dele_mele 03.03.12, 07:27 Zdjęłam koła do mycia i mam problem - tylne koło nie blokuje się przy zakładaniu. Nie odskakuje ten przycisk do zwalniania blokady. Co z tym zrobić? Nie mogę tak jeździć, bo przecież koło mi odpadnie jak się nie zablokuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnes_nyc Re: BJCM - problem z kołem 03.03.12, 08:00 wycisnij moze ten guzik w jakis sposob esli sie nie uda to reklamuj dzwon bezposrednio do euro trade wysla kuriera i szybko zalatwia sprawe Odpowiedz Link
dele_mele Re: BJCM - problem z kołem 03.03.12, 08:14 No udało mi się go "wyciągnąć", ale nie chodzi gładko. Myślę że jest po prostu zanieczyszczony, ale jak to wyczyścić? Prysnąć czymś? Nie zdejmuję tych kół jakoś szczególnie często ale będzie mnie to wkurzać że nie działa wszystko tak jak powinno Odpowiedz Link
srebrno-listka Re: BJCM - problem z kołem 03.03.12, 08:45 Silikonem w sprayu. Takim do uszczelek i zawiasów. Powinno być ok. Odpowiedz Link
tygisek Re: BJCM - problem z kołem 03.03.12, 08:47 jesli masz gdzies dostep do kompresora, to dmuchnij tam powietrzem pod cisnieniem, moze jakas dorbinka piasku czy soli sie dostala....pewnie i woda tez by pomogla tylko trzeba porzadnie osuszyc i potem silikonem potraktowac, zeby nic ci tam nie zardzewialo... Odpowiedz Link
dele_mele Re: BJCM - problem z kołem 03.03.12, 08:53 O.k, spróbuję przedmuchać, a jak nie pomoże to silikonem potraktuję, dzięki za rady Odpowiedz Link