Dodaj do ulubionych

Sprzedaje mojego Swifta i...

04.08.11, 08:07

wszyscy oferują mi co najwyżej 800 zł, a wózek jest jak nowy, ma gwarancję,karton, oryginalną folię z suwakiem, brak śladów użytkowania (może parę rysek od pałąka, ale pod materiałem więc nie widać tego). Jeszcze ma firmowy zapach smile Kupiłam go końcem czerwca.

Tylko tyle mogę za niego dostać?

Chętnych zapraszam na gazetowego smile

A, powodem sprzedaży jest chęć zakupu Concorda...
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 08:12
      Ja bym za 800zł go nie sprzedała, przecież nowy z dodatkami to min. 1700złsmile jeżeli jest jak nowy to 30% ceny to jest maks ile bym upuściła no chyba że bardzo ci zależy na sprzedaży to sprzedawaj za 800zł to może i ja sobie na zapas kupię tongue_out
      • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 08:25
        Chcę za niego 1500 zł wraz z wkładką od Pani od Helenki z gazetą i sówkami na limonkowym tle smile Cena do negocjacji smile

I jest jak nowy, jak ze sklepu, może był na kilku spacerach...
        • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 08:28
          za dużo?
          czy przez okres wakacji mało chętnych?
          Aż tak mi nie zależy żeby go sprzedać...

(zapomniałam dodać w poprzednim poście...)
          • gaga-sie Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 12:16
            Wg mnie 800 zł to stanowczo za mało.
            • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 12:38
              A ile według Was jest dobrą ceną?

Powiem Wam, że mam tego Concorda upatrzonego i bardzo mi na nim zależy.

Nie wiem chyba wystawię go na Allegro, choć myślałam, że wystarczy forum... big_grin W końcu ja tu wszystkie wózki kupuję.
              • gaga-sie Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 13:10
                Trudno powiedzieć, za używany miesięczny wózek tej klasy chyba maiłabym nadzieję wziąć tyle co ty, ewentualnie o 100 zł mniej. Nie poddawaj się, wystaw na allegro i tablica pl. Wystaw za 1500, napisz,ze gwarancja i wózek idealny stan. Pewnie niektórzy boją się, że szybko sprzedajesz, bo coś z nim nie tak. Ja bym nie sprzedała za pół darmo, wolałabym używać. A jesteś pewna co do concorda? Nie chcę ci mieszać, ale ja też go rozważałam i zrezygnowałam ze względu na budę w rozłożonej pozycji siedziska. Moim zdaniem nie dorównuje on MB, ale ja już jestem "stracona" dla tej firmy. Dla mnie to ideał smile
                • analyss Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 13:47
                  jak dziewczyny radza, ja bym opuściła max 30%,
                  wystaw na all, i tak będziesz dostawała mnóstwo "propozycji nie do odrzucenia" tego rodzaju
                  i pewnie się ktoś znajdzie
                  wyznacz sobie tzw "dolna linię" poniżej której nie chcesz zejść, myślę że 1200 to jest absolutne minimum; z drugiej strony 1400 może byc ciut za dużo, za mała różnica do nowego -> tak pomiędzy 1400-1200 cena powinna się zmieścić
                  • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 15:59
                    Swift kosztuje 1790 zł, folia 140 zł, wkładka 60 zł.
                    Łącznie 1990 zł. Minus 30 % to za mniej niż 1500 zł chyba nie da rady....

Sprzedałabym za 1400 zł. Bez problemu.
                    • sylki Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 16:32
                      Za swojego slaloma pro zapłaciłam z dodatkami 1700, sprzedałam po 5 miesiącach używania za 900 czy 1000 już nie pamiętam dokładnie, za 1200 nikt nie chciał kupić wink
    • lucyna_1980 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 16:02
      Na Twoim miejscu taniej bym nie sprzedała. Oczwiście dostaniesz rewelacyjne propozycje pt. "przyjmę za darmo, ale pokryje koszty wysyłki" wink
      Ale będź twarda big_grin
      • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 19:06
        Dzięki Dziewczyny smile

Postanowiłam, że nie sprzedam go poniżej 1400 zł. To w zasadzie nowy wózek smile

Sylki ale Slalom to nie MB, no i używany miesiąc, a nie pięć big_grin
        • sylki Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 19:23
          wybacz, ale ja nie widzę różnicy big_grin
          Cena taka sama w zasadzie, w sklepie 1750 zł plus dodatkowe okrycie na nogi 150 czy jakoś tak i już masz ładną cenę.
          ludzie za niego chcieli mi dawać po 600 zł, pewnie gdyby mi sie nie spieszyło (miałam upatrzonego cameleona) to i 1200 bym dostała wink
          • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 19:34
            Poczekam, trudno, najwyżej odłożę marzenia o Concordzie... sad
            • coco_rosie Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 22:02
              Spokojnie, jak nie masz ciśnienia, to poczekaj do jesieni. Teraz nie jest sezon na takie wózki, raczej na parasolki, docenią go, jak będzie przed nimi groźba grzęźnięcia w błocie i śniegu wink

Moim zdaniem zawsze najwięcej się traci sprzedając prawie nowy wózek, bo każdy potencjalny kupiec myśli sobie: eee, dołożę 2 stówki i mam nówkę. I przy sprzedaży nowych wcale nie jest jakiś super większy odzysk włożonych pieniędzy, niż przy sprzedaży rocznych np.

A różnica między slalomem i swiftem jest ogromna smile
              Poza tym chyba jednak łatwiej kupić używanego slaloma niż swifta.
              • dima1312 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 22:22
                niestety tak to juz jest! ja na większości wozkow straciłam fortunę! jak ktoś chce kupić nowy idzie do sklepu a z drugiej ręki to juz niestety używany i musisz stracić albo poczekaj i i za jakiś czas dostaniesz tyle co teraz...
                • didis Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 22:37
                  Ja dlatego kupuję zawsze używane - no może prócz pierwszego i Maca, ale ich juz nie mam - i zawsze zyskuję. No już nie wspomnę o moim szczęściu ze Stokke i Bee+ co nówki dostałam i to jeszcze w moim kolorze wymarzonymbig_grin
              • sylki Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 22:52
                Gdy sprzedawałam swojego slaloma reverse był tylko jeden mój używany.
                Nie wiem czy jest gorszy czy lepszy (jest ładniejszy wink), cena bardzo podobna, reszta, rzecz gustu i doświadczenia wink
                • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 22:53
                  Dobrze, że ludzie mają różne gusta smile

Dla mnie Swift o niebo ładniejszy big_grin
    • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 22:36
      No ale to uważacie, że powinnam go sprzedać za ile? Za 800 zł?

Wiem, że na używanych lekko wózkach się traci, na tych co już sprzedałam też traciłam nie mało, ale na Swifcie?

Nie mam parcia i coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, że chyba go nie sprzedam wcale, a po prostu kupić Concorda i tyle.

Za bardzo cenię ten wózek (i wydawało mi się, że Wy teżsmile) aby go puszczać za bezcen!

Poza tym jak kupowałam Swifta to miałam propozycję po 1200 zł trzyletniego kupić... I ktoś go kupił za tyle (były dwie propozycje - oba wózki sprzedane) Więc jak mogę prawie nowego sprzedać za mniej...
      • sylki Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 04.08.11, 22:55
        jeżeli nie masz ciśnienia nie sprzedawaj, jak już pisałam, gdyby nie to, że miałam upatrzonego cameleona w moich wymarzonych kolorach, to za ten 1000 bym slaloma nie puściła. Jeżeli masz możliwość kupienia bez sprzedaży concorda, to kup. Nie zamieniłabym chyba swifta na concorda wink chociaż cholera wie hehe, gdy się coś spodoba big_grin
        • czekolada85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 08:46
          Walker a czemu ty go sprzedajesz? Tak z ciekawości pytam?
          Bo ciągle się nad nim zastanawiam ewentualnie chciałabym elita którego jak pamiętam Ty też szybko sprzedałaś.
          Plany zakupu na jesień ze względów finansowych, wracam do pracy po wychowawczym i na pewno wtedy łatwiej będzie coś wyciułać.
    • czekolada85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 08:51
      A co do ceny myślę, że na Twoim miejscu nie sprzedałabym poniżej 1400 zł.
      • dima1312 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 09:54
        he he! ja za tyle sprzedałam swojego brawie nowiutkiego Urbana nowy model,nie nakręcajcie dziewczyny bo jak cenę będzie windować to nigdy nie sprzeda
        • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 10:03
          Dima, ja go sprzedam za 1400 z wszystkimi dodatkami i nawet z wysyłką...
          Nikt mnie nie nakręca, może za 1300 zł też się skuszę.
    • m7-7 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 10:02
      A ja, jako potencjalny kupiec( na jesien planowałam zakup takiego wózka - ew. elita) też wtrące swoje trzy grosze smile
      Jeśli miałabym propozycję kupić Swifta za 1500 od kogoś to wolałabym jednak dołożyc te 200 i kupić nówkę z pełną gwarancją (chodzi o dłuższy okres trwania gwarancji).
      i pewnie tak myśli większość potencjalnych kupców. Z punktu widzenia sprzedającego to oczywiste że chce się jak najmniej stracić, ale to jest niestety tak jak przy zakupie nowego samochodu - wyjeżdżając tylko z salonu już się dużo traci, a przecież to nadal NOWY wóz.
      • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 10:04
        Tylko nie dokładasz wtedy tylko dwóch stów tylko prawie trzy...
        I folię za 140 zł.

Jak chcesz sprzedam Ci za 1400 zł cały komplet smile
        • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 10:06
          Z gwarancją do końca czerwca 2013 roku...

• dima1312 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 10:18
            oby ci się udało sprzedać za 1400... ja swoje zawsze sprzedawałam z mega dodatkami ale popieram to co napisała m7 jak kupujesz nowy i sprzedajesz tracisz....
            • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 10:25
              Jak mi się nie uda to zostawiam wózek w swojej kolekcji smile

BO:
              Wartość tego co mam to 2000 zł. Nawet jak opuszczę o 1/4 to 1500 zł, wózek ma gwarancję do końca czerwca 2013 roku. Dlatego nie sprzedam poniżej 1400 zł całego kompletu.
              Jak ja kupowałam Swifta to, tak jak już pisałam zresztą, chodziły trzylatki za 1200 zł. Bardzo bym była rada jakby mi ktoś wtedy oferował prawie nowego za 1400 zł z wysyłką, folią i wkładką. Na pewno bym kupiła!!!

I wiem, że jak auto wyjeżdża z salonu traci 30%, dlatego opuszczam te 30%...

Temat już wyczerpałam big_grin
              • m7-7 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 10:29
                Ja rozważę Twoją propozycję i dam Ci znac na gazetowego smile
                Mnie martwi tylko wielkość (czy nie okazy się za mały) - mój synuś to pączuszek smile no i ten zapach, który Ciebie drażnil...
                jak możesz podeślij jakieś fotki smile
                • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 10:33
                  Zapachu już nie ma smile

Fotki są w wątku marge.s, jeżeli chcesz jakieś konkretne napisz na gazetowego.

• dima1312 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 10:57
                    swift to bardzo fajny wozek gdyby oparcie było większe sama bym go chciała mam nowego Concorda he he ale wolę jednak sportowe wozy
                    • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 11:04
                      I jak Ci się użytkuje Concorda?

I jakie masz jeszcze wózki big_grin? Napisz mi cenę za tego Elita na @ smile

• m7-7 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 11:07
                      to ja też poproszę o cenę Elita smile
                  • m7-7 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 12:20
                    Obejrzałam sobie fotki Twojego synusia w swifcie i obawiam się że dla mojego swift będzie jednak za maly sad szczególnie zima - młody teraz ma 11 kg a wzrost 74 cm miał z miesiąc temu i chyba urósł od ostatnich pomiarów
    • isabel_o Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 11:49
      A jednak nie przypadł Ci i sprzedajesz! Trzeba było posłuchać moich rad tongue_out Dla mnie to jest naprawdę fajny wózio ale nie jako główny wózek i jedyny... Tak coś czułam, że może nie spełnić Twoich oczekiwań...
      • walker85 Re: Sprzedaje mojego Swifta i... 05.08.11, 15:30
        Iza a jaki mi polecasz? smile Trochę znasz moje oczekiwania smile

To będzie mój ostatni wózek, dojrzałam, że szkoda mi na to wszystko forsy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka