Dodaj do ulubionych

czy zamieniłybyście mini na unlimit?

09.02.11, 13:30
Zatem będę kontynuować mój dylemat za nowym forumwink

Mam mini, który kupiłam głównie dlatego, by osiągnąć kompromis - wózka, któremu dziury nie będą straszne(no bardzo daleko mu do emmy, ale my miałyśmy większość twardych wózków) i wagi, by wnosić go na 3 piętro oraz małych rozmiarów, by zmieścić do bagażnika corsy.

Niestety waga, choć mała w porównaniu do innych wózków, to jednak za duża, by wnosić z 10 kg-owym dzieckiem.

Może wymienić na coś bardziej terenowego? Elite pewnie się nie zmieści. MB też niesad Wpadł mi w oko britax, który mi variuss podpowiedziała.
Jednak teraz w fajnej cenie widziałam unlimita? Myślicie, że to byłby dobry wybór?

srebrna, a Ty którą emmę mi radzisz? Chyba żadna nie wejdzie do corsysad
Obserwuj wątek
    • sylki Re: czy zamieniłybyście mini na unlimit? 09.02.11, 13:48
      Unlimit też jest ciężki i amortyzacja słaba, więc terenowym bym go nie nazwała hehe.
      BJ CM łatwiej złożyć jedną ręką i łatwiej go przenieść niż unlimit
    • tygisek Re: czy zamieniłybyście mini na unlimit? 09.02.11, 13:51
      pomierz sobie dokladnie swoj bagaznik, ja tez mam niezbyt wielki bagaznik (wysoki prog zaladunkowy) a jdnak miesci mi sie bez wiekrzych problemow MB Urban...Moze dla Ciebie bylby rozwiazaniem jego mniejszy brat Swift?? po zlozeniu te wozki sa dosc plaskie, nawet z kolami, wiec moze jednak cudownie zmiesci Ci sie Swift w corsie??
      • saras-wati Re: czy zamieniłybyście mini na unlimit? 09.02.11, 13:59
        no to pomierzę popołudniu, jak wyjdę na spacersmile MB to moje marzenie!
        • saras-wati Re: czy zamieniłybyście mini na unlimit? 09.02.11, 13:59
          a jakie ma urban i swift wymiary po złożeniu?
          • saras-wati Re: czy zamieniłybyście mini na unlimit? 09.02.11, 14:07
            rozstaw tylnych kół w urban'ie jest tylko o 2cm większa od miniwink Tylko mini jest bardzo płaski, a jak oglądałam MB w sklepie, to one się średnio składały...
            • ollasja Re: czy zamieniłybyście mini na unlimit? 09.02.11, 15:12
              Po zdjęciu kół jest w ogóle malutki (pytanie, czy chciałabyś zdejmować te koła za każdym razem).
    • srebrno-listka Re: czy zamieniłybyście mini na unlimit? 09.02.11, 14:12
      a może emma scooter?. tylko chyba się nie rozkłada na płasko, ale tu nie jestem pewna. można ją obejrzeć w świecie dziecka w m1. składa się do niewielkich rozmiarów. choć lepsza byłaby nitro city. Scooter po łożeniu ma po złożeniu z kołami (dxsxw): 83x57x36cm. z kolei nitro city po złożeniu (dxsxw): 85x57x37cm, ale nie wiem czy z kołami. podobnie, tylko kwestia tych kół. Nitro jest dość ciężka, ponad 10 kg, jak patrzę. Scooter tez podobnie. Jest jeszcze ozon city, chyba z nich najlżejsza.
      A może zamieńcie corsę na astrę, problem wielkości bagażnika się rozwiąże wink?
      swoją drogą, też mam ochotę na wózkową rewolucję big_grin
      • saras-wati Re: czy zamieniłybyście mini na unlimit? 09.02.11, 19:24
        heh, ja właśnie zamieniłam alfę na corsęsad No, mogę zabrać jeszcze mężowi alfę 166 - tam zmieści się wszystkowink a on niech jeździ corsą...ciekawe, co gorzej zniesie? nowy wózek, czy zamianę samochodów, hehe...

Hmm...no to unlimit, odpada - szkoda, bo ma super milutką tapicerkęwink

no to emma? MB? albo zostawić mini?
      • saras-wati do s-listka 09.02.11, 19:29
        też marzy Ci się wózkowa rewolucja? a co chciałabyś? tego elita?
        • didis Re: do s-listka 09.02.11, 20:05
          Wiesz, że ja uwielbiam MB, ale nie jest to wózek do wnoszenia na 3 piętro, po złożeniu jest średnio wygodny do wnoszenia. Jeśli masz nie wnosić, bierzbig_grin
        • srebrno-listka Re: do s-listka 09.02.11, 20:12
          No własnie sama nie wiem big_grin elita to też, ale jedna emma mi się okrutnie podoba i wychodzi na to, że chyba mogłaby być wózkiem idealnym,...big_grin
    • saras-wati uwielbiam mini 10.02.11, 17:33
      Tak siedzę i patrzę na ten mój wózek, dzisiaj na spacerze przyglądałam mu się uważnie i strasznie go lubię! Jest świetnysmile Najchętniej to nie pozbywałabym się go na zawsze, tylko wymieniła na jakiś czassmile Szkoda, że nie ma takiej opcji, jak np. odpłatne wypożyczenie wózka na dwa tygodnie, hehesmile

Chyba tylko MB mógłby podbić moje sercesmile Niestety mierzyłam ten mój bagażnik i wątpię, by się zmieścił...pamiętam, jak oglądałam swifta, to niezbyt się składałsad Może macie jakieś fotki urbana złożonego, ale w odniesieniu do czegoś, bym mniej więcej widziała proporcje?

No i podjadę w przyszłym tygodniu do świata dziecka, to przyjrzę się imsmile
    • saras-wati a na phil&teds 10.02.11, 18:08
      fajne to wózki? jaki model jest wart zwrócenia uwagi? czym one się różnią? ponieważ rozpiętość cen jest duża
    • isabel_o Do saras 10.02.11, 19:23
      Niech Ci nie będzie szkoda unlimita. Ja się na niego skusiłam jak tylko wszedł do pl. I reklamowałam bo wózek mocno drżał przy prowadzeniu. Po reklamacji drżał dalej i dodatkowo jedno koło się nie kręciło bo nie dotykało podłoża. Wózek oddałam i oddali kasę. Ale potem jakie duże było moje zdziwienie jak w każdym sklepie wózkowym łapałam za unlimita i każdy egzemplarz drżał przy prowadzeniu a sprzedawcy tłumaczyli, że taka uroda tego wózka. Może niektórym kobitkom to nie przeszkadza ale mnie szlag by trafił gdybym miała go używać. Być może jako maniaczka wózkowa mająca takie firmy jak MB czy Bugaboo jestem zbyt wybredna jeśli chodzi o prowadzenie wózka ale poważnie unlimita NIE POLECAM !
      • saras-wati Re: Do saras 10.02.11, 19:46
        dzięki isabelsmile No to unlimita wywalam z listy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka