Dodaj do ulubionych

odrealnienie

20.09.13, 10:53
Moja córka -CZR- II klasa- powiedziała mi wczoraj, że w szkole dziwnie się poczuła- bawili się jakąś dużą chustą, podrzucali ją i wtedy poczuła się jakby przestała myśleć, o niczym nie myślała i chyba nie słyszała zewnętrznego świata, za chwilę znów czuła się normalnie. Mówi, ze nie umie tego wytłumaczyć, mówię, że może tak zajęłaś się zabawą i było fajnie, ale ona mówi, że wtedy człowiek myśli o zabawie a ona jakby przestała myśleć.
Wystraszyłam się i nie wiem co to może być. Może spotkaliście się z czymś takim?
Obserwuj wątek
    • jak-nie-ja-to-kto Re: odrealnienie 20.09.13, 11:01
      Mi się coś takiego zdarzało. Ale nie zastanawiałam się nad tym głębiej.
    • tijgertje Re: odrealnienie 20.09.13, 11:03
      Ja tak miewam od czasu do czasu, jakby sie czas zatrzymywal, ale tylko dla mnie. Takie troche smieszne uczucie, jakby sie obserwowalo sytuacje z boku, nawet jesli bierze sie w niej udzial. Nic z tym w sumie nie robilam, ALE zazwyczaj towarzyszy to innym rzeczom, chorobie, odwodnieniu, czasem bywa pierwszym sygnalem przed utrata przytomnosci (mam pare "czarnych dziur w pamieci, tak jakbym chwile faktycznie byla nie przytomna, choc nie mdlalam, i nie robilam spektakularnych koziolkow) itp i jesli cos takiego wystepuje u dziecka i dziecko odbiera to jako cos "nienormalnego" i malo przyjemnego, to chyba bym sie w to probowala ciut zaglebic. jesli towarzyszylo to ruchowi i ruchomym kolorom, to w pierwszej chwili przychodzi mi na mysl skojarzenie z padaczka. Na pewno poinformowalabym o zajsciu neurologa.
      • marychna31 Re: odrealnienie 20.09.13, 11:14
        > chwili przychodzi mi na mysl skojarzenie z padaczka. Na pewno poinformowalabym
        > o zajsciu neurologa.

tez mi się to kojarzy z padaczką - ona ma wiele odmian, form, objawów. Tylko spokojnie autorko watku- nikt tu padaczki nie diagnozuje!:-) ale warto powiedziec o tym neurologowi, pod którego opieką jest dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka