kwik 06.11.02, 09:00 pieknie witam dygajac. przynioslam wam pączki. zima nadejszla. prosze ja wygonic, najlepiej od razu do marca. o nagrodzie pomyslimy kolektywnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aise_ huhuha, huhuha... 06.11.02, 09:26 nasza zima zla... kwik - na jutro zamowilam świeże liście na drzewach, trwakę i 22 stopnie Celsjusza (na początek oczywiście - trzeba uważać na szok termiczny) może być? :-) a. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik aise, droga kolezanko 06.11.02, 09:34 zapowiada sie obiecujaco ...:))) niestety nie mam dobrych wiesci nt. lokalizacji (czesciowo). bokser z konstruktorem odpadl w przedbiegach. zwyciestwo odniosla kolej vel panstwowa (na dojazdy bede tracic tylko 20 minut, zamiast dwoch godzin dziennie). zostaje 100 minut. juz zaczynam planowac ich wykorzystanie:)) jak tam "przyczyny niezalezne" i humor? mniemam, ze wszystko olrajt:) Odpowiedz Link Zgłoś
aise_ kwik, droga towarzyszko 06.11.02, 09:45 pewnie, ze obiecująco, a to dopiero początek... potem dojdą jeszcze inne atrakcje :-)) no tak, konstruktor walczyl z boskerem i obaj przegrali? ach ci mężczyźni...:-) 100 minut rano... planuj, planuj (w sumie pewnie skonczy sie na tym, ze bedziesz dluzej spac, w kazdym razie u mnie by sie tak skonczylo...:-))) przyczyny niezalezne maja goscinne wystepy w kraju rodzinnym, wiec nie mam zadnych zastrzezen do niczego i tak bedzie jeszcze przez poltora tygodnia. wszystko olrajt w zwiazku z tym:-) a jak u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
kwik aise, szanowna obywatelko 06.11.02, 10:11 atrakcje mowisz... tygrysy lubia to najbardziej:)) > no tak, konstruktor walczyl z boskerem i obaj przegrali? ach ci mężczyźni...:- zmarnowali tuzin recznikow. kto bedzie je pral (czy istnieja takie slowa jak pranie, prasowanie i odkurzanie? :) u mnie prawie po staremu. wszak zawsze moze byc gorzej:) optymistyczny akcent (slowianski). Odpowiedz Link Zgłoś
aise_ kwik, jednostko społecznie użyteczna 06.11.02, 10:31 wiem, ze lubią, dlatego proponuję...:-) > zmarnowali tuzin recznikow. kto bedzie je pral (czy istnieja takie slowa jak > pranie, prasowanie i odkurzanie? :) nie ma takich słow. wszystkie słowa na "p" zawierające w sobie opis jakiejś czynności wykonywanej pod przymusem, zostały oficjalnie usunięte ze "słownika poprawnej polszczyzny" (Aise, Wydawnictwo Bagno, 2002) u mnie prawie po staremu. wszak zawsze moze byc gorzej:) optymistyczny akcent > (slowianski). optymistyczny, optymistyczny... ja nie wiem czy takie słowo istnieje muszę sprawdzić w słowniku :-)) nie moge ci powiedziec czy moze byc gorzej skoro nie wiem jak jest kiedy jest lepiej, prawda? :-) -- "świat jest zasadniczo dyskretny" (handmade by ydorius) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik aise, slonce narodu :)) 06.11.02, 12:18 czy moge prosic o jednen egzemplarz slownika dla mego szefa? w prezencie na urodziny...chyba sie ucieszy.. Odpowiedz Link Zgłoś
aise_ kwik, kwiecie paproci:-) 06.11.02, 12:34 mogę przesłać a przedtem usunąć jeszcze jakieś słowa zanim słownik dotrze do rąk Twojego szefa... jeszcze jakieś słowa są dla Ciebie niewygodne? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik ok, wybaczam drobna niescislosc, dumo stolycy:))) 06.11.02, 13:19 slowa niewygodne dla mnie, sa rowniez niewygodne dla mojego szefa :)) btw. mysle, ze dobrze czulby sie w bagnie. reprezentuje podobny front:)) Odpowiedz Link Zgłoś
aise_ wdzięczna jestem niewymownie antytezo słowiańska:) 06.11.02, 13:36 front bagienny in plus czy in minus? mimo to radzę spróbować może znajdą się jakieś takie słowa, których zniknięcie cos poprawi? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik brak mi slow, pokrzepicielko dusz i duchow:) 06.11.02, 14:03 jest swiadomym spadkobierca teorii o "plusach dodatnich i plusach ujemnych". mysle, ze sie nadaje do wypelnienia przestrzeni miedzy tymi krzakami po prawej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik oszczywiscie 06.11.02, 14:05 sa dwie frakcje paczkow: 1) z roza (dzika do granic) 2) z miejscem na nadzienie (kazdy wypelni ulubionym farszem:)) np. paczki z kiszona kapusta:)) Odpowiedz Link Zgłoś
suzume różo cebulowa 06.11.02, 17:54 i na, i na oczywiście a co myślałaś? jak łasować, to łasować :) Odpowiedz Link Zgłoś