Dodaj do ulubionych

Blogi podróżnicze - ulubione.

• merve0 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 06.09.12, 20:56
      Trochę Turcji, trochę Gruzji smile
      herbaciane-pola-trabzonu.blogspot.com/
    • ellipsis88 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 07.09.12, 20:36
      moj ulubiony to :

www.impracticalguide.com/
      wprawdzie jest po angielsku, ale koncept jest super - pytanie lokalsów o alternatywne, dziwne miejsca
    • 16kurczak Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 14.09.12, 23:56
      www.balifm.blogspot.com
    • maggie.ka Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 22.09.12, 14:11
      Piszę o podróży do Stanów Zjednoczonych, życiu i podróżowaniu w ramach programu Work&Travel
      matematycznie.blogspot.com/
    • zplecakiemwswiat Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 05.10.12, 01:10
      Zapraszam na mojego bloga o podróżach i wyprawach z plecakiem (często autostopowych).
      "o podróżach często bez wygód, ale za to przynoszących wiele satysfakcji i budujących charakter; o spaniu na dziko, rozbijaniu namiotu w nie zawsze typowych miejscach, gotowaniu posiłków w środku parku, nocach pod gwiazdami i o tym, co można zobaczyć i czego się można nauczyć, obserwując świat;a także o tym, że kobieta wcale nie musi potrzebować 5-kilogramowej torby z kosmetykami na wakacjach, ani luksusowego pokoju połączonego z łazienką, że sama może nosić swój bagaż na plecach, przemierzać długie kilometry, radzić sobie z trudnościami i przy tym być najszczęśliwszą osobą na świecie."

z-plecakiemwswiat.blogspot.com/
    • lkedzierski.com Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 12.10.12, 19:09
      zapraszam do siebie na stronę www.lkedzierski.com na reportaże z m.in Indonezji, Birmy, Tajlandii, Sri Lanki, Maroko itd...
      sądzę, że na prawdę warto...
    • krzysieksp73 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 07.12.12, 21:24
      Mam nadzieję, że mój blog też się może komuś przydać. Można na nim znaleźć relację z listopadowej podróży do Japonii, majówki w Barcelonie czy Sylwestra w Walencji.
      Zapraszam na: blog.prywatny.eu
    • olatravels Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 15.12.12, 00:43
      Jestem początkującą blogerką ale mam nadzieję że moje wypociny wink pomogą niejednej osobie w planowaniu podróży zarówno tych bliskich jak i dalekich. Uwielbiam podróżować więc postanowiłam podzielić się z innymi swoimi spostrzeżeniami. Zapraszam innych podróżujących blogerów do współpracy - np wymiana linków
      • wstawaj.szkoda.dnia Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 18.12.12, 16:58
        Po raz kolejny zostawiamy zieloną Irlandię i ruszamy w drogę, tym razem do Azji. Więcej o naszej zbliżającej się wielkimi krokami Podróży w Nieznane znajdziecie na blogu Wstawaj Szkoda Dnia.

wstawajszkodadnia.blogspot.com/
        Ponadto na blogu możecie znaleźć opisy naszych przygód w Ameryce Północnej, trochę historii związanych ze sportem, a także sporo innych tematów pośrednio związanych z podróżami.

Zapraszamy wszystkich!
      • olatravels Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 21.04.13, 23:38
        Uwielbiam podróżować i postanowiłam podzielić się z innymi swoimi doświadczeniami. Preferuję podróże na własną rękę a więc wszystko od A do Z załatwiam sama - satysfakcja wielka zwłaszcza wtedy gdy uda się za niewielkie pieniądze zobaczyć piękny skrawek naszej planety smile Zapraszam na mojego bloga www.travelsblog.pl
    • grzegorz.pekala Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 20.12.12, 17:07
      Piszę: praktycznyprzewodnik.blogspot.com/
      W podróżach jestem często, dlatego ostatnio trochę był zaniedbany blog, ale teraz w planach redesign i bardziej przyjazny układ treści. Zapraszam!
    • travelike11 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 31.12.12, 06:58
      zapraszam na bloga
      travelike.pl/
      Blog jest spisywaną "na gorąco" relacją z podróży wzdłuż i wszerz kontynentów. Aktualnie jestem w USA, ostatnie wpisy są na temat Detroit - postindustrialnej ruiny, która zaskakuje niemal na każdym kroku.
    • ula_25 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 27.01.13, 21:18
      Witam,

Podróże małe i te większe, samotnie i z córką, przekornie i w drodze, a przy tym spora ilość zdjęć - zapraszam smile
      Tekst linka
      • ula_25 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 27.01.13, 21:20
        Przekornie i w drodze teraz jest porządnie napisane i podlinkowane smile
    • olabubu Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 26.02.13, 15:04
      Witam wszystkich!
      Mieszkam od pół roku w Laosie i właśnie o Laosie prowadzę swój blog. Jeździłam z szalonymi kierowcami tuk-tuków, jadłam smażone koniki polne i miałam wiele ciekawych przygód w tym mało znanym, a tak ciekawym kraju. Zapraszam smile laotanskieopowiesci.blogspot.com/
    • nataliabm Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 04.03.13, 00:46
      Jest Was tu tyle wspaniałych i otwartych na świat ludzi! aż miło popatrzeć smile
      Jestem świeżo upieczoną mamą, moja córa ma 6 miesięcy i juz jesteśmy w pierwszej podrózy. Chcę jej pokazać świat i wychować na mądrego człowieka, który będzie czerpał ze świata to, co najlepsze.
      W związku z brakiem kompleksowych stron o podróżach z dzieckiem postanowiłam stworzyć takie podróżnicze centrum smile
      Byłabym Wam wdzięczna za przejrzenie i dodanie swoich trzech groszy - czego jeszcze brakuje? a co jest fajne? co warto rozwinąć aby strona naprawdę była w dechę i pomagała?
      Z góry Wam dziękuję smile
      Natalia
      www.mamawpodrozy.pl
      • widelcemprzezswiat Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 04.03.13, 01:17
        Cześć Natalia,

Jestem Twoją imienniczką, też mamą, też podróżującą z bobasem i też piszącą na ten temat smile (nie tylko, bo zaczęło się od pasji podróżowania i jedzenia, co zresztą łatwo u nas dostrzec - patrz sygnaturka wink)
        Na razie tylko rzuciłam okiem na Twój blog, ale już mi się podoba smile generalnie jestem wielką zwolenniczką podróżowania z dzieckiem i nie zamykania się w domu, więc super, że jest nas coraz więcej smile)) btw też byłam na Erasmusie, ale jeszcze nie poznałam Erasmuski z dzieckiem :p ale jestem na Tak smile
        trzymam kciuki! smile
        • nataliabm Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 04.03.13, 09:25
          Dzięki Widelcu big_grin
          też zajrzałam i przyznaję, że będę zaglądać częściej smile)
          Jesli przy kolejnym rzucaniu okiem na mojego mogłabys zwrócić uwagę czego Tobie, jako podróżującej mamie jeszcze tam brakuje lub co fajnie rozwinac to byłabym wdzięczna za poradę smile
          A powiedz, kiedy podróżujecie, to gdzie najczęściej się zatrzymujecie?
      • olabubu Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 04.03.13, 10:30
        Ja wyjechałam do Laosu z chłopakiem i 6 letnią córką. Mieszkamy tu już 6 miesięcy w żyjemy, więc wiem, że dzieckiem da się podróżować. Mój blog laotanskieopowiesci.blogspot.com/
        • widelcemprzezswiat Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 04.03.13, 14:37
          Natalia, my podczas podróży jesteśmy bardziej hotelowi, czasem hostelowi... przyznam, że po tym jak 7miesięczny Maks spadł nam z łóżka w Meksyku, szukamy miejsc zawsze z łóżkiem turystycznym, a to trochę ogranicza..wink ale wolę spokojnie spać! )
          na Twojego bloga na pewno jeszcze będę zaglądać i jak coś mi wpadnie do głowy będę pisać smile

Olabubu, Laos brzmi super!!! smile
    • jakanu Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 02.04.13, 11:15
      Tu znajdziemy sporo blogów podróżniczych: blogipodroznicze.pl/
      • trampeczka Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 16.09.13, 22:49
        A ja polecam bloga mojej sąsiadki Pani po 50-tce ale naprawdę z poweremsmile Podróżuje i pisze. Teraz idzie Szlakiem św. Jakuba.
        www.podrozepo50.pl
        • czarna_smerfetka Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 03.11.13, 12:55
          Ja czerpię inspirację z bloga tu-polecam.pl/. Dowiedziałam się o miejscach w Krakowie, Wrocławiu i Zakopanem, o których nie miałam pojęcia. Mega ciekawie piszą.
    • przemyslawandrzejak Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 15.04.13, 15:59
      Od niedawna sam prowadzę bloga, oprócz tego czytuje fora, blogi oraz odwiedzam fanpage związane z tym tematem. Każdemu podróżnikowi polecam ten sposób.
    • amu-am Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 25.04.13, 14:40
      Ja ostatnio chętnie zaglądam na nową odsłonę widelca, czyli na tasteaway.pl - naprawdę fajnie piszą o rodzinnych podróżach, a osobiście najbardziej kręcą mnie wpisy poświęcone regionalnemu jedzonku smile))
    • hobboken Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 02.05.13, 15:00
      Ja tez sie dolacze, polecam mojego bloga o podrozach roznych, teraz niestety krotkich, i calkiem egzotycznym studiowaniu w Cambridge!
      po polsku thejumpingrabbit.blogspot.com/, po angielsku: thepolishrabbit.blogspot.co.uk/

zapraszam!!
    • handzik.g Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 18.05.13, 18:02
      Zapraszam serdecznie na mojego raczkującego póki co, bloga o Hiszpanii, a szczególnie o cudownej Andaluzji, gdzie obecnie mieszkam smile Dużo moich zdjęć i ciekawych informacji smile

hanczeska.blogspot.com.es/
    • yarwar Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 03.06.13, 18:42
      witam,
      mam nadzieję, że ten blog będzie komuś pomocny.
      Filipiny, Singapur a aktualnie jestem w Kambodży.
      Zapraszam w wolnej chwili: filipinyy.blogspot.com/
    • mariolawpodrozy Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 09.06.13, 20:17
      cześć,
      a ja polecam samolubnie nasz blog: mariolawpodrozy.pl
      prowadzimy również wideo relacje z podróży na kanałach yt:
      www.youtube.com/user/modnamariola
      www.youtube.com/user/mariolawpodrozy
      pozdrawiam gorąco
      mariola
      • olatravels Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 09.06.13, 20:45
        Super stronka, pozazdrościć tych wspaniałych kierunków, które obieracie... może też kiedyś wybierzemy się gdzieś dalej wink
        • dhafira Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 16.07.13, 13:58
          Ja ostatnio coraz częściej zaglądam na Taste Away. Oprócz opowieści z podróży, znaleźć na nim można wiele o smakach i kuchniach świata, regionalnych i miejscach wartych odwiedzenia także z dzieckiem. Plusik za fajne zdjęcia! www.tasteaway.pl/
          • czarna_smerfetka Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 01.08.13, 09:29
            Moim ulubionym jest blog tu-polecam.pl/ bo nie pokazują takich typowych atrakcji oklepanych tylko fajne ciekawe i mało znane miejsca. Sprawdźcie sobie może Was zainspiruje smile
    • betlin4x4 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 08.08.13, 11:50
      Moje relacje z własnych podróży małych i dużych wink

www.4x4pila.kadan.pl

• znaczek.info Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 18.09.13, 22:48
        Ja pisuję o różnych miejscach (i nie tylko) z innego ujęcia:
        znaczek.infoZapraszam
    • kamilka173 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 17.10.13, 18:51
      Ja czytam wiele blogów ale w jednym miejscu to najwięcej relacji jest na stronce relacje z podróży
    • osmol Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 17.10.13, 23:24
      Ja mogę polecić swojego bloga. Nie jest stary, ale nie jest też najmłodszy, bo kilka miesięcy ma i z kilku podróży opowieści zebrałem. Między innymi Uzbekistan, Iran, Gruza, Birma...
      Ale nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa smile
      Zapraszam na:

www.osmol.pl
      • olatravels Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 18.10.13, 19:32
        Bardzo fajny blog, czytelny i przede wszystkim interesujący. Oby tak dalej - będę zaglądać smile
        • osmol Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 19.10.13, 13:33
          Dziękuję za dobre słowo smile
          Staram się pisać i dostarczać tego, czego i sam w sieci poszukuję przed wyjazdem. Jak widać przynajmniej trochę mi to wychodzi.
          • geno1 Zawsze od Wiatr 19.10.13, 21:10
            Zapraszam serdecznie do śledzenia naszej relacji z podróży, oraz przygotowaniach do niej. Ruszamy w styczniu rowerami z Turcji do Nowej Zelandii. Więcej tutaj: www.facebook.pl/ zawszepodwiatr
    • anastazja1621 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 06.12.13, 21:18
      Różne blogi podróżnicze czytałam, ale większość to są suche relacje czy kartki z pamiętnika. W końcu trafiłam na taki, w którym coś się dzieje, a nie tylko co jadłam, gdzie poszłam i co zobaczyłam. jest jakaś akcja i większość wpisów trzyma w napięciu jakby się czytało jakieś opowiadanie czy fragment z książki. Naprawdę super.
      www.banita.travel.pl
    • czarnamc Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 12.12.13, 11:06
      Cześć,

prowadzę dwa blogi. W pierwszym opisuję relacje z naszych niskobudżetowych urlopowych wypraw (doba-za-krotka.blogspot.com/) - zamieściłam tam obszerną relację z tegorocznej podróży po Gruzji, a w drugim (na-dziko.blogspot.com/) zamieszczam oryginalne propozycje darmowych noclegów.

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące podróży, chętnie pomogę.

Pozdrawiam,
      Marta
      • agatai26 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 03.01.19, 13:16
        Moja pasją są podróże większe i mniejsze teraz zaczęłam prowadzić bloga isiroad.pl/ Zapraszam
      • wayamaya_com Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 06.03.19, 18:56
        Od miesiąca prowadzę z mężem bloga podróżniczego www.wayamaya.com . Narazie zaczęliśmy od Włoch, ale niebawem pojawią sie posty dotyczące Hiszpanii, Niemiec, Malty, Holandii, Czech, Rosji, a przede wszystkim o naszej pięknej Polsce! Zapraszamy! Keep calm and wayamaya!
      • jacogaco8 Re: Blogi podróżnicze - ulubione. 06.07.19, 12:46
        Ja trafiłam ostatnio na blog nadrugikoniecswiata.pl , warto zajrzeć jeśli chcesz pooglądać trochę zdjęć z USA lub poczytać o ciekawych miejscach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka