Dodaj do ulubionych

Baby Jogger CITY MINI DOUBLE

12.09.11, 07:49
Czy ktoś ma i użytkuje chciałbym poznać opinię. Dużo na forum jest pochwał dla BJCM pojedynczego zastanawiam się czy podwójny jest również super. Mam dwie dziewczyny co prawda nie bliźniaczki tylko z dwuletnią różnicą obecnie korzystam z Phila który jest super i sprawdza się na 100 % tylko, że starsza nie chce jeździć na dodatkowym miejscu zapiętym z górze (chyba się boi) a problem pojawia się gdy mniejsza chce spać lub obie maja zamiar zasnąć bo i tak się zdarza. . Tak sobie pomyślałam ze może BJMD rozwiązałby problem przynajmniej na jakiś czas. Bardzo proszę o podzielenie się przez użytkowniczki doświadczeniem
Obserwuj wątek
    • gomilu Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 15.09.11, 18:36
      chyba nikt nie ma takiego wózeczka szkoda ciekawe czy jest taki dobry jak pojedynczy
      • didis Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 16.09.11, 16:49
        Moja koleżanka miała, była bardzo zadowolona, ale że sama nie jeździłam to się nie wypowiem. Ja w pojedynczym nie byłam zadowolona z podbijania, ona uważała, że przy double nie ma takiego problemusmile
        • gomilu Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 16.09.11, 20:27
          No właśnie to podbijanie w takim wózku bardzo ważne. A nie wiesz przypadkiem gdzie w trójmieście można obejrzeć w realu baby joggery?
          • didis Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 16.09.11, 23:27
            Niestety niesad Ale napisz w sieci, to pewnie wyskoczy lub spytaj agnes. Szczerze to pewnie tych podwójnych jest mało.
          • aga_1980_31 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 06.02.12, 22:42
            W mama i Ja mają BJ ale czy double nie wiem widziałam na pewno BJCM
            • ivana_vn Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 06.02.12, 22:59
              u nas cenowo są raczej wysoko...ale na e-bay można dostać w całkiem fajnych cenach..i w kompletach z folią...w Polsce folia dodatkowo kosztuje 220złsad((((
    • ivana_vn Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 06.02.12, 22:34
      JEST REWELACYJNY POD KAŻDYM WZGLĘDEMsmile)) i warty swojej ceny pomimo ze do tanich nie należy..może być od noworodka gdyż rozkłada się na płasko...są też do niego śpiworki lub gondole...szerokie siedziska...nawet dla starszego dziecka-max. obciążenie do 45,5 kg na 2 dzieci gdzie w innych tylko do 15tusmile)) nawet moja 6cilatka uwielbiała nim się przejechać i nie było z tym żadnego problemu...bardziej komfortowy do jazdy jest na pewno BABY JOGGER CITY ELITE DOUBLE -na pompowanych kołach - to już prawdziwie istny mercedes ale znacznie cięższy...ma jednak więcej funkcji....coś za coś....mając parę wózków i trochę wcześniejszych doświadczeń kiedy trafiłam na BJ po prostu zakochałam się w nim od pierwszego spacerusmile))))))
      • eve_81 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 11:14
        Co myslicie dziewczynki o tym wózku?
        www.gumtree.pl/cp-wozki-dla-dzieci/wroclaw/wozek-blizniaczy-baby-jogger-city-mini-double-548505559
        Koleżanka szuka dla dzieci z róznica prawie dwa lata. Da rade zamontowac tam gondolkę joggerowską a na drugim normalnie siedzisko spacerowe?? Jak to jest??
        • roga.laa Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 11:26
          teoretycznie tak wink
          https://img4.sprzedajemy.pl/540x405_cio-m-baby-jogger-city-mini-doub-1755099.jpg
          • eve_81 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 11:41
            A nie da się całkiem siedziska ściagnąć?? Na co szczególnie zwrócic uwagę, jadę go dziś zobaczyć
            • roga.laa Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 12:05
              ja tego wózka nie mam, ale tapicerka jest łączona, czyli siedziska spod gondoli nie zdejmiesz.
              nie wiem jakie minusy ma pojedyńczy bjcm.
              ja bym sprawdziła:regulacje oparć, plastiki(końcówki) od zaczepiania budek, jakość tapicerki, blokadę na kołach, hamulec - czyli standard wink a najlepiej z załadunkiem, jeśli będzie taka możliwość.
              a i system składania
              • eve_81 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 12:13
                hmmm, to tak sobie z tym łaczeniem tapicerek, no ale pojechać zobaczę big_grin
                • roga.laa Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 12:35
                  jedynie chyba kubełkowe wózki mają osobne tapicerki wink
                  ale budki mają nie złączone big_grin i to duuuuży plus - bo można sobie gondolkę dowolnie montować.
                  • afroddytta Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 12:59
                    Nie tylko kubełki, mój EW ma rozdzielne tapicerki na oba siedziska i teraz mam tak:
                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/dg/be/ev00/DyF3tgWCTNYwBnE9AB.jpg

A co do CM to ja jakoś dla noworodka go nie widzę, za twardy jest tak na co dzień, jeżeli już BJ to w wersji GT, ale pewni podwójnej używki nie znajdziecie. Zerknij może jeszcze na EW są na prawdę rewelacyjne, teraz jest spory wybór używek może coś się trafi tak jak mi wink
                    • martuska1982 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 14:42
                      Eve,ale strasznie drogi ten podwójny citi mini. Jeszcze jakoś w wakacje był na tablicy taki sam(ale pewnie starszy) za 450zł.
                      W takiej cenie to powinien być w supr stanie i jeszcze na gwarancji, bez gwarancji ja bym za tyle nie brała skro inne bez gwarancji starsze mozna kupić za więcej niż połowe taniej.
                    • roga.laa Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 15:32
                      zapomniałam, ogarnęłam się dopiero na spacerze - mój BI też ma rozdzielne tapicerki , oj sierota ze mnie
                      • eve_81 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 17:05
                        roga.laa - a gdzie Ty swojego kupiłaś?? Nie będziesz sprzedawać czasem? Jak duże Twoje dziewczynki?

martuska - ja na bj tak średnio się znam, zapytam czy ma gwarancje, moze jakieś dokumenty mi pokażą, ile byście za niego zaplaciły, cena jest do negocjacji.
                        • roga.laa Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 18:50
                          ja swój kupowałam w słynnym sklepie wink czechy/słowacja czy jakoś tam. smile
                          panny zaraz rok będą miały, a i sprzedawać na razie nie będę(myślę że będzie z nami do końca, czyli jeszcze jakieś 2 lata)

a się wtrące jeżeli chodzi o cenę akurat tego używanego bj - jest znośna, owszem z perspektywy kupującego mogłaby być jeszcze niższa wink a nówki bliźniacze z reguły są prawie dwa razy droższe,
                          jeżeli wygląd ma super, itd itp, pałąk, kosz folie to myślę że spokojnie jest wart 800zł.
                          • martuska1982 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 19:19
                            roga.laa napisała:

>
                            > a się wtrące jeżeli chodzi o cenę akurat tego używanego bj - jest znośna, owsze
                            > m z perspektywy kupującego mogłaby być jeszcze niższa wink a nówki bliźniacze z r
                            > eguły są prawie dwa razy droższe,
                            > jeżeli wygląd ma super, itd itp, pałąk, kosz folie to myślę że spokojnie jest w
                            > art 800zł.

Zgadzam się, jednak moim subiektywnym zdaniem dochodzi jeszcze jednak fakt, że raptem 3-4 miesiace temu na allegro i tablicy zadarzały się podwójne citi mini (dwa czy trzy widziałąm) w cenie około 450-550zł, dlatego takie 800-900 bym zapłąciła za super stan na garancji, bo jak bez gwarancji to nie warto dopłacać tyle kasy.
                            • eve_81 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 22:36
                              Wózek ma dwa lata, kupiony był dla rocznych dzieci. nie uzytkowany od 1,5 roku niby. Tapicerka super, nie poblakły, nie podarty, żadne gumki nie zwisały, amoryzacja przednia wyczuwalna, koła kręciły się bez problemu, hamulec działa, blokada przednia jednego koła chyba wyleciała w kosmos bo nie działa, raczka cała, nie popekana, folia nieoryginalna, pałąk jest z osłonką z ortalionu. Pianka na kołach znosna tylko na jedym prawym tylnym kole takie farfocle przy brzegu koła wiszą. Z jednej strony też znaczek baby jogger jest draśnięty/zasysowany. Składanie/rozkładanie - bez problemów, podbjanie fajne jak na bliźniaka.
                              • eve_81 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 23:03
                                A mam pytanie jeszcze czy ta gondola do cm double to jest taka sama jak do jedynki?? czy jest węższa??
                                • afroddytta Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 23:06
                                  Jest inna węższa i chyba niestety nie da się jej inną zastąpić niż firmowa.
                                  • eve_81 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 23:08
                                    Może ma ktoś na sprzedaż??
                                    Dzięki dziewczyny za wasze cenne słowo.
                                    • eve_81 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 30.12.13, 23:47
                                      Jeszcze mam pytanie, czy tą gondolę się jakoś osadza na zaczeach jakiś czy tak poprostu wkłada?? jest ona jakoś zabezpieczona??
                                      • afroddytta Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 31.12.13, 09:14
                                        Normalnie wpina się na adaptery te same co pod maxi-cosi, czy w podwójnym jest tak samo to nie wiem.
                                        • eve_81 Re: Baby Jogger CITY MINI DOUBLE 01.01.14, 21:04
                                          Kupiłyśmy ten wózek za 750 zł
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka