Dodaj do ulubionych

Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon

11.05.11, 08:35
Witajcie kochane. Możliwe za za jakiś miesiąc - dwa odłożę trochę kasy i zastanawiam się nad taką opcją wózkową aby zakupić używanego camelona. Problem w tym, że moja mała ma już 22 miesiące a jakbym jej kupiła to miałaby już 2 latka. Jest drobną dziewczynką tylko czy długo by w nim jeszcze pojeździła. Macie może zdjęcia waszych 2-latków w camelonie? Ja ciągle żałuję, że nie kupiłam go na początku ale trafiłam tutaj na to forum jak już nie woziłam małej w gondolce i wydawało mi się bez sensu kupowanie wózka wielofunkcyjnego. Poza tym co sądzicie o tych luzach na stelażu (rączka zwłaszcza) czy da się przywyknąć do tego. A może dla większego dziecka jednak lepszy stokke?
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 11.05.11, 09:35
      Moje dzieci (oboje drobniutcy i malutcy) miescily sie spokojnie majac dwa latka w cameleonie. Ale wg. jakos glupio w nim wygladaly. Mnie sie starsze juz troche dzieci nie podobaja w wozkach tego typu. Wg. mnie ten wiek to super czas na bee. Ja swoje cameleony przed drugimi urodzinami dzieci sprzedawalam i zmienialam na bee.

Stokke dla starszych moim zdaniem wogole sie nie nadaje. Ale to moje zdanie smile

Moi lubili w wozku zasnac, a tu bylo marnie z odchyleniem siedzonka, jak dziecko patrzylo do przodu (to byl stary stokke).
    • didis Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 11.05.11, 09:57
      Moja starsza 4 latka ostatnio spała w nowym stokke, ale ja pewnie swój sprzedam jak mały będzie miał 2 lata.
      • sylki Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 11.05.11, 10:13
        moja 4 latka wcale nie drobna miesci sie w nim, ale nie kupilabym go dla 2 latka, no chyba ze bardzo bym sie napalila i chciala go choc przez krotki czas wyprobowac. Znajac siebie pewnie bym kupila
    • isabel_o Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 11.05.11, 10:35
      Ja miałam taką samą sytuację jak Ty. Ba nawet gorszą bo mój miał 2,5 roku jak kupiłam używanego cameleona. Przejeździłam nim całą zimę z Magdowym śpiworkiem. Synkowi było bardzo wygodnie. Jak się pytałam, który wózeczek mamy wziąć to zawsze pokazywał cameleona i sypia w nim po 2 godz. I wcale nie uważam , aby moje dziecko wyglądało w nim głupio... Szczerze to żałuję, że nie kupiłam go wcześniej. A miałam okazję go kupić od dimy jak mały miał 2 lata, nie zrobiłam tego bo posłuchałam się opinii pinik tongue_out (wiem, że każdy może mieć inne odczucia, więc nie mam pretensji do pinik) Ale trafiła się okazja i zaryzykowałam i nie żałuję! Żałuję jedynie, że nie przyszło mi do głowy kupić go od razu jak mały się urodził bo to naprawdę bardzo fajny wóz i mogłam się nim cieszyć dłużej. Mi luz w rączce nie przeszkadza, ale to jest kwestia indywidualna.
    • isabel_o Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 11.05.11, 10:37
      P.S. Mały skończy teraz 3 latka i jeszcze go używamy smile Mogę Ci wysłać parę fotek na maila.
      • culiacan Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 11.05.11, 22:33
        Izunia jakbyś znalazła chwilę czasu to wyślij fotki na gazetowego. Z góry dziękuję. Ja miałam już bee ale ciągle zastanawiam się tak jak większość z WAS jak tu jeszcze popróbować jakiś innych. A cameleon jest śliczny. Jak zdobędę mamonę to będę dumać
        • sylki Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 11.05.11, 22:36
          e tam ja ci wysle 4 latke big_grin chcesz?
          • culiacan Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 11.05.11, 22:42
            Jasne dzięki
          • culiacan Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 13.05.11, 09:34
            I jak dziewczyny dacie radę wysłać jakieś zdjęcia ze starszymi dziećmi w cameleonie? Jakoś nie mogę znaleźć na necie takich przykładów.
            • sylki Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 13.05.11, 09:43
              Tak, zaraz ci wyslę, dopiero dziś je zrobiłam z rana wink
              za to jaką awanturę młodsza zrobiła, że starsza do JEJ wózka wsadzam big_grin normalnie ją zganiała haha
              Zaraz wkleje foty
              • sylki Foty 13.05.11, 09:53
                https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hc/wi/tjcq/R8blIbwwVbsoB35NZB.jpg

Weromika ma 4 lata i rozmiar ciuchów 98/104
                JEst raczej standardową 4 latką, ani za mała, ani za duża wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hc/wi/tjcq/szo57MYS0b6EDcDhqB.jpg

a tu dla porównania moja 14 m-czna

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hc/wi/tjcq/bUefKOBnlRBJkWZCwB.jpg
                • culiacan Re: Foty 13.05.11, 11:21
                  Ale słodziaki! Przy starszej jedynie budka byłaby problemem bo główka wytaje poza siedzisko. Ale nie zauważyłam żeby jakoś dziwnie wyglądała. A dałabyś radę podać mi wysokość siedziska jeszcze?
                  • sylki Re: Foty 13.05.11, 11:42
                    Z budą się nie da, ale ona pod nią i tak się chowa, bo lubi i nie przeszkadza jej, że ma ją na głowie wink
                    No ale ona ma 4 lata, wózkowa już nie jest.
                    Dł oparcia wyszła mi 49 cm mierzona miarką budowlana
                    • didis :) 13.05.11, 11:57
                      Trzeba było brać ode mnie w ramach rozliczeniabig_grinbig_grin dopłaciłabym i bys miałabig_grin
                      • culiacan Re: :) 13.05.11, 12:13
                        Ach gdyby człowiek był mądrzejszy ... Przyglądałam się też ostatnio zdjęciom Twojego urbana - śliczny. Masz go jeszcze na stanie? Tylko trzeba jeszcze wcześniej okraść bank ale prację nad tym ;o
    • sylki Culican, bo wiesz nie ;) 11.05.11, 11:49
      ja mam do sprzedania cameleona jakbyś chciała tongue_out
      • marge.s Re: Culican, bo wiesz nie ;) 11.05.11, 15:37
        Mialam podobna sytuacje ale do tego bylam jeszcze w ciazy i jak co planowalam w nim pozniej wozic moje nastepne dziecko.
        Mialam tylko inny dylemat czy cameleon czy wozek podwojny wink Kiedy urodzila sie coreczka synek mial 17 miesiecy i uparlam sie, ze sobie poradze byle tylko miec tego cameleona.
        Synka wozilo mi sie super big_grin
        W ogole bylam zachwycona, ze go mam tongue_out A jak urodzila sie coreczka to wytrzymalam jeszcze 3 miesiace i sprzedalam.
        Uwielbiam cameleona ale jednak troszke draznil mnie ten luz w raczce a potem stwierdzilam, ze jednak sobie nie radze z dwojka tak malych dzieci i kupilam Vibe.

Vibe tez juz nie mam bo po 2 miesiacach uzytkowania zbyt wiele mi w nim przeszkadzalo a synek tak sie wyrobil, ze juz w wozku siedziec nie chcial.

Podsumowujac wink ciesze sie, ze go kupilam inaczej bym juz zawsze wzdychala i ogladala sie za nim na ulicy a wiecej dzieci juz nie planuje - mam trojke smile
        Teraz jestem przeszczesliwa posiadaczka Bee+ i bedzie juz ze mna do konca wozkowania najmlodszej pociechy (obecnie 5 miesiecy) - co nie znaczy, ze nie wyprobuje w miedzyczasie czegos jeszcze tongue_out ech no marzy mi sie Mountan Buggy, ze w koncu to pewnie zrobie tongue_out
        • dima1312 Re: Culican, bo wiesz nie ;) 11.05.11, 22:24
          ja kupowałam Cameleona jak synek miał jakieś 2,5 roku a niedawno miałam wielkiego smaka na limitowanego Cameleona czarnego i gdyby buda była inna to pewno bym kupiła dla 4 latka! bo jeszcze fajnie się mieści! na zagranicznych forach jest pełno zdjęć starszych dzieci w tych wozkach nawet na oko koło 5 lat!!
          • sylki Re: Culican, bo wiesz nie ;) 11.05.11, 22:30
            Co do wieku, to moja starsza córa uwielbia w nim siedziec(chyba się powtarzam) nie mówiąc już, ze stwierdziła ze dziś w nim spi big_grin
            • dima1312 Re: Culican, bo wiesz nie ;) 11.05.11, 22:39
              kurcze dlaczego nie zrobią budy takiej jak w B.J.? nawet sześciolatek by pospał!
    • cortinka Re: Chyba zwariowałam ... Bugaboo cameleon 12.05.11, 23:33
      Mój syn ma co prawda 1,5 roku (ale jest duży jak na swoj wiek) i w Cameleonie spokojnie się mieści.
      Natomiast, czy dwulatek wygląda w tym wozku śmiesznie? To rzecz gustu, moim zdaniem nie. A na pewno jest mu bardzo wygodnie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka