11.04.14, 03:07
zauwazam nagle pojawienie sie szyldow oglaszajacych sprzedawanie - liquidow. musialam spojrzec o co chodzi - i wychodzi ze to sa plyny smakowe? do e-papierosow. dlaczego nie nazwa ich poprostu plynami do papierosow czy cos w tym stylu
Obserwuj wątek
    • jacklosi Re: liquidy 15.04.14, 13:22
      Konsultant, dawniej zwany sprzedawcą.
      Maskara, dawniej zwana tuszem do rzęs.
      Controlling, dawniej zwany planowaniem.
      Marketing, dawniej zwany reklamą.
      Promocja, dawniej zwana obniżką cen.
      Tylko łomżingu dawniej nie było.
      • nikodem123 Marketing i komórka 16.04.14, 10:29
        Marketing to coś znacznie szerszego niż tylko reklama. Reklama jest tylko częścią i to nie zawsze najistotniejszą marketingu.

Natomiast dla mnie strasznym potworkiem jest: "komórka" w znaczeniu telefon mobilny.

Maskara też straszy, bo kojarzy mi się z maszkarą.
        • jacklosi Re: Marketing i komórka 17.04.14, 08:12
          Ja wiem, co to jest marketing w książkach. Ale wiem też, co to jest marketing w prawdziwym zyciu.
        • bimota Re: Marketing i komórka 03.06.14, 16:33
          WIEC WYJASNIJ CZYM JEST TA SZERSZOSC...
      • gat45 Re: liquidy 28.05.14, 07:26
        Oświećcie mnie, proszę, co to jest "łomżing" ?
        • arana Re: liquidy 28.05.14, 07:45
          gat45 napisała:

> Oświećcie mnie, proszę, co to jest "łomżing" ?

Smacznego językowego!
        • jacklosi Re: liquidy 25.11.15, 09:33
          To są jaja z wszelkich -ingów. Oglądaj reklamy, stanowią niewyczerpane źródło informacji o współczesnym świecie. Dla niektórych wystarczające źródło.
      • ikndar rower dawniej zwany bicyklem 22.10.14, 16:56
        jacklosi napisał:

> Konsultant, dawniej zwany sprzedawcą.
        > Maskara, dawniej zwana tuszem do rzęs.
        > Controlling, dawniej zwany planowaniem.
        > Marketing, dawniej zwany reklamą.
        > Promocja, dawniej zwana obniżką cen.
        > Tylko łomżingu dawniej nie było.

I rower - dawniej zwany bicyklem...
    • zbyfauch Liquidator - 15.04.14, 14:56
      palacz e-papierosów

Liquorator - pijak amerykański

Liquiarz - gówniarz z rozwolnieniem
    • 0liviaaa Re: liquidy 27.05.14, 23:11
      liquid - czyli cos plynnego smile taka przyjeła sie nazwa i tyle tongue_out Polecam liquidy od Ciggera wink dużo fajnych smaków i mocy wink
      • gat45 Re: liquidy 28.05.14, 07:28
        Nie tyle "przyjęła się", co ją narzucono. Z czystego lenistwa chyba. I żeby było ładnie oraz wielkoświatowo. Każdemu podług jego gustu i wyczucia.
        • dar61 likworu osad stęchły 28.05.14, 12:43
          Ciekawe, czy narzucaczka opinii marnuje wpisy na responsy...

Dla mnie to nadal forma handlu śmiercią.
        • jacklosi Re: liquidy 25.11.15, 09:35
          Co za łobuz ją narzucił?!!!
      • jacek_daniel Re: liquidy 21.10.14, 23:11
        a ja polecam płyny do e-papierosó od Tabaque- w tej samej cenie a przynajmniej mają podany skład. 4 składniki albo 5 nie pamiętam.
      • kowalczyk985 Re: liquidy 30.06.15, 02:22
        Jak dla mnie najlepsze liguidy na firma vogell.pl/#!/liquidy_vogell
        Ciekawe smaki i duży wybór
        • stefan4 Re: liquidy 30.06.15, 07:55
          kowalczyk985:
          > Jak dla mnie najlepsze liguidy na firma [...]
          > Ciekawe smaki i duży wybór

Etam, znacznie lepsze smaki oferuje www.nasze-wina.pl/ .

A Ty nie wyszukuj wątków sprzed ponad roku, żeby zamieścić swój spam.

- Stefan
    • horatio_valor Re: liquidy 03.06.14, 14:47
      Polszczyzna tak ma - najpierw na szybko bierze zapożyczenie, ale potem siądzie na spokojnie, w głowę się poskrobie, i fajeczkę pykając, wymyśli swojskie słówko, zaczem pomalutku intruza za próg wysmyczy.

Przed wojną był football i footballista, dziś to tylko rzadszy synonim piłki nożnej i piłkarza, i to jeszcze spolonizowany ortograficznie. W XIX wieku winko otwierano trybuszonami, a wcześniej na Wigilię stawiano hejlekrysta. Dziś najstarsi górale nie pamiętają, co to takiego.
      • bimota Re: liquidy 03.06.14, 16:32
        TAK BYLO, ALE CZY JEST...
      • arana Re: liquidy 03.06.14, 17:46
        horatio_valor napisał:

> Polszczyzna tak ma - najpierw na szybko bierze zapożyczenie, ale potem siądzie na spokojnie, w głowę się poskrobie, i fajeczkę pykając, wymyśli swojskie słówko, zaczem pomalutku intruza za próg wysmyczy.

Wysmyczy, ale w szczególny sposób, bo tak przyswoi, że dopiero najstarsi górale, tfu, uczeni w piśmie dogrzebią się do początków. Weźmy taką epopeję. "Pan Tadeusz" - powiecie? A o "Iliadzie" zapomnieliście? Tak wrosła w nasz krajobraz, że dopiero Koehler przypomniał, jak to Sarmaci szesnastowieczni przyswoili - i to bez żadnych narodowych kompleksów - i epopeję, i całą resztę; i przykroili ją na własny użytek.

Ze słowami jest podobnie. Są świadectwem naszego uczestnictwa w większej całości, a nie tylko w zaścianku.

• wojetek55 Re: liquidy 21.10.14, 13:56
      Tak są to płyny smakowe. Tak je nazwali i tyle, nie zastanawiałem się dlaczego. Palę e-papierosa od 4 miesięcy i myślę, że liquidy są zdrowsze od tradycyjnych papierosów, w dodatku nie śmierdzą mi ciuchy fajkami tak jak kiedyś, palce i zęby już mi nie żółkną. Palę liquidy Atmant mięta, truskawka, jagoda, Maxboro tobacco.
      • jacklosi Re: liquidy 21.10.14, 20:36
        Ale to nie jest przecież forum o szkodliwości palenia tytoniu, tak mi się przynajmniej zdaje.
      • jacek_daniel Re: liquidy 21.10.14, 23:08
        oczywiście, że są zdrowsze- nie mają substancji smolistych. do tego niektórzy producenci podają dokładny skład i zawartość substancji.
      • elwi1722 Re: liquidy 08.09.15, 14:11
        polecam liquidy z www.high-class-liquid.pl nie śmierdzą tak jak polskie i chińskie ,które mamy u nas w większości sklepów . Producent niemiecki
        • elwi1722 Re: liquidy 08.09.15, 14:12
          polecam liquidy z www.high-class-liquid.pl niemiecki producent duży wybór nie ma porównania z liquidami z pl
          • efedra Uwaga, reklama!!! 09.09.15, 03:19
            Zwracam uwagę, że forum jest wykorzystywane do reklamowania się handlarza.
            • stefan4 handlowiec-archeolog 09.09.15, 10:37
              efedra:
              > Zwracam uwagę, że forum jest wykorzystywane do reklamowania
              > się handlarza.

Chce nam wcisnąć likwida,
              ale, chociaż się stara,
              prawda rychło się wyda,
              że Elwi to handlara.

Zwracam uwagę, że w celach ,,marketingowych'' Elwi odkopała wątek sprzed roku. To jest stosunkowo mało ambitne. Na innych forach widziałem spamy, doczepione do wątków znacznie starszych.

Np. zaniepokojona mamuśka pyta, czym potraktować odparzoną pupkę niemowlęcia, a po piętnastu latach ktoś jej szczerze poleca wypróbowany przez siebie we wszystkich okolicznościach i w bardzo rozsądnej cenie kondycjoner Koipupuś Natura Exquisit. I teraz mamuśka powinna schwytać swoje piętnastoletnie niemowlę, spuścić mu majteczki i zastosować specyfik. Ciekawe, co ono na to...

- Stefan
              • kalllka Re: handlowiec-archeolog 09.09.15, 16:16
                Likwidatorka -elwi, choc młoda, a nie stara
                wie, ze stefan zakuma rzecz w czym i
                Przypije - "handlara" /!uncertain

• ikndar humory 22.10.14, 16:54
      robak.rawback napisała:

> zauwazam nagle pojawienie sie szyldow oglaszajacych sprzedawanie - liquidow. mu
      > sialam spojrzec o co chodzi - i wychodzi ze to sa plyny smakowe? do e-papieroso
      > w. dlaczego nie nazwa ich poprostu plynami do papierosow czy cos w tym stylu

Lepiej by brzmiało "humory", humor to też płyn, tylko, że z łaciny (humor, humoris).
      • marry_ann30 Re: humory 20.06.16, 17:20
        Ja polecam liquidy z nowego sklepu internetowego takeitliquid.eu. Maja naprawdę świetne smaki, moje ulubione to liczi, mango i arbuzowy. Można trafić na promocje na wybrane smaki, wtedy to już wychodzi bardzo tanio
        • stefan4 smok arbuzowy 20.06.16, 19:30
          marry_ann30:
          > Maja naprawdę świetne smaki, moje ulubione to liczi, mango i arbuzowy.
          > Można trafić na promocje na wybrane smaki

Moim wybranym smokiem będzie ten, który zamiast dziewicami żywić się będzie spamerami. Dla dziewic mam inne zastosowania, ale spamer jest bezużyteczny, więc niech sobie chociaż zwierzątko podje.

- Stefan
    • nikodem321 Re: liquidy 20.06.16, 19:39
      Bo twoja propozycja składa się z 3x więcej wyrazów i 3x więcej sylab?
    • malarug Re: liquidy 10.05.17, 22:50
      Ba! jest nawet strona www.mojliquid.pl ! dobrze ze nie iliquid lol
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka