Dodaj do ulubionych

Wygodne krzesło

14.04.08, 13:16
Nie, nie proszę o przetłumaczenie tytułu wątku. smile Chodzi mi o sprawę bardziej przyziemną - na czym spoczywają Wasze szacowne pośladki, kiedy tak siedzicie godzinami przed komputerem. Mam sporo siedzenia za sobą i przed sobą, a tyłek boli. sad Staram się ćwiczyć, żeby kompletnie nie zrujnować sobie kręgosłupa, ale chyba przede wszystkim przydałoby mi się lepsze krzesło; mam niby takie biurowe obrotowe, ale raczej średniej jakości. Coś polecicie? I przy okazji - przy jakich biurkach pracujecie, takich typowych do komputera, czy macie jakieś inne patenty?
Obserwuj wątek
    • tiresias Re: Wygodne krzesło 14.04.08, 14:11
      kiedyś już była tu mowa o problemie.
      jakże pewnego dnia zdziwiły sie moje szacowne pośladki, gdy zaproponowałem im
      coś takiego:
      www.klekosiady.medyk.biz/
      z reguły sceptycznie nastawione do tego rodzaju 'dziwactw' z początku wraz z
      kręgosłupem udawały, że im niewygodnie. ale po około miesiącu przyzwyczailiśmy
      się wszyscy i każdemu polecam.
      kręgosłup przestał mnie boleć po kilku latach dolegliwości
      pośladki teraz na widok nawet najbardziej wypasionego fotela kurczą się i
      odmawiają współpracy.
      słucham moich pośladków.
      czego i Państwu życzę.
      • tiresias Re: Wygodne krzesło 14.04.08, 14:38
        aha, w nawiązaniu do powyższego, chciałbym niniejszym pozdrowić i ucałować moje
        pośladki (w realu to dość skomplikowane). trzymajcie się!
      • peopleofspringfield Re: Wygodne krzesło 16.04.08, 12:28
        Niezła nazwa, 'klękosiady' smile
        Miałam okazję kiedyś wypróbować, ale jakoś nie odczułam znacznej poprawy. Ale skoro mówisz, że dopiero po miesiącu się przyzwyczaiłeś, to kto wie. Może ten trzeci model 'masujący'? Tylko, czy można wtedy skupić się na pracy... wink
        Dzięki za pomysł, anyway.
        • peopleofspringfield Re: Wygodne krzesło 16.04.08, 12:37
          He he, cytat z tejże strony:

"Z UWAGI NA ODWZOROWANIE KOLORÓW PRZEZ MONITORY KOLORY MOGĄ ODBIEGAĆ OD KOLORÓW RZECZYWISTYCH. PROSIMY O KONSULTACJE TELEFONICZNĄ. ..."

- Halo? Wie Pani, to jest taki jakby niebieski, trochę jak błękit paryski, ale z domieszką indygo jakby, a w ogóle, to wpadający lekko w turkus, ale taki ciut ciemniejszy... smile
      • aga.p.p Re: Wygodne krzesło 16.04.08, 13:53
        O ile wiem, to lekarze odradzają klękosiady w przypadku problemów z kolanami. Zdaje się, że przy kiepskim krążęniu to też nie najlepszy pomysł.
        Tak na marginesie - zauważyłam, że mogę siedzieć nawet na twardym stołku, ale musi być odpowiedniej wysokości względem blatu, inaczej po godzinie zaczynają mi odpadać ręce.

pzdr,
        Aga
        • joasia33 Re: Wygodne krzesło 17.04.08, 23:08
          Tak, tak, odpowiednia wysokość jest bardzo ważna. Ja po latach udręki na jakichś
          podejrzanej proweniencji "fotelach biurowych" nabyłam swego czasu wraz z mężem w
          promocji w Selgrosie fotelu z Nowego Stylu takie niby, ekhm, "prezesowskie", z
          tym, że nie z prawdziwej skóry. Są przewygodne, mają wysokie, szerokie,
          odchylane w tył oparcie i możemy cały dzień w nich spędzać przed komputerem.
          Szczególnie teraz, gdy jestem w końcówce ciąży i składam się głównie z brzucha,
          a wciąż pracuję, fotel sprawdza się znakomicie.
          Fotel jest taki mniej więcej: www.nowystyl.com.pl/index_pl_full.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka