Dodaj do ulubionych

Stambuł - prośba o info

07.11.06, 09:01
mam prośbę o info jaką taksówką najtaniej dostać się z lotniska do centrum
miasta i ile to mniej więcej będzie kosztowało.
Obserwuj wątek
    • madziabisqp Re: Stambuł - prośba o info 07.11.06, 22:38
      najtaniej to bedzie nie taksowka ale tramwajem. z lotniska jedzie tramwaj do
      centrum miasta (o ile pamietam trzeba sie raz przesiasc ale to nie jest wielki
      problem)
    • kaska118 Re: Stambuł - prośba o info 11.11.06, 06:48
      To jest maly problem, oni strasznie czesza turystow. Ale to chyba kosztuje
      okolo 20 USD, ale nie jestem pewna. Bylam we wrzesniu, do hotelu jechalam
      prywatnym samochodem, ale bardzo nas na ten problem wyczulili juz pierwszego
      dnia. Ile zaplacilam wracajac na lotnisko nie pamietam. Ale pamietaj, ze sa tam
      gigantyczne korki. Poza tym czasami kierowca jedzie na okolosmile
      Pod lotniskiem stoja samochody, musisz sie spytac kilku kierowcow i porownac
      ceny.
      Pozdrawiam
      Kaska
      PS Na bazarach nie daj sie naciagac, tam wszystko kupowac nalezy za 40-50%
      wartosci poczatkowej.
    • bird-dogging Re: Stambuł - prośba o info 13.11.06, 08:53
      popieram wersję metro (cześciowo naziemne) + tramwaj.
      pieniadze po przyzwoitym kursie wymienisz na lotnisku, z kupnem biletów nie ma
      problemu. tramwaj dojeżdża w okolice Błektinego Meczetu, Hagia SOfia, a pętle
      ma nad Bosforem
      pozdrawiam
      • saint-agnes Re: Stambuł - prośba o info 13.11.06, 16:50
        witam. j akorzystałam z autobusu który dowiózł mnie do Taksim czyli mojego
        punktu orientacyjnego. kosztowało mnie to chyba 8 lir tureckich. jazda trwała
        około 1/2 godziny albo ciut dłużej - ale czy autobus czy taksówka - nie ma
        specjalnej różnicy - bo tam są takie korki, jakich nigdzie jeszcze nie
        widziałam pozdrawiam smile

bird-dogging napisała:

> popieram wersję metro (cześciowo naziemne) + tramwaj.
        > pieniadze po przyzwoitym kursie wymienisz na lotnisku, z kupnem biletów nie
        ma
        > problemu. tramwaj dojeżdża w okolice Błektinego Meczetu, Hagia SOfia, a pętle
        > ma nad Bosforem
        > pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka