laband 03.12.04, 20:12 je tako byrna (gruszka) kero sie po naszymu nazywo ciacianka - mozno mi sam kerys poradzi pomoc i bydzie wiedziou(mozno ze odniego godki) jako to je gynau byrna? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: kery mi pomoge 04.12.04, 00:06 ...a nie o ulęgałkę chodzi? Taka byle jaka gruszka wsiowa, drobna, wcale niesmaczna, o ciaciance nie słysalak. Hej! Odpowiedz Link
laband Re: kery mi pomoge 05.12.04, 15:07 problym mom w tym ize niywia jako byrna to je richtik ta ciocianka - a ta o keryj ty piszesz to pamiyntom tysz ze okolic kole skarzyska Kamiynnyj. Odpowiedz Link
dialektolog Re: kery mi pomoge 05.12.04, 20:46 laband napisał: > je tako byrna (gruszka) kero sie po naszymu nazywo ciacianka - mozno mi sam > kerys poradzi pomoc i bydzie wiedziou(mozno ze odniego godki) jako to je gynau > byrna? Gruszki ciacianki zna dialektologia tylko z powiatu prudnickiego i strzeleckiego na Górnym Śląsku (woj. opolskie), ale jaki to gatunek Odpowiedz Link
laband Re: kery mi pomoge 05.12.04, 21:57 gynau o to mi idzie - sprobuja sie od starych Labanderow(prawie mom bezuch) jutro co dowiedziec Odpowiedz Link
laband maltasza 10.12.04, 11:13 sznupia jeszcze za maltyszom mozno kerys wiy co to je , abo mo na to przepis? Odpowiedz Link
laband Re: maltasza 10.12.04, 11:13 sznupia jeszcze za maltaszom mozno kerys wiy co to je , abo mo na to przepis? Odpowiedz Link
ciupazka Re: maltasza 11.12.04, 22:30 Laband! U nos znane jest słówko : "malta" hale jest zaprawa murarsko i nie znom słowa "maltasza". Hej! Odpowiedz Link
laband Re: maltasza 12.12.04, 06:33 u nios na zaprawa murarsko tysz sie godo malta - je przisuowie: Fulosz jak mulosz a malty niymosz. Odpowiedz Link
kasia.lambert Re: maltasza 23.12.04, 23:07 przypuszczam ze chodzi o Maultaschen mieszkalam jakis czas w Stuttgarcie, w Badenii Wirtembergii i tam to byly takie kwadratowe pierogi ktore sie jadlo w rosole z roznymi nadzieniami byly te pierogi barzdo pozywne Odpowiedz Link
wasyl9 Re: kery mi pomoge 24.02.05, 20:10 mom taszyntuch heklówany, wszyske śtyry kanty, komu pszaja kogo ciyrpia ciepna mu pod szłapy Odpowiedz Link
laband Re: kery mi pomoge 25.02.05, 15:57 wytuplikuja to sam mam chusteczke, haftowana, co ma cztery rogi, kogo kocham, kogo lubie zuce mu pod nogi Odpowiedz Link