stefan4 10.05.15, 20:14 Komunikat sprzed chwili: Cytat Najwyższa frekwencja wynosiła w Warszawie, albowiem 41 procent. Także bynajmniej będzie się super urzędowało pod żyrandolę. - Stefan Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stefan4 Re: połamać ciszę na kawałki! 10.05.15, 20:17 stefan4: > Zwalczaj biurokrację! O, przepuściło mi link! A jeszcze rano bredziło, że ,,wykryto spam''. - Stefan Odpowiedz Link
zbyfauch Re: połamać ciszę na kawałki! 10.05.15, 21:02 Ale czego frekwencja wyniosła w Warszawie czterdzieści jeden procent? Zwartości magazynu? Makaronu babci Jadzi? Odpowiedz Link
stefan4 Re: połamać ciszę na kawałki! 10.05.15, 22:09 zbyfauch: > Ale czego frekwencja wyniosła w Warszawie czterdzieści jeden procent? Musisz zapytać owego urzędnika PKW. Ja tylko wiem, że frekwencja zawsze wynosi. Nigdy nie udało mi się ustalić, co wynosi i czy już w końcu wyniosła. - Stefan Odpowiedz Link
brezly Re: połamać ciszę na kawałki! 14.05.15, 22:09 To tak jak stan Bugu. On też zawsze wynosił. Odpowiedz Link
cyberros Re: połamać ciszę na kawałki! 15.05.15, 22:56 brezly napisał: > To tak jak stan Bugu. On też zawsze wynosił. Oczywiście! I jak najbardziej poprawnie, Polacy tak po prostu mówią. Słowo "wynosić" ma przynajmniej 6 znaczeń: sjp.pl/wynosi%C4%87 Odpowiedz Link
cyberros wieloznaczność 15.05.15, 22:54 stefan4 napisał: > zbyfauch: > > Ale czego frekwencja wyniosła w Warszawie czterdzieści jeden procent? > > Musisz zapytać owego urzędnika PKW. Ja tylko wiem, że frekwencja zawsze wynosi > . Nigdy nie udało mi się ustalić, co wynosi i czy już w końcu wyniosła. Niektóre słowa są wieloznaczne. Jak np. "zamek", czy właśnie "wynosić". Akurat tego bym się nie czepiał, lecz raczej niezbyt szczęśliwego użycia akurat w tym w zdaniu. "Wynosić" wg SJP ma 6 znaczeń: sjp.pl/wynosi%C4%87 "Frekwencja" jak najbardziej "wynosi" lub "wynosiła", ale "najwyższa frekwencja" raczej "była". > - Stefan > Odpowiedz Link
cyberros kontekst 15.05.15, 22:46 zbyfauch napisał: > Ale czego frekwencja wyniosła w Warszawie czterdzieści jeden procent? Zwartości > magazynu? Makaronu babci Jadzi? A kontekst to co, pikuś??? Odpowiedz Link
bimota Re: połamać ciszę na kawałki! 13.05.15, 12:13 AZ "KROWY PRZESTANA SIE DOIC MLEKIEM"... korwin-mikke.pl/wideo/pokaz/bronislaw_komorowski_rok_2015__kontra__mieczyslaw_rakowski_rok_1983_/2893 Odpowiedz Link
robak.rawback Re: połamać ciszę na kawałki! 14.05.15, 13:40 polamac cisze na kawalki - to mi sie od razu skojarzylo z czyms romantycznym i wichrowym, co najmniej jak z jakiejs lekko sztormowej piosenki w wykonaniu michala bajora, a tu o wyborach sie okazalo byc Odpowiedz Link
cyberros A skont ten cytat? 15.05.15, 22:44 stefan4 napisał: > Komunikat sprzed chwili: > Cytat > Najwyższa frekwencja wynosiła w Warszawie, albowiem 41 procent. > > Także bynajmniej będzie się super urzędowało pod żyrandolę. A skont ten cytat? Fajny ci on! > - Stefan > Odpowiedz Link