Dodaj do ulubionych

Infrastruktura

03.03.11, 11:21
Popularne slowo ostatnio...

PRzyklady sformulowan, ktore wydaja mi sie dziwne:

1. "Zawracanie przy pomocy infrastruktury". Uzywane na kursach prawa jazdy. Chodzi o korzystanie np. z wjazdu na posesje podczas zawracania.

2. Chyba straznik miejski proponowal by kontrolerzy ujmowali gapowicza "przy pomocy infrastruktury tramwaju".

3. "Droga rowerowa jest infrastruktura".

Czym jest ta infrastruktura, a czym nie jest ? Def. w Wiki jest dosc metna...
Obserwuj wątek
    • stefan4 Re: Infrastruktura 03.03.11, 11:38
      bimota:
      > 1. "Zawracanie przy pomocy infrastruktury". Uzywane na kursach prawa jazdy.
      > Chodzi o korzystanie np. z wjazdu na posesje podczas zawracania.

Kiedyś wieziono mnie w Nowosybirsku z lotniska do miasta. Akurat spadł pierwszy śnieg tej jesieni. Samochody poruszały się gęsto, jeden za drugim, odśnieżonym tunelem między wysokimi zaspami po obu stronach drogi. Również na środku drogi leżał zlodowaciały śnieg. Nagle kierowca przypomniał sobie, że musi zawrócić, bo czegoś tam zapomniał. O żadnych ,,wjazdach na posesje'' mowy nie było. Wobec tego on wjechał na ten lód między kierunkami ruchu i nacisnął hamulec. Samochód zarzuciło, wykonaliśmy piruet o 180 stopni i... spokojnie ruszyliśmy w drogę powrotną.

Czy taki manewr nazwałbyś ,,wykorzystaniem infrastruktury syberyjskiej''?

- Stefan
      • bimota Re: Infrastruktura 03.03.11, 12:05
        Ja tam takich slow nie uzywam, ale nasi wymyslacze testow zapewne tak by to nazwali. Taka infrastrukture miewamy i u nas, mogli by o tym pomyslec... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka