noie 31.05.05, 11:12 Hej ...czy ktos z was uzywa dekodera z cyfry+ ? oficjalnie jest on dostepny tylko na terenie PL ale jak wiadomo w praktyce jest inaczej. czy ktos moglby cos polecic lub ewentualnie odradzic ? pozdrawiam noie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heidiklum Re: cyfra TV 31.05.05, 12:02 Hej, zglaszam sie, bo mamy cyfre+ i to od dawna. Rzeczywiscie, w papierach, ktore sie dostaje i podpisuje jest wspomniane, ze dekoder sluzy do odbioru programow w Polsce - ale jakichs kategorycznych tekstow, ze surowo zabronione, albo pod grozba kary wieloletniego wiezienia - czegos takiego sobie nie przypominam. Ale nie wspominalam o tym, ze cyfra+ jedzie z nami do Niemiec milym panom z obslugi:)... A same programy? - fajnie jest miec polska tv, szczegolnie, jesli dba sie o kontakt z jezykiem i po prostu sprawami polskimi. My kupujemy cyfre+ glownie ze wzgledu na pilke nozna: na zywo mecze ligi polskiej, angielskiej, hiszpanskiej, wloskiej i francuskiej, no i koszykowka, zuzel, itp. Od czasu do czasu jest dobry film na canal+, albo hbo. Moim zdaniem warto sobie taki prezent sprawic. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kalkos Re: cyfra TV 31.05.05, 16:46 mialem jakis czas ale chcialem sie jezykowo podszkolic i zrezygnowalem. nie zaluje:) Odpowiedz Link
j.franzen Re: cyfra TV 09.06.05, 19:12 Przywiozlam zestaw Cyfry+ do DE jeszcze przed wejsciem Polski do EU. Podczas kontroli celnik zapytal co to jest to mu odpowiedzialam ze "dekoder, taki jak niemiecka Box Premiere", czyli prawde. Puscil. Teraz mozna kupic cyfre w DE legalnie - reklamuja ja polonijne czasopisma, ale jest duuuuzo drozej. Takze polecam zakup w PL Odpowiedz Link
nancyboy Re: cyfra TV 15.06.05, 12:27 Puścił. Bo celnik nie ma tu nic do rzeczy. "Tylko do odbioru na terenie Polski" to punkt regulaminu umowy z Cyfrą+ a nie ustawa prawa celnego czy jakiegokolwiek. Więc celnika nie powinno obchodzić czy dotrzymujesz obietnicy danej Cyfrze+, czy spłacasz raty za samochód albo czy zdradzasz męża. (Przepraszam, jeśli tłumaczę zbyt obrazowo...). Ja też oglądam Cyfrę+ w Niemczech. Przywiozłem samą kartę, dekoder można kupić tutaj (przynajmniej nie płaci się Cyfrze+ za wypożyczenie). Jakość odbioru jest bardzo dobra, z wyjątkiem silnych burz. Wtedy nie widać nic. Pozdrawiam, Grzesiek - Monachium. Odpowiedz Link
noie Re: cyfra TV 09.06.05, 19:59 kupilismy...mamy male problemy...ale mamy... :-D pozdrawiam noie Odpowiedz Link
mamqa Re: cyfra TV 13.06.05, 23:16 To ja tylko dopisze że nawet pod granicą holenderską dobrze się odbiera ;-) Wszyscy znajomi tutaj nasi maja polską cyfre plus, tylko nie my ;D Odpowiedz Link
cytrusowa Re: cyfra TV 15.06.05, 16:20 tez mamy, przywiezlismy bez zadnych problemow i odbieramy rowniez Odpowiedz Link