Dodaj do ulubionych

Kraków - Zamość samochodem

16.11.03, 19:54
Witam z Krakowa:)

Jaką trasę wybrać, żeby najszybciej dojechać z Krakowa do Zamościa?

Ile to mniej więcej kilometrów i ile czasu mi potrzeba?

Dzięki za odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • users1 Re: Kraków - Zamość samochodem 16.11.03, 20:25
      zbigniew74 napisał:

> Witam z Krakowa:)
      >
      > Jaką trasę wybrać, żeby najszybciej dojechać z Krakowa do Zamościa?
      >
      > Ile to mniej więcej kilometrów i ile czasu mi potrzeba?
      >
      > Dzięki za odpowiedzi:)

Witaj Zbigniew74
      Zapraszamy do Zamościa, miło będzie gościć.
      Myślę że wielkiego wyboru nie masz. Proponuję z Krakowa w kierunku granicy
      wschodniej w kierunku przejścia w Medyce przez Tarnów, Rzeszów, Łańcut i w
      Przeworsku w lewo na Sieniawę, Tarnogród, Biłgoraj i jesteś w Zamościu. Według
      mnie ok 315 km. Czas przejazdu zależy już od Ciebie. Droga raczej dobra.
      Można kombinować inne połączenie np. po lewej stronie Wisły przez
      Koszyce,Pacanów, Połaniec,Łoniów, Tarnobrzeg, Stalowa Wola, Janów Lub, Frampol -
      Szczebrzeszyn (nowy odcinek droki, nie ma jej na mapach) no i Zamość odległość
      ok 330 km.
      Polecam trasę pierwszą, ale wybór pozostawiam Tobie.
      Pozdrawiam. Wpadaj czasem do nac na forum choćby powiedzieć jak się jechało i
      jakie wrażenia z Zamościa. Hej szerokiej drogi
      • zbigniew74 Re: Kraków - Zamość samochodem 16.11.03, 20:52
        users1 napisał:

> Zapraszamy do Zamościa, miło będzie gościć.

Będę służbowo:)

> Myślę że wielkiego wyboru nie masz. Proponuję z Krakowa w kierunku granicy
        > wschodniej w kierunku przejścia w Medyce przez Tarnów, Rzeszów, Łańcut i w
        > Przeworsku w lewo na Sieniawę, Tarnogród, Biłgoraj i jesteś w Zamościu.
        Według
        > mnie ok 315 km. Czas przejazdu zależy już od Ciebie. Droga raczej dobra.
        > Można kombinować inne połączenie np. po lewej stronie Wisły przez
        > Koszyce,Pacanów, Połaniec,Łoniów, Tarnobrzeg, Stalowa Wola, Janów Lub,
        Frampol
        > -
        > Szczebrzeszyn (nowy odcinek droki, nie ma jej na mapach) no i Zamość
        odległość
        >
        > ok 330 km.
        > Polecam trasę pierwszą, ale wybór pozostawiam Tobie.

Tą trasę do Przeworska znam, jadę jakieś 3 - 3,5 h, od Przeworska to podbno
        jakieś 120 km?

Wydaje mi się, że trasa na Sandomierz jest krótsza i mniej uczęszczana przez
        ciężarówki?
        Po mapie to prościej tak jest, ale kto to wie:)

> Pozdrawiam. Wpadaj czasem do nac na forum choćby powiedzieć jak się jechało
        i
        > jakie wrażenia z Zamościa. Hej szerokiej drogi

O jeździe powiem, muszę niestety wrócić w ten sam dzień na 15.00 do Krakowa i
        zastanawiam się o której wyjechać:)
        • users1 Re: Kraków - Zamość samochodem 16.11.03, 22:26
          Witaj Zbigniew
          Zazwyczaj jeżdże drogą przez Rzeszów, ale droga Rzeszów Kraków szczególnie po
          modernizacji mnie denerwuje (wysepki, pasy itp) myślę że wiesz o czym mówię,
          wówczas jadę "lewą stroną Wisły". Może masz rację że tu mniej ciężarowych, choć
          gdzie ich nie brak. Jeżeli wybierzesz tą drogę to pamiętaj w miejscowości
          Frampol nie skrecaj w prawo na Biłgoraj tylko jedź prosto wyjedziesz w
          Szczebrzeszynie i tu w lewo 20 km Zamość. Piszę o tym bo to jest nowa dobra
          droga (nie obawiaj się i wytniesz ponad 20 km. Co do czasu przejazdu zdecyduj
          sam, ale myślę że 70 może 80 średnio na 100. Szerokiej drogi.
          Pozdrawiam
          • czuk1 Re: Kraków - Zamość samochodem 17.11.03, 07:09
            users1 napisał:

> Witaj Zbigniew
            > Zazwyczaj jeżdże drogą przez Rzeszów, ale droga Rzeszów Kraków szczególnie po
            > modernizacji mnie denerwuje (wysepki, pasy itp) myślę że wiesz o czym mówię,
            > wówczas jadę "lewą stroną Wisły". Może masz rację że tu mniej ciężarowych,
            choć
            >
            > gdzie ich nie brak. Jeżeli wybierzesz tą drogę to pamiętaj w miejscowości
            > Frampol nie skrecaj w prawo na Biłgoraj tylko jedź prosto wyjedziesz w
            > Szczebrzeszynie i tu w lewo 20 km Zamość. Piszę o tym bo to jest nowa dobra
            > droga (nie obawiaj się i wytniesz ponad 20 km. Co do czasu przejazdu zdecyduj
            > sam, ale myślę że 70 może 80 średnio na 100. Szerokiej drogi.
            > Pozdrawiam
            Popieram trasę nową drogą krajową przez Szczebrzeszyn - Frampol-Janów-
            Rzeszów . W Rzeszowie malutki objazd (zalecam) już w mieście kiedy jest
            kierunkowskaz na Radom-Kraków , wtedy omijam Centrum - ale to nie jest
            konieczne. pzdr Czuk.
            • januszx Re: Kraków - Zamość samochodem 17.11.03, 09:22
              Witaj Zbigniewie, Jeśli miałbys troszkę wiecej czasu mógłbys też wybrać dziką
              i uroczą trasę z Rzeszowa do Jarosławia, Czieszanowa. Bełzca i dalej
              Zamościa, przejedziesz w ten sposób przez dzikie i piękne
              Roztocze Wschodnie:-).
              Ale widzę inny problem - planujesz powrót do Krakowa tego samego dnia.
              Obawiam sie , że to nie będzie mozliwe:-).
              Jak juz wjedziesz do naszej Perły to nie ma gadania musisz choć kilka godzin
              poświęcić na zwiedzanie, sam zobaczysz tego nie da się powstrzymać... to
              miasto tak działa....
              Pomyśl o tym przed wyjazdem
              pozdrawiam j
    • januszx Re: Kraków - Zamość samochodem 18.11.03, 09:23
      Zbigniewie czekamy na relację z podróży...
      pozdrawiam
      j
      • zbigniew74 Relacja:) 200 zł mandat :( 18.11.03, 21:23
        Pojechałem trasą na Sandomierz:)
        Ilość km 300, czas 4,15 godz.

Tam: Do Łoniowa trasa raczej pustawa, na odcinku Tarnobrzeg - Stalowa Wola
        mocno zapchana, ale jakoś za Tarnobrzegiem był odcinek w lesie w obszarze
        zabudowanym a ja pojechałem jak poza zabudowanym a nawet trochę więcej:) No i
        200 zł musze zapłacić na poczcie:)Za Niskiem w stronę Janowa OK, późniejh też.

Gorzej z powrotem bo już ciemno było:(

Tras OK w dzień, w nocy chyba będę wracał prze Rzeszów:)
        • users1 Re: Relacja:) 200 zł mandat :( 18.11.03, 21:50
          Dzięki za informacje, szkoda tych 200
          Zapraszamy do Zamościa na dłużej, a na stałe na FZ
          Pozdrawiam
        • januszx Re: Relacja:) 200 zł mandat :( 19.11.03, 19:50
          zbigniew74 napisał:

> Pojechałem trasą na Sandomierz:)
          > Ilość km 300, czas 4,15 godz.
          >
          > Tam: Do Łoniowa trasa raczej pustawa, na odcinku Tarnobrzeg - Stalowa Wola
          > mocno zapchana, ale jakoś za Tarnobrzegiem był odcinek w lesie w obszarze
          > zabudowanym a ja pojechałem jak poza zabudowanym a nawet trochę więcej:) No
          i
          > 200 zł musze zapłacić na poczcie:)Za Niskiem w stronę Janowa OK, późniejh
          też.
          >
          > Gorzej z powrotem bo już ciemno było:(
          >
          > Tras OK w dzień, w nocy chyba będę wracał prze Rzeszów:)

Będziesz wracał przez Rzeszów?, czyli gdzie teraz jesteś?
          A widziałęś chociaż Zamość?, czy czasu zbrakło?
          pozdrawiam j
          • wiloa Re: Relacja:) 200 zł mandat :( 20.11.03, 21:54
            Zbigniewie powiedz co słychac w Krakowie?, juz dawno byłam tam, a to takie
            ladne miasto z klimatem , prawie jak nasz Zamość..:)i czy graja hejnał w
            kierunku Zamościa>?
            • zbigniew74 Re: Relacja:) 200 zł mandat :( 22.11.03, 16:18
              wiloa napisała:

> Zbigniewie powiedz co słychac w Krakowie?, juz dawno byłam tam, a to takie
              > ladne miasto z klimatem , prawie jak nasz Zamość..:)i czy graja hejnał w
              > kierunku Zamościa>?

Nie, no pewnie że grają:)

A w poniedziałek znów Was odwiedzę:) Mam nadzieję, że obędzie się bez mandatu:)
              • mm-ka Re: Relacja:) 200 zł mandat :( 22.11.03, 21:49
                Zyczę Ci szerokiej drogi bez Policji.Może teraz będziesz miał więcej czasu na
                dokładniejsze zwiedzenie Zamościa,naprawdę warto.
                Pozdrawiam M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka