kokno 06.05.04, 10:34 planuje z przyjaciółmi wyjazd w drugiej połowie lipca, szukam praktycznych porad, najciekawszej trasy, najniższych kosztów itd. Wstępnie chcemy dojechać do Czerniowców i schodzić niżej do granicy. Czy to ma sens? Czekam na rady wszelakie. ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
007.bond Re: Rumunia Bukowina 23.05.04, 19:04 Witaj,kim byś nie była(był). Byłem w Rumunii w zeszłym roku,pokonując tą samą trasę.Jest 1 problem;przejście graniczne Czerniowce/Siret można pokonać tylko samochodem,na nogach nie da rady.Proponuję wykupić bilet autobusowy na trasie Przemyśl-Suczawa(1 kurs w tyg- środa)i wtedy od razu sie jest w Rumunii.W przypadku lądowania w Czerniowcach można zamówić taksówkę ale wychodzi drogo lub poszukac kogos przy granicy, kto za 15$ przewiezie samochodem do Rumunii.Należy sie liczyc z bardzo póxnym przyjazdem.Noclegi-tylko jakis hotel,kempingow w Suczawie brak.Pozdrawiam.Marek Odpowiedz Link
yashoo Re: Rumunia Bukowina 27.05.04, 14:29 007.bond napisała: (...)przejście graniczne Czerniowce/Siret można pokonać tylko samochodem,na nogach nie da rady. Da. Tylko trzeba uparcie stać na granicy. Mi udało się to - wraz z grupą znajomych - po kilku godzinach oczekiwania przed szlabanem. Z powrotem na samym przejściu złapaliśmy na stopa autobus. Kierowca przewiózł nas gratis - tylo w nasze deklaracje celne cosik powpisywał, co by zmniejszyć "nadbagaż" - a tym samym koszty łapówki. Odpowiedz Link
kornel-1 Re: Rumunia Bukowina 08.08.13, 20:05 Dodam, że przy korzystaniu z takich usług trzeba uważać - ja wracając do Polski, wpisałem "tranzyt" i był kłopot w Medyce z polskim WOP-em. gdyż opuszczałem Ukrainę tranzytem "kolejowym" a wjeżdżałem "samochodowym". Lepiej -wpisać - - pobyt a nie tranzyt. Kornel Odpowiedz Link
dlew54 Re: Rumunia Bukowina 27.05.04, 16:37 Zapraszam na naszą stronę www: tam jest program natomiast osobno prześlę wykaz linków i mnóstwo informacji o Rumunii - prosze pisać na mój adres: dlew54@gazeta.pl szczegóły i fotki na: www.sep26.acpik.com.pl/ - aktualności oraz www.top.turystyka.pl/guide/index.php?gal=562 Odpowiedz Link
dlew54 Re: Rumunia Bukowina 27.05.04, 17:13 Zapraszam na stronę www: www.elopole.com.pl/pl/sub07n04.html - SEP - aktualności Odpowiedz Link
marianek25 Re: Rumunia Bukowina 07.08.13, 14:02 Proszę bardzo www.mariankowepodroze.pl 2011 Bukovina Odpowiedz Link