a.czesak 29.07.02, 09:29 Witajcie. Słowa (a przynajmniej ich rdzenie) nie biorą sie znikąd. BAKAĆ na przykład zostało ŻYWCEM przejęte z gwar, w tym samym znaczeniu Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tom_voivod Re: Bakać 29.07.02, 20:19 Witam, Tylko czy chodzi o "bakać" jako "ciężko pracować"? Bo taką wersję znam, a nie na to mi wyglądało w cytacie z fajeczką... Pozdrawiam TV Odpowiedz Link
nowe.slowa Re: Bakać 30.07.02, 00:16 Zdecydowanie chodzi tutaj o czynność związaną raczej z czasem wolnym niż z pracą. A co do gwarowego pochodzenia - to szalenie interesujące, bo znaczy to, że ten "tabakowy" trop nie był zupełnie szalony.... Odpowiedz Link
Gość: marlesz Re: Bakać IP: *.interecho.com / 192.168.4.* 16.09.02, 21:46 nowe.slowa napisał: > Zdecydowanie chodzi tutaj o czynność związaną raczej z czasem wolnym niż z > pracą. Haha ale poprawnie i eufemistycznie )) A wracajac do sedna - to bakanie nie oznacza palenia czegokolwiek (np. papierosów) a tylko i wyłącznie trawy i jej podobnych. Dobrze pisze? pozdr Odpowiedz Link
gandzia_farmer2002 Re: Bakać 17.09.02, 18:55 BARDZO DOBRZE! bakać można tylko i WYŁĄCZNIE blanty (czyli ziółko- dla niezorientowanych). ale raczej nie mówi się "ide bakać zioło" tylko raczej "idę się zbakać" a po tej czynności "człowiek jest zbakany" Odpowiedz Link
Gość: farmer Re: Bakać IP: *.pl 21.09.02, 08:37 raczej nie moje kręgi. u nas można SIĘ tylko i wyłącznie zbakać. nawet blantów się nie baka tylko pali...co do szlugów to nie słyszałem o bakaniu szlugów- raczej coś w stylu ćmisz? kurzysz? jarasz? itp itd (wiem że nie są to nowe słowa-niektóre są z ruskiego-ale są fajne i nam się podobają) Odpowiedz Link
Gość: kate Re: Bakać IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 21:30 A ja znam inne określenie zbakać się,i to wg mnie ładniej brzmi,a mianowicie UFURAĆ się. pozdro. Odpowiedz Link
Gość: FARMER Re: Bakać IP: *.pl 23.09.02, 16:59 hmmmmm też nieźle...chyba se to gdzies wklikne bo jak zwykle zapomnę...nara...pozdro 4 all Odpowiedz Link
Gość: saudi Re: Bakać IP: *.interpacket.net 03.10.02, 00:34 A dlaczego, stary zapomnisz? Bo żeś się stary na maksa ZBAKAŁ .... )))) Odpowiedz Link
Gość: milano Re: Bakać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.02, 01:12 Gość portalu: saudi napisał(a): > A dlaczego, stary zapomnisz? Bo żeś się stary na maksa ZBAKAŁ .... > )))) Lub: Bo żeś się stary na maksa UFURAŁ..... Odpowiedz Link
tfuj_aniou_strusz Re: Bakać 03.10.02, 14:11 wedle mojej wiedzy bakac znaczy mnw. obsluzyc kogos oralnie, hoc niektuzy uzywaja jako okreslenie na palenie trawy ja nie Odpowiedz Link
artuone Re: Bakać 06.10.02, 01:05 No bo "bakac" to jak widac universalne slowo mozna go uzywac zamienie jak i przemiennie tak jak "zamek" no ale ja obstaje przy zielu bo jest blizsze mojej subkul. a pan od oralu to jak by do mnie powiedzial zbakaj mi to bym powiedzial a gdzie ci rosnie (ziolo) ale zeby mu sie do popci dobierac?! hmmm.. no moze gdyby mial tam tatuaz trawki Odpowiedz Link
pierce-arrow Re: Bakać 30.12.02, 12:03 NO A JAK SIĘ CZŁOWIEK BATEM ZBATOŻY TO OCIPIENIE ZMYSŁÓW I GASTROFAZA AKTYWACJA GWARANTOWANE... Odpowiedz Link
Gość: Włodek Re: Bakać IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.03, 23:37 a.czesak napisał: > Witajcie. > > Słowa (a przynajmniej ich rdzenie) nie biorą sie znikąd. > > BAKAĆ na przykład zostało ŻYWCEM przejęte z gwar, w tym samym znaczeniu Odpowiedz Link