Dodaj do ulubionych

wózki firmy Jane

28.02.12, 14:38
Witam wszystkich forumowiczówsmile mam pytanko dotyczące wózków Jane, a dokładniej o kompatybilność modeli z 2007 roku z tymi z roku 2011/2012.. Chodzi o to, że posiadam gondolę i fotelik z modelu slalom pro, kupionego w 2007 r. Spacerówka została skradziona i muszę dokupić..Tylko nie wiem czy jeśli kupię model z 2011 r. slalom pro reverse elementy, które posiadam będą pasowały na ten stelaż..Tam też był system pro - fix, bez żadnych adapterów, więc może tu nic się nie zmieniło?Jeśli ktoś z Was wie coś na ten temat to proszę pomóżcie...Nie ma w okolicy sklepu z tymi wózkami, żebym mogła przymierzyć...Wózek chciałam zamówić przez neta. Czekam na jakieś informacje!Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • sylki Re: wózki firmy Jane 28.02.12, 14:50
      Miałam starego slaloma (2007) i nowego reverse (2010) w tym samym czasie, gondolka capazo pasowała, trochę się buja tył przód, ale tak naprawdę nie przeszkadza to w użytkowaniu, wręcz działa jak dodatkowa amortyzacja.
      Fotelika rebel nie wpinałam, bo szczerze go nie znosiłam i kupiłam sobie maxi cosi cabrio
      • dementia_m Re: wózki firmy Jane 28.02.12, 15:51
        Wielkie dzieki za info - to naprawdę cenna dla mnie informacjasmile
        • sylki Re: wózki firmy Jane 28.02.12, 16:00
          To napiszę ci jeszcze jedno.
          Slalom reverse jest cięższy od slaloma pro o jakieś 2-3 kg, ciężej się go pcha z tego tytułu oraz manewruje. Rączkę ma inną niż stare dobre Jane.
          Siedzisko z racji tego, że jest przekładanie, jest mniejsze, główną jego zaletą (oprócz przekładania) jest to, że tapicerkę można ściągnąć do prania i wyprać w pralce, również budkę, którą ściąga się z pałąków smile

Mimo paru wad, żal mi było się z nim rozstawać, ale czare goryczy przelał serwis oraz to, że zakochałam się w bugaboo cameleonie smile
          • dementia_m Re: wózki firmy Jane 28.02.12, 16:33
            I nie przeszkadza Ci, że bugaboo cameleon ma z tyłu koła piankowe a nie pompowane? Bo nad tym też sie zastanawiałam, który rodzaj kół jest lepszy... slalom ma pompowane...A możesz mi napisać coś więcej o problemach z serwisem?Bardzo mnie to zaciekawiłosmile
            • sylki Re: wózki firmy Jane 28.02.12, 17:17
              Wysłałam im wózek, mieli naprawić tylny i przedni hamulec.
              Wózek przyszedł ale przedni hamulec wcale nie został naprawiony. Nie lubię się bawić w ciuciubabkę i to był kres tego wózka.
              No ale to było trochę czasu temu, zresztą drugi wózek naprawili mi super, więc jest 1:1 wink

Cameleon nie ma takich zwykłych piankowych kół, w zasadzie też zależy jaki kupisz, bo używane przeważnie mają koła pompowane smile
              Te nowsze modele mają koła wypełnione pianką, ale zachowują walory pompowanych.
              Uwielbiałam ten wózek.
          • turnesolka Re: wózki firmy Jane 03.03.12, 20:15
            Nie mam porównania do Slaloma Pro bo ma od poczatku tylko Slaloma Revers'a ale jak dla mnie to ten wózek świetnie się prowadzi i rączkę ma wygodną. Dla mnie ważniejsze było to że tylną ośkę ma do góry wygiętą i przy długim kroku spacerowym nawet bardzo wysoka osoba nie będzie walić w nią nogami. Przekładanie tył/przód też jest bardzo przydatne. Co do siedziska się nie wypowiem bo mój synek raczej z tych szczuplejszych więc w żadnym wózku by pewnie nie było problemu.
            Fotelik samochodowy powinno się chyba używać max 3 lata, więc i tak ten co masz się już nie nadaje.
            • sylki Re: wózki firmy Jane 03.03.12, 20:43
              No właśnie nie masz porównania, więc ten tobie się prowadzi bosko smile
              Ja niestety miałam i dla mnie tragedia, siedzisko też nie jest niestety ogromne, dziś widziałam maluszka ok 9 miesięcznego w kombinezonie, ledwo się mieścił sad
              No ale coś za coś, jeżeli się chce mieć siedzisko obracane, to trzeba się liczyć z mniejszym siedziskiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka