiezy " w Pizie.
            > Pozdrawiam Cie serdecznie. JBB
            I wyszło na jaw, że moj kolega nie zna angielskiego. Nie szkodzi - ale sens
            obydwu wypowiedzi doskonale rozumiemy. pzdr Mariusz
    • Gość: ubott Re: Może teraz z innej beczki . IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 21:34
      • Gość: ubott Re: Może teraz z innej beczki . IP: *.zamosc.sdi.tpnet.pl 28.10.03, 21:43
        A dla mnie z TV to TVN z faktami, TVN-24, ich sposób prowadzenia, komentarze z
        odrobiną uszczypliwości, ośmieszające głupotę i brak kompetencji. Ze stacji
        radiowych to RMF. Z portali zaś internetowych to onet.
        • czuk1 Re: Może teraz z innej beczki . 29.10.03, 07:18
          Gość portalu: ubott napisał(a):

> A dla mnie z TV to TVN z faktami, TVN-24, ich sposób prowadzenia, komentarze
          z
          > odrobiną uszczypliwości, ośmieszające głupotę i brak kompetencji. Ze stacji
          > radiowych to RMF. Z portali zaś internetowych to onet.

Nie mogę Cię nie poprzeć. Choć z takim moim poglądem. Bierze sie on
          prawdopodobnie z pozostałościami PRL (we mnie) chociem liberał ekonomiczny a
          także z przywiązania do tego co polskie. A więc razi mnie jednostronność
          wypowiedzi ekonomicznych (z pozycji wszystko wiedziących-wyroczni i
          reprezentujących całą bankowość ) przedstawicieli banków oraz innych wypowiedzi
          ekonomistów w których brak na ogół przedstawicieli rządu i banków polskich, co
          podważa rzetelność dziennikarską. Dotyczy to jednak tylko specjalnych -
          ekonomicznych tematów. Wiadomości TVN24 są już prowadzone bardziej rzetelnie.
          Dopuszczani są i chętnie chodzą na spotkania przedstawiciele władzx i różnych
          opcji politycznych. Powtarzam. Chodzi mi o monopol, butę i jednostronność
          przedstawicieli banków zagranicznych, jako jedynie wiarygodnych dla TVN24.
          Myślę, że wielu ekonomistów ze świata naukowego i ekonomistów pracujących w
          finansach i bankowości polskiej (instytucjach o polskim kapitale i instytucjach
          budzętowych) nie ustępuje wiedzą tym "autorytetom" z TVN 24.TVN24 staje się w
          ten sposób tubą opozycji rządowej. Proszę dokładnie temu się przyjrzeć
          • Gość: janusz Re: Może teraz z innej beczki . IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.10.03, 08:44
            W kwestii programow informacyjnych, zgadzam sie rzeczywiscie TVN24 ma duze
            zalety i jest oparty na profejonalistach, ktorym daje sie (w miare) zachowac
            bezstronnosc. Jeśli chodzi o inne programy lubie jednak TVP, nie odpowiada mi
            rozrywka w stacjach komercyjnych.A tak naprawde to nie przepadam za telewizją
            i traktuje ja niekiedy jak to piate koło u wozu..
        • gammma Re: Może teraz z innej beczki . 29.10.03, 09:17
          o nie, tylko nie RMF i onet - nie trawie tej "sieczki". jak dla mnie to tylko
          stara trojka i gazeta. ale cos, de gustibus.....
          pzdr
          g

> A dla mnie z TV to TVN z faktami, TVN-24, ich sposób prowadzenia, komentarze
          z
          > odrobiną uszczypliwości, ośmieszające głupotę i brak kompetencji. Ze stacji
          > radiowych to RMF. Z portali zaś internetowych to onet.
          • januszx Re: Może teraz z innej beczki . 29.10.03, 09:36
            Tyle ze starej Trójki został nam Kaczkowski!!!, Niedziecki, Ptaszyn
            Wroblewski!(nie zupełnie pracownik jak mówi), czasmi pojawi się Mann w nocy,
            czy Chojacki z Wasowskim. Ja raduje się tymi resztkami, choć tyle.
            • gammma Trojka 29.10.03, 09:50
              no tak, marne resztki dawnej trojki zostaly. jak slysze te wszystkie jenifery
              szakiry i inne tym podobne plastiki non stop w tej stacji to mi sie noz
              otwiera...
              a co z Niedzwiedzkim? tez go wywalili? wczoraj zauwazylam w forach prywatnych
              forum Trojka
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15115
              jest pare osob ktore chca walczyc. zobaczymy co z tego wyjdzie.
              pzdr
              g

januszx napisał:
              > Tyle ze starej Trójki został nam Kaczkowski!!!, Niedziecki, Ptaszyn
              > Wroblewski!(nie zupełnie pracownik jak mówi), czasmi pojawi się Mann w nocy,
              > czy Chojacki z Wasowskim. Ja raduje się tymi resztkami, choć tyle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka