Dodaj do ulubionych

wreszcie nowy wozek :))))

04.11.11, 11:02

sorki dziewczyny ale juz dziwaczeje
stekke mialam ale stary model
w sumie po orbitka bylam wczoraj.... i byl ok tylko caly w plamach i skrzypial i go nie wzielam
i montain smile
pytam bo mm wkoncu powiedzial ze moge sobie noweczke kupic smile
i tak sie zastanawiam ktory....
stokke bo modny
orbitek bo mi te siedzenie sie podoba
mountain bo poprostu mi si epodoba
ale na trzy sie nie zgodzi noi ma to byc jeden.. ktory bedzie na przemian z bbo uzyany
i raczej do auta nie bedziemy go pchac bo w aucie mam juz wozek
co byscie mi doradzily?
Obserwuj wątek
    • chubus Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 11:18
      Taaaa mam wszystkie trzy i nie doradzewink każdy cudny na swój sposóbsmile jak lubisz wydawać kasę i bawić sie dodatkami bierz stokke.
      • sylki Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 11:46
        kurcze, ale stokke i orbit to zupelnie inna kategoria wozkow niz UJ
        jako ze mam stokke, a ty mialas, to chyba powinnas wybieraz miedzy orbitem a UJ ch nie wiem co ci doradzic. Orbit w turkusie jest fajny choc mnie kolor stelaza nie powala, UJ w limitowanej kol jest boski, ale to woz terenowy wink

hehe to masz zagwozdke tongue_out
        • dima1312 Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 12:03
          Stoka i Orbita można zakwalifikować do jednej kategorji ale już MBU. nie to wózek bardziej terenowy,ja miałam S.i MBU. i obstawiam Stokke
          • lucyna_1980 Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 12:41
            Też bym brała Stokke - bo najbardziej "uniwersalny" bo i do sklepu i nawet od biedy do lasu pojedziesz
            Natomiast UJ nie widzę jako wózek ktorym można jechać na zakupy bo wielkie to to takie...
            Na temat Orbita niewiele wiem więc sie wypowiadac nie będę.

Musisz się zdecydować jaki wozek bardziej potrzebujesz:
            - deptakowo-terenowy (UJ)
            - miejsko-zakupowy (Stokke)
            • mama1dawidka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 13:26
              no wlasnie dziewczyny stokke mialam stare modele czyli mam jakas tam namiastke wiedzy
              orbitek mi sie podoba bo inny
              a mountain dlatego ze taki wielki
              i to raczej na spacerki
              w sumie mam jeszcze czas bo nie chce kupic na szybko...

p.s jest nowy wk na ebay smile
              • pomilak1 Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 13:44
                hmmm jeżeli miałabym wybierać co bym chciała to stokkesmile
                może sprzedaj cameleona kup nowego stokke i używkę MB tongue_out
    • mama1dawidka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 14:05
      a swoja droga dziewczyny ile to w sumie kosztuje bo se pogubilam
      www.ebay.com/itm/BNIB-2011-Stokke-Xplory-Sheepskin-/140630640050?pt=UK_Baby_Pushchair_Accessories_parts_ET&hash=item20be3d45b2
      www.ebay.com/itm/2011-Stokke-Xplory-Complete-V3-Package-Pushchair-Stroller-Carrycot-Extras-/140630667562?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item20be3db12a
      • marge_ie Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 14:18
        Ja bym zrobila dokladnie tak jak podpowiada Pomilak suspicious sprzedala Bugaboo i kupila nowke Stokek i uzywanego UJ big_grin
        I swoja droga chyba tak zrobie, tzn na nowke Stokke wlasnie czekam tongue_out a w przyszlym roku chce do niego dokupic albo Mini GT albo UJ uzywanego big_grinbig_grinbig_grin

A co do skory to a akurat na tej aukcji wypada tycku drozej, ja znalazlam w sklepie w UK za £162 co daje jakies 830 zl i Sylki napisala, ze to jest normalna cena skory wiec mniemam, ze za tyle mozesz ja kupic w Polsce big_grin
      • dima1312 Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 14:19
        no na pierwszym zdjęciu to na sprzedaż jest sam wkład z owcze wełny jak w opisie ,jak chcesz kupić Stokke ze wszystkimi elementami to szykuj spoooro kasy!
    • tygisek Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 16:48
      poniewz mialas juz stokke (coprawda starszy model ale...) poniewaz mialas/masz easy walkera, (to jak prawie MB), to wypadaloby kupic orbita wink
      ale tak powaznie, to musisz sobie sama odpowedziec na to pytanie, w koncu w kazdym wypadku zainwestujesz sporo kaski i wypadaloby, zeby to byla kasa dobrze ulokowana, wszak nalezy zalozyc, ze przy ew. zmianie raczej stracisz na tym niz zyskasz (choc to rowniez nie regula, czasami cuda sie zdarzaja wink)
      no i zalezy, na czym Ci zalezy: jak na lansie wink w City to oczywiscie wybor miedzy stokke a orbitem, jesli to ma byc typowo spacerowy wozek do zadan specjalnych to tylko MB, no a jesli lans na zimowym stoku to tylko stokke ale w zimowym ubranku wink

kurcze, ja bym sie polansowala takim stokiem na stoku w zimowym wk, baaardzo...wzielo mnie jak nic!
      • mama1dawidka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 20:11
        no ok tak jak piszecie uj jednak uzywke tam mam easy walkera ale to nie uj i w dodatku kolor amy ktora mi sie wcale nie podoba
        tak dziewczyny chyba zapoluje na orbitka w sumie bardzi mi sie podoba bo stkke troche tu jezdzi.... no to wybor stokke orbitek....
        kurde kuci mnie ten orbitek bo nigdy nie mialam.....
        • sylki Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 20:18
          Jeżeli stokke'ów jeździ trochę, to kup orbita, zwłaszcza, że stokke już miałaś.
          Nie sądzę by jakość jazdy bardzo się zmieniła między modelami V2 a v3

Dziś stokkiem byłam w terenie dość ciężkim parko - las w zasadzie i kurcze tam wózek jechał super (ścieżki dziurawe, koślawe), ale przy kostce brukowej (tej starej) to masakra jest, oczywiście pojedzie, dzięki dużym kołom, ale jakbym w okolicy miała takich tras brukowych więcej, to kupiłabym wóz typowo terenowy wink
        • chubus Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 20:21
          To zA chwile opisze Ci wrażenia po jeździe orbitkiem. Teren ciężki był. Tylko skończę prasowaniesmile
          • lucyna_1980 Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 20:41
            Oj, ja tez jestem ciekawa... prasuj kobieto i pisz.... smile
            • didis Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 21:09
              Orbitka, stokke miałaś i używane MBbig_grin Ja mam z 2007 i nie narzekam.
              • mama1dawidka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 21:32
                no zeczywiscie w sumie jakosc moze oodobna
                a w orbitku podoba mi sie ta buda i te siedzisko smile
                • chubus Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 21:42
                  Buda super, siedzisko super, ogonie wyglada fajnie ale nie tak szpanersko jak stokkewink co do jazdy- rączki no cóż jak w parasolce, wygodne ale trzeba sie przyzwyczaić. Po kamieniach beznadziejnie, po głębokim piasku masakra, po mokrych górach gałęzi zapomnijsmile wózek na równa powierzchnie, marketowy ale tez nie do końca bo brak miejsca na np kurtki, zakupy. Zobaczymy jak dolega dodatkowe kosze boczne. Aha nią jest duża ale cieniusienka- taki kawałek materiału. Ogólnie jak dla mnie jako wózek nr xxxx, w teren MB, do restauracji i na spacery po równym stokke( zwłaszcza zima w WK) a orbitek to sama nie wiem gdziesmile na razie będę nim jedzila na spacery bo pozostałe wózki ubrane na zimowo a pogoda jakaś taka wiosenna czyli orbitek mi pasuje
                  • chubus Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 21:44
                    chubus napisała:

> Buda super, siedzisko super, ogonie wyglada fajnie ale nie tak szpanersko jak s
                    > tokkewink co do jazdy- rączki no cóż jak w parasolce, wygodne ale trzeba sie przy
                    > zwyczaić. Po kamieniach beznadziejnie, po głębokim piasku masakra, po mokrych g
                    > órach gałęzi zapomnijsmile wózek na równa powierzchnie, marketowy ale tez nie do k
                    > ońca bo brak miejsca na np kurtki, zakupy. Zobaczymy jak dolega dodatkowe kosze
                    > boczne. Aha Buda miało byc jest duża ale cieniusienka- taki kawałek materiału. Ogólnie ja
                    > k dla mnie jako wózek nr xxxx, w teren MB, do restauracji i na spacery po równy
                    > m stokke( zwłaszcza zima w WK) a orbitek to sama nie wiem gdziesmile na razie będę
                    > nim jedzila na spacery bo pozostałe wózki ubrane na zimowo a pogoda jakaś taka
                    > wiosenna czyli orbitek mi pasuje
                  • lucyna_1980 Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 22:32
                    Hmmm... a podbijanie z dzieckiem w środku jak idzie?

A w ogole to wg. Ciebie ta funkcja obracanego siedziska to fajna sprawa czy raczej taki mało istotny gadżet?
                    • chubus Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 22:38
                      podbijałam sobie tylko na tarasie i bez problemow.podbijanie w terenie na pojedynczych przeszkodach luzik, na zbiorczych jak np. wielka kupa mokrych gałezi beznadziejnie(trzeba podnosic).Obrotowe siedzisko rewelacja ale przodem to raczej tylko takie bobasy ja moj Lex leża wygodnie chociaz Lisa twierdziła ze jej tez wygodnie jak sie połozyla z nogami na uchwycie na kubeksmile
                      • mama1dawidka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 22:55
                        nie ok bedzie chyba jednak stokke najlepiej ften fiolecik albo czarny albo ew bez..
                        kurde ale jakbym uzywke kupila w sumie jak nowa
                        dziewczyny widzialyscie w anglii ceny uzywek?
                        noi te mountainy sa tansze czy mi sie wydaje
                        • tygisek Re: wreszcie nowy wozek :)))) 04.11.11, 23:47
                          taaak, to jest mania.....ma kobieta zielone swiatlo od malza, zeby sobie kupic pachnacy nowoscia wozek, a mysli o dwoch uzywanych wink
                          jesli jednak zdecydujesz sie na stokke, to jesli kupisz "malo smigany" to z pewnoscia wystarczy ci funduszy na WK....tej zimy to bezwzgledne "must have" !!!! tak czy siak, czy nowy czy nie, w wypadku kupienia stokke nalezy isc na calosc i postarac sie o WK, niewazne czy zima bedzie sroga czy tez nie....
                          • sylki Re: wreszcie nowy wozek :)))) 05.11.11, 12:06
                            tygisek napisała: > taaak, to jest mania.....ma kobieta zielone swiatlo od malza, zeby sobie kupic > pachnacy nowoscia wozek, a mysli o dwoch uzywanych wink

Taak zgadzam się, to jest wręcz choroba big_grin
                            > jesli jednak zdecydujesz sie na stokke, to jesli kupisz "malo smigany" to z pew > noscia wystarczy ci funduszy na WK....tej zimy to bezwzgledne "must have" !!!!

tak, nie mieć WK to zbrodnia big_grin

> tak czy siak, czy nowy czy nie, w wypadku kupienia stokke nalezy isc na calosc > i postarac sie o WK, niewazne czy zima bedzie sroga czy tez nie....

big_grin
                            • mama1dawidka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 05.11.11, 21:05
                              dziewczyny kochane
                              juz mu dzisiaj o wk wspomnialam
                              i powiedzial to kup sobie maszyne i uszyj....
                              a dzisiaj wymarznego concorda odebralam
                              rocznego i wszystko ladnie pieknie ale kurde on mi skrzypi sad juz smarowalam silikonem i dupa
                              noi si erozczarowala jednak tak jak joolzem czy easywalkerem inne wozki nie jezdza
                              hehhe nawet bbo tak latwo nie idzie
                              a stokke bedzie fiolet albo czarny
                              tylko nie wiem jak rozrozniac stare uj od nowych
                              zaowazylam ze te nowsze maja reg raczke jest cos jeszcze?
                              • lucyna_1980 Re: wreszcie nowy wozek :)))) 05.11.11, 22:02
                                Roczniki do 2007 byłu produkowane pod nazwą firmy One Tree Hill (OTH) miały logo na podnóżku z miastem produkcja Nowa Zelandia
                                2008-2009 to juz MB produkowane w Nowej Zelandii logo na podnóżku niebieskie z gorami
                                2010-2011 To MB produkowane w Chinach (wcale nie gorsze poprzez to) w budach pomontowane siatki przeciwsłoneczne, logo na podnóżku czarne z górami.
                                To tak po krotce - tu masz ściągę:
                                strollersandprams.com/strollers/brands/Mountain%20Buggy.html
                              • cortinka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 06.11.11, 09:31
                                A jakiego kupiłaś Concorda? Neo czy Fusiona?
                                Mam Fusiona, nic nie skrzypi i jeździ mi się nim na pewno lepiej niż Joolzem i chyba nawet trochę lepiej niż Cameleonem i Frogiem.
                                Ale mój synek jest już duży i do Joolza już dawno przestał się mieścić.
                                • cortinka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 06.11.11, 09:36
                                  Ale zaraz, zaraz, wybór był pomiędzy Stokke, MB, Orbitem, a tu Concord?
                                  No tak, gdzie trzech się kłóci, tam czwarty korzysta wink
                                  A z tej trójki wybrałabym Stokke. Obowiązkowo smile
                                  • magdashero Re: wreszcie nowy wozek :)))) 06.11.11, 09:53
                                    ja też jeździłam fusionem, teraz jeżdżę neo i nic nie skrzypi, trzeszczy itp, jedzie pięknie i płynnie. jakoś i komfort jazdy najlepsza spośród wózków które miałam (mutsy 4rider, peg perego uno, skate, casuaplay) a i serwis super bo za darmo dostałam nową tapicerkę do neo (serwis oczywiście w DE a nie polski importer)
                                    • mama1dawidka magdashero 06.11.11, 11:52
                                      a moglabys mi podac numer do tego serwisu?
                                      zadzwonie i sie wypytam
                                      • magdashero Re: magdashero 06.11.11, 18:43
                                        ja pisałam maila do nich normalnie po przez formularz kontaktowy z ich strony concord.de opisałam sytuacje, że mąż oblał olejem siedzisko i nie zeszły plamy a polski importer nie sprzedaje samych tapicerek, więc chciałam od nich kupić, na co oni że proszę podać adres wyślemy pani nową tapicerkę free, oczywiście wcześniej też podawałam numer seryjny wózka
                                        • magdashero Re: magdashero 06.11.11, 18:45
                                          ja też teraz jeżdże rocznym neo i nic go nie słychać, idzie jak burzasmile to że chcę stokke to czysta próżnośćwink
                                  • mama1dawidka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 06.11.11, 11:50
                                    nie wybrany jest juz stokke smile
                                    teraz tylko upolowac smile
                                    a concorda zawsze chcialam wyprobowac noi nadazyla siee okazja
                                    wozek miod malina jak nowy tylko ze skrzypi cholera....
                                    a stokke do zimy bedzie spoko smile
                                • mama1dawidka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 06.11.11, 11:47
                                  mam neo
                                  nie mi sie wyjatkowo super joolzem jezdzilo
                                  no a Natala ma 1,5 roku prawie to jeszcze do wszystkich sie miesci smile
                                  • malenstwo2010 Re: wreszcie nowy wozek :)))) 06.11.11, 18:59
                                    ja też miałam fusiona i joolza i joolzem się lepiej jeździło no i nie wydawał żadnych dźwięków podczas jazdy na nierównej powierzchni
                                    • mama1dawidka Re: wreszcie nowy wozek :)))) 06.11.11, 19:56
                                      Ok juz nic nie skrzypi m mi mlotkiem stelaz naprawil hehehe
                                      Ok juz nie skrzypi naszykowany na jutro na spacer
                                      Juz mam plan na zime stokke bedzie wink
                                      Powoli ludzie wyprzedaja te wozki
                                      Noi polowanie na montaina
                                      Joolz wg mnie byl praktyczniejsz
    • mama1dawidka chyba czolga z pod czestochowy kupie 07.11.11, 19:05
      tak sie dzisiaj smialam
      dziewczyny dacie wiare ze po joolzie i teraz easywalkerze pcha sie mi cieszko tego coincorda?
      na szczescie piski juz naprawione #
      niby podnozek regolowany
      a i tak jakos mi sie ciezko jezdzi
      oby mountainem sie jezdzilo lzej.....
      i tak wymyslilam kupie czolga to potem obojetne co bym wziela do rak by sie latwo pchalo
      hehehe
      noi ten czarny z ebaya jest moj prosze nie licytowac smile
      • magdashero Re: chyba czolga z pod czestochowy kupie 07.11.11, 21:53
        dziś rano na ebay.de widziałam czarny za kup teraz 600 euro kupiłaś go? mi proszę tego różowego nie licytowaćwink
        • mama1dawidka Re: chyba czolga z pod czestochowy kupie 08.11.11, 11:51
          i byl tez z köln hehehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka