Dodaj do ulubionych

city select

03.12.11, 07:25
Mam pytanie,odnosnie tego wozka. Moze ktoras z Was moze mi pomoc.Czy gondole mozna zamocowac jaka pierwsza(przodem do mne) a drugie siedzenie za nim(za gondola,tylem do mnie).Roznica miedzi dziecmi bedzie 25m.Corka jest duza jak na swoj wiek,ma 98cm,myslicie ze sie zmiesci jeszcze?
Z gory dziekuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • rebelka1986 Re: city select 03.12.11, 10:37
      Nie mam tego wózka, ale oglądałam i przymierzałam go w sklepie, bo też nosiłam się z zamiarem zakupu. Otóż, jeśli gondola jest bliżej Ciebie, to przednie siedzisko może być zamocowane TYLKO tyłem do kierunku jazdy. W praktyce oznacza to, że starsze dziecko ma na wysokości oczu, jakieś 10 cm od twarzy tył gondolki. Moim zdaniem średnia frajda wink Mój starszy synek ma aktualnie rok i 9 miesięcy i powiem Ci, że nie za bardzo się mieścił w siedzisku - na szerokość ok, ale nóżki już miał dość mocno podkurczone (ma ok. 90 cm wzrostu) nawet nie chciał się wózkiem przejechać wink Poza tym jak dla mnie wózek ma trochę niewygodną rączkę - w przekroju nie jest okrągła tylko taka jakaś spłaszczona i mi akurat niebardzo leżała w ręku - dodatkowo jest pokryta chyba gumą a nie pianką, co może jest trwalszym rozwiązaniem, ale nie jest przyjemna w dotyku wink Ja zrezygnowałam z zakupu - moim zdaniem to fajny wózek, ale raczej dla bliźniąt lub dzieci z różnicą wieku ok. rok-półtora.
      • afroddytta Re: city select 03.12.11, 10:48
        Ostatnio spotkałam mamę z bliżniaczkami w tym wózku i rozmawiałam z nią. Dziewczynki były jeszcze w gondolkach, a dziewczyna mówiła, że przymierzała je do spacerówek i boi się, że długo nie pojeżdżą, poza tym te siedzonka są bardzo blisko siebie i w spacerówce nie będzie im wygodnie np. po rozłożeniu. Ogólnie dziewczyna nie była super zadowolona i żałowała, ze wydała na ten wózek 3,5 tyś. U mnie sporo razy widziałam ten wózek i Twój starszy moim zdaniem długo w nim nie pojeżdzi.
        Ja jeżdzę kolcraftem duo, siedziska też nie są gigantyczne, ale dzieciaki mają sporo miejsca, tylko tradycyjnej gondolki nie można zainstalować, ewentualnie miękką.
        • pysia.78 Re: city select 05.12.11, 20:02
          Wlasnie najwiekszy minus,to montowanie gondoli jak dla mnie w nietypowym miejscu.A moze ktos sie orientuje z jakiego wozka mozna zrobic jeszcze podwojny/pojedynczy?
          • annulka79 Re: city select 13.12.11, 20:38

Britax b-ready, B-dual
            BJ City Select
            bugaboo‑donkey
            Phil&teds (nie pamiętam modeli ale kilka)

Mutsy ma dodatkowe siedzisko Duoseat (Urbanrider i 4rider)ale tu dwa siedziska spacerowe
            wychodzą

Bebe Confort Twin Club (nie wiem czy jeszcze produkują, raczej nie)
            https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTXz7rERF_YpWB5e-NO2kKfEx846B7W5Is8o4mxZOeMJASo7IL1Ulp8A_6SkQ
            • annulka79 Re: city select 13.12.11, 21:01
              Bebe Confort Twin Club da sie "zmontować" w pozycji o której piszesz.

www.tosia.pl/sklep/product/p/547/b.php
        • gaga-sie Re: city select 05.12.11, 20:30
          Ja widuję w selekcie bliźniaki na moim osiedlu, jeżdżą w spacerówce. Nie mają roku jeszcze, rozmawiałam z mamą. Jest zadowolona z wózka, wcześniej miała podwójny z ABC design i nie lubiła go. Teraz jeździ jej się wygodnie, ale ma obawy, na jak długo spacerówka jej starczy. Te siedziska nie wyglądają imponująco. Ta mama miała problem z dobraniem spiworków,żeby nie były za grube, bo w wózku ciasno.
          • pomilak1 Re: city select 05.12.11, 21:02
            z podwójnego na pojedynczy zrobisz jeszcze P&T oraz bugaboo donkeysmile
            • 3-mamuska Pysia zobacz te zdjecia. 13.12.11, 19:33
              www.jussy.plus.com/CS&P/CSP.html
              jest tam chyba taka pozycja o ktora pytalas.
    • srebrno-listka Re: city select 13.12.11, 21:00
      U mnie będzie podobna różnica. Zrezygnowałam z tego wózka, bo jak jest zamontowana gondola nie da się rozłożyć siedzenia dla starszaka (jak uśnie), poza tym, obawiam się, że szybko się te siedzenia zrobią dla mojego (tez nie małego) starszaka za krótkie.
      • 3-mamuska Re: city select 13.12.11, 23:50
        A ja wam powiem ze te siedziska nie sa takie male.
        Znajoma go ma i syna 3 lata i jezdzi,jechalo w nim kilkoro dzieci od 12 miesiecy nawet 6-latek sie zmiescil,bo ciocia czasem robi za taxi,a jej syn maly nie jest bo 16kg .
        A wiadomo ze 6-latek nie byl przypiety i nie spal a siedzial,ale normalnie.
        Moj 4-latek o wzroscie 5-latka sidzial zapiety i nie chcial wysiasc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka