emiss 04.10.05, 14:39 Mam pytanie odnoscie kursow jezykowych w paryzu. Niedlugo wybieram sie jako Au pair i chcilabym miec jakies namiary kursow na kieszen au-pair . Jezeli ktos cos na ten temat wie bylabym bardzo wdzieczna. pozdriwiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elzbietan Re: Paryz - kursy 04.10.05, 17:07 Najtansze kursy oragnizowane sa przez merostwo Mozesz zapisac sie na kurs wieczorowy, co w twoim wypadku bedzie chyba najlepszym rozwiazaniem (niestety te kursy odbywaja sie tylko dwa razy w roku - we wrzesniu i w lutym) Odpowiedz Link
zielka Re: Paryz - kursy 04.10.05, 21:04 kopiuje swoja odpowiedz na podobne pytanie z kiedys: niedrogie? hm. ja bylam w France Langue 2, rue de Sfax - 75116 PARIS Tel. : +33 (0)1 45 00 40 15 Fax : +33 (0)1 45 00 71 43 E-mail : paris@france-langue.fr www.france-langue.org/ Jesli zdecydujesz sie na to, to polecam kursy na DELF tudziez DALF, nawet jesli nie chcesz zdawac egzaminu (ja nie zdawalam). W szkole niemalo "operek", wiec jako pierwsze kroki we Francji, rzecz okazuje sie nierzadko przyjazna. zajrzyj tu, dodam, ze w merostwach sa bardzo chyba tanie kursy dla ludzi z zagranicy, tyle, ze cel tego jest jasny: zwracaja sie do ludzi doroslych, do emigracji ekonomicznej, wiec podejscie pewnie jest specyficzne. Zobacz tez tu: www.upmc.fr/FR/info/L'apprentissage%20du%20fran%E7ais/02010402 tyle chyba na razie (no, nie musze dodawac, ze dwa najbardziej znane miejsca do nauki fr. to Alliance Française i Sorbona (www.ccfs-sorbonne.fr/index.php), ale rzeczy drogie sa to, i czasochlonne) kopia z tego forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11154&w=12872331&a=12875957 Odpowiedz Link