waldekszprycha 17.01.03, 14:36 czy ktos moze mi objasnic ten skrot? chyba sie domyslam znaczenia, ale nie mam pewnosci. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vic Re: hwdp IP: *.toya.net.pl 02.05.03, 18:26 (c)Hwała Wszystkim Dobrym Policjantom ;-P Odpowiedz Link
Gość: Ewa-ewcia Re: hwdp IP: *.siec.idealan.pl 14.07.05, 11:51 HWDP...jest wiele znaczen. Np: Howaj Wódke do Plecaka, albo Kugo Wraca Do Polsatu. Po "młodziezowemu" to znaczy H*j w Dupe Policji Odpowiedz Link
waldekszprycha Re: hwdp 21.01.03, 11:46 chcesz powiedziec, ze prawidklowo powinno byc: chwdp? na miescie widuje sie raczej hwdp... Odpowiedz Link
kerry-king Re: hwdp 21.01.03, 15:22 Dokładnie.to co widzisz na wrzutach ściennych i na niektórych wdziankach (tworzonych chyba przez jakieś tępe szwaczki)świadczy tylko i wyłącznie o tzw.DARWINIŹMIE GALOPUJĄCYM WSTECZNYM,który jest niezmiernie popularny wśród dzisiejszej młodzieży! Odpowiedz Link
waldekszprycha Re: hwdp 22.01.03, 12:43 poprawnosc gramatyczna to jedno, a poprawnosc "spoleczna" drugie. byc moze napisanie chwdp to dla hiphopow jest obciach? nota bene, jesli juz mamy byc takimi purystami, "darwinizmie" pisze sie przez "z" a nie "ź". sorry, ale nie moglem sie powstrzymac... pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: mjetek Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 15:16 (ch)rystus (w) (d)resie (p)uma? Odpowiedz Link
Gość: znajoma Re: hwdp IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 16.02.06, 10:55 CHWDP= chcemy wstapic do policji Odpowiedz Link
Gość: barat Handel Wiejskimi Dobrami Prywatnymi IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 16:32 hyhy Odpowiedz Link
Gość: rano Re: hwdp IP: 195.177.196.* 24.10.04, 01:33 A JA Z KOLEI UWAŻAM I JESTEM ZA TYM ŻEBY "HUJ" BYŁO WYJĄTKIEM W JĘZYKU POLSKIM PRZEZ SAMO H. JEBAĆ POLICJE Odpowiedz Link
Gość: Aga Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:28 huj lub ch.. mozna pisac tak i tak. Odpowiedz Link
Gość: cz! Re: hwdp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:22 c h u j z t y m ! ! ! : ) Odpowiedz Link
Gość: Brdi Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 13:55 bo na mieście pisza najczęściej pijani lub jacyś mistrze ortografi dla klas 2 przedszkola Odpowiedz Link
Gość: CWDP Re: hwdp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 16:20 Najpoprawniej powinno być CWDP, ponieważ bierze się pierwsze litery każdego słowa aby ułożyć skrót "Chooj w doopę policji" C W D P. Pomyślcie wy "ludzie"! Odpowiedz Link
Gość: banan Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.03, 15:11 nie chrzan bo prof. Midek sie wypowiadal i stwierdzil, ze poniewaz wiekszosc spoleczecnstwa uzywa przez H to ta forma jest w obecnej sytuacji tez poprawna... Odpowiedz Link
Gość: stazzio Re: hwdp IP: *.tcz.pl / 10.25.33.* 25.04.03, 21:02 No niezupełnie tak. Jeśli dobrze pamiętam (ale to może w innym programie było?), prof. Miodek raczej apelował do narodu, że jeżeli już musi pisać po murach, to niech pisze przez "ch". Bo taka pisownia jest historycznie umotywowana wymową - nasi przodkowie w nagłosie dawali dźwięczne "h", które zapisujemy przez "ch". I już. Póki słowo nie trafi w nowej formie do słownika ortograficznego, wszystkie inne zapisy (np. przez "ó") będą błędne. A że większość narodu używa formy z "h"? Cóż, świadczy to tylko o naszej mizerii - nawet przeklinać prawidłowo nie potrafimy. Ech! kłaniam S. Odpowiedz Link
kricho2 Re: hwdp 28.04.03, 21:52 Tylko w użyciu potocznym. Natomiast w pisowni (norma wzorcowa)obowiązuje pisanie przez "ch". Pozdrawiam. Odpowiedz Link
grochalska Re: hwdp 26.09.04, 18:15 Gość portalu: banan napisał(a): > nie chrzan bo prof. Midek sie wypowiadal i stwierdzil, ze poniewaz wiekszosc > spoleczecnstwa uzywa przez H to ta forma jest w obecnej sytuacji tez poprawna.. > . Właśnie to mnie wkurza. Jeżeli większość społeczeństa mówi "przyszłeś" to musimy to uznać za formę poprawną. Ludzie, gdzie nasza piękna polszczyzna? Poszła na taraz i nie wróci zaraz? Odpowiedz Link
Gość: obiektyw Re: hwdp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:33 a na czymże innym polega ewolucja języka, jeśl nie na takim "wymuszaniu"? Może się to podobać lub nie (i wcale nie jestem entuzjastą nowomowy), ale wypada się tylko z tym pogodzić. Odpowiedz Link
Gość: Aga Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:31 No ja słuchałam i tak mówił. Ale to chyba Miodek czy zemną coś nie tak. Odpowiedz Link
Gość: Hustler Re: hwdp IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.03, 23:27 Hwała wszystkim dobrym policjantom Odpowiedz Link
Gość: Ktoso Re: hwdp IP: *.net.autocom.pl 17.02.03, 13:05 huj w dupe policji chowaj wszystko do plecaka narka Odpowiedz Link
tirtir Re: hwdp 18.02.03, 17:21 kiedys zrobilam sprawdzian. Uczen oddal pusta kartke. Prawie pusta - bylo na niej pieknie wyrysowane hwdp. Dostal ndst (1). Uczniowie uznali, ze sie zemscilam za skrot, a nie ze ocenilam to czego nie bylo. Moze nie ma to zwiazku z pytanie, ale postanowilam napisac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
Gość: deols Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:13 Nauczycielka idzie korytarzem a na sciannie szkoly nabazgrane HWDP. Wyrywa z torebki flamaster i dopisuje (z nerwami) piekne "C". -Tak jest dluzszy i taki ma być! Zycie pisze najpiekniejsze teksty. Autentyk - slowo (zrelacjonowal mi kolega Wiesio, byly pracownik tej szkoly, pozdrawiam). Odpowiedz Link
Gość: Pacyfistka Re: hwdp IP: *.lebork.sdi.tpnet.pl 26.02.03, 12:19 Wszyscy oczywiście wiedzą, co ten skrót oznacza. Jest jeszcze jego druga wersja HCWOBWDTSP, czyli "Huj Ci w oko, bo w dupe to sama przyjemność..." Tak właśnie mawia mój kolega...Dopiero teraz zaczynam mieć wątpliwości, co do jego orientacji sexualnej...No bo niby co to za przyjemnośc??? Odpowiedz Link
Gość: ziom vel ziomek Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 20:03 dopuki nie spróbujesz doputy sie nie dowiesz. Odpowiedz Link
Gość: mi Hold Wam Dzielni Policjanci (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:10 Odpowiedz Link
Gość: yen Re: hwdp IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.03, 14:56 chcę wszamać dużego paszteta Odpowiedz Link
roody102 Re: hwdp 28.04.03, 23:45 chcę wstąpić do policji )) Roody ___________ "Oddychasz warszawskim powietrzem To zupelnie tak jak ja" Partia. Odpowiedz Link
Gość: GIM 2 Henryk wszedł do piekarni! IP: *.acn.pl 04.05.03, 00:17 Tam mówił mój nauczyciel od religi Odpowiedz Link
Gość: Patyczak Re: hwdp IP: *.tkdami.net 07.05.03, 15:45 Cóż, zgadzam się, że skrót HWDP jest jak najbardziej nieprawidłowy... ale cóż, kto go używa? Wulgarna młodzież... a że do tego nieuki, to juz inna bajka A tak w ogóle to co oni wszyscy mają do policji? Odpowiedz Link
Gość: qra Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 11:37 Tak jest nieprawidlowy, nie o tym chce mowic... Za to o tym: Co dresy mają do policji? No cóż, jednak mają, policja przeszkadza im w codziennych małych przyjemnościach, które przecież należą się każdemu, np. w strzerlaniu do ludzi z wiatrowek ze starych kamienic; w tłuczeniu sie grupami po 300 osób z nudów, w biciu przechodniów na ulicach itd., tego by można wiele więcej wymieniać. Ale jest oczywiście druga sprawa, policja przeszkadza im także w utrzymywaniu i zarabianiu na siebie, no bo ukradnie taki radio z samochodu to go szukają, podwędzi komórkę to też, stłucze jakiegoś gościa i okradnie z 10 złotych to sie też czepią. Nic tylko im też trzeba pokazać kto rządzi, a za pobicie policjanta to już całkiem można mieć porobione... Odpowiedz Link
Gość: a taka pizda Re: hwdp IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.03, 02:56 CHUJ W DUPE PEDAŁOM Odpowiedz Link
Gość: niziolek Re: hwdp IP: *.acn.waw.pl 17.05.03, 17:14 Chlorowana Woda Do Picia Chcemy Wolnej Demokratycznej Polski Pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: acha Re: hwdp IP: *.ghnet.pl / 192.168.13.* 06.06.03, 20:27 howaj wino do plecaka Odpowiedz Link
Gość: BeMBeN Re: hwdp IP: *.icpnet.pl 04.07.03, 00:02 Honor wam dobrzy policjanci ---- A poetom to wszystko przepusczą Odpowiedz Link
Gość: techno_log Re: hwdp IP: *.acn.pl 09.07.03, 19:55 Heman Walczył Dla Polski (to moim zdaniem rządzi) Odpowiedz Link
Gość: utah Re: hwdp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 16:45 hormon wzrostu dał plamę Odpowiedz Link
platypus2 Re: hwdp 11.05.04, 14:57 po wielkiej akcji antypirackiej i wielkiej panice z nią związanej pojawiło się objaśnienie tego skrótu jako Chowaj Windows Do Piwnicy. moim zdaniem rządzi. Odpowiedz Link
Gość: nie-dres Re: hwdp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 12:45 nie tylko dresy nienawidzą policji ja na przykład nie jestem dresem a kiedy widzę na ulicy psa to czuję bardziej strach niż poczucie bezpieczeństwa. owszem, trafi sie czasem jakiś bardziej wylajtowany, ale większość z nich to tchórze dla których bycie psem oznacza całkowitą władzę nad wszystkimi i w ten sposób leczą swoje kompleksy. poza bardzo nielicznymi wyjątkami HWDP x 100! Odpowiedz Link
qpa2_girl Re: hwdp 07.06.04, 15:08 Moim skromnym zdaniem ten skrót nic nie powinien znaczyć, ale większość 'ludzi' uważa, że jest to skrót od kilku brzydkich słów... tyle, że to pierwsze słowo pisze się przez "CH" a nie przez "H". Jeśli byłoby chwdp - ch*j w du*e policji. Ale niestety matoły robią błędy )) --- Odpowiedz Link
Gość: MEG Re: hwdp IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 15:03 PHWDP-HUJ W DUPĘ POLICJI. Odpowiedz Link
Gość: Tomek Re: hwdp IP: *.pronet.lublin.pl 16.08.04, 12:05 Hwała wszystkim dobrym policjantom! Odpowiedz Link
Gość: Zgniotę Małego Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:20 Huj w dupie? Poco? Husteczki w duzej paczusce Chowaj wszystko do plecaka Huj w dupe polonistkom Hulam w dupie - pozdrawiam (tu można zasugerować dopisek HUJ) Chodź Wiesiu do Poznania P.S. czytałam że w zależności czy ktoś jest dresem czy jakiej innej nacji to dla danej nacji HWDP pisze sie HWDP lub CHWDP (nasza polonista sprawdzała w słowniku że huje są dłuzsze bo sie przez Ch pisze ) Odpowiedz Link
Gość: iiii;> Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 18:42 Chowam wszystko do piornika Chowam Windowsa do piwnicy Chce wstąpić do policji ale tak na prawde to; CHUJ W DUPE POLICJI!!! Odpowiedz Link
Gość: rumianek Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 23:12 to oznacza... (zarumienił się) prącie w odbyt panom władzom Odpowiedz Link
Gość: pan Cogito Re: hwdp IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.05, 22:03 howaj windows'a w piwnicy Odpowiedz Link
Gość: pieszy na skuterze Chomik Wpadł Do Pomidorówki n/t IP: *.mim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 11:32 Odpowiedz Link
Gość: majka.6 Re: hwdp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 20:40 to zawsze oznaczało: ch*uj w dupe policji -to jest poprawne ale poza tym, mozna mówic: HONOR W DUSZY POLAKA CHOMIK WPADŁ DO PRALKI CHWYĆ W DŁOŃ PIERSIÓWKĘ (lub pierś CH*UJ W DUŻEJ PIŹ*DZIE CHOWAJ WÓDKĘ/ WINO DO PLECAKA pozdrowionka Odpowiedz Link