arim28 02.03.07, 23:30 przy wysylce, przekazaniu pieniedzy z Niemieckiego banku? Czy Banki polskie potracaja sobie koszty operacji takze od darowizn na fundacje? Czy tez tylko niektore to robia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazur39 dlaczego mają pobierać? 02.03.07, 23:43 przelewy wewnątrz unii są bezpłatne. Już wałkowaliśmy ten temat. Mam konto w Sparkasse i przelewam sobie czasami do Millennium na konto w PLN. Akurat dzisiaj dostałem przelew, przeliczyli po kursie 3,8244 PLN za euro. Odpowiedz Link
annajustyna Re: Poradzcie - jak jest ze Spende w Bankach pols 02.03.07, 23:51 Mnie nie pobraly, choc panike na forumie pare dni sialam:)))). Odpowiedz Link
arim28 Re: Poradzcie - jak jest ze Spende w Bankach pols 03.03.07, 00:10 Nie pytalabym sie gdybym byla pewna. Problem w tym, ze przyx kazdym przelewie do Polski na moje konto potracaja z przeslanej sumy. Dlatego tez chce byc pewna z ta darowizna (DATKIEM). Odpowiedz Link
arim28 Re: Poradzcie - jak jest ze Spende w Bankach pols 03.03.07, 00:12 Jezeli potracaja - robia to bazprawnie! 100%?? Odpowiedz Link
arim28 Re: masz złodziejski bank :-)))) 03.03.07, 16:30 Mazur, na bogata tez nie ale ponoc Ci biedniejsi szybciej sie podziela tym co maja niz bogaci;) Odpowiedz Link
rafi_k Re: Poradzcie - jak jest ze Spende w Bankach pols 03.03.07, 15:43 Ha ha - temat powrocil :) Robia to w 100% zgodnie z prawem jezeli konto docelowe nie jest kontem prowadzonym w Euro (kilka watkow wczesniej podalem dosc ciekawy link na ten temat) - moga to robic ale nie musza!! I to nie robi tego bank niemiecki tylko bank polski... Ale zeby bylo na temat to moim zdaniem od darowizny rowniez moga potracic oplate - bo niby skad maja wiedziec, ze to darowizna? Pozdrawiam Rafal Odpowiedz Link
arim28 Rafi_k 03.03.07, 16:29 Konto w Polsce jest Spende. Myslalam, ze ktos mial z tym do czynienia i cos doradzi. Bo jezeli faktycznie potracaja to poszukalabym innej mozliwosci wplaty. Odpowiedz Link
mazur39 to zależy od banku, generalnie nie potrącają 03.03.07, 16:41 już napisałem, mam konto w Polsce w PLN, przychodzi przelew w €, przeliczają bez potrąceń. Odpowiedz Link
arim28 Re: to zależy od banku, generalnie nie potrącają 03.03.07, 22:24 OK: Dziekuje:) Odpowiedz Link