gocha333only 11.08.10, 16:23 Gdybyście posiadali 9 tysięcy z przeznaczeniem tylko na wycieczkę, co wybieracie..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kornel-1 Re: podróż marzeń 12.08.10, 18:50 Ameryka Płd. (całość, trzy miesiące). Kornel Odpowiedz Link
madziula201 Re: podróż marzeń 14.08.10, 23:06 Laos ,Kambodza ,Wietnam ,ale nie wiem czy bys tarczylo te 9 tys Drugie marzenie to Chiny Odpowiedz Link
davidoff_pce Re: podróż marzeń 15.08.10, 14:35 To oczywiście zależy, czego się szuka. Ja tradycyjnie opowiem się za Azją Południowo-Wschodnią. Po pierwsze jest tam stosunkowo tanio. Po drugie na niewielkim obszarze można doświadczyć olbrzymiej różnorodności. Nazwa "Indochiny" nie jest przypadkowa - to taka Azja w pigułce; trochę tam Indii, trochę Chin, a trochę czegoś miejscowego, trudno wyrażalnego w słowach, ale wyczuwalnego we wszystkich krajach półwyspu. Z jednej strony ma się do wyboru luksusowe kurorty Tajlandii, a z drugiej totalną dzicz mniej popularnych regionów Kambodży lub Laosu. Zetknąć się tam można ze zniewalającymi zabytkami, cudami przyrodniczymi, ale też tropikalnymi plażami, na których nawet największy zwolennik aktywnego wypoczynku skusi się na odrobinę błogiego nicnierobienia w rajskim otoczeniu. Ze względów osobistych najbardziej polecam Kambodżę, ale myślę, że w każdym kraju regionu można spełnić marzenia. Odpowiedz Link
piegucha Re: podróż marzeń 02.09.10, 23:42 Australia! Tylko mało by było, bo sam bilet chyba z 5 tys kosztuje Odpowiedz Link
nchyb Re: podróż marzeń 05.09.10, 11:33 za tę kwotę to długi, leniwy rejs dobrym statkiem po Morzu Śródziemnym... Odpowiedz Link