Dodaj do ulubionych

Lodger-co i jak?

31.08.11, 10:50
Zastanawiam się czy nie zrezygnować z kupna kombinezonów dla zimowych bliźniaków na rzecz lodgerów, do kiedy dzieci się w to mieszczą i czy to ogólnie dobry pomysł? Ktoś miał używał, poproszę o recenzję, gdzie i za ile kupowałyście?
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: Lodger-co i jak? 31.08.11, 12:47
      Nie mam ale bardzo mi się takie rozwiązanie podoba. Znalazłam nawet na ebaju uk podobny tylko,że z firmy Samsonite- koszt około 50-55 funtów- co i tak uważam, że jest za drogie. I druga sprawa mój dzieć już nieco starszy więc nieco dłuższy potrzebuję. Stwierdziłam więc, że sobie uszyję sama. Wydaje mi się, że jest dużo praktyczniejszy od innych "śpiworków" no i o niebo lepszy niż kombinezony.

www.ebay.co.uk/itm/Samsonite-Buggy-Snuggle-Footmuff-Graphite-/300488530643?pt=UK_Baby_Pushchair_Accessories_parts_ET&hash=item45f6831ad3
      Ale też chętnie poznam opinie użytkowniczek.

• malenstwo2010 Re: Lodger-co i jak? 31.08.11, 14:28
        mnie się podoba ten:
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/ni/bj/s51u/5ZTLrjvKLWnMKlvBdX.jpg

Chętnie kupiłabym taki używany smile
        • dima1312 Re: Lodger-co i jak? 31.08.11, 18:45
          Miałam go i polecam cieplutki i mieciutki nawet spore dzieci wejdą ale lepszy dla mniejszych ja kupowałam dla czterolatka i nie bardzo zdał egzamin ale mój synek jest bardzo długi
        • duraczek Re: Lodger-co i jak? 31.08.11, 21:29
          na ebayu mozna kupic smile szare sa w nizszych cenach a te kolorowe w wyzszych wink w PL nie widzialam zeby mozna bylo je kupic. na zachodzie pieja z zachwytu nad nimi.
          • dima1312 Re: Lodger-co i jak? 31.08.11, 23:35
            Kiedyś jak szperalam po necie za nimi to doczytalam gdzieś ze te jednokolorowe są większe od tych kwiaciastych
            • aguti_1 Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 10:04
              A jak to jest w przypadku większych dzieci - mam na myśli zabłocone buciki i spodenki często też smile. Czy macie jakis patent na wsadzanie dzieci tak, żeby tego nie zabrudzić, czy po prostu dziecko nie wychodzi z wózka?
              • dima1312 Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 11:35
                No niestety buty sciogalam albo woreczki na buty inaczej nie zaradzisz
            • gaga-sie Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 12:03
              Jak max.duże dziecko zmieści się w lodgerze? Czy ma on otwory na pasy? Jeśli możesz, wrzuć przykładowego linka na ten większy lodger.
              • dima1312 Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 13:46
                np. taki ja chyba miałam ten kolor www.babyhit.cz/fusak-lodger-bunker-fleece-powder/d-71182/
                • dima1312 Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 13:49
                  i takie zdjęcie tutaj idać starsze dziecko cgi.ebay.pl/Lodger-4-Jahreszeiten-Fussack-Bunker-dark-grey-grau-NEU-/380276953562 ps. otwory na pasy oczywiście są
                  • dima1312 Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 13:52
                    i jeszcze znalazłam zdjęcia ze sposobem zapinania www.babyblog.ru/community/post/perambulator/853721
                    • gaga-sie Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 14:21
                      Dziękuję Ci bardzo!
                    • gaga-sie Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 14:31
                      Na tych przykładach są dzieci w różnym wieku, np. dziewczynka w jasnym bunkerze na dole, całkiem spora. To jest opis tego samego śpiworka? Chodzi mi o wielkość, bo to ostatnie zdjęcie do mnie "przemawia" wink Całkiem spory on jest, a na jesień może być fajnym rozwiązaniem. I jeszcze jedno, na górze ściąga się sznureczkiem ten kapturek? Jakoś kiepsko u mnie z niemieckim...
                      • duraczek Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 14:41
                        z lewej i z prawej strony sa kieszonki zapinane na dyskretny rzep w ktorym znajduje sie regulacja sznureczka. generalnie mozna w tym spiworku trzymac dzieci gondolowe az do przedszkolakow - dzieki tej regulacji wlasnie.
                        ja wlasni kupilam grafitowy kolor.
                        a co do brudzenia bucikami - tak jak inne spiworki - trzeba prac smile plus jest taki ze mozna wewnaterzna warstwe wypiac i nie trzeba bedzi prac calosci.
                        w dotyku - milusi.
                        • duraczek Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 14:50
                          co do innych pytan piszcie do mnie na priva na duraczek@gazeta.pl bo na forum nie mam czasu zagladac ostatnio sad ja niestety chyba bede musiala kupic fioletowy albo rozowy bunker bo mam corke i moj maz ma focha ze jak wozek prowadzi (czarny bj mini) to mu corke a syna wzieli z powodu ciemnych kolorow.. na ebayu sa fioletowe z rozowa wkladka i maz powiedzial ze on taki chce uncertain meskie ego nie zna granic a bunker dopiero co kupiony. kombinowalam zeby wkladke kupic rozowa tylko smile ale mal stwierzdzil ze spód grafitowy bunkera mam aplikacjami obszyc to efekt bedzie ok. a ja nie mam czasu aplikacji szukac po sklepach i przyszywac wiec lipa brr faceci wink
                          • aguti_1 Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 15:04
                            Bardzo fajna rzecz. Dzieciom pewnie jest w tym cieplutko. A ten pomysł z woreczkami można by przemysleć... Może jakiś jeden większy worek z nieprzemakalnego materiału? Musze przemyśleć. Ja ostatnio kupiłam wózek z firmowym śpiworkiem, ale myślałam, że musze kupić osłonkę na nóżki, bo się nie sprawdzi. Ale może coś wykombinuję smile
                            • gaga-sie Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 15:12
                              cgi.ebay.pl/Lodger-Bunker-Tough-Denim-Ganzjahres-Fussack-Jeans-Neu-/190487089849?pt=DE_Baby_Unterwegs_Kinderwagenzubeh%C3%B6r&hash=item2c59ea52b9 Ten jaki fajny...I nie brudziłby się tak.
                        • gaga-sie Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 15:04
                          Coraz bardziej mi się on podoba... Wcześniej nie brałam go pod uwagę, myślałam,że on tylko dla mikrusków jest. Chyba się zdecyduję, fajna sprawa na chłodniejsze dni. Na zimę zamówię jeszcze śpiworek od Magdy. Jakby któraś forumka miała namiary na najfajniejszą cenę, to proszę o wrzucenie linka!
                          • duraczek Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 15:56
                            gaga-sie sprawdz poczte
                • dziustynka Dima 18.09.11, 12:01
                  Kolor Twojego lodgera był taki sam czy odbiegał na żywo od zdjęcia z netu, które zalinkowałaś www.babyhit.cz/fusak-lodger-bunker-fleece-powder/d-71182/ ?
                  Chodzi mi to jak bardzo kolor się różni w rzeczywistości. A skoro miałaś jakiś jasny to chyba ten, bo innego jasnego nei znalazłam.
                  • dziustynka Oczekiwanie na lodgera 20.09.11, 21:44
                    Nie cierpie się zastanawiać nad czymś, co mi się podoba, więc zamówiłam i oczekuję! Kolor powder + dodatkowa wkładka turkusowa. Będzie pięknie w czarnym cm4 smile
                    • dziustynka Re: Oczekiwanie na lodgera 23.09.11, 16:42
                      Miało być pięknie, ale niestety.
                      Kolor powder znacznie odbiega w rzeczywistości od zdjęcia.
                      Jest bardziej szary, zimny. Buuusad
                      Chyba nei mam wyboru, jak kupić denim. Albo w ogóle nie kupować, ale to jest naprawdę takie miłe cudo. Eh...
                      Czy ten denim jest sztywny taki, jak mi się wydaje? Bo normalny lodger wiadomo milusi, mięciutki.
    • duraczek Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 16:07
      najtaniej znalazlam na ebayu. koszt wysylki to 10 euro. moze ktos inny widzial je gdzies taniej?
    • isabel_o Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 18:38
      Mam lodger bunker i polecam. Jest bardzo cieply i milutki. Mozna nim fajnie otulic dziecko. Sklada sie z 2 warstw i jak sie zrobi cieplej to wewnetrzna mozna wyjac. Jest fajny, no a przy tym jest ladniutkismile
      • duraczek Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 20:50
        Isabel jaki masz kolor? szukam chetnego na wymiane grafit na fioletowy wink ale ty zdaje sie masz niebieski..
    • aguti_1 Re: Lodger-co i jak? 01.09.11, 19:42
      Wymyśliłam, z czego można zrobić osłonkę, żeby buciki nie brudziły - z takich podkładów podgumowanych do przewijania smile
      • baewaba Re:lodger wrapper 23.09.11, 22:58
        dla jakiego przedzialu wiekowego przewidziany jest wrapper?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka