Dodaj do ulubionych

Katowice - Kołobrzeg

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 08:34
Witam!

Proszę o informację na temat trasy KATOWICE – KOŁOBRZEG. Będę jechał nocą i nie wiem, którą drogę wybrać najlepiej i nie przez Niemcy.

Dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Katowice - Kołobrzeg 10.07.13, 12:13
      Hej - Z tego co sugeruje mapa to z Katowic na Kołobrzeg jedzie sie przez Wrocław i na Szczecin - jesli tak to nie mam nic do powiedzenia w temacie ale jesli akurat przez Łodź to byłyby dwa warianty jeden Łodź Stryków autostrada na Gdansk /ale w Łodzi trzymasz sie znaków- Warszawa / Jedziesz kilkaset metrów w Strykowie autostradą na Warszawę i za chwile jest zjazd na Gdańsk dalej autostradą do Kowala i dalej Włocławek -obwodnica Torunia na Nakło Piłe Wałcz Czaplinek Białogard Kołobrzeg . Jechałem ta trasa w nocy dwa miesiace temu do Białogardu - uwagi -autostrada do Kowala -bezpłatna dalej przejazd przez Włocławek utrudnienia -roboty drogowe zjazd na Bydgoszcz droga szybkiego ruchu zjazd bez kłopotu -droga dobra -uwaga na skrzyzowanie z droga Bydgoszcz Szczecin - trzeba te droge przeciąc i jechac na Nakło a nie zjechac na szczecin i potem kombinowac jak dostac sie do Nakła . akurat jechałem w nocy i tak mnie jakos zaprowadziło , ze dopiero później odbijałem na Nakło . z powrotem jechałem bez problemów i droga jest w obu kierunkack . Do dziś nie wiem dlaczego akurat musiałem skręcać na Szczecin a przynajmniej tak zrobiłem . Ano była noc !!
      Niestey droga piła Wałcz Czaplinek jest zniszczona - jakos pojedziesz ale to nie lustro . Czaplinek Połczyn - Szwajcaria Połczynska -pełno zakrętów dalej bez kłopotu na Kołobrzeg

Inny wariant w Łodzi jedziemy na Gdańsk ale nie autostrada na Stryków tylko droga krajowa na Zgierz a dalej Emilia autostrada do Poznania - juz niestety płatna i z Poznania na Piłe i tak jak poprzednio . Pozdrawiam !
    • Gość: maria Re: Katowice - Kołobrzeg IP: *.play-internet.pl 20.07.13, 18:47
      Ja jadę 11,przed Poznaniem odbijam na Gniezno,żeby ominąć Poznań,później na Chodzież ,Piła,Wałcz i na Połczyn-Zdrój za Połczynem nie skręcam na Białogard,tylko jadę na Świdwin nie ma korków,ze Świdwina 50 km.do Kołobrzegu.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka