stefan4 19.12.16, 01:30 Z ust naszej waaadzy usłyszałem dzisiaj dwa dawno zapomniane wyzwiska: * pani Szydło Beata (premier) napiętnowała wichrzycieli Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the-great-inuk Re: druga młodość słów 19.12.16, 10:46 Materiał poglądowy do szczegółowego analizowania skomplikowanych problemów językowych... Wyprowadzamy język z ekskluzywego ivory tower pomiędzy prosty lud! Ot, co... Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: druga młodość słów 19.12.16, 11:09 the-great-inuk napisała: > > Wyprowadzamy język z ekskluzywego ivory tower pomiędzy prosty lud! > =================================== Analogicznie : Matematyka jako służebnica pomocna w rozwiązywaniu problemów codziennego życia. A nie sztuka dla sztuki! Ot, co... Odpowiedz Link
dar61 kopalnia słów 19.12.16, 11:15 Czekam na oficjalne pojawienie się znów - w rządowych pelengatorach - słowa Gnom. A kopalnią tych inkryminowanych słów zaczyna być, niestety, polski parlament, w jakim zapomina się o pojęciu 'język parlamentarny'. Dość dawno zapomina się. *** Najpierw przyszli po parlamentarzystów, ale się nie odezwałem, bo nie byłem parlamentarzystą [...]. Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: kopalnia słów 19.12.16, 11:32 dar61 napisał: > Najpierw przyszli po parlamentarzystów, ale się nie odezwałem, bo nie byłem par > lamentarzystą [...]. > =================================== Oryginał... Odpowiedz Link
the-great-inuk «the matter of fact» 19.12.16, 12:09 Helweci mieszają się do polityki światowej. ============================================= Dieser Dreischritt – Unterscheiden, Interpretieren, Prüfen – bildet quasi das Bindemittel des Faktischen, «the matter of fact». ============================================= Tragedia polega na tym, że mainstream tego właśnie nie robił!!! Wiem o czym mówię. Od kilku dekad czytałem DER SPIEGEL. Zakładali, że ich czytelnicy do 3 nie umieją policzyć! Analogicznie do Trybuny Ludu. Ot, co... Odpowiedz Link
arana Re: druga młodość słów 20.12.16, 11:19 stefan4 napisał: > Nie bardzo rozumiem, skąd oni te określenia wykopali; > Ty, matematyk!? Horrrendum! Wszak 2016 - 1949 = 67. Odpowiedz Link
chywomod Re: druga młodość słów 28.12.16, 19:55 stefan4 napisał: > Z ust naszej waaadzy usłyszałem dzisiaj dwa dawno zapomniane wyzwiska: > > * pani Szydło Beata (premier) napiętnowała wichrzycieli Odpowiedz Link
horpyna4 Re: druga młodość słów 24.01.17, 14:19 Pewnie jeszcze usłyszymy oskarżenia o "nawoływanie do obalenia ustroju przemocą"... Odpowiedz Link
al.1 Re: druga młodość słów 22.01.17, 18:04 A ja syszaem jeszcze "pies łańcuchowy imperializmu". Pewnikiem tylko starszyzna plemienna kojarzy ten epitet Tity, tylko nie ma nim dziś kogo obrzucić Odpowiedz Link
arana Re: druga młodość słów 23.01.17, 09:39 al.1 napisał: > ... tylko nie ma nim dziś kogo obrzucić Nic w przyrodzie nie ginie! Odpowiedz Link
horpyna4 Re: druga młodość słów 25.01.17, 15:54 Tito był również "podżegaczem wojennym". Odpowiedz Link