75ona 07.11.06, 09:01 mam prośbę o info jaką taksówką najtaniej dostać się z lotniska do centrum miasta i ile to mniej więcej będzie kosztowało. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziabisqp Re: Stambuł - prośba o info 07.11.06, 22:38 najtaniej to bedzie nie taksowka ale tramwajem. z lotniska jedzie tramwaj do centrum miasta (o ile pamietam trzeba sie raz przesiasc ale to nie jest wielki problem) Odpowiedz Link
kaska118 Re: Stambuł - prośba o info 11.11.06, 06:48 To jest maly problem, oni strasznie czesza turystow. Ale to chyba kosztuje okolo 20 USD, ale nie jestem pewna. Bylam we wrzesniu, do hotelu jechalam prywatnym samochodem, ale bardzo nas na ten problem wyczulili juz pierwszego dnia. Ile zaplacilam wracajac na lotnisko nie pamietam. Ale pamietaj, ze sa tam gigantyczne korki. Poza tym czasami kierowca jedzie na okolo Pod lotniskiem stoja samochody, musisz sie spytac kilku kierowcow i porownac ceny. Pozdrawiam Kaska PS Na bazarach nie daj sie naciagac, tam wszystko kupowac nalezy za 40-50% wartosci poczatkowej. Odpowiedz Link
bird-dogging Re: Stambuł - prośba o info 13.11.06, 08:53 popieram wersję metro (cześciowo naziemne) + tramwaj. pieniadze po przyzwoitym kursie wymienisz na lotnisku, z kupnem biletów nie ma problemu. tramwaj dojeżdża w okolice Błektinego Meczetu, Hagia SOfia, a pętle ma nad Bosforem pozdrawiam Odpowiedz Link
saint-agnes Re: Stambuł - prośba o info 13.11.06, 16:50 witam. j akorzystałam z autobusu który dowiózł mnie do Taksim czyli mojego punktu orientacyjnego. kosztowało mnie to chyba 8 lir tureckich. jazda trwała około 1/2 godziny albo ciut dłużej - ale czy autobus czy taksówka - nie ma specjalnej różnicy - bo tam są takie korki, jakich nigdzie jeszcze nie widziałam pozdrawiam bird-dogging napisała: > popieram wersję metro (cześciowo naziemne) + tramwaj. > pieniadze po przyzwoitym kursie wymienisz na lotnisku, z kupnem biletów nie ma > problemu. tramwaj dojeżdża w okolice Błektinego Meczetu, Hagia SOfia, a pętle > ma nad Bosforem > pozdrawiam Odpowiedz Link