dr_in_spe 21.05.07, 22:13 Mam problem małe/duże litery. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: strefa euro czy strefa Euro? 21.05.07, 23:44 w sensie takim jak strefa dolara czy strefa złotówki? Odpowiedz Link
dr_in_spe Re: strefa euro czy strefa Euro? 24.05.07, 11:12 W sensie państw Unii Gospodarczej i Walutowej Odpowiedz Link
jacklosi Re: strefa euro czy strefa Euro? 24.05.07, 11:19 No przecie się zastanów: strefa Złotego czy strefa złotego? Odpowiedz Link
dr_in_spe Re: strefa euro czy strefa Euro? 25.05.07, 12:14 jacklosi napisał: > "No przecie się zastanów: strefa Złotego czy strefa złotego?" w pracy doktorskiej napisałam strefa euro, jednak obaj recenzenci w recenzjach nagminnie pisali "strefa Euro", więc sie pogubiłam i zasięgam rady u specjalistów. W podręcznikach tez jest różnie. Myślałam, że może jest jakaś reguła, zasada... Odpowiedz Link
pavvka Re: strefa euro czy strefa Euro? 25.05.07, 18:30 No nie wiem, jeśli już, to można by ewentualnie rozważyć pisownię "Strefa Euro" jako niby nazwy własnej bloku gospodarczego (chociaż ja napisałbym małymi). Natomiast "strefa Euro" odpada na 100%. Odpowiedz Link