Dodaj do ulubionych

Ide oglądać - tylko co??????

11.03.11, 11:05
Ruszam na oględziny, decyzja zapadła - sprzedaję FYN-a. Potrzebuję zamiennika, koniecznie na pompowanych kołach z fajnym wyglądem ( dla mnie to ważne). Dodam tylko, że zamierzam zakupić jako drugi wózek BJ mini, ( ale to dopiero w maju). Dziecko ma 6 miesięcy. I co polecicie????
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Re: Ide oglądać - tylko co?????? 11.03.11, 11:15
      Mountain buggy - ja mam urban jungle i jestem zachwycona, ale mniejszy switf też ma pompowane koła. Drugi, który mi się bardzo podoba to bj city elite. smile
    • hanna79 Re: Ide oglądać - tylko co?????? 11.03.11, 11:16
      Ja dla mojego półroczniaka miałam Casualplay S4 (tę wersje bez obracanego siedziska), koła pompowane, wizualnie dla mnie super, zwrotny, bardzo dobrej jakości, dopracowany w każdym szczególe. Tylko uczciwie dodaję, że jeśli chodzi o wielkość to starcza dla dziecka do 1,5 roku, ale skoro chcesz dokupić mini... Teraz dla dwulatka mam Nomada, lekko się prowadzi, ale jest w moim odczuciu wielki straszliwie, a S4 taki zgrabniutki był, troche mi tęskno za nim wink
    • myga82 Re: Ide oglądać - tylko co?????? 11.03.11, 11:59
      A baby jogger nie nadaje się dla 6-miesięczniaka? Pytam, bo moja córka w podobnym wieku i też mamy fyna i też zaczynam rozglądać się za czymś mniejszym. I też rozważam BJ city mini.smile
    • saras-wati Re: Ide oglądać - tylko co?????? 11.03.11, 12:34
      Ja właśnie czekam na mojego swiftasmile) Wiesz, jakbyś kupiła mountain buggy swift, to wg mnie nie byłoby potrzeby kupowania mini - zerknij, robiłam zdjęcie porównawcze - wagowo wychodzi mniej więcej tak samo. Budka jest na tej samej wysokości. Rozpisałam też subiektywne plusy i minusy każdego z nichsmile

W świecie dziecka są w fajnej cenie(1579) modele z 2009 roku(ostatni rok produkcji w Nowej Zelandii), a nowy model z fajniejszą budką możesz kupić pewnie w podobnej cenie u Ilhennegosmile

Ewentualnie później możesz dokupić lekką parasolkęsmile
      • kk7367 Re: Ide oglądać - tylko co?????? 11.03.11, 14:10
        Wiesz..... też tak właśnie myślałam, muszę zobaczyć na zywo, ale czy MB będzie się nadała dla takiego malucha?
        • saras-wati Re: Ide oglądać - tylko co?????? 11.03.11, 15:27
          pewniesmile rozkłada się na płasko, jest amortyzowany, przytulnysmile Jak 8-miesięczniaka woziłam w mini(wprawdzie na zmianę z ergo), więc swift tym bardziej się nadasmile

No tylko tyłem do mamy, choć akurat to częściej jest problem dla mamy niż dla dzieckawink
          • kk7367 Re: Ide oglądać - tylko co?????? 11.03.11, 15:40
            Saras, a czy podnózek jest regulowany??? Zdjęcia widziałam, rzeczywiście róznica niewielka, a gdzie się rozpisywałaś?
            • saras-wati Re: Ide oglądać - tylko co?????? 11.03.11, 17:04
              Podnóżek nie jest regulowany, ale jest pod kątem i pupa jest niżej niż kolana, więc nóżki mają podparcie. Przymierz - też myślałam, że brak regulacji podnóżka, to problem, ale tak nie jestsmile

Na szybko(bo swifta jeszcze nie testowałam w terenie):

*swift na plus: prowadzenie(wprawdzie po mieszkaniu, ale urbana w terenie testowałam i był bez porównania) i podbijanie(choć w mini tragedii nie ma, zwłaszcza z małym dzieckiem), jakość tapicerki, amortyzacja, lepszy podnóżek(bardziej pod kątem niż w mini)
              * bj mini na plus: buda, system składania, mniejsze rozmiary po złożeniu(mieści się do corsy bez ściągania kółek), siatka z tyłu oparcia, latem będzie fajnie wentylowało

* kosze porównywalne, pałąk fajniejszy w mini, bo można go regulować

Gdyby swift miał fajniejszą budę(a ma w modelach od 2010 roku) oraz prościej i do mniejszych rozmiarów, to wg mnie powinien pretendować do tytułu wózka idealnego.

Tylko najlepiej, jak sama pooglądasz, bo to moje, subiektywne zdanie. Szukałam wózka w miarę lekkiego, ale który sobie świetnie poradzi na bardzo dziurawych chodnikach, ale też w lesie i na zakupach, o ciekawym wyglądzie, dobrej jakości, wygodny dla dziecka, ale i dla mniesmile
              • ollasja Re: Ide oglądać - tylko co?????? 11.03.11, 17:55
                saras, wklej koniecznie zdjęcia Twojej nowej bryki wink
                • saras-wati Re: Ide oglądać - tylko co?????? 11.03.11, 21:07
                  wkleję, wkleję, ale najwcześniej za tydzień, bo zostawiłam aparat u siostry...
                  ollasja, a jak Twój wygląda? Jest w galerii?

Przyznam, że urban chyba ma odrobinę ładniejszy wygląd, bo ma te olbrzymie, czarne koła i siedzisko tak fajnie zawieszone - ma chyba najładniejszy profil ze wszystkich wózkówsmile) Ale swift za to jest taki zgrabniutkismile)
              • gaga-sie saras-wati 11.03.11, 20:48
                Jak myślisz, czy swift wystarczy do końca wózkowania? A jak z siedziskiem? Czy nie jest wąskie? jak dzieciak w kombinezonie i śpiworku się zmieści? Acha, jak go oceniasz w takiej codziennej sytuacji, kiedy np. trzeba wjechać do sklepu ( gabarytowo)? Bo jest prześliczny....
                • saras-wati Re: saras-wati 11.03.11, 21:04
                  Niestety nie pomogę Ci, bo mam go od kilku godzinwink Ale jeśli chodzi o gabaryty, to jest węższy od city mini, budkę mają mniej więcej na tej samej wysokości(przynajmniej model z 2009 roku).

Czy zmieści się w śpiworku? Raczej tak(zależy, w jakim jest wieku) - moja mała ma 14 miesięcy i zamierzam nim jeździć przynajmniej do następnej wiosny - uważam, że spokojnie, jako dwulatka przejeździ całą następną zimę.

Zajrzyj do kompedium oraz na stare forum, bo tam sporo napisały dziewczyny na temat swifta.

Kupuj swifta i nie zastanawiaj sięsmile Ja najbardziej żałuję, że nie posłuchałam rady Isabel i nie kupiłabym tego swifta w zeszłe wakacje - miałabym spokój i kilkaset złoty w kieszeni, które zaoszczędziłabym, bo nie musiałabym już testować innych wózkówsmile
                • srebrno-listka Re: saras-wati 11.03.11, 21:13
                  Nie mam swifta tylko urban jungle i moja obserwacja jest taka: nie do każdego sklepu u siebie wjadę, ale mam jeden taki, do którego żadnym wózkiem nie wjadę. W sklepach typu markpol robię zakupy bez problemu. w UJ mój malec jeździ w kurtce i śpiworku i ma sporo miejsca, ale chyba siedzisko jest szersze.
                  • gaga-sie Re: saras-wati 11.03.11, 21:55
                    Ja na razie oglądam i oglądam te wózki, a czas płynie...Już kilka razy zmieniałam koncepcjęsad Zawsze coś.....Dziecko ma 9 mies, waży ponad 9 kg, chciałabym jeździć z nim podstawowym wózkiem przynajmniej do przyszłej wiosny, a ponadto kupimy jeszcze drugi, lżejszy. Chyba wybiorę się na targi do Kielc, tam sobie pooglądam większość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka