Dodaj do ulubionych

M&P trip ma/miał ktoś?

12.04.11, 20:58
Szukam lekkiego wózka (do maks 6kg). Na codzień jeździmy BJCM ale chciałabym cos lżejszego, dodatkowego. Głównie zależy mi na wadze wózka, fajnym, lekkim prowadzeniu i podbijaniu.
Przeglądając all i marząc o bboo bee+ (tongue_out) natknęłam sie właśnie na M&P trip smile
i tu pytanie czy on się choć troszkę rozkłada? jak z prowadzeniem i podbijaniem.
Byłam zdecydowana na nowe volo ale troszkę mnie przeraża brak choć minimalnego rozłożenia oparcia uncertain
(synek w lipcu skończy 3 latka smile )
tu link do wózka smile allegro.pl/mamaspapas-trip-spacerowka-rozne-kolory-i1558491004.html
Obserwuj wątek
    • kakunia.k Re: M&P trip ma/miał ktoś? 13.04.11, 20:34
      zdecydowanie polecam!
      oparcie rozkłada się do prawie płaskiego, leżącego, prowadzi się lekko, wygodnie. bardzo zwrotny i zarazem niewywrotny wózek smile
      • patiwiwi Re: M&P trip ma/miał ktoś? 13.04.11, 20:41
        świetny wózio - ja mam model tour / też z takim materacykiem dwustronnym /. Bardzo solidnie wykonany i leciutki w prowadzeniu... ale ten trip to się chyba nie rozkłada ???
        • bromila Re: M&P trip ma/miał ktoś? 13.04.11, 20:53
          Rozkłada się na 100% dzisiaj taki oglądałem w sklepie
    • bromila Re: M&P trip ma/miał ktoś? 13.04.11, 21:04
      Super wózek, polecam. Rozkłada się prowadzi bardzo dobrze.
    • ollasja a inne parasolki M&P???? 13.04.11, 21:20
      Ja też jeżdżę mini i szukam dodatkowo czegoś lżejszego dla dziadków/niani. Tak właśnie przeglądam te wózki M&P. Tip akurat dla mnie za "letni", ale zwróciłam uwagę na TOURa i TREKa - tylko, kurcze, mało o nich opinii. Na forum wyczytałam, że M&P to to samo, co Peg Perego, w innym miejscu znów, że Aria M&P w porównaniu do Arii PP to wózek gorszej jakości... Sama już nie wiem! Kto jeszcze poratuje opinią?
      • bromila Re: a inne parasolki M&P???? 13.04.11, 21:28
        M&P to tak jak Maclaren. Super materiały fajne wykonanie. Oglądałem wszystkie modele na żywo w sklepie. Właśnie z żoną dyskutujemy który wybrać dla starszego synka.
        TRIP - tylko na lato ma ażurowe boczki,
        TREK - ciut większe kółka i pełne boczki
        TOUR - duże koła i super wyposażenie.

Zastanawiamy się jeszcze nad NUNĄ a tutaj główna zaleta to pełen pałąk a nie rogi i możliwość prowadzenia jedną ręką.
      • patiwiwi Re: a inne parasolki M&P???? 13.04.11, 22:00
        z tego co wiem to mamas to nie jest to samo co PP - oni mają PP w swoim katalogu angielskim bo w anglii dystrybuują pega i nunę i jakieś jeszcze inne firmy
        • ollasja Re: a inne parasolki M&P???? 13.04.11, 22:06
          tylko jak to się przekłada na jakość wykonania...? Na forum "wózki" któraś z dziewczyn pisała, że serwis PP potwierdził z kolei, ze to to samo. I bądź tu mądry smile
          • patiwiwi Re: a inne parasolki M&P???? 13.04.11, 22:12
            to trzeba zapytać dystrybutora może coś sensownie odpowie
      • kornnella Re: a inne parasolki M&P???? 13.04.11, 22:11
        ollasja napisała:

> Ja też jeżdżę mini i szukam dodatkowo czegoś lżejszego dla dziadków/niani. Tak
        > właśnie przeglądam te wózki M&P. Tip akurat dla mnie za "letni", ale zwróciłam
        > uwagę na TOURa i TREKa - tylko, kurcze, mało o nich opinii. Na forum wyczytałam
        > , że M&P to to samo, co Peg Perego, w innym miejscu znów, że Aria M&P w porówna
        > niu do Arii PP to wózek gorszej jakości... Sama już nie wiem! Kto jeszcze porat
        > uje opinią?

Wg mojego wózkowego rozeznania M&P ma wózki różnych firm. Akurat aria jest robiona przez PP a sprzedawali ją ze swoimi naklejkami i logo. PP robił/robiło dla nich jeszcze Pliko i Switch. Ktoś wrzucił jakiś wózek M&P do przegródki PP na allegro napisał głupio ze M&P=angielskie PP i reszta tak za nim wrzuca. Wejdz nawet na ich strone mają Cybexy i wiele innych wózków. Miałam tez robionego dla nich Beat i tak na mój gust ten wózek miał coś wspólnego najbardziej chyba z Inglesiną Trip w sensie stelaża, budki, wagi i wymiarów.

Aria M&P i Aria MT PP były akurat identyczne bo cały stelaż M&P był nawet oblepiony naklejkami PP. W sumie to już x razy było wałkowane na forum smile
    • kornnella Re: M&P trip ma/miał ktoś? 13.04.11, 22:01
      Patrzac z boku to nie bardzo on ma sie z czego rozkładać
      www.mamasandpapas.com/product-trip-cherry/104618801/type-i/
      Wydaje mi sie ze blizej mu do volo
      • pomilak1 Re: M&P trip ma/miał ktoś? 14.04.11, 11:06
        no właśnie jak patrzę na niego (m&p trip) to też mi się wydaje że sie nie rozkłada uncertain nie umiem znaleźć teraz tej strony gdzie w danych technicznych pisało "rozkładane oparcie: tak" sama już wariuję, musze wybrac pomiędzy volo a tym tripemuncertain jedyne co by przemawiało za m&p to by właśnie było to rozkładane oparcie no i ta wkładka jest dość fajna smile
        • kornnella Re: M&P trip ma/miał ktoś? 14.04.11, 15:23
          Wg mnie ten pasiasty dopiero sie rozkłada. Tez ma w opisie opcje stopniowania oparcia. Chyba te M&P są w 4kids, być może bedę w tamtej okolicy bliżej weekendu także zaglądne i jak coś to dam znać.
          Pytałam własnie na drugim forum ale wrzuce tez tu widziałaś może Volo z 2011, jak kolorystycznie te budki sie prezentują?
          • pomilak1 Re: M&P trip ma/miał ktoś? 14.04.11, 17:07
            No niestety nie uncertain oglądałam volo z kolekcji 2010 no i brakuje mi tego oparcia uncertain synek się zapadł i nie za chętnie w nim siedziałuncertain
            byłabym Ci wdzięczna jakbyś go obejrzała, jestem z Katowic i nie mogę go nigdzie namierzyć (m&p)
            jeżeli kupiłabym volo to tego z czerwoną budką a siedzisko w paseczki - najbardziej mi się podoba smile
            • pomilak1 Re: M&P trip ma/miał ktoś? 14.04.11, 17:09
              o tu ta strona gdzie jest informacja że oparcie sie rozkłada, sama nie wiem co mam myśleć uncertain www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/12/trip_kol_bluebell
              • kornnella Re: M&P trip ma/miał ktoś? 14.04.11, 21:36
                pomilak1 napisała:

> o tu ta strona gdzie jest informacja że oparcie sie rozkłada, sama nie wiem co mam myśleć uncertain rel="nofollow">www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/12/trip_kol_bluebell

Nie widze informacji o rozkładanym oparciu uncertain
                On tez cenowo jest drogawy sad tzn też patrze tak pod względem ew odsprzedaży. Volo zadbane czy na gwarancji dochodzą do 350 zł na alle w odróżnieniu od innych wózków. Ludzie tez przez te M&P z kontenerów nauczyli się ze tej firmy spacerówka to max 100-200 zł i nawet nowe w licytacjach podobnie się kończą.
                • pomilak1 Re: M&P trip ma/miał ktoś? 15.04.11, 07:24
                  Musisz wejść w zakładkę dane techniczne i tam to jest smile no co do ewentualnej odsprzedaży też o tym myślałam,ale jeśli ten m&p ma rozkładane oparcie to jest to dla mnie większa zaleta niż poźniejszy zysk smile
          • gaga-sie Re: M&P trip ma/miał ktoś? 14.04.11, 17:30
            sprzedawca w 4kids mówił,że oni są dystrybutorem mamas&papas w pl
    • kornnella do Pomilak 16.04.11, 15:22
      Byłam dziś w 4 kidsie i Trip się nie rozkłada. Ogólnie jest IDENTYCZNY jak Volo. Stały blisko siebie i w zasadzie to tylko wkładką się różniły. Z boku miał siateczke przez środek normalny materiał, Tak się zastanawiam czy to czasem Maclaren dla nich nie robi, albo zerżneli w całości Volo. Podobnie Trip nie ma amortyzacji, wagowo tez podobny chociaż na metce miał chyba wage 5 kg (moze ta wkładka). Na plus jeśli chodzi o kolorki te budki są śliczne kolorystycznie. Podobała mi sie i niebieska i czerwona.
      Doknełam tez przelotem Trek i Tour i moge napisać to co o Trip kolorki miodzio wizulanie o niebo od Maclarenów. Z minusów tez nie mają wyczuwalnej amortyzacji, i te kółka przednie jakoś tak Cybexowo mi w sklepie turkotały uncertain

Doczytałam ze jestes ze śląska. Podobno w sklepie firmowym Mini-maxi mają kolekcję 2011. Widziałaś może nowe Volo?
      • pomilak1 Re: do Pomilak 16.04.11, 20:00
        Kornella bardzo dziękuję! no więc teraz to chyba volo kupię bo jednak później będzie łatwiej sprzedać, a jakąś fajną wkładkę to mogę dokupić smile
        Jestem z Katowic a Mini-maxi jest chyba w Piekarach Śląskich, chyba ze jest gdzieś bliżej a ja nie wiem (sprawdzałam na necie bo nawet nie wiedziałam że taki sklep jest) Mogę przejechać do sklepu ale dopiero za 3 tygodnie jak będę miała więcej czasu (obecnie piszę pracę mgr i jestem w czarnej d** a czas oddania mnie goni uncertain )
        • kornnella Re: do Pomilak 16.04.11, 23:41
          Z tego co twierdziła pani z serwisu to mają sklep w Plejadzie w Sosnowcu. Specjalnie to nie jedz, myślałam ze może widziałaś je juz
          • pomilak1 Re: do Pomilak 17.04.11, 18:10
            ooo do Sosnowca to tak daleko nie mam, więc na pewno jak będę miała chwilkę to się przejadę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka