merve0 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 06.09.12, 20:56 Trochę Turcji, trochę Gruzji herbaciane-pola-trabzonu.blogspot.com/ Odpowiedz Link
ellipsis88 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 07.09.12, 20:36 moj ulubiony to : www.impracticalguide.com/ wprawdzie jest po angielsku, ale koncept jest super - pytanie lokalsów o alternatywne, dziwne miejsca Odpowiedz Link
maggie.ka Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 22.09.12, 14:11 Piszę o podróży do Stanów Zjednoczonych, życiu i podróżowaniu w ramach programu Work&Travel matematycznie.blogspot.com/ Odpowiedz Link
zplecakiemwswiat Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 05.10.12, 01:10 Zapraszam na mojego bloga o podróżach i wyprawach z plecakiem (często autostopowych). "o podróżach często bez wygód, ale za to przynoszących wiele satysfakcji i budujących charakter; o spaniu na dziko, rozbijaniu namiotu w nie zawsze typowych miejscach, gotowaniu posiłków w środku parku, nocach pod gwiazdami i o tym, co można zobaczyć i czego się można nauczyć, obserwując świat;a także o tym, że kobieta wcale nie musi potrzebować 5-kilogramowej torby z kosmetykami na wakacjach, ani luksusowego pokoju połączonego z łazienką, że sama może nosić swój bagaż na plecach, przemierzać długie kilometry, radzić sobie z trudnościami i przy tym być najszczęśliwszą osobą na świecie." z-plecakiemwswiat.blogspot.com/ Odpowiedz Link
lkedzierski.com Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 12.10.12, 19:09 zapraszam do siebie na stronę www.lkedzierski.com na reportaże z m.in Indonezji, Birmy, Tajlandii, Sri Lanki, Maroko itd... sądzę, że na prawdę warto... Odpowiedz Link
krzysieksp73 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 07.12.12, 21:24 Mam nadzieję, że mój blog też się może komuś przydać. Można na nim znaleźć relację z listopadowej podróży do Japonii, majówki w Barcelonie czy Sylwestra w Walencji. Zapraszam na: blog.prywatny.eu Odpowiedz Link
olatravels Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 15.12.12, 00:43 Jestem początkującą blogerką ale mam nadzieję że moje wypociny pomogą niejednej osobie w planowaniu podróży zarówno tych bliskich jak i dalekich. Uwielbiam podróżować więc postanowiłam podzielić się z innymi swoimi spostrzeżeniami. Zapraszam innych podróżujących blogerów do współpracy - np wymiana linków Odpowiedz Link
wstawaj.szkoda.dnia Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 18.12.12, 16:58 Po raz kolejny zostawiamy zieloną Irlandię i ruszamy w drogę, tym razem do Azji. Więcej o naszej zbliżającej się wielkimi krokami Podróży w Nieznane znajdziecie na blogu Wstawaj Szkoda Dnia. wstawajszkodadnia.blogspot.com/ Ponadto na blogu możecie znaleźć opisy naszych przygód w Ameryce Północnej, trochę historii związanych ze sportem, a także sporo innych tematów pośrednio związanych z podróżami. Zapraszamy wszystkich! Odpowiedz Link
olatravels Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 21.04.13, 23:38 Uwielbiam podróżować i postanowiłam podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami. Preferuję podróże na własną rękę a więc wszystko od A do Z załatwiam sama - satysfakcja wielka zwłaszcza wtedy gdy uda się za niewielkie pieniądze zobaczyć piękny skrawek naszej planety Zapraszam na mojego bloga www.travelsblog.pl Odpowiedz Link
grzegorz.pekala Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 20.12.12, 17:07 Piszę: praktycznyprzewodnik.blogspot.com/ W podróżach jestem często, dlatego ostatnio trochę był zaniedbany blog, ale teraz w planach redesign i bardziej przyjazny układ treści. Zapraszam! Odpowiedz Link
travelike11 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 31.12.12, 06:58 zapraszam na bloga travelike.pl/ Blog jest spisywaną "na gorąco" relacją z podróży wzdłuż i wszerz kontynentów. Aktualnie jestem w USA, ostatnie wpisy są na temat Detroit - postindustrialnej ruiny, która zaskakuje niemal na każdym kroku. Odpowiedz Link
ula_25 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 27.01.13, 21:18 Witam, Podróże małe i te większe, samotnie i z córką, przekornie i w drodze, a przy tym spora ilość zdjęć - zapraszam Tekst linka Odpowiedz Link
ula_25 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 27.01.13, 21:20 Przekornie i w drodze teraz jest porządnie napisane i podlinkowane Odpowiedz Link
olabubu Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 26.02.13, 15:04 Witam wszystkich! Mieszkam od pół roku w Laosie i właśnie o Laosie prowadzę swój blog. Jeździłam z szalonymi kierowcami tuk-tuków, jadłam smażone koniki polne i miałam wiele ciekawych przygód w tym mało znanym, a tak ciekawym kraju. Zapraszam laotanskieopowiesci.blogspot.com/ Odpowiedz Link
nataliabm Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 04.03.13, 00:46 Jest Was tu tyle wspaniałych i otwartych na świat ludzi! aż miło popatrzeć Jestem świeżo upieczoną mamą, moja córa ma 6 miesięcy i juz jesteśmy w pierwszej podrózy. Chcę jej pokazać świat i wychować na mądrego człowieka, który będzie czerpał ze świata to, co najlepsze. W związku z brakiem kompleksowych stron o podróżach z dzieckiem postanowiłam stworzyć takie podróżnicze centrum Byłabym Wam wdzięczna za przejrzenie i dodanie swoich trzech groszy - czego jeszcze brakuje? a co jest fajne? co warto rozwinąć aby strona naprawdę była w dechę i pomagała? Z góry Wam dziękuję Natalia www.mamawpodrozy.pl Odpowiedz Link
widelcemprzezswiat Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 04.03.13, 01:17 Cześć Natalia, Jestem Twoją imienniczką, też mamą, też podróżującą z bobasem i też piszącą na ten temat (nie tylko, bo zaczęło się od pasji podróżowania i jedzenia, co zresztą łatwo u nas dostrzec - patrz sygnaturka ) Na razie tylko rzuciłam okiem na Twój blog, ale już mi się podoba generalnie jestem wielką zwolenniczką podróżowania z dzieckiem i nie zamykania się w domu, więc super, że jest nas coraz więcej )) btw też byłam na Erasmusie, ale jeszcze nie poznałam Erasmuski z dzieckiem :p ale jestem na Tak trzymam kciuki! Odpowiedz Link
nataliabm Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 04.03.13, 09:25 Dzięki Widelcu też zajrzałam i przyznaję, że będę zaglądać częściej ) Jesli przy kolejnym rzucaniu okiem na mojego mogłabys zwrócić uwagę czego Tobie, jako podróżującej mamie jeszcze tam brakuje lub co fajnie rozwinac to byłabym wdzięczna za poradę A powiedz, kiedy podróżujecie, to gdzie najczęściej się zatrzymujecie? Odpowiedz Link
olabubu Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 04.03.13, 10:30 Ja wyjechałam do Laosu z chłopakiem i 6 letnią córką. Mieszkamy tu już 6 miesięcy w żyjemy, więc wiem, że dzieckiem da się podróżować. Mój blog laotanskieopowiesci.blogspot.com/ Odpowiedz Link
widelcemprzezswiat Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 04.03.13, 14:37 Natalia, my podczas podróży jesteśmy bardziej hotelowi, czasem hostelowi... przyznam, że po tym jak 7miesięczny Maks spadł nam z łóżka w Meksyku, szukamy miejsc zawsze z łóżkiem turystycznym, a to trochę ogranicza.. ale wolę spokojnie spać! ) na Twojego bloga na pewno jeszcze będę zaglądać i jak coś mi wpadnie do głowy będę pisać Olabubu, Laos brzmi super!!! Odpowiedz Link
jakanu Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 02.04.13, 11:15 Tu znajdziemy sporo blogów podróżniczych: blogipodroznicze.pl/ Odpowiedz Link
trampeczka Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 16.09.13, 22:49 A ja polecam bloga mojej sąsiadki Pani po 50-tce ale naprawdę z powerem Podróżuje i pisze. Teraz idzie Szlakiem św. Jakuba. www.podrozepo50.pl Odpowiedz Link
czarna_smerfetka Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 03.11.13, 12:55 Ja czerpię inspirację z bloga tu-polecam.pl/. Dowiedziałam się o miejscach w Krakowie, Wrocławiu i Zakopanem, o których nie miałam pojęcia. Mega ciekawie piszą. Odpowiedz Link
przemyslawandrzejak Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 15.04.13, 15:59 Od niedawna sam prowadzę bloga, oprócz tego czytuje fora, blogi oraz odwiedzam fanpage związane z tym tematem. Każdemu podróżnikowi polecam ten sposób. Odpowiedz Link
amu-am Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 25.04.13, 14:40 Ja ostatnio chętnie zaglądam na nową odsłonę widelca, czyli na tasteaway.pl - naprawdę fajnie piszą o rodzinnych podróżach, a osobiście najbardziej kręcą mnie wpisy poświęcone regionalnemu jedzonku )) Odpowiedz Link
hobboken Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 02.05.13, 15:00 Ja tez sie dolacze, polecam mojego bloga o podrozach roznych, teraz niestety krotkich, i calkiem egzotycznym studiowaniu w Cambridge! po polsku thejumpingrabbit.blogspot.com/, po angielsku: thepolishrabbit.blogspot.co.uk/ zapraszam!! Odpowiedz Link
handzik.g Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 18.05.13, 18:02 Zapraszam serdecznie na mojego raczkującego póki co, bloga o Hiszpanii, a szczególnie o cudownej Andaluzji, gdzie obecnie mieszkam Dużo moich zdjęć i ciekawych informacji hanczeska.blogspot.com.es/ Odpowiedz Link
yarwar Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 03.06.13, 18:42 witam, mam nadzieję, że ten blog będzie komuś pomocny. Filipiny, Singapur a aktualnie jestem w Kambodży. Zapraszam w wolnej chwili: filipinyy.blogspot.com/ Odpowiedz Link
mariolawpodrozy Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 09.06.13, 20:17 cześć, a ja polecam samolubnie nasz blog: mariolawpodrozy.pl prowadzimy również wideo relacje z podróży na kanałach yt: www.youtube.com/user/modnamariola www.youtube.com/user/mariolawpodrozy pozdrawiam gorąco mariola Odpowiedz Link
olatravels Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 09.06.13, 20:45 Super stronka, pozazdrościć tych wspaniałych kierunków, które obieracie... może też kiedyś wybierzemy się gdzieś dalej Odpowiedz Link
dhafira Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 16.07.13, 13:58 Ja ostatnio coraz częściej zaglądam na Taste Away. Oprócz opowieści z podróży, znaleźć na nim można wiele o smakach i kuchniach świata, regionalnych i miejscach wartych odwiedzenia także z dzieckiem. Plusik za fajne zdjęcia! www.tasteaway.pl/ Odpowiedz Link
czarna_smerfetka Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 01.08.13, 09:29 Moim ulubionym jest blog tu-polecam.pl/ bo nie pokazują takich typowych atrakcji oklepanych tylko fajne ciekawe i mało znane miejsca. Sprawdźcie sobie może Was zainspiruje Odpowiedz Link
betlin4x4 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 08.08.13, 11:50 Moje relacje z własnych podróży małych i dużych www.4x4pila.kadan.pl Odpowiedz Link
znaczek.info Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 18.09.13, 22:48 Ja pisuję o różnych miejscach (i nie tylko) z innego ujęcia: znaczek.infoZapraszam Odpowiedz Link
kamilka173 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 17.10.13, 18:51 Ja czytam wiele blogów ale w jednym miejscu to najwięcej relacji jest na stronce relacje z podróży Odpowiedz Link
osmol Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 17.10.13, 23:24 Ja mogę polecić swojego bloga. Nie jest stary, ale nie jest też najmłodszy, bo kilka miesięcy ma i z kilku podróży opowieści zebrałem. Między innymi Uzbekistan, Iran, Gruza, Birma... Ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa Zapraszam na: www.osmol.pl Odpowiedz Link
olatravels Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 18.10.13, 19:32 Bardzo fajny blog, czytelny i przede wszystkim interesujący. Oby tak dalej - będę zaglądać Odpowiedz Link
osmol Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 19.10.13, 13:33 Dziękuję za dobre słowo Staram się pisać i dostarczać tego, czego i sam w sieci poszukuję przed wyjazdem. Jak widać przynajmniej trochę mi to wychodzi. Odpowiedz Link
geno1 Zawsze od Wiatr 19.10.13, 21:10 Zapraszam serdecznie do śledzenia naszej relacji z podróży, oraz przygotowaniach do niej. Ruszamy w styczniu rowerami z Turcji do Nowej Zelandii. Więcej tutaj: www.facebook.pl/ zawszepodwiatr Odpowiedz Link
anastazja1621 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 06.12.13, 21:18 Różne blogi podróżnicze czytałam, ale większość to są suche relacje czy kartki z pamiętnika. W końcu trafiłam na taki, w którym coś się dzieje, a nie tylko co jadłam, gdzie poszłam i co zobaczyłam. jest jakaś akcja i większość wpisów trzyma w napięciu jakby się czytało jakieś opowiadanie czy fragment z książki. Naprawdę super. www.banita.travel.pl Odpowiedz Link
czarnamc Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 12.12.13, 11:06 Cześć, prowadzę dwa blogi. W pierwszym opisuję relacje z naszych niskobudżetowych urlopowych wypraw (doba-za-krotka.blogspot.com/) - zamieściłam tam obszerną relację z tegorocznej podróży po Gruzji, a w drugim (na-dziko.blogspot.com/) zamieszczam oryginalne propozycje darmowych noclegów. Jeśli macie jakieś pytania dotyczące podróży, chętnie pomogę. Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link
agatai26 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 03.01.19, 13:16 Moja pasją są podróże większe i mniejsze teraz zaczęłam prowadzić bloga isiroad.pl/ Zapraszam Odpowiedz Link
wayamaya_com Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 06.03.19, 18:56 Od miesiąca prowadzę z mężem bloga podróżniczego www.wayamaya.com . Narazie zaczęliśmy od Włoch, ale niebawem pojawią sie posty dotyczące Hiszpanii, Niemiec, Malty, Holandii, Czech, Rosji, a przede wszystkim o naszej pięknej Polsce! Zapraszamy! Keep calm and wayamaya! Odpowiedz Link
jacogaco8 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 06.07.19, 12:46 Ja trafiłam ostatnio na blog nadrugikoniecswiata.pl , warto zajrzeć jeśli chcesz pooglądać trochę zdjęć z USA lub poczytać o ciekawych miejscach. Odpowiedz Link