postant 09.02.05, 12:41 Witam! Proszę o informacje (jakiekolwiek i wszystkie możliwe) na temat nauki języka francuskiego i pobytu we Francji dla osoby początkującej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koniczynka99 Re: Kursy językowe we Francji 09.02.05, 19:31 Zaczep może o lokalne studia językowe. Może one organizują wyjazdy ? U mnie (Leszno) jeden z instytutów języków obcych co roku we wakacje robi wyjazd na kurs językowy do jakiegoś miasta (Nicea, Bawaria w Niemczech czy Londyn). Odpowiedz Link
aspaa Re: Kursy językowe we Francji 09.02.05, 20:20 ja natomiast 5 lat temu bylam we francji na kursie jezykowym, i jestem super zadowolonaco prawda pojechalam szlifowac jezyk(na 3 tyg w lutym),ale wiem,ze do tej szkoly przyjezdzaja tez aby uczyc sie od poczatku. najlepiej oczywiscie zamieszkac u rodziny francuskiej,zeby nie ulec pokusie rozmawiania po angielsku! od razu zaznaczam,ze szkola jest malo w polsce popularna, i ja np bylam tam druga polka-zaleta-bo nie bedzie nikogo kto mowi po polsku.napisz maila gdybys chciala poznac wiecej szczegolow pozdrawiam Odpowiedz Link
wojtech451 Re: Kursy językowe we Francji 15.02.05, 12:24 Może tu ale drogo niestety.... www.tt.edu.pl/langmix/index.php?action=nicea Odpowiedz Link
koralka Re: Kursy językowe we Francji 16.02.05, 13:50 Jezeli jestes we Francji, idz do merostwa i dowiedz sie o Mission locale; oni pokieruja cie, gdzie trzeba i to na nauke za& darmo! Odpowiedz Link