Dodaj do ulubionych

5.12.2012...jestem

05.12.12, 11:00
Właśnie wrocilam i jestem już u siebie. Dwa tygodnie urlopu minęły jak jeden dzień.
Drogę miałam paskudną - 70 min. opóźnienia ze wzgledu na wypadek pociągu towarowego.
Zmęczona jestem strasznie, bo całą noc oka nie zmrużyłam, a tyle mam jeszcze dzisiaj do zrobienia, miedzy innymi przyprowadzić samochód z warsztatów
Dobrze, że do pracy dopiero jutro i to na popołudnie

Dobrego dnia smile
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: 5.12.2012...jestem 05.12.12, 12:29

• al-szamanka Re: 5.12.2012...jestem 05.12.12, 12:30
      No to biegnę po auto, a po drodze tam i z powrotem zrobię, co trzeba big_grin
      Do potem
      • m.maska Re: 5.12.2012...jestem 05.12.12, 13:01
        Witaj AL, no popatrz, ja wrocilam do domu, to Ciebie wywialo...

Dzien Dobry Kalejdoskop smile
      • m.maska Re: 5.12.2012...jestem 05.12.12, 15:16
        Ja oczywiscie mam nadzieje AL, ze na powitanie nie trzepna Cie za bardzo po kieszeni w tym warsztacie smile
        • al-szamanka Re: 5.12.2012...jestem 05.12.12, 18:53
          Trochę trzepnęli, ale spodziewałam się, że będzie więcej...poszło na konto czternastki
          Kurcze, chyba jestem zmęczona sad
    • m.maska 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 01:55
      https://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-1g3-db95.gif
      • m.maska Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 02:00
        Jak widac spieszno Mikolajowi do NAS, do WAS, do NICH.....
        Zapewne KM przyniesie mi jutro/dzisiaj jakies slodycze, jak co roku - a ja juz i tak ostatnio przesadzilam ze slodyczami i jakos niechetnie na nie spogladam... ale... dostalam promocje, nie do odrzucenia na nowe oprogramowanie, wazna tylko do jutra tzn. wlasciwie do dzisiaj... w takim razie zakupow dokonam w dzien Sw.Mikolaja - ale uczciwie, otworze to jako upominek bozonarodzeniowy.... i tak nie bede miala pewnie czasu zeby sie do tego dobrac wczesniej....
        • izydor88 Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 08:03
          Chyba byłam grzeczna,bo Mikołaj wrzucił mi do buta skarpety górskie smile
          • czarek_sz Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 10:05
            "Stare koniska" a jeszcze Mikołajki Im w głowie - a kto z nas nie lubi dostawać prezentów prawda smile ja od swojej dostałem koszulę w kratkę a sam podarowałem Jej zimowe buty, sympatycznie i praktycznie smile miłego dnia.
            • zuza_anna Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 10:41
              Ja chyba byłam niegrzeczna, bo nic mi Św. Mikołaj nie przyniósł, ale najważniejsze żeby
              wszystkie dzieci, jakiś skromny upominek dostały smile
              Dzień dobry Wszystkim. Niech ten dzień będzie miły w niespodzianki. Pozdrawiam smile
              • m.maska Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 10:50
                Dzien Dobry Wam smile

A mnie Sw.Mikolaj przyniosl sniadanie smile i bombonierke "Mon Cheri" - bo ja to zawsze grzeczna jestem big_grin
                • m.maska Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 10:53
                  Mon Chéri - oczywiscie.... wiedzialam, ze czegos zabraklo, tyle, ze myslalam, ze "e" na koncu, a jednak nie - tylko akcentu smile najwazniejsze, ze jest "cieply" akcent zimowy tzn. zimno jest bardzo, bo ponizej zera, ale za to slonecznie smile
                  • al-szamanka Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 11:29
                    Hej, ale dużo czasu dzisiaj zmarnowałam i jeszcze do pracy niegotowa, a przecież o 15-ej muszę jechać
                    A kiedy makijaż zrobię. No nie wiem, sześciu par rak nie posiadam, a z pewnymi rzeczami bardzo się grzebie - Maseczka wie wink

Jeszcze przed godzina padał śnieg, a teraz przeraźliwie słońce świeci...co za czasy.

Dobrego dniasmile
                    • al-szamanka Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 11:50
                      Maseczko, cudne reniferki na mikołajkowym bannerku. Wyglądają zupełnie jak małe pieski z różkami big_grin Słodkie są big_grin
                      • al-szamanka Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 12:00
                        No a teraz dla odmiany zadymka drobnego gradu i śniegowych płatków sad
                      • m.maska Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 12:41
                        al-szamanka napisała:

> Maseczko, cudne reniferki na mikołajkowym bannerku. Wyglądają zupełnie jak małe
                        > pieski z różkami big_grin Słodkie są big_grin

a ile musza sie nozkami naprzebierac, zeby takiego "spasionego" Mikolaja uciagnac... ale zawszec to sanie - nie lektyka wink
                        • al-szamanka Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 20:35
                          Sanie czy lektyka...ha, dzisiaj by mi się coś takiego przydało. Zamiast tego jechałam samochodem i to w strasznych warunkach. Było tak ślisko, że wręcz nie dało się hamować i to przy bardzo małej prędkości, poniżej 30km/h. Koleżanka skarżyła się, że o mało co nie wpadła na jadące przed nią auto, pomimo że odleglosc była więcej niż wystarczająca..
                          W Austrii tez zaskanduje drogowców zima - jak na całym świecie.
                          • czarek_sz Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 21:12
                            Czyli jest coś czego my Polacy nie powinniśmy się wstydzić smile a jeszcze nasze kiełbasy i salcesony a jeszcze czysta wyborowa i żubrówka big_grin
                            • al-szamanka Re: 6.12.2012...dzień Św. Mikołaja 06.12.12, 22:19
                              Akurat wymieniłeś rzeczy, które dla mnie kompletnie się nie liczą big_grin
    • al-szamanka 7.12.2012...przymroziło 07.12.12, 09:55
      Na ulicach ślizgawica.
      Mam nadzieje, że do czasu mojego wyjazdu do pracy drogowcy coś z tym zrobią!!!!
      Jak dotąd lenia się strasznie...a jutro jest tu święto.

Zabieram się za ważne rozmowy telefoniczne - wczoraj odłożyłam je na później i tak się piętrzą.

Dobrego dnia smile
      • zuza_anna Re: 7.12.2012...przymroziło 07.12.12, 10:13
        Przymroziło i śnieg w nocy napadał. Ładnie to wygląda, ale żeby tylko kierowcy ostrożnie jeździli, bo może co dla niektórych źle się skończyć. I mam nadzieję, że przed blokiem nie jest
        ślisko, bo muszę się wybrać na zakupy. Ciepłego dnia. Pozdrawiam smile
        • al-szamanka Re: 7.12.2012...przymroziło 07.12.12, 10:50
          Ostrożnie, ostrożnie, Zuzanko...szklanka jest.
          • m.maska Re: 7.12.2012...przymroziło 07.12.12, 11:27
            Dzien Dobry Wam smile a u mnie tak sobie proszy tylko.... jak to Niemcy mowia, Frau Holle trzepie poduszki smile

https://www.bilder-hochladen.net/files/itqm-1ge-0533.jpg
            • al-szamanka Re: 7.12.2012...przymroziło 07.12.12, 11:30
              U mnie trzepała je wczoraj i w nocy...znowu będę musiała skrobać szyby auta, czego nie znoszę
            • czarek_sz Re: 7.12.2012...przymroziło 07.12.12, 11:39
              A w Wawie bieluśko. W nocy popadało i dalej prószy, jest fajnie bo cały czas lekki mrozek trzyma. Trzep Masko poduchy a z umiarem bo pierze wyfrunie smile my nie trzepiemy a od czasu do czasu pierzemy, z piłeczkami tenisowymi - w automacie ma się rozumieć smile miłego piątku.
              • al-szamanka Re: 7.12.2012...przymroziło 07.12.12, 13:03
                Uff, oprócz dwóch rozmów, które odkładam na poniedziałek, wykonałam wszystkie. Jestem tez przygotowana do wyjścia. Idę skrobać samochód, a potem jeszcze parę spraw przed wyjazdem do pracy - chyba wykonam wszystko, co na dzisiaj zaplanowałam smile
              • m.maska Re: 7.12.2012...przymroziło 07.12.12, 13:16
                Czarek smile to nie ja trzepie, to Frau Holle... to bajka dla dzieci byla big_grin

U mnie przestala trzepac poduszki, zaczela trzepac pierzyny... ale teraz powrocila do trzepania jaskow... w kazdym razie, proszy tylko tak lekko...juz nasypalo... no i z tego wynika, ze sypie w calej Europie smile
                • al-szamanka Re: 7.12.2012...przymroziło 07.12.12, 15:46
                  Dzień przeleciał - czas do pracy, zanim ciemno się zrobi i piątkowe korki zapchają ulice
                  Do jutra, do napisania....smile
                  • zuza_anna 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 10:35
                    Tak przymroziła, że drzewa i krzewy pięknie wyglądają, taki jest mróz, że wyjść z domu się nie chce. Najlepiej przykryć się kocykiem i dogrzać się. Dzień dobry. Ciepłego i miłego dnia. Pozdrawiam smile
                    • m.maska Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 11:10
                      I to, jak juz wczoraj wspomnialam, to prognoza dla caluskiej Europy - pogoda tym razem sprawiedliwie obdziela.... ale niech juz bedzie tak - bo czysto i bialo a i slonce blasku dodaje, niz jak jest szaro i ponuro....

Dzien Dobry Kalejdoskop smile
                      • al-szamanka Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 12:24
                        Dzień dobry smile
                        ...ale śnieżny. A miało świecić słońce

Po yżurnie bylem w domu już przed dziesiątą, ale prawie natychmiast pojechałam na zakupy. Miasto było takie spokojne, teraz dopiero się zaczyna. Wlasciwie jest tu dzisiaj święto, ale część sklepów jest otwarta i w międzyczasie nie może pomiescic klientów. Cześć z nich i tak pojedzie za pobliską granicę, na drogach będzie straszny tłok

A ja właśnie po śniadaniu, gorąca kawa zaczyna mnie usypiać, oczy pieką po nieprzespanej nocy....

Ciepłego dnia smile
                        • czarek_sz Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 15:16
                          A w Wawie coraz zimniej, aktualnie jest minus siedem z tendencją wzrostową. Ale ja już wolę taką pogodę niż chlapaninę z temperaturą powyżej zera bo wtedy wiadomo, wirusy się uaktywniają i nie ma zmiłuj smile a ja nienawidzę chorować, już wolę żeby mnie okradziono albo skopano niż męczyć się z podwyższoną temperaturą, kaszlem i bólem gardła wink miłego popołudnia no i zdrowia dużo bo Święta BN i Nowy tuż tuż smile
                          • m.maska Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 19:10
                            To sie zaszczep.... big_grinbig_grinbig_grin

U mnie dzisiaj bylo super slonecznie i lekki mrozik - tzn. nie wystawilam nosa z domu, zeby mi nie zmarzl wink
                            • czarek_sz Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 19:38
                              Nie zaszczepie się - nie lubie nie lubie smile ostatni raz szczepiłem się, bo musiałem /wszyscy musieliśmy/ przeciw żółtaczce ,gdy syna zarazili w szpitalu na hematologii. Trzykrotna dawka w pewnych odstępstwach czasowych. U Ciebie słońce a u nas ani ani, pochmurno i mroźno, ale znośnie smile
                              • al-szamanka Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 19:48
                                A ja wypiję sobie zaraz grzane piwo...z syropem z kwiatów czarnego bzu
                                Po nocnym dyżurze jestem zazwyczaj mocno rozbita i zmarznięta - zapewne ze zmęczenia, bo odespać nie potrafię.
                                Zobaczymy co po wypiciu takiego piwa nastąpi - może na dobre zwali mnie z nóg big_grin
                                • czarek_sz Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 20:00
                                  Wypij na krótko przed położeniem się ,inaczej zaśniesz w fotelu i pobudka nie będzie miła smile
                                  • m.maska Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 20:04
                                    Nosem sie podeprze, na klawiaturze.... smile
                                  • al-szamanka Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 20:20
                                    czarek_sz napisał(a):

> Wypij na krótko przed położeniem się ,inaczej zaśniesz w fotelu i pobudka nie b
                                    > ędzie miła smile

Już po sprawie, zgrzana jestem, jak po spacerze w samym środku Saharybig_grinbig_grinbig_grin
                                • m.maska Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 20:04
                                  al-szamanka napisała:

> A ja wypiję sobie zaraz grzane piwo...z syropem z kwiatów czarnego bzu
                                  > Po nocnym dyżurze jestem zazwyczaj mocno rozbita i zmarznięta - zapewne ze zmęc
                                  > zenia, bo odespać nie potrafię.
                                  > Zobaczymy co po wypiciu takiego piwa nastąpi - może na dobre zwali mnie z nóg :
                                  > D

Mnie by zwalilo..... big_grin pod warunkiem, ze wzielabym do ust piwo... a to nie moze byc wino grzane? jest lepsze...
                              • m.maska Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 20:02
                                czarek_sz napisał(a):

> Nie zaszczepie się - nie lubie nie lubie smile

Ty Czarek, chyba nie chcesz sie przyznac, ze boisz sie uklucia wink to zwyczajnie facetowi nie wypada... tak jak nie wypada mu, bac sie dentysty big_grin
                                • czarek_sz Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 20:31
                                  Oczywiście że nie boję się ani jednego ani drugiego smile po prostu, nie szczepię się, bo nie chcę a nie że ze strachu smile a piwo grzane, jeśli ma być dobre to koniecznie z korzeniami i goździkami sklepowymi. Do dziś pamiętam smak tego piwa z końca lat 60 tych. Na Woli była taka kafejka gdzie gość takie piwko serwował. Zawsze była długa kolejka /wieczorami/ a gość na tym interesie musiał się nieźle obłowić. I musiał mieć układy z władzą ,że pozwalali. Dziś myślę że pewnie był to jakiś emerytowany dobrze ustawiony ubol.
                                  • al-szamanka Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 21:12
                                    czarek_sz napisał(a):

> a piwo grzane, jeśli ma być dobre to
                                    > koniecznie z korzeniami i goździkami sklepowymi.

Gdybyś spróbował z moim syropem, to zapomniałbyś korzenie big_grin
                                • al-szamanka Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 20:33
                                  Ja ukłuć się nie boję, sama robiłam sobie zastrzyki w brzuszek.
                                  Chciałam się zaszczepić w pracy, ale jak się okazało, zabrakło czystych szczepionek. Kiedy będą czyste nie wiadomo.
                                  • czarek_sz Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 20:48
                                    Siebie nigdy nie kułem ale swoją ponad sto razy, w brzuch. Gdy jakiś czas po operacji zachorowała na zakrzepicę.
                                    • al-szamanka Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 21:14
                                      czarek_sz napisał(a):

> Siebie nigdy nie kułem ale swoją ponad sto razy, w brzuch. Gdy jakiś czas po op
                                      > eracji zachorowała na zakrzepicę.

To jest wielka różnica robić zastrzyki sobie, niektórzy nie potrafią się przemóc
                                      • czarek_sz Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 21:31
                                        Na pewno jest inaczej czego niestety ale jeszcze nie doświadczyłem, i dobrze smile co innego narkomani, Ci kują się na potęgę i bez oporów.
                                        • al-szamanka Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 21:40
                                          uzależnienie nie zna oporów
                                          • czarek_sz Re: 8.12.2012...przymroziło 08.12.12, 21:51
                                            Fakt - także wędkarstwo i chorobliwa miłość do natury której nie potrafię się oprzeć smile a na tych nieszczęśników /narkomanów./ napatrzyłem się 13 lat mieszkając przy Centralnym. Tragedia ,jak lekką ręką Ci ludzie trwonią swoje życie. Naprawdę bardzo mi Ich żal.
      • m.maska 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 02:14
        https://i52.tinypic.com/10z3c3n.jpghttps://www.bilder-hochladen.net/files/big/itqm-1g1-6449.gif

Caly wieczor GW byla odcieta... matrixowe koboldy dobraly sie do łączy....przy sobocie smile
        • czarek_sz Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 07:39
          A już myślałem że tylko u mnie takie cuda się działy smile druga niedziela Adwentu jak ten czas szybko leci, za szybko jak dla mnie. Miłej udanej niedzieli.
          • zuza_anna Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 10:35
            Dzień po dniu tak szybko leci, że nawet nie obejrzemy się jak przyjdą Święta. Ja chciałabym, żeby
            było już po. Dzień dobry. Radosnego dnia. Pozdrawiam smile
            • al-szamanka Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 10:58
              Ha, do świąt jeszcze dużo pracy, szczególnie w mojej firmie.
              Właśnie po kawie jestem i zdecydowana coraz bardziej wybrać się na grudniowy spacer. Co prawda za oknem panują jeszcze minusy, ale słońce za to świeci i zapewne świat nieco ogrzeje - trzeba będzie się przewietrzyć.

Dobrego dnia smile
              • czarek_sz Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 12:07
                Warto pospacerować, zwłaszcza w taką pogodę jak dziś w Wawie, jest duży mróz za to świeci słońce, niebieskie niebo i skrzypiący pod butami zmrożony śnieg. My już zaliczyliśmy wychodne po drodze oddając Bogu co Boskie smile wszak dzisiaj druga Niedziela Adwentu a co na wątku pięknie zaznaczone smile miłej niedzieli.
                • m.maska Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 14:51
                  Czarku, a jesli Ci sie juz zdarzy zaplatac sie na bozonarodzeniowo ustrojone ulice, to te fotki umiesc na jednym z watkow, albo o iluminacji swiatecznej, albo o bozonarodzeniowych jarmarkach - zeby nie zginely na codziennym smile
        • m.maska Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 14:53
          Aaaaa no to Dzien Dobry Wam... za oknem bardzo zimowo... i cos mi mowi, ze pewnie do Swiat to to nie polezy - wtedy kiedy by sie chcialo, to akurat jest na odwrot... smile
          • al-szamanka Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 18:56
            Strasznie pokręcona ta niedziela. Chciałam wyluzować i pookładać pozostałości po urlopie i ostatnim nocnym dyżurze - wyszło tylko połowicznie. Chyba ta zima spowalnia wszystko, nawet mniesad
            • m.maska Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 20:36
              Nie jestes sama smile cieszysz sie? masz towarzystwo, przynajmniej moje smile
              • al-szamanka Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 21:03
                wiem, wiem, ale ja mam jeszcze tyle papierów w pracy, czego nie znoszę
                • m.maska Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 21:30
                  A Ty myslisz, ze ja nie mam?
                  No nie mam... papierow, ja mam to na ekranie big_grin
                  • czarek_sz Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 22:42
                    Hej ludkowie smile
                    Imieninki owszem owszem ale spoko. Jest dobrze, nie wymiękłem i jeszcze mi mikro wink
                    Masko byliśmy z Jasiulką i na Trakcie i na Jarmarku ale kuźwa, nie wyszło po mojemu. Tu parę próbek ,powiedz co o tym sądzisz. To fotki z Traktu w drodze do Starówki.

https://foto0.m.onet.pl/_m/997d8955fd7dcf156438689f4b227dec,10,19,0.jpg

Hotel Bristol. W 55 r na otwarcie patyka spod tego hotelu stary Wawką Garbuską wiózł na okolicznościowy koncert Kiepurę - tego Kiepurę. A to sk...yn był z tego cwaniaczka kameleona.

https://foto2.m.onet.pl/_m/e984ab0ff444fdf199a3a3ca3ef21dd6,10,19,0.jpg
                    Schudła mi trochę smile
                    https://foto2.m.onet.pl/_m/b341a159ada444d8d9b143588b5f4082,10,19,0.jpg
                    Trakt Królewski w miejscu gdzie stał krzyż. Pałac Namiestnikowski.
                    https://foto3.m.onet.pl/_m/fe048c9591e9908c0fea2463e4a4a72f,10,19,0.jpg
                    Przydrożne 'prezenty'.
                    https://foto3.m.onet.pl/_m/bb6f4771d9036148bff8759ba169e123,10,19,0.jpg
                    https://foto3.m.onet.pl/_m/7419578a578d9958159da3312a6364e7,10,19,0.jpg
                    'Podlaserowany' Zamek i widok na Plac Zamkowy z choinką.
                    https://foto3.m.onet.pl/_m/82bf0bb35e659c7f797c7468bb6aae13,10,19,0.jpg
                    Choinka na Placu Zamkowym.
                    https://foto2.m.onet.pl/_m/818aaebb2c644aae4d15bd35182b0eee,10,19,0.jpg
                    https://foto1.m.onet.pl/_m/d3be8e6f57018e45c97d2c51b66b2185,10,19,0.jpg
                    https://foto2.m.onet.pl/_m/c058842602416e9e131c577bc478e176,10,19,0.jpg
                    I to by było na razie na tyle smile
                    • al-szamanka Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 22:45
                      Piękne zdjęcia, Czarku
                      Dobranocsmile
                    • m.maska Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 22:50
                      Fajne fotki Czarku, ale wklej je na watku o Jarmarkach bozonarodzeniowych, zeby nam nie umknely....

Ladnie oswietlona Warszawa smile od razu czuje sie ten nastroj... a snieg, chociaz nam nie w smak, to jednak uroku dodaje w tych dniach... smile
                      • czarek_sz Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 23:04
                        Dziękuję, myślałem że dostanę opiedantus smile nie wiem ale wszystko co robię zawsze uważam za niedoskonałe, dalekie od tego jakie chciałbym aby było. Chyba źle ze mną , terapia na Melynie chyba jest mi potrzebna smile oki Masko i dzięki Al za miłe słówko. Ale to jutro, jutro oki ? dobrej nocki smile
                      • czarek_sz Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 23:12
                        Oczywiście że tak zrobię smile ale pozwolisz że jutro dobrze ? dobranoc dziewczyny dobranoc Maseczko smile
                        m.maska napisała:

> Fajne fotki Czarku, ale wklej je na watku o Jarmarkach bozonarodzeniowych, zeby
                        > nam nie umknely....
                        >
                        > Ladnie oswietlona Warszawa smile od razu czuje sie ten nastroj... a snieg, chociaz
                        > nam nie w smak, to jednak uroku dodaje w tych dniach... smile
                      • czarek_sz Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 23:36
                        Masko nastrój tworzymy sobie sami - Ty ja AL itd. Nie ukrywam, Ty i AL tworzycie bardzo fajny duet i tylko przyklasnąć - takiej zgodzie. To przyjaźń między Wami wielka przyjaźń. Kiesdyś też miałem nadzieje na taką internetową przyjaźń ale niestety, spaliła na panewce. Wykrzyczała mi - ha ha ha frajerze wykorzystałam ciebie smile dobranoc Maseczko bardzo Ciebie lubię. Myślę że to moja ostatnia deklaracja co do Ciebie ale bardzo prawdziwa smile pa na dzisiaj. Cz.
                        • m.maska Re: 9.12.2012...2 Adwent 09.12.12, 23:47
                          Dobranoc Czarek smile
                          • czarek_sz Re: 9.12.2012...2 Adwent 10.12.12, 09:09
                            Dzień dobry Martuś smile nie wiem czemu ale pociąga mnie naturalność /AL pewnie wie czemu/ nie cierpię sztuczności i zakłamania. Przełknę ubliżanie mi ale nie poniżanie tu wymiękam i daję po garach interlokutorowi za co ciężko później płacę. Bardzo lubię ludzi za co bywa że płacę ciężko. Ale jestem sobą i to jest dla mnie najważniejsze. Być sobą. Miłego dnia.
                            www.youtube.com/watch?v=92orfEjN16A
                            • al-szamanka 10.12.2012...2 Adwent 10.12.12, 10:41
                              No i ciśnie mnie czas, kurcze jest taki bezwzględny.
                              Odśnieżyłam już samochód, wyglądał jak igloo.
                              Teraz temp. wzrosła do +1°C i wszystko zaczyna płynąc, będzie niemożliwa chlapa, a ja do pracy muszę...

Dobrego dnia smile
                              • m.maska Re: 10.12.2012...2 Adwent 10.12.12, 11:26
                                Dzien Dobry Wam smile

U mnie wczoraj pol dnia sypalo, nasypalo, nawialo, bylo bialo... i po co to wyszystko? w nocy slyszalam jak gdzies obok ciurkalo, szemralo jak strumyk gorski - no i dzisiaj ani sladu po tej calej wczorajszej "robocie"... smile
                                • czarek_sz Re: 10.12.2012...2 Adwent 10.12.12, 11:45
                                  Po to wszystko bo jest zima smile wracaliśmy wczoraj z imienin i też był ziąb, jak cholera. Więc przestań Masko bo wpadnę tam i Ciebie ogrzeję a przy okazją AL wink tak z rozpędu -) Maska zmarznięta. Nie wierze smile
        • m.maska 10.12.... 10.12.12, 16:37
          Bylam dzisiaj w pewnej firmie i dojrzalam na scianie suuuuper kalendarz - najchetniej bym go natychmiast sciagnela i zabrala ze soba...
          Swietne fotki - wyjatkowy pomysl... wrecz genialny.. Nie bede Wam opisywac, co tam zobaczylam - bo wycyganilam ten kalendarz... nie, jeszcze nie - moge go sobie odebrac 28.12... i wtedy Wam pokaze... nie bedzie to tez takie proste - bo focie sa duze, i nie jestem pewna czy wejda do scanera - wtedy bede musiala robic fotki z fotek....
          • czarek_sz Re: 10.12.... 10.12.12, 16:47
            Jesteś jak dzieciak Martuś smile kalendarz ola Boga już go mam zaraz za chwilę tylko tylko już już smile jak będziesz go miała Maseczko to daj znać oki ? a tak w ogóle -kalendarze, Piotr Szczepanik.
            • al-szamanka Re: 10.12.... 10.12.12, 19:04
              Buuuuuu, ale śniegowo-wilgotna pogoda. Od zacinającego wiatru pała mi twarz, stopy zaś jak dwa sople lodu nr 38,5 wink
              Piję gorące, ale jakoś nie chcą się tak od góry rozgrzać
              Moze jakiś drink pomoże
              • czarek_sz Re: 10.12.... 10.12.12, 19:21
                Może wiśniówka od braciszka ? nie polecam ale. smile zdrówka AL.
                • al-szamanka Re: 10.12.... 10.12.12, 19:46
                  Eeeeee, wzięłam jednak następną filiżankę syropu z kwiatów czarnego bzu + wrzątek.
                  Wisniowka? yyyyyy...już dawno wylizana do ostatniej kropelki - za smaczna byłabig_grin
                • 1zorro-bis Re: 10.12.... 10.12.12, 19:50
                  Czarus.....czy Tutaj tez bedziesz chamil?smirk
                  • czarek_sz Re: 10.12.... 10.12.12, 20:05
                    Czy ty tutaj będziesz polecał swoje gówna - bohomazy na których trzy po trzy i inne fiuty ? smile
                    • al-szamanka Re: 10.12.... 10.12.12, 22:21
                      A ja w "wymianę zdań" obu panów nie będę się mieszać big_grinbig_grinbig_grin
                      • m.maska Re: 10.12.... 10.12.12, 22:53
                        I slusznie, bo "dyskusja" zapowiada sie nad wyraz "interesujaco" smilesmilesmile
                        • czarek_sz Re: 10.12.... 11.12.12, 08:24
                          Jak szybko się zaczęła tak szybko się zakończyła smile dobrego udanego dnia wszystkim. Także dla Zorro smile
                          • al-szamanka Re: 10.12.... 11.12.12, 09:41
                            No i dobrze, w takim obrzucaniu zawsze może trafić się kamień wink
                            • czarek_sz Re: 10.12.... 11.12.12, 10:12
                              Nie daj Boże AL !! bo można kłócić się, spierać ale nigdy rzucać kamieniami co to to nie - to zostawmy na rewolucję bo czuję że ona tuż tuż smile wtedy to dopiero polecą 'kamienie'. Dzisiejsza Europa to beczka prochu która w każdej chwili może eksplodować. Niestety.
                              • al-szamanka Re: 10.12.... 11.12.12, 10:44
                                No to zanim dojdzie do tej eksplozji jadę realizować moje terminy.
                                Biorę trolejbus, samochód zostawiam, bo nie da rady wygrzebać go spod śniegu sad, a i warunki jazdy okropne.
                                Do napisania smile
                                • czarek_sz Re: 10.12.... 11.12.12, 11:42
                                  No to chyba u Was nieźle popadało. W Wawie spoko, w nocy i rankiem co nieco poprószyło ale tylko co nieco. Dziś nigdzie nie wychodzę bo kablówka korzysta z mojej piwnicy, trzeba mieć na oku. Mam /w piwnicy/ wyjście wentylacyjne i chcą przez nie puścić kable. Tak się zastanawiam, bo mieszkanie mam własnościowe. Powinni mi beknąć jak Ruscy za ropociąg ? no bo po moim pociągną smile i będą zarabiać.
                            • m.maska 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 11:48
                              Dzien Dobry Wam.... odpuscilo i splynelo? to bylo wczoraj - dzisiaj znowu sie wysypalo a ja musze jechac... mam nadzieje, ze przynajmniej szuflowac nie bede musiala, bo troche to odpusci...
                              • m.maska Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 11:53
                                Nie wiem Czarek jak to jest... sama substancja chyba nalezy do ogolu i pewnie odpala administracji... w ten sposob, to jesli w Twojej piwnicy bylby kurek do wody, tez moglbys powiedziec, ze z Twojego korzystaja, ale jak to diabli wezma, to za naprawe tez musialbys sam potem bulic, gdyby sie cos zdarzylo.
                                Mysle, ze akurat tych rur wentylacyjnych to Ci nie sprzedali big_grin
                                • czarek_sz Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 12:54
                                  Też tak myślę smile wiesz, ja tam ogólnie to nie jestem chciwy ale rozumiesz - jak się należy no to chłop żywemu big_grin żartuję smile przyszło dwóch fajnych chłopaków i dałem Im klucze. Tylko kuźwa - ja mam tam kilka litrów spirytusu na wiśniach a Łukasz ma różne komputerowe precjoza - jak podpierdo.ą mi cosik ?. no ale co zrobić, trzeba zaufać no bo jak. A Jasiulek przed chwilą dzwonił od Aniulka i powiedziała żebym pilnował. No jak kuźwa pytam, mam tam siedzieć jak jakiś cieć ?
                                  • m.maska Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 13:03
                                    Jasne, ze pilnuj... smile trzeba bylo od razu zapytac, jak to dlugo potrwa... uwazaj, bo jak zejdziesz to znajdziesz chlopakow ululanych Twoimi wisniami...i nawet nie bedziesz mogl powiedziec, ze Ci cos wyniesli - bo konsumpcja byla na miejscu....
                                    Swoja droga odwazny jestes, ze takie rzeczy w piwnicy trzymasz... big_grinbig_grinbig_grin
                                    • czarek_sz Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 13:21
                                      smile jak wypiją, no to trudno smile wiesz Masko, jakby co no to na Melynie pożywię si e denaturą smile będą robić do wieczora bo chociaż budynek nie wysoki /cztery piętra/ to kabli do przeciągnięcia sporo. W sumie to są to trzy kablówki na osiedlu a właściwie to dwie bo Aster City wchłonęło UPC do której ja 'przynależę'. Na razie czekam co się wydarzy a póki co młody wstał i poleciał do piwnicy smile
                                      • m.maska Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 13:35
                                        Jak wypija to pol biedy, gorzej jak bedziesz ich musial na wlasnych plecach wynosic.... big_grinbig_grinbig_grin
                                        a jesli za duzo wypija, to sie jeszcze struc moga i oskarzyc Cie o "zamach na zycie"... big_grinbig_grinbig_grin
                                        • czarek_sz Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 14:01
                                          Jak wypiją, i usną, to im przelece kieszenie i swoje odbiorę smile a dzisiaj taki numer. Jasiulek woła mnie rano, zobacz co na naszych drzwiach. Wczoraj mieliśmy księdza po kolędzie i jest taki zwyczaj - wieszanie kartki na drzwiach - czy przyjmiemy. Syn /albo Synowa/ przyczepił tę kartkę na naszych drzwiach do pokoju. A ja przelepiłem na ich drzwi smile jak się bawić to się bawić smile qrcze jeszcze śpio. Albo co wink
                                          • m.maska Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 14:52
                                            W zamierzchlych czasach kiedy Junior byl dzieckiem, bawilismy sie w tzw. "Schnitzeljagd" tzw. polowanie na sznycla... Junior dostawal upominek w postaci kartki z zyczeniami i zagadka... musial zagadke rozwiazac i w ten sposob trafial w miejsce w ktorym znajdowala sie kolejna kartka z kolejna zagadka.... bywalo, ze biegal do piwnicy, wracal, potem musial isc do ogrodka, do sasiadow, zadzwonic do kolegi, wrocic znowu do swojego pokoju, pogrzebac w jakiejs szufladce w lazience, zanim odnalazl swoj upominek... wprawdzie szukal juz kilka dni wczesniej po wszystkich katach, ale tylko raz udalo mu sie ominac, skomplikowana droge...potrafilam skonstruowac mu taki program, ze zabawa trwala niekiedy dwa dni.
                                            • czarek_sz Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 15:19
                                              A to bardzo dobre co napisałaś. Bo nie ma lekko, pomęcz się trochę ,wtedy lepiej smakuje smile nie wiem czy tak jest w Niemczech ale u nas przecież wiesz - przychodzi św Mikołaj z workiem na plecach i szlus - rozdaje prezenty po uprzednim zażądaniu odmówienia paciorka i pokazania dzienniczka smile to mój stary smile przeważnie On się przebierał ale nieraz, gdy pracował to Babcia ale Ona nie umiała udawać .Oczywiście udawaliśmy powagę smile dziś wnuczka Grażynka pyta mnie czy przyjdę do Nich z z prezentami przebrany za św Mikołaja smile i co mam Jej odpowiedzieć ? karteczki, po nitce do kłębka smile
                                              • al-szamanka Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 19:05
                                                Czy wiecie jak u mnie naśnieżyło? Świata nie widać, wszystko zbielało...i sypie nadal
                                                Juz dzisiaj musiałam zrezygnować z samochodu, nie wiem, czy jutro nie będzie powtórki z rozrywki.
                                                Nie znoszę zimy- te wszystkie mikołaje, choinki i święta nie dla mnie
                                                • izydor88 Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 20:10
                                                  A ja owszem,a ja tak smile
                                                  Szkoda mi zasuwać rolety,bo nasze iglaki tak pięknie wyglądają.
                                                  Przed chwilą telefon od brata,że przyjedzie dopiero w pierwszy dzień świąt.
                                                  Pytanie retoryczne - a co ci Braciszku kupić?
                                                  - Bieliznę dla alpinistów,bo dobrze mi się dzięki niej leczy konie i bydełko.
                                                  Wiedziałam i już zakupiłam smile
                                                  Muszę jeszcze dokupić krem do twarzy i rąk - dla narciarzy.
                                                  • m.maska Re: 11.12.12....jutro dopiero bedzie fajna data 11.12.12, 20:21
                                                    A ja wlasnie odebralam juz swiateczne zyczenia z odleglego kraju....

https://www.bilder-hochladen.net/files/itqm-1h2-0e08.jpg

Santa Claus po japonsku to 聖倶労欺 a fonetycznie Santakuroosu albo Santa-san
                          • 1zorro-bis Re: 10.12.... 12.12.12, 19:31
                            z odpowiednie "klientela" nie prowadze dyskusji.
                            Obory nie lubie.....big_grin
                            Cuchnie.smirk
                            czarek_sz napisał(a):

> Jak szybko się zaczęła tak szybko się zakończyła smile dobrego udanego dnia wszys
                            > tkim. Także dla Zorro smile
                    • 1zorro-bis Re: 10.12.... 12.12.12, 19:30
                      no, nie wiem czy na Twoje chamskie odzywki tutaj akceptacje Czarus znajdziesz.....big_grin
                      Na "Salonie..." juz powoli znikniesz....smirk
                      czarek_sz napisał(a):

> Czy ty tutaj będziesz polecał swoje gówna - bohomazy na których trzy po trzy i
                      > inne fiuty ? smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka