al.1 21.01.14, 18:58 W pewnym rejonie pewnego kraju, w powszechnie znanym języku, poniże słowa wymawiają w przybliżeniu: oromerik adam Kto poda prawidłowy zapis tych słów? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Zagadka fonetyczna 21.01.14, 19:41 Prawdopodobnie automatic i atom, transkrypcja w dalekim przybliżeniu chyba. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Zagadka fonetyczna 21.01.14, 20:52 mnie się to dużo bardzie podoba niż [zoftwje] - software bądź [imiel] - email, jak mają w zwyczaju wymawiać mieszkańcy krainy, w której obecnie pomieszkuję. Odpowiedz Link
al.1 Re: Zagadka fonetyczna 23.01.14, 16:43 zbyfauch napisał: > mnie się to dużo bardzie podoba niż > > [zoftwje] - software > bądź > [imiel] - email, > > jak mają w zwyczaju wymawiać mieszkańcy krainy, w której obecnie pomieszkuję. Z jednej strony malo z krzesla nie spadlem, ale z drugiej strony zdalem sobie sprawe z tego, ze ludziska wiedza jak poprawnie wymawiac slowa, ale je przekrecaja z wielu powodów. Miedzy innymi, dla wygodniejszego wylatywania ich z geby. Moja kolezanka z pracy na grapefruit mówila grejbut , znajac oczywiscie wlasciwa wymowe tego slowa. Odpowiedz Link
al.1 Wznowienie - test 20.11.21, 01:26 Kto odgadnie co po angielsku - w przybliżeniu - znaczy atoła? Odpowiedz Link
al.1 Re: Wznowienie - test 20.11.21, 19:35 Zgadza się. Czyli odwrotnie niż wymawiają to francuscy Kanadyjczycy pomijając końcowe "a". Odpowiedz Link
apersona Re: Zagadka fonetyczna 20.11.21, 23:18 > [zoftwje] - software no pięknie, tak z niederlandska Odpowiedz Link