Dodaj do ulubionych

Bugaboo - aukcje - warto?

16.08.11, 12:55
Już byłam zdecydowana na Emmę, ale przez ogłoszenie Izy znowu Cameleon zaczął za mną chodzić dla Nowegowink

I w związku z tym mam prośbę, popatrzcie proszę na te aukcje - myślicie, że warto licytować któryś z tych wózków?
allegro.pl/wozek-bugaboo-duzy-zestaw-stan-bardzo-dobry-i1756818061.html
allegro.pl/wozek-bugaboo-cameleon-i1757509763.html
Szczerze mówiąc trochę się obawiam kupowania w ciemno Camelona, biorąc pod uwagę to co napisała pomilak o stelażuwink Też jestem przyzwyczajona do "mocnych" konstrukcjiwink A może dać sobie spokój z Bugaboo i kupić jednak Emmę?

Pozdrawiam!

D.
Obserwuj wątek
    • misiunia22.0 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 13:10
      hmm tez mam cameleona i jest dosc rozchwiany nawet mysłałąm ze cos z moim nie tak ale jak ściągłam siedzisko i rusząłm stelazem to był sztywny wiec one chyba tak maja no i cóz ciezko sie przestawic miałam wczesniej XA wiec jest róznica i to duza ale za to mozna lekko pobujac dzieciem i nawet mojemu kubełek nie przeszkadza wiec chyba warto chocby z ciekawosci;p
    • tempera_tura Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 13:40
      A którą emme chciałaś?
      • didis Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 16:10
        Ale tanio teraz te Cameleony, chyba sprzedałam w ostatniej chwili. To prawda, ten stelaż w Cameleonie już taki jestuncertain
    • isabel_o didis 16.08.11, 16:18
      No w sumie to są licytacje, więc nie wiadomo na jakiej cenie się zakończą wink
      • pomilak1 Re: didis 16.08.11, 17:08
        oj tak stelaż jest rozchwiany smile no i rączka się rusza góra, dół smileja bym licytowała ten w brązie, ma fajne dodatki smile
        kurcze nie mam tej gondolki i bardzo mnie to wkurza bo wózek stoi w kartonie, jeżdżę nim po domu, chyba na gwałt dokupię adaptery do maxi cosi i przynajmniej fotelik będę mogła wpiąć tongue_out
        • calineczka793 pomilak1 16.08.11, 17:17
          W ciąży mój proces decyzyjny jakby zanikłwink Już sama nie wiem czego chce dla Nowegowink

Powiedz mi czy jakbyś wiedziała jaki "rozchwiany jest" ten wózek, to kupiłabyś go jeszcze raz?wink

Dziewczyny czy Cameleon w ogóle nadaje się na zimę, czy może sobie darować go teraz i kupić potem raczej spacerówkę? Ehhh...Izuś to wszystko przez Ciebie - za wcześnie sprzedałaś swojego Cameleonawink

Pozdrawiam!

Doti
          • pomilak1 Re: pomilak1 16.08.11, 19:04
            Napiszę tak, pierwsze wrażenia hmm zaskoczenie że tak się chwieje, (chociaż jechałam do sklepu zanim go kupiłam i tam nowy też tak się chwiał i też mu się ta rączka ruszała) nie mam okazji go przetestować bo nie mam tej gondoli uncertain (też nie wiedziałam że Iza tak szybko sprzeda a ja tak szybko kupię - planowałam na wiosnę jak już mi gondola nie będzie potrzebna ) myślę że nawet jakbym go kupiła dla noworodka z gondolą od razu to i tak po pewnym czasie chciałabym coś innego tongue_out jest fajny smile
            co do zimy to ja zostawiam mojego xq który ma większe koła z przodu a i tak nie wiem czy damy radę smile może dokupię te większe koła do bboo smile
            aaa nowego bym nie kupiła smile
    • calineczka793 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 17:10
      > ale za to mozna lekko pobujac dzieciem i nawet mojemu kubełek nie przeszkadza wiec chyba warto chocby z ciekawosci;p

Ja narazie o spacerówce nie myślę, potrzebuję gondoli i zastanawiam się czy Camleon jest dobry na zimęwink Trochę mnie ten stelaż przeraża...nie zależy mi na bujaniuwink A nawet myślę, że nie chciałabym Nowego przyzwyczajać do bujania w wózkuwink

tempera_tura napisała:
      > A którą emme chciałaś?

Myślę, że Smartawink W sumie potrzebuje gondoli na okres zimowy, więc wymyśliłam, że jest to okazja do przetestowania wózka, chociaż pierwotnie zamierzałam dokupić gondolę do Elite lub Swiftawink

didis napisała:
      > Ale tanio teraz te Cameleony, chyba sprzedałam w ostatniej chwili. To prawda, ten stelaż w Cameleonie już taki jestuncertain

isabel_o napisała:
      >No w sumie to są licytacje, więc nie wiadomo na jakiej cenie się zakończą wink

Didis z tego co widzę Camelony są w różnych cenach na all - te są do licytacji i faktycznie nie wiadomo jaką cenę osiągnąsmile

No ale do meritumwink Warto któregoś z tych Cameleonów licytować?

Pozdrawiam!

D.
      • sylki Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 17:50
        Gdybym nie miała fazy na stokke, to 2 raz kupiłabym cameleona, zresztą jak tylko Iza dodała ze sprzedaje swojego miałam ochotę napisać maila ze kupuję, ale się powstrzymałam, bo bez sensu wink
        Do rozchwiania idzie się przyzwyczaić mi ono w ogole nie przeszkadzało.
        Kup, a pokochasz go miłością wielką big_grin

Ten w brązach ma nowszy stelaż
        • dima1312 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 18:55
          pierwszy nowsza rama,drugi starsza widać po motylku przy rączce,starej wersji się nie opłaca kupować,na allegro trzeba zwracać uwagę bo często są składaki
          • sylki Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 19:11
            za dobrą cenę warto i starszą wersję, sama taką miałam, zresztą był składakiem wink
            Strasznie żałuję, że sprzedałam, choć w zamian za cameleona mam bee+
            • dima1312 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 19:27
              wszystko zależy od upodobania i zawartości portfela, ale oczywiście jeśli wozek jest w dobrym stanie to nic mu nie ujmuje,miałaś farta jeśli był składakiem znam przypadki gdzie było inaczej
              • sylki Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 19:34
                Być może, ale ja kupowałam od laski która ma DG, więc jak coś wink
                Dodam jeszcze, że nie rozumiem, że gdy składak to be, jeżeli wymienię koła na nowe, to też nie jest już nieskładakiem prawda wink
                Większość wózków od handlarzy do składaki
                • dima1312 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 19:44
                  dlatego napisałam ze to kwestia upodobania ,jak trafisz na uczciwego sprzedawcę ok. jeśli nie to trudno taka loteria
                • pomilak1 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 19:44
                  A po czym poznać że to składak? mój mi się baaardzo podoba, no i parasolka super pasuje do mojego xq smile chciałabym tylko jakąś tapicerkę canvas ale na zimę to chyba średni interes tongue_out mam budkę letnią, ale coś różowego za mną "chodzi" big_grin

A nie orientujecie się czy gondola od froga lub gecko pasuje do ramy cameleona?znalazłam w zakończonych gondolę ale znaczek jest inny więc to chyba od froga lub gecko, cena niska więc bym się pokusiła nawet na ten brzydki kolor tongue_out

Aha ja bym licytowała tego w brązach smile (z nowszym stelażem)
                  • sylki Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 19:52
                    do geko i froga gondolka może być mniejsza, bo mniejsza jest rama, więc nie ryzykowałabym.
                    Co do skłądaka, to nie da się zauważyć niestety, no chyba, że tak jak u mnie zamiast kół pompowanych miałam piankowe
                    • isabel_o Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 20:07
                      Nowe stelaże miały koła bezdętkowe, które nie łapią gumy, ale są gumowe (nie piankowe). Są super! Ja takie miałam. Ale generalnie w sklepie można było wybierać typ kół...
                      • sylki Isabel 16.08.11, 20:13
                        koła są piankowe, a nie gumowe, tzn inaczej opona jest gumowa, ale środek wypełniony pianką wink Gdyby całe były z gumy, to byłyby cholernie ciężkie.
                        • isabel_o Re: Isabel 16.08.11, 20:33
                          Oj wiadomo o co chodzismile Że są ogumione a nie takie twarde jak piankowe. A te bezdętkowe akurat mają w środku pęcherzyki powietrza, jakieś specjalne komory itd... tongue_out Czytałam kiedyś o tym zanim kupiłam cameleona, ale nie potrafię tego profesjonalnie opisać jak tam było big_grin
                          • sylki Re: Isabel 16.08.11, 20:36
                            tak zgadza, nie jest to twarda pianka tylko taka "plastyczna"
                            Wolałam wyjaśnić, bo nie wszyscy sobie zdają sprawę jak one są zrobione przecież big_grin
                            ale cholera jasna, tak żałuję swojgo cameleona no, mam tylko nadzieję, że nowemu pasażerowi się podoba big_grin
    • isabel_o Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 20:46
      Mi też mojego szkodasad Ale na razie mój smutek koi p&teds vibe i związana z nim wygoda. Naprawdę się dziwię, że dawno go już nie kupiłam tylko bujałam się z dostawkami i jęczącym synciem, który np. był śpiący i marudził, że chce do wózka i siedział bida zgarbiony na dostawcesad Może dlatego nie myślałam o tym bo jak najmłodszy się urodził to kupiłam p&teds sport i wcale nam nie przypadł do gustu i go szybko pożegnaliśmy. A vibe jest supersmile Co tam lepiej późno niż wcalewink Zabieramy go na wakacjesmile
      • pomilak1 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 21:02
        Mam nadzieję ze i ja pokocham cameleona smile
        jak myślicie mogę wsadzić małą (jutro skończy miesiąc) do spacerówki wyłożonej śpiworem i skoczyć na godzinny spacerek??korci mnie jazda tym wózkiem a nie mam jak uncertain Starszak owszem chce jeździć ale po mieszkaniu(co to za przyjemność po 50 metrach się wozić tongue_out ) na dwór nie chce wózkiem wyjechać bo wózkami jeżdżą dzidziusie uncertain I co nie będzie to przesada takiego malucha wsadzić w kubełek??
        • calineczka793 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 21:25
          Ja bym się nie odważyła wsadzić miesięcznego Ssaka do spacerówki - niezależnie czy byłby to kubełek czy normalna spacerówka, ale ja też nie wyobrażam sobie żebym mogła z iść na spacer w foteliku zamontowanym na stelażu - więc chyba nie za bardzo Ci pomogłamwink

A powiedz jaki śpiworek chcesz wsadzić w lecie - teraz w K-cach jest chyba podobnie jak w BB i dół od śpiworka to chyba hard core pod względem ciepławink

Zdążysz się jeszcze nacieszyć Cameleonem - nie martw sięwink

Pozdrawiam!

D.
        • sylki Re: Bugaboo - aukcje - warto? 16.08.11, 21:52
          zwariowałaś smile
          Mała ma dopiero miesiąc, znajdziesz gondolkę trochę cierpliwości
        • agnes_nyc pomilak 16.08.11, 22:11
          Jesli masz fotelik maxi cosi to dokup adaptery i pojedz na godzinny spacerek . Ja w USA korzystalam tylko z fotelika bo mala krzyczala na poczatku w gondoli wiec pozostal mi fotelik i bylo ok

w gondoli rzadko jezdzilismy z fotelikiem bylo wygodniej a i mala pieknie spala i tez byla malutka bo jak miala 2 miesiace przyjechalam z nia do PL i tez uzywalismy czesto fotelika smile
          • pomilak1 Re: pomilak 17.08.11, 09:26
            no właśnie wariuję że go mam tongue_out ale już poluję na adaptery żebym mogła MC wpiąć i tak pośmigać smile
            sama wiem że to raczej nie normalne takiego malucha wsadzić ale musiałam zapytać tongue_out tym bardziej że mam fajną gondolkę od xq smile
            • calineczka793 Re: pomilak 17.08.11, 10:34
              Myślę, że wcześniej czy później pojawi się gondolka na All - są dwa siedziska, więc pozostaje tylko czekaćwink Albo szukać na ebay'uwink

Jezuuu...ależ Ci ludzie są niecierpliwi - zaczynają już licytować tego Cameleona i tym samym cenę podbijają - ehhhh...pewnie nie uda mi się go wylicytować, a już od wczoraj jeżdżę nim w myślachwink

D.
      • calineczka793 Iza;-) 16.08.11, 21:27
        Masz jakieś fotki chłopaków w P&T? Ja go rozważam na przyszłe wakacje, chociaż wizualnie bardziej podoba mi się podwójny Swiftwink

D.
    • calineczka793 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 17.08.11, 12:40
      Już nie mam problemu - licytowałam, w sumie dałam wyższą cenę niż ta za którą się sprzedał, ale nie o wymagane tzw. minimalne przebicie w Snajperzewink To chyba jednak znak, że Cameleon nie jest dla mnie - drugi mi sprzed nosa uciekł...

Z ciekawości przejrzałam zakończone aukcje i co widzę - ta sama osoba sprzedawała już ten wózek w czerwcu allegro.pl/wozek-bugaboo-duzy-zestaw-stan-bardzo-dobry-i1684333817.html
      Pieniądze teoretycznie dostała za wózek, gdyż wystawiła komentarz o szybkiej wpłacie - hmmm myślę, że to raczej było nieuczciwe podbijanie cenysad mimo wszystko szkoda mi tego wózka...

D.
      • dima1312 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 17.08.11, 13:09
        Calineczka napisz do Cortinki rozmawiałam z nią jakiś czas temu i chyba będzie sprzedawała swojego Cameleona
        • calineczka793 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 17.08.11, 13:42
          Dziewczyny powiedzcie mi o co chodzi z tymi motylkami w starej wersji stelaża - do czego służą te motylki? Nie opłaca się kupować wózka ze starym stelażem nawet jeśli byłby nowy/nieużywany z dodatkami?wink

Tak - zachorowałam na to Bugaboo - za All jest jeden nowy ze starym stelażem w cenie akceptowalnej dla mniewink oczywiście do licytacji, no ale może w końcu mi się poszczęściwink
        • calineczka793 dima1312 17.08.11, 13:44
          Dzięki za cynk- już szukam emaila do cortinkiwink
          • saras-wati Re: dima1312 17.08.11, 13:52
            jak to mawiają do trzech razy sztukabig_grin
          • pomilak1 Re:calineczka 17.08.11, 13:52
            też miałam właśnie Ci pisać że cortinka ma na sprzedaż smile pisała do mnie ale ja już miałam bboo od Isabel smile
            • pomilak1 Re:calineczka 17.08.11, 13:53
              aha motylki służą do regulacji wysokości rączki smile
              • olus22 Re:calineczka 17.08.11, 14:20
                Jak tak cały czas piszecie o cameleonie to i ja zaczęłam o nim myśleć tylko nie wiem po co mi on i gdzie bym miał nim jeździć bo mam już stokke, bee+ i emmę na stanie a mój dzieć ma już 15 miesięcy.
                Chyba przestanę wchodzić na forum
                • saras-wati olus22 17.08.11, 14:40
                  to podobnie do mniewink odkąd wczoraj tego cameleona zobaczyła w ikei, to cały czas myślę, czy go nie kupić?
                  • pomilak1 Re: olus22 17.08.11, 16:50
                    Oluś no to już masz fajną kolekcję, co tam jeden w tą czy w tą tongue_out każdy gdzieś się nada smile
                    Saras big_grin big_grin big_grin big_grin
                    • dima1312 Calineczka 17.08.11, 17:03
                      bardzo proszę! wozek Cortinki znam i polecam!
      • betty1234 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 22.08.11, 22:24

Calineczko - nie masz czego żałować z tym wózkiem.
        To ja wygrałam tą aukcję (ustawiłam snip-a wink ) no ale niestety w niedzielę dostałam informację od Pani, że podobno cyt. "mam zła wiadomość wróciliśmy wczoraj z urlopu i okazało się ze mieliśmy włamanie do garażu i wieksza cześć wózka została skradziona i jeszcze pare innych sprzętów na nasze nieszczęście."
        Nie wiem czy w to wierzyć, czy może jednak cena okazała się dla nich niezadowalajaca i za jakiś czas wózek znów pojawi się na allegro wink
        • sylki Re: Bugaboo - aukcje - warto? 22.08.11, 22:41
          haha, no niezła ściema, biedna sprzedająca, no włamali się jej do garażu i ukradli większą część wózka.
          Odpisałabym, że w takim razie przyjade po tą mniejszą część wink
          • betty1234 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 22.08.11, 22:56
            No właśnie zapytałam co jej zostało bo może bym odkupiła ale niestety cisza ... wink
            • sylki Re: Bugaboo - aukcje - warto? 22.08.11, 23:09
              Kurde a ja swojego za 1400 oddałam, ludziom się wydaje ze 2 letni bboo to Bóg wie co
        • calineczka793 Re: Bugaboo - aukcje - warto? 23.08.11, 07:07
          betty1234 dzięki za info - ja już go odżałowałamwink Jak znalazłam w archiwum All w sprzedanych to już wydało mi się dziwne, teraz Ty piszesz, że podobno ukradziono im część wózka - hm...ciekawe którą częśćwink

Co do ceny ja myślę, że sprzedający musieli się liczyć z ceną od 900 zł wzwyż, gdyż to 900 było min., chociaż opcja kup teraz była ustawiona na 2500 złwink Ciekawe czy coś Ci odpiszą - no bo przecież tych wszystkich wkładek i dodatków nie ukradzionowink No i kto trzyma wózek w garażu na czas wyjazduwink

Pozdrawiam!

Doti

Ps. Ja korzystam ze Snajpera, jednak P. pozmieniał ustawienia i snajper miał zalicytować w 3s, co jak widać czasami się nie udaje.wink
          • tygisek Re: Bugaboo - aukcje - warto? 23.08.11, 09:39
            Dziewczyny, pomijam sprawe "kradziezy wiekrzej czesci wozka" bo to na oko dla laika smierdzi klamstwen na odleglosc, ale czy naprawde allegro nie ma zadnej mocy sprawczej, zeby takim sprawom zaradzic?? nie wiem, moze to i niska szkodliwosc czynu, ale bylo nie bylo zawarta zostala umowa kupna-sprzedazy, i wg niej obydwie strony musza sie wywiazac z tej umowy....
            kiedys glosna byla sprawa sprzedazy jakiegos drogiego samochodu, ktory "poszedl" za jakas zlotowke czy cos, z winy sprzedajacego i kupujacy oczywiscie wygral sprawe, dlaczego zatem coraz czesciej slyszy sie o jakis drobniejszych machlojkach, i nic sie z tym nie robi, no masakra....
            ja wiem, ze czasem gra nie warta swieczki, ze nie warto sobie doopy za przeproszeniem zawracac jakas szumowina nieuczciwa, ze moze i allegro usunie sprzedajacego, a swiata to nie uleczy, a policja nie zajmuje sie wszczynaniem dochodzenia, no ale ewidentnie widac w tym przypadku, ze sprzedajacy pogrywa sobie i nic nie robi sie z jego uczciwosciasad nienawidze takich cwaniakow, choc nienawidze to mocne slowo.....az mi sie niedobrze robi, wrecz, ja wiem ze to moja wrodzona naiwnosc przeze mnie przemawia, ale normalnie nie moge sad
            • sylki Re: Bugaboo - aukcje - warto? 23.08.11, 10:34
              Jedynie co można, to obserwować czy nie wystawi ponownie. Jeżeli to zrobi napisać do allegro, że się wygrało ten wózek, sprzedawca odmówił sprzedaży, bo niby ukradziono, co jak widać jest wierutną bzdurą.
              Może sprzedający dostanie ostrzeżenie, ale za bardzo bym w to nie wierzyła.
              Co do tej kradzieży poprosiłabym o protokół włamania (policyjny protokół) tam będzie wyszczególnione co też ukradziono, jeżeli sprzedawca by się opierał, napisałabym, że albo wózek, albo protokół, jak nie to spotkamy się w sądzie.
              Inna sprawa, że nie każdemu się chce.
              • tygisek Re: Bugaboo - aukcje - warto? 23.08.11, 10:42
                no wlasnie, nie kazdemu, a jak juz sie za to zabierzesz, to trzeba miec stalowe nerwy, mnostwo czasu i zaciecia, zeby sprawe doprowadzic do konca, bo nie wierze w to, ze jest przegrana...tylko wlasnie mowie, szkoda zachodu, czasu, pieniedzy tez...w koncu wozek to rzecz nabyta, no i ostatecznie kasy zadnej sie nie utopilo, tylko niesmak pozostaje, ale nie zmienia to faktu, ze nie my sie powinnismy takimi rzeczami zajmowac, nie my udowadniac swoje racje (tu powinno moim zdaniem dzialac allegro, jako liczacy sie serwis, przeciez uzytkownikow jest ogromna ilosc, a nie wychodzic z zalozenia, ze wiekrzosc jest jednak zadowolona - to troche nie uprawnia do osiadania na laurach)....ech, ja to taka niepoprawna marzycielka idealistka i no i naiwnosc w skali 1-10 mysle ze spokojnie 9 smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka