Dodaj do ulubionych

Pytanie do diewczyn - tusz do rzes Nivea

21.03.06, 10:25
Czy ktoras z Was uzywala tuszu Eyes Wide Open Nivea?
Zastanawiam sie czy jest dobry czy wybrac inny.
A teraz dla tych co beda wsciekli, ze na tym forum pisze o kosmetyku, pragne
wyjasnic, ze tego tuszu nie ma w Polsce:)

Pozdrawiam serdecznie i bede wdzieczna za info...
Obserwuj wątek
    • bluejanet Re: Pytanie do diewczyn - tusz do rzes Nivea 21.03.06, 11:03
      alez sie nie obrazam nie wiem jak inni, czasami mialabym ochote rowniez zapytac
      o cos kosmetyczno-niemieckiego ...
      odpowiedzi niestety nie znam;)
    • ich11 wszystko przemawia za Niveą, 21.03.06, 11:39
      firma ma za dużo do stracenia, żeby wypuszczać bubel na rynek. Inna rzecz, to
      indywidualny dobór, ew. alergie itp.
      • dede1 Re: wszystko przemawia za Niveą, 21.03.06, 12:43
        Czy to ten tusz z gumowa szczoteczak? Jesli tak, to mialam go w reku, ale ta
        szczoteczka mi sie nie podobala i nie kupilam. Od dluzszego czasu uzywam Lash
        Expansion firmy Jade i jestem bardzo zadowolona. Ladnie pomalowane rzesy w 5
        minut. Nawet duuuuzo drozszy tusz firmy Chanel nie byl tak dobry. Max Factor
        (Elen Betrix)byl do d...... Potrzeba pol dnia zeby na rzesach cos bylo widac.
        L´oreal sa niezle, ale ich wada jest to, ze szybko wysychaja na rzesach i po
        kilku godzinach ma sie mnostwo okruszkow, niezbyt estetycznych.
        Jesli chodzi o firme Nivea, to pojawil sie ostatnio matujacy Make-up na bazie
        maczki ryzowej czy cos w tym stylu. Kupilam, pouzywalam i wyrzucilam. To
        cholerstwo splywalo z twarzy po 2 godzinach. Kupilam w zamian za to Ellen
        Betrix Soft Resistant Make Up i jestem zadowolona. Mam tez cien do oczu z tej
        firmy i tez jest fajny. Mam tez tanie jak barszcz cienie z Manhattan i uwazam,
        ze sa super.
        W sumie zalezy od indywidualnych upodoban i nie kazda rzecz z danej firmy jest
        godna polecenia. Trzeba metoda prob i bledow sie przekonac. Moze zapytaj na
        forum Uroda - tam sie lepiej orientuja w takich tematach.
        Iza
        • caysee Re: wszystko przemawia za Niveą, 21.03.06, 13:39
          O ja piernicze, dede1, ale z ciebie ekspertka :)) Ja jak bym nawet tyle tego
          uzywala, to bym nie spamietala wszystkiego..
          Jednej rzeczy nie zrozumialam. Piszesz " Ladnie pomalowane rzesy w 5 minut",
          "Potrzeba pol dnia zeby na rzesach cos bylo widac." Co masz na mysli? Ze
          malujesz te rzesy bite 5 minut? Czy ze pomalujesz, a efekt widac potem? Bo ja to
          tylko machne raz-dwa i tyle :)
          • dede1 Re: wszystko przemawia za Niveą, 21.03.06, 15:08
            Nie daj sie zwiesc slowom! Wielka ekspertka to nie jestem. Tusz do rzes jest
            najwazniejszy dla mnie bo bez niego jestem nudna srednia blondynka :) Make up
            stosuje od poznej jesieni do wczesnej wiosny. W lecie nie. Ja nie mam pojecia o
            tipsach (tych dlugalnych paznokciach) ani o farbach do wlosow. Takze jakas tam
            ekspertka ds urody nie jestem.
            Co do tego 5 min itd. Chodzi mi o to, ze jak uzyje tego tuszu Jade, to
            potrzebuje 5 minut (moze sa to 3 minuty, nie wiem, jutro sprawdze ze stoperem i
            dam ci znac :) ) na pomalowanie rzes. I jest efekt. Od razu! Natomiast kiedys
            kupilam Max Factor i malowalam te rzesy, malowalam i g...z tego. Rzadnego
            efektu przedluzenia czy pogrubinia. To na cholere malowac?! Dlatego polecam
            Jade Lash Expansion bo szybko i z efektem.
            • kokolores Dede :)) 25.03.06, 12:43
              Kupilam sobie ten tusz(Lash Expansion firmy Jade ) i "nosze" go od kilku
              dni.Jest naprawde rewelacyjny!!!!!
              Ten Make-up (Ellen Betrix Soft Resistant) mi nie podchodzi ,ale dopiero dzis
              "zalozylam" pierwszy raz .Moze wybralam zly odcien.
              Czy ty go rozprowadzasz TYLKO palcami, bo gabeczka (taka do Make up) sie nie da
              ,jest za gesty??
              Pozdrawiam.
              :o)
              Koko
              • dede1 Koko 29.03.06, 16:35
                Juz odpowiedzialam u nas, wiesz gdzie...
                Iza
    • ewa553 Re: Pytanie do diewczyn - tusz do rzes Nivea 21.03.06, 17:15
      no popatrz, faktycznie kazdy musi dobrac odpowiedni dla siebie tusz. Bo ja np.
      jestem z Factora bardzo zadowolona. Mam bardzo dlugie, ale stosunkowo cienkie
      rzesy. A ten tusz o nazwie 2000 calorie - dramatic look pogrubia rzesy, jest
      wiec dla mnie idealny. I juz pare razy bylam pytana, jakiego tuszu uzywam.
      Podoba sie wiec i innym.
      • alesko Re: Pytanie do diewczyn - tusz do rzes Nivea 21.03.06, 17:53
        ja lubie ten jade czyli maybelline-lash expansion:)
        max factor mi sie sypal, ale najgorszy byl margaret astor volume, bo prostu
        tragedia, sklejal rzesy!!!ciekawe ze ten kupiony w Polsce byl ok ale kupiony w
        De (rozniacy sie nieco odcieniem) mial juz inna strukture!
        ale za najlepsze uwazam loreala, cala ich "kolorowka" jest super
        nivea nie mialam, bo jakos nie moge sie przekonac do tego ze firma od kremow
        robi tusze itp
        pa
        • caysee Re: Pytanie do diewczyn - tusz do rzes Nivea 21.03.06, 21:26
          A ja w ogole nie wiem czego uzywam =)
          Nie zwracam na to uwagi szczegolnie, te wszystkie tusze wydaja mi sie takie same :)
          • dede1 caysee 22.03.06, 12:55
            Bo moze jeszcze mloda i piekna jestes w zwiazku z czym mozesz sie wszystkim
            wysmarowac a czar nie prysnie. Ja natomiast stara (32) choc wciaz piekna
            jestem :) i musze nieco staranniej i ostrozniej z kosmetykami. Dlatego
            zapamietuje czego uzywam i namyslam sie przy wyborze. Chociaz wczoraj mnie
            pewna dziewczyna na taka "swiezo po maturze" ocenila. Przegiela bezwzglednie.

A odnosnie firmy Nivea - mnie tez ich kosmetyki do makijazu nie przekonuja.
            Soro produkuja kremy to niech przy nich zostana.
            Iza
            • caysee Re: caysee 22.03.06, 23:46
              Dede,
              Mloda jestem (24,5), a czy piekna to sie nie wypowiadam;) Fakt, ze mam bardzo
              dobra cere i nie musze sie nia zajmowac, na skutek czego moje zainteresowanie
              kosmetykami jest raczej slabe.
              I mnie tez ostatnio ciagle oceniaja na o wiele mniej lat niz naprawde mam.
              Ostatnio przymierzalam suknie na slub koscielny... kobieta powiedziala, ze
              bardzo rzadko miewa TAK MLODE klientki :>

No ale chyba lepiej wygladac za mlodo niz za staro? ;) Tak sie pocieszam :)
    • osatnia Re: Pytanie do diewczyn - tusz do rzes Nivea 22.03.06, 22:00
      ja z kosmetykow do malowania Nivea uzywam tylko tuszu Lash Designer - jestem
      bardzo zadowolona, szczoteczka super!
      ale jak to z kosmetykami bywa - musisz sprobowac, inaczej nie bedziesz wiedziec:)

poza tym lubie jeszcze Lash Expansion Maybelline - pogrubia.
      pozdrawiam:)
      • olivia1980 Re: Pytanie do diewczyn - tusz do rzes Nivea 24.03.06, 10:20
        A czy ten Lash Designer wydluza?Glownie mi o to chodzi...
        • osatnia Re: Pytanie do diewczyn - tusz do rzes Nivea 24.03.06, 20:50
          wydluza. ma taka swietna szczoteczke, ktora z jednej strony pogrubia, a z
          drugiej dokladnie rozczesuje i wydluza. mnie bardzo odpowiada, ale Ty sama
          musisz sprobowac:)
    • michalina1974 czy ma ktos doswiadczenie... 24.03.06, 10:40

jesli chodzi o tusz clinique?
      obojetnie jaki.
      -----------------------------------------------------
      Quand un homme te parle, souris-lui et ne l'écoute pas
      • olivia1980 Re: czy ma ktos doswiadczenie... 24.03.06, 11:28
        Chodzi mi o Nivea! :P
        • michalina1974 tak, ale.. 24.03.06, 12:34

ja przy okazji chcialam zapytac o clinique :-)

-----------------------------------------------------
          Quand un homme te parle, souris-lui et ne l'écoute pas
          • dede1 Re: tak, ale.. 24.03.06, 14:18
            No ja tez jestem ciekawa jak jest z tuszami Clinique lub innymi z najwyzszej
            polki. Bo ja, jak juz wyzej wspomnialam, kupilam kiedys tusz Chanel i jeszcze
            jedne zdaje sie, ze Dior´a - nie pamietem dokladnie, ale z tych snobistyczny
            firm:) , no i nie odkrylam w tych tuszach niczego wiecej, czego bym mi tusz z
            Jade czy l´oreal nie dawal. Sporo dobrego slyszalam o podkladach Clinique i tu
            mnie diabel kusi sprobowac, tyle, ze nie lubie jak w Douglasie te napuczone
            panny okropnie chca ci "Pomoc". Strasznie mi dziala to na nerwy. Gdy idziemy
            kupowac perfumy, moj maz ma niezly ubaw gdy po kolei kazdej z tych pomocnych
            dziekuje, a noz otwiera mi sie w kieszeni. Jak sobie teraz wyobraza jak mnie
            przy podkladach atakuja to....
            Iza
            • ggigus idz do muellera - tam sa markowe kosmetyki 25.03.06, 00:56
              sporo tansze. nie wiem, gdzie mieszkasz, ale w monachijskim muellerze Im Tall
              mozesz godzinami spacerowac i nic, zadna tych potw. wymalowanych pan cie nie zagada
              a ja ostanio zagadalam jedna pania o podobne perfumy do moich ukonachych armami
              armani, co zniknely z rynku nagle i cud, pani a) nie popatrzyla sie, o co ja
              pytam - perfumy znikly ok. 3 lata tetmu i panie perf. maja slab pamiec i
              b)dobrala mi rzeczywiscie bardzo podobne, choc nie takie same perfumy, niestety
              ale drogeria Mueller to rewelacja!
              polecam
              • ich11 müller milch, müller milch... :))) 25.03.06, 07:38
                odpowiadam na każdy post jak widzisz :)))))
    • fufu_ffm Re: Pytanie do diewczyn - tusz do rzes Nivea 24.03.06, 16:25

Najbardziej kultowa (przynjamniej w Stanach) mascara ktora znam to Maybellin
      Jade ktora sie kupuje w takim rozowo zielonym opakowaniu ktore sie nie zmienilo
      od 1950s. Nazywa sie chyba "Great lash mascara" czy jakos tak - w kazdym razie
      nie sposob tego opakowania nie rozpoznac.

W bardzo wielu roznych "top 10" zestawieniach jest prawie zawsze wymieniana. W
      wielu pismach jak Allure, Glamour itd. tez nie raz ja widzialam jako
      rekomendacja.

Kosztuje cos 5 euro i mase osob przysiega na nia.

Zreszta tu jest link do opisu i jest tam tez zdjecie opakowania:
      beauty.about.com/od/mascara/a/mascara.htm

• ich11 a jest jakiś tusz dla facetów? też chciałbym 24.03.06, 16:40
      ślicznie wyglądać! ;)))
      • alesko Re: a jest jakiś tusz dla facetów? też chciałbym 24.03.06, 18:18
        z gornej polki ponoc najlepsze sa tusze lancome, ale nie probowalam,
        a cilinque ma super podklady i pudry to fakt:)za to douglas odstrasza mnie
        dokladnie tym samym (w por z monachium, w berlinie ekspedientki sa b natretne),
        te kobiety chyba chca wszystkich zniechecic do zakupow, omijam z daleka brr
        pa
      • osatnia Re: a jest jakiś tusz dla facetów? też chciałbym 24.03.06, 20:52
        kazdy:) przeciez nie jest nigdzie napisane, ze tylko dla kobiet.
        ale mysle, ze ich tak sie tylko kryguje, zeby mu powiedziec, ze nie potrzebuje
        zadnego tuszu;)
        • ich11 danke, wie lieb von Dir! ;) 24.03.06, 21:46
          • dede1 Ich´u 25.03.06, 08:50
            A Douglasie wlasnie widzialam kosmetyki dla facetow. Na pewno byl jakis puder i
            pomadka do ust! Maskary nie widzialam. Wybierz sie, na pewno ktoras z tych
            napuszonych panien chetnie udzieli ci porady! Z pewnoscia jestes piekny, ale
            odrobina "tapety" i zwalasz kobiety z nog jak swiat dlugi i szeroki! :)
            Milej soboty Wszystkim
            Iza
            • ich11 :)))))))))))))))))))))))))))))))) 25.03.06, 12:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka