youngeva 07.01.05, 17:03 czy jest na logiczne odpowiedz dlaczego? i czy jakies inne pulapki rodzajowe przychodza Wam do glowy? pozdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
josip_broz_tito Re: krew - rodzaj żeński 07.01.05, 21:44 No a czemu nie? A radosc, milosc, mlodosc, tez sa rodzaju zenskiego. Krew wszedzie jest rodzaju zenskiego na slowianszczyznie. Odpowiedz Link
philo_sophia Re: krew - rodzaj żeński 07.01.05, 22:10 A mi zaraz na mysl przyszlo "ten kometa" ;P Odpowiedz Link
very_martini Re: krew - rodzaj żeński 09.01.05, 18:22 a pewnie kość, paproć i godność. Cała masa, w języku niemieckim chociażby dziewczynka jest rodzaju nijakiego. fajne są takie klimaty 16%VOL 22%VAT Odpowiedz Link
youngeva Re: krew - rodzaj żeński 11.01.05, 22:09 e, miekkie koncowki to normalka, ze sa zenskie... alescie wymyslili polonisci i i spolka a dziwczynka po niemiecku jest nijaka, bo niemieckie dziewczyny sa nijakie Odpowiedz Link
agaewa Re: krew - rodzaj żeński 12.01.05, 11:40 Dla mnie największym zaskoczeniem była zołądź. Wstyd powiedzieć, ale o tym, że to jest rodzaj żeński, dowiedziałam się na studiach Odpowiedz Link
lostdog Re: krew - rodzaj żeński 13.01.05, 00:19 ...a np. taki węgierski w ogóle nie ma rodzajów. i co? Odpowiedz Link
youngeva Re: żołądź 13.01.05, 13:05 cd. zle kliknelam polecam Maly slownik wyrazow kloptliwych M. Banki. tam rzeczony - rzeczona jest objasniona i zwyczaj jezykowy wymusil obie formy, tylko anatomicznie jest ta żołądź Odpowiedz Link
very_martini Re: krew - rodzaj żeński 02.02.05, 22:22 I, z przeproszeniem, "kurew", jak mawia mój kolega. 16%VOL 22%VAT takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link