bimota 01.09.17, 09:35 JAK SIE CZYTA "EURO" ? W TLUMACZU GOOGLE BYLA KIEDYS OPCJA WYMOWY, ALE CHYBA ZNIKNELA... WYDAWALO MI SIE, ZE "JURO", ALE JEST TERAZ IMPREZA W POLSCE SWOJSKO ZWANA "LOTTO EUROVOLLEY 2017" I TV WYMAWIA "EUROWOOŁLIEJ"... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the-great-inuk Re: EURO WYMOWA 02.09.17, 06:46 Pa ruski jest: "евро" Ale zdaje mi się, że w GW popsuły się znowu ruskie literki. Na innych forach pojawiają się znaki zapytania zamiast cyrylicy ... To chyba sabotaż .... Ot, co... Odpowiedz Link
dar61 Euro WRZASK 02.09.17, 09:19 Ależ gdzie tam. Wszelakie umlałty i zakrętasy rodem z łacinki mogą się w rejonie agorowym pojawiać bez umiaru, w odróżnieniu od zakrętasów rodem z łacinki słowiańskiej, tudzież cyrylickiej. Czy to redakcyjny przypadek zapatrzenia w zachód, czy ansa ku pobratymcom, nie mnie sądzić. TruDNO też rozmyślać forumowo, ogłuszony wrzaskiem Odpowiedz Link
keekees Tak jak się pisze. 10.09.17, 17:33 bimota napisał: > JAK SIE CZYTA "EURO" ? Tak jak się pisze. Odpowiedz Link
bimota Re: Tak jak się pisze. 10.09.17, 18:29 TO CZEMU NP. ZESPOL "EUROPE" CZYTAJA "JUROP" ? Odpowiedz Link
the-great-inuk Re: Tak jak się pisze. 10.09.17, 18:54 bimota napisał: > TO CZEMU NP. ZESPOL "EUROPE" CZYTAJA "JUROP" ? ===========================> Najwidoczniej nie wiedzą lepiej Odpowiedz Link
bimota Re: Tak jak się pisze. 10.09.17, 21:30 NIE DZIALA MI DZWIEK NA TEJ TRONCE. ALE Z ZAPISU FONETYCZNEGO WNIOSKUJE, ZE JEDNAK "J" I ODPALILEM JAKIS SYNTEZATOR I TEZ MOWI "JURO". Odpowiedz Link
keekees Re: Tak jak się pisze. 10.09.17, 21:36 bimota napisał: > TO CZEMU NP. ZESPOL "EUROPE" CZYTAJA "JUROP" ? Bo Europe to nie to samo co euro. Odpowiedz Link