Dodaj do ulubionych

M&P Sola-oierwsze wrażenia.

14.03.12, 16:55
W końcu do mnie dotarła. Pierwsze wrażenie ok. Kolor denim na zdjęciach jest jaśniejszy niż w realu, ale to mi akurat na rękę, reszta też spoko, testy domowe wypadły pozytywnie, mała zadowolona, wygląda, że wielkościowo też jest nieźle. Może mi się uda zrobić kilka fotek. Zaskoczyło mnie jak się lekko podbija, ale rozczarowała mnie gąbkowa rączka i brak regulacji pałąka. To tak na szybko, wieczorem, jak położę młodzież spać, napiszę więcej.
Obserwuj wątek
    • clio1979 Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 14.03.12, 16:59
      Napisz po spacerzesmile
      Podbijanie faktycznie jest ok jak dziecko jest przodem, tyłem już trochę gorzej.
      Pałąk leży u mnie na półcesmile
    • aska1972 Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 14.03.12, 21:51
      Czas na drugie wrażenia:
      jest coraz lepiej, żałoba po BJCM zaczyna mnie opuszczać. Młoda siedzi wygodnie, ja przekładam siedzisko razem z nią, jak na razie koła są cichutkie. Folia bardzo fajna. Tylko strasznie goły ten wózek. Muszę dokupić jakiś organizer i koniecznie coś na rączkę. I jakąś zaje-oczorypną wkładkę, pewnie od p.Helenki.
      Jutro ruszamy w teren, co prawda typowo miejski, ale teren.
      • saras-wati Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 15.03.12, 06:42
        Gratuluję zakupusmile Miałam ochotę wypróbować solę, ale chyba teraz młoda jest do niej za duża.

Zrób koniecznie zdjęcia i zdaj relację z terenusmile
    • ironia-losu11 Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 15.03.12, 21:10
      Dla mnie ta rączka jest w sumie plusem smile Wydaje się być nie do "zdarcia" - w moim wózku nadal wygląda jak zupełnie nowa, nie "klei" się do rąk (latem było super), nie ma ryzyka żadnych odcisków na dłoniach (nie pamiętam w którym to było wózku, ale ktoś pisał o rączce, która robi odciski), baaardzo wygodnie się trzyma i prowadzi.
      Miłego jeżdzenia Solą, będziesz na pewno zadowolona smile
      • aska1972 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 15.03.12, 21:38
        Niestety znowu bez zdjęć, ale za to po pierwszym spacerze. A wiec...
        Jestem trochę skrzywiona, bo oceniam solę przez pryzmat BJ CM a to jednak dwa inne wózki.
        Najważniejsze, że młoda siedzi przodem do mnie, nie boi się, nie zanosi i widzę, że jej się bardzo podoba. Ja dzisiaj cały spacer przyglądałam się kółkom. Jak na razie cisza.
        Całość dość zgrabna, bardzo zwrotna. Ta rączka mogłaby być trochę dłuższa. No i brakuje mi strasznie jakiejś kieszeni, pierdolnika na pierdoły. Szukam organizera, ale bez rezultatu.
        Po złożeniu niestety nie mieści się do mojego szalonego "bagażnika" Musiałam złożyć jedno siedzenie. No i ciężkawy jest. W porównaniu do mini oczywiście wink
        Ale może młoda kiedyś nauczy się jeździć przodem do świata, wtedy na bank wrócę do BJ.
        • clio1979 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 15.03.12, 23:24
          I kółka Ci nie łomocą/terkocą/ walą, a stelaż nie skrzypi ?
          W takim razie robią mnie w balona. Moja wróciła z 2 reklamacji i jest lepiej niż po pierwszej - tzn. na idealnie płaskich nawierzchniach czy też płaskich tylko stelaż lekko skrzypi, ale kostka bauma i wszelkiego rodzaju chropowacizny czy klasyczny chodnik to mam całą gamę pusto-głuchych odgłosów, przerywanych skrzypiącymi pojękiwaniami stelaża. Na 2 maile dot. wózka zero odpowiedzi z 4 kids. Poprzednim razem było tak samo - na maile z reklamacją nie odpowiadali, a jak zapytałam o Nunę Pepp to odpowiedź była szybciutko.
          • aska1972 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 15.03.12, 23:28
            Spacerowałam po plantach a tam jest dość głośno i alejki asfaltowe. Trochę mnie martwisz, że te koła takie głośne, może masz trefny egz.
            • clio1979 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 15.03.12, 23:32
              Mam, ewidentnie mam. Tylko , że to 3 stelaż (tak przynajmniej mówią) i wciąż to samo.
              Nie umiem się dopatrzyć gdzie tkwi problem bo chyba sama to muszę naprawić, na serwis 4kids nie ma co liczyć, oni tylko wymieniają i nie sprawdzają problemu, a kontakt z nimi żaden. Niestety sad
              • aska1972 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 15.03.12, 23:38
                Clio, a Ty jesteś z Krakowa?
                • clio1979 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 16.03.12, 16:11
                  nie mieszkam w krakowie,ale jak tak dalej pojdzie to się tam wybiorę
                  • pomilak1 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 16.03.12, 17:18
                    Clio może zadzwoń do serwisusmile ja tam wolę kontakt tel niż mailowysmile
                  • sylki Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 16.03.12, 17:46
                    Clio, a ty nie znaczyłaś stelaża przy odsyłaniu?
                    Ja zawsze tak robię inaczej nie miałabym pewności czy wymieniali czy też nie.
                    • clio1979 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 16.03.12, 23:05
                      Nie znaczyłam - ale ten wymieniony za 2 razem był czarny na dole, ten jest srebrny. Pierwszy srebrny miał całkiem neizłe spawy, ten ma brzydkie.
                      Dziś moją Solę zawstydziło stare Chicco na granatowym stelażu w kratkę, z dwulatkiem w środku i wyładowanym koszem z zakupami, sunęło gładko po chodniku, a my terkotałyśmy i poskrzypywałyśmy.
                      • lukkoye Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 06.06.12, 08:51
                        pytaniem mam do użytkowniczek Soli jak ją oceniacie po dłuższym użytkowaniu? zadowolone jesteście? napiszcie proszę jak Wam się układa 'współpraca" z Solą smile
                        • ironia-losu11 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 06.06.12, 20:39
                          Miałam Solę przez jakieś 10 miesięcy, właśnie parę dni temu ją z żalem sprzedałam, ale poszła w dobre ręce smile Nie mam chyba do tego wózka żadnych większych uwag - bardzo mi się fajnie sprawdził, i nawet zimą dawał radę. Wygodny dla dziecka, wygodny dla rodzica, fajna spora buda, przyzwoite koła, całość banalna w obsłudze/składaniu itd, super sprawa z wypinaniem pałąka z dowolnej strony jedną ręką bez wysiłku, przekładanie siedzenia też bardzo ok. No i fajne jest to, że ma oryginalne kolory i wzory, ja mialam Florę i była śliczna. Poza tym Sola wyjątkowo łatwo się czyści, za to trudno ją ubrudzić wink Nie miałam problemow ze stelażem czy kółkami (ale co jakiś czas czyściłam porządnie z piachu czy kurzu i kilka razy profilaktycznie psikalam takim wynalazkiem do rowerów).
                          Polecam z czystym sercem, szczególnie dla takich dzieciaczków do ok. 1,5 rż., ale większe tez pewnie pojeżdżą smile
                          • agnieszka336 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 07.06.12, 09:33
                            A jak sie sprawdzała na nierównym terenie - dziurawe chodniki, trawa, ubite alejki parkowe?
                            • lukkoye Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 07.06.12, 12:25
                              a dla takiego półroczniaka byłaby dobra?
                              właśnie zastanawiałam się jak ona się sprawdzi zimą i ucieszyła mnie Twoja odpowiedźsmile
                              a możesz napisać jak ona się sprawdza na nierównościach? na takim bardziej podmiejskim terenie?
                              • pinik Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 07.06.12, 15:52
                                TEz mnie ta sola interesuje, bo jej kolor fioletowy jest dla mnie piekny smile

Wiecie gdzie jest dobra cena na te wozki? W Czechach widze sa duuuzo drozsze sad
                                • sylki Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 07.06.12, 15:58
                                  W 4kids są one po 1280 zł, jak się pogada, to i do 8% dadzą rabat, może tam spróbuj.
                                  Mi się ten wózek podoba od dawna, ale jak już któraś z dziewczyn zauważyła, spacerówka nie jest za duża. M-7 wrzucała foty ze swoim dzieckiem w soli , więc ostudziło mi to mój zapał.

Aha, m-7 chyba nimi handluje smile
                                  • pomilak1 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 07.06.12, 16:08
                                    Mi się sola też podoba. Najbardziej mi podczas przymierzania w sklepie w niej przeszkadzał/raził nisko osadzony pałąk (wg mnie) i koła takie ala plastikowo piankowe. Natomiast wg mnie dobrze się prowadził i podbijał z dzieckiem przodem do mamy - na pewno lepiej niż urbo smile
                                    • pinik Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 07.06.12, 16:23
                                      Musze go sobie jeszcze w sklepie poogladac. Tylko one tu sa naprwde duzo drozej niz w PL. Na cszybko w PL znalazlam na allegro juz za 1279. MOze gdzies jeszcze taniej bedzie, pomyslalam smile
                                  • pinik Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 07.06.12, 16:22
                                    Dzieki! No moja mala jeszcze mala jest. Wsadzilam ja moment kiedys probnie do tego wozka, bo jego kolory mnie zachwycily, to byla w nim jeszcze malenka (to bylo w ostatnim miesiacu, wiec nie dawno). Mnie teraz zalezy na wozkach z obracanym siedzonkiem. POzniej bede testowac te, gdzie tej opcji nie ma, narazie chce mala widziec i ona mnie.
                                    • sylki Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 07.06.12, 16:36
                                      Ja zawsze uważałam, że przekładane siedzisko, to fanaberia, przy 3 dziecku mi się zmieniło smile
                                      Fajnie, że teraz co raz więcej wózków z taką opcją.
                                      Podoba mi się też, że co raz więcej producentów robi spacerówki (w wózkach 2w1) z wysoko osadzonymi siedziskami, a co mnie w tym najbardziej zaskoczyło, to to, że to firmy, które mają tańsze wózki smile
                                      • lukkoye Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 07.06.12, 17:33
                                        ogólnie fajnie są kolory tej Soli mi najbardziej przypadł do gustu kolor denim i ten czerwony w paski,tylko tak myslę,czy czerwony to dobra opcja dla chłopca?

Jak oglądałam filmk to siedzisko jest tak samo montowane jak w mylo i bardzo mnie to ucieszyło,bo podoba mi się to rozwiązanie bo jest bardzo prostesmile

Pinik my mamy dzieci w tym samym wiekusmile
                              • ironia-losu11 Re: M&P Sola-pierwsze, drugie i trzecie wrażenia. 07.06.12, 20:31
                                Aaa, zapomniałam jeszcze dopisac: dla półroczniaka na pewno będzie dobra - i na wielkość, i na wygodę. Rozkłada się właściwie na płasko, dla takiego maluszka to całkiem przytulny wózek. Natomiast nie kupowałabym Soli dla dziecka, które już teraz ma jakieś 1,5-2 lata, bo po pierwsze za chwilę pewnie będzie jednak za mala, a po drugie - wejście do wozka i wyjście z wózka wymaga jednak pomocy rodzica, a takie dzieci już pewnie czasami wolą same smile
                                Co do pałąka - ktoś napisał, że nisko osadzony - ja na to jakoś nie zwróciłam uwagi i mi nie przeszkadzało. Zresztą do wkładania/wyjmowania dziecka wystarczy go z jednej strony wypiąć (chociaż ja tego nie robiłam, tylko normalnie wkładałam i wyciagałam mlodzież "przez pałąk" i było ok.)
                            • ironia-losu11 sola w terenie 07.06.12, 20:24
                              Sola to mimo wszytsko bardziej wózek miejski niż terenowy... Ale: sprawdzałam z ciekawości zimą w parku - i ładnie dawała radę, nawet przez zaspy śnieżne. Kółka ma spore i to jej plus. Na nierównych chodnikach jedzie całkiem przyzwoicie. Po trawie spokojnie przejeżdża. Alejki parkowe nieutwardzone też przejeżdża bez problemu. Na "poważny" teren/wyjazdy na wakacje mam BJCE i nawet nie próbowałam jak Sola jeżdzi po jakichś meganierównościach czy kompletnych bezdrożach. Ale z pewnością po standardowym krzywym polskim chodniku da radę smile
                              • lukkoye Re: sola w terenie 07.06.12, 21:47
                                moja jazda w terenie ogranicza się własnie do takich ubitych dróg,a z tego co piszesz wynika,że się nadasmile
                                • pinik Re: sola w terenie 07.06.12, 22:23
                                  Czy oponki tego wozka bardzo sie niszcza? Tak mi marnie wygladaly na oko.

I czy on ma odczuwalna amortyzacje?
                                  • lukkoye Re: sola w terenie 08.06.12, 11:34
                                    dumam i dumam nad tą Solą i chyba się zdecyduję na kupnosmile Przekonała mnie przede wszystkim ironia losu plus te sliczne zestawienia kolorystyczne- na lato jak znalazł będzie taki wózeksmile

a kolor wybiorę chyba ten czerwonysmile
                                    • ani_aania Re: sola w terenie 08.06.12, 17:23
                                      ja też dłuugo nad nią myślałam i w końcu się zdecydowałam smile zresztą mam wózek od ironii - losu big_grin (dziękuję!! smile )więc mogę z całą pewnością stwierdzić, że kółka nie niszczą się szybko wink po moim wózku praktycznie nie widać, że był używany..wink ale to też pewnie kwestia dbania o wózek.. materiały są bardzo solidne! nie blakną, nie przecierają się.. Ja jestem bardzo z niego zadowolona, kupiłam go dla dziesięciomiesięczej córeczki i wydaje mi się, że jest w sam raz i jeszcze na dłuuugo wystarczy. Ma bardzo wysokie oparcie. Szerokość myślę, że standardowa dla spacerówek. Faktycznie siedzonko jest dość wysoko osadzone, ale teraz dużo wózków tak zaczyna mieć..dalej od spalin wink
                                      Amortyzacja..może nie jest super fantastyczna jak w wieeelkich wózka z pompowanymi kołami, ale nie jest źle smile czuć ją na tylnych kołach. moim zdaniem jest ok smile
                                      Ja w każdym razie szczerze polecam ten wózek, z mojego jestem baaardzo zadowolona i nie zamienię go na żaden inny smile ..a jakie robi wrażenie..kolor flora jest przepiękny!
                                      ..czerwony widziałam na żywo, inaczej wygląda na zdjęciach, w rzeczywistości to taka przygaszona czerwień. Co kto lubi smile
                                      polecam! smile)
                                      • akdt prmocja na sole 08.06.12, 20:09
                                        Jakby sie ktos chcial zdecydowac na ten wozek to na taragch Mother&Baby przedstawiciel z 4kids proponowal nam ja za ok 900 zl i za gondole 400. Targi beda jeszcze we wroclawiu, wiec jezeli chcecie zaoszczedzic to sie wybierzcie.
                                      • lukkoye Re: sola w terenie 08.06.12, 23:08
                                        zamówiłam czerwoną Solęsmile w poniedziałek będzie,teraz cały weekend będę jak na szpilach czekać na poniedziałek i na kuriera z moim nowym wózkiemsmile akurat będzie prezent dla małego na półroczku i imieniny w jednymbig_grin

mąż nie jest zbytnio przekonany do czerwieni,ale on ma swoje czarne mylo a ja będę mieć kolorową solę big_grin
                                        • pinik Re: sola w terenie 08.06.12, 23:59
                                          Lukkoye, to jestem bardzo ciekawa wrazen. I zazdroszcze troche smile Ale pozytywnie!

Faktycznie, jestesmy na forum grudniowek obie (dopiero po jakims czasie sie skapnelam, co masz na mysli z dziecmi w tym samym wieku).

Zaciekawila mnie ta cena na targach we Wroclawiu, ale wybrac sie tam nie moge itd. Szkoda smile

A gdzie ty kupowalas i za ile? Mnie sie w Czechach nie oplaca kupowac tego wozka, bo tu one duzo drozsze, wiec znow musialabym sciagac z PL.

Chodzi za mna kilka pomyslow na wozki i dodatki i nie wiem, w co kase "wtopic", jak sprzedam cos ze swojej kolekcji smile

Czekam wiec na sprawozdanie o soli. Uwielbiam wyczekiwac paczki z wozkiem, rozkladac go i isc na pierwszy spacer.
                                        • calineczka793 Re: sola w terenie 09.06.12, 02:46
                                          lukkoye to jak już dojdzie Sola do Ciebie to poproszę fotki tego czerwonego - jak nie lubię czerwonych wózków tak Sola w tym kolorze zauroczyła mnie - ciekawe czy w realu też tak wygląda.

A jak składanie w Soli, jaka jest po złożeniu - da się ją złożyć z siedziskiem - również prosiłabym o fotki złożonego wózka.

Pozdrawiam!

D.
                                          • lukkoye Re: sola w terenie 09.06.12, 08:04
                                            Calineczka ja szczerze mówiąc też nie jestem zwolennikiem czerwieni,ale tak jak Ciebie zauroczył mnie ten wózek w tym kolorze,więc zaryzykowałamsmile
                                            Jak będę go mieć już u siebie to oczywiscie,że zrobię zdjęcia i wstawię smile jak będziecie mieć jakies pytania to na wszystkie odpowiem. Aj nie mogę się doczekać a dzisiaj dopiero sobota.

Jeżeli chodzi o kolory to według mnie Sola ma bardzo fajną kolorystykęsmile

Pinik ja zamówiłam solę w 4kids
                                            tutaj link 4kids.com.pl/produkt/opis/7470/wzek_spacerowy_sola_red

smile
                                          • ironia-losu11 Calineczka, 09.06.12, 20:58
                                            Sola sklada sie jako jedna calosc z siedziskiem - pod warunkiem, ze siedzisko jest wpiete przodem "do swiata".
                                          • m7-7 Re: sola w terenie 10.06.12, 22:11
                                            swego czasu zamieszczałam fotki czerwonej soli w swojej galerii. jak ktoś ciekawy fot - proszę linka - fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3024938,2,20,SOLA-RED.html
    • pinik Flora - jaki kolor? 09.06.12, 01:32
      Flora - jaki kolor ma budka z zewnatrz??
      • ani_aania Re: Flora - jaki kolor? 09.06.12, 08:34
        z zewnątrz jest czarna smile
        • saras-wati Re: Flora - jaki kolor? 09.06.12, 08:38
          pinik, denim jest ładny - mogłabyś go komponować z różowymi dodatkami i wyglądałby znakomicie - jak z jeansami - wszystko do nich pasujesmile
          a czerwony widziałam na targach i faktycznie jest to bardzo ładny kolorsmile
          • pomilak1 Re: Flora - jaki kolor? 09.06.12, 09:14
            ale zakręciłyście mnie na tą solę tongue_out myślałam już o niej daaawno, ale stokke wygrałtongue_out czekam na relację nowych użytkowniczek smilewidziałam denim w sklepie i mnie nie zachwycił- w sensie ładny był ale wg mnie dla chłopaka tongue_out ale ja mam nadal "chopla" na punkcie różu i fioletu tongue_out podoba mi się też ten zielony smile
            • lukkoye Re: Flora - jaki kolor? 09.06.12, 09:37
              mi też podobał się ten zielony ,ale ostatecznie wybierałam między denim a czerwonym no i zwyciężył czerwonysmile
            • saras-wati Re: Flora - jaki kolor? 09.06.12, 12:40
              pomilak1 napisała:

> ale zakręciłyście mnie na tą solę tongue_out myślałam już o niej daaawno, ale stokke wy
              > grałtongue_out czekam na relację nowych użytkowniczek smilewidziałam denim w sklepie i mni
              > e nie zachwycił- w sensie ładny był ale wg mnie dla chłopaka tongue_out ale ja mam nada
              > l "chopla" na punkcie różu i fioletu tongue_out podoba mi się też ten zielony smile

ja jestem ześwirowana na punkcie denimu odkąd zobaczyłam bee+ denim, którego wnętrze budy było wrzosowe czy w kolorze w fuksji, a zewnątrz właśnie jeans - absolutnie piękne! potem zauroczył mnie stokke blue melange i odtąd jestem fanką jeansowych wózkówsmile nawet quest ślicznie wygląda w jeansowej odsłonie, a jak już pisałam, do niego wszystko pasujesmile zwłaszcza róże, wrzosy, ale i musztardy, brązy, czerwienie - no wszystkosmile
              • pomilak1 Re: Flora - jaki kolor? 09.06.12, 12:50
                Saras masz rację do tego denim na pewno będę pasować róże i fiolety. On od wewnątrz budki ma takie kolorowe paseczki ale dość stonowanesmile
    • pinik Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 09.06.12, 18:47
      Nieee, no dla mnie jeans odpada smile

Przeciez ja sie po dwoch chlopcach wreszcie wymarzonej, wyczekanej baaaaardzo dziewczynki doczekalam smile Teraz kupuje rzeczy, ktore sie nadaja "tylko i wylacznie" dla dziewczynki. A ten jeansowy moglby tez byc dla chlopca smile

Jest kilka wyjatkow, jesli jakas marka nie robi zadnego rozowego/fioletowego itd wozka (jak np. Joolz - mamy calutki czarny jak "all black", ktory z wkladka fuchsia reprezentuje sie mimo wszystko typowo dziewczeco smile

Ale tak to ja nic malej nie kupuje, co by chlopiec mogl z powodzeniem uzywac. Taka wyglodniala dziewczynki matka jestem smile

NO i w soli wlasnie zachwycila mnie przedewszystkim ta tapicerka fioletowo-rozowa plum. Flora tez ciekawa, ale z zewnatrz czarna, to wole plum.

No i jeans ma jeszcze inne minusy: bardziej blaknie na sloncu, czesto jednak farbuje (bugaboo mialo ten problem) itd. Choc jego polaczenie z tymi paskami tez fajne.

Szkoda, ze Joolz nie robi podobnych tapicerek. Przy jego zakupie brakowalo mi wlasnie jakis szczegolnych pomyslow w tapicerce. A tam taka klasyka.

Kurcze, fajna ta sola, ale to znow musialabym z PL sprowadzac, czekac itd. Moze wreszcie jutro tu ja znow obejrzec pojade. Niby maja jakas promocje (dodaja torbe i nie wiem, czy nie maja jeszcze 15% upustu). Moze by sie oplacalo wtedy tu kupic. Tylko najpierw to ja powinnam cos sprzedac. Ale co?? I jak w tych Czechach? W Niemczech to ja juz bym dawno dzialala smile
      • lukkoye Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 09.06.12, 20:56
        Pinik zrób losowanie co sprzedaćsmile
        • pinik Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 10.06.12, 21:42
          Dzis ogladalam sole w sklepie. Bardzo fajna mi sie wydala. Ten palak faktycznie jak moja mala lezala (ma 6 miesiecy) to jakos tak nad kolanami i nisko byl. Troche dziwna pozycja, ale nam narazie niepotrzebny, to sie nie przejelam (glupio, bo zaraz bedzie pewnie potrzebny smile

Bylam w sklepie naszym bugaboo bee. Troche to podobnych moze gabarytow wozek, albo nie! Raczej na podobne cele bym go moze przeznaczala. W bee jest sporo nizej siedzonko. W Soli fajny dostep do koszyka i kolka jednak sporo wieksze (dokladnie rozmiarow kolez stokke! Porownywalam tylnie i przednie). Skladanie calkiem ok, choc z siedzionkiem to straszny grzmot wychodzi jak sie go nie zdejmie przed zlozeniem (przynajmniej w kierunku do matki, w innym pewnie jest lepiej, ale nie sprawdzalam).

Jakies tam resory z tylu sa, ale malo odczuwalne wg. mnie.

Dla mnie przyjemna jest raczka. Taka grubiutka i "lamana".

Siedzonko wydalo mi sie duze. Koszyk z fajnym dostepem. Fajny wozek.

I piekny byl ten kolor plum! Jeans tez stal, ale w naturze wogole mi sie nie podobal.

Gdybym nie miala tysiaca pomyslow, co teraz zakupic i bylby tu w cenie takiej jak w PL, to bym bez niego nie wyszla smile

Tu jest teraz znizka 15%, ale i tak wychodzi drozej niz w PL sad

To czekam, jaki rabat da 4kids. smile
          • m7-7 Pinik 11.06.12, 09:44
            ten pałąk faktycznie jest dziwnie nisko osadzony, ale 21-miesieczniak (wcale nie chudziutki) wszedł bez problemu i jeszcze ma troche miejsca nad kolanami (foty w mojej galerii z modelem smile
            Z drugiej strony dzieki tak nisko osadzonemu pałakowi nie zaslania on dzidzi widoku smile
          • pomilak1 Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 11.06.12, 13:17
            Ja chyba też się zdecyduję na solęsmile muszę gdzieś podjechać żeby tego concorda zobaczyć i ewentualnie między nimi wybrać tongue_out smile
    • funnybaby Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 11.06.12, 09:35
      mam pytanie drogie mamy, orientujecie się może, czy siedzisko od urbo (ono ma chyba taki większy ciut daszek) można wpinać na stelaż soli ? I to samo pytanie odnośnie gondoli. Bo kolorki bardziej podobają mi się od urbo a stelaż sola smile
      • ani_aania Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 11.06.12, 15:52
        gondola wydaje mi się, że jest taka sama do soli i do urbo.. siedzonko ma takie same wymiary podobno (takie mnie poinformowano w sklepie..)więc może też pasuje..? napisz do 4kids przez formularz, szybko odpowiadają smile
        • funnybaby Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 12.06.12, 09:52
          Napisałam do 4kids tak jak podpowiedziałaś i faktycznie bardzo szybko odpisali. Zarówno siedziska jak i gondole są kompatybilne ze stelażem urbo i sola.. JUPI !!! big_grin
          • clio1979 Re: M&P Sola-oierwsze wrażenia. 12.06.12, 12:17
            Tak na pytanie dot. zakupu reagują błyskawicznie, gorzej jak pojawią się jakieś problemysad
            • zona.meza Kolory Soli - gdzie można kupić np. Florę 23.08.12, 14:35
              Widzę na różnych zdjęciach kolor Flora i taki zielony z drzewkami, ale na stronie M&P są tylko 4 kolory, skąd Wy dziewczyny bierzecie "te inne"?
              np. ten:
              www.thingsforboys.com/2011/10/pimp-my-pram-window-shade-for-m-sola.html
              • lenkowamama Re: Kolory Soli - gdzie można kupić np. Florę 27.08.12, 14:09
                Podłączam się pod to pytanko smile
                • funnybaby Re: Kolory Soli - gdzie można kupić np. Florę 27.08.12, 15:10
                  np. tutaj allegro.pl/mamaspapas-sola-wozek-spacerowy-gratis-i2570540584.html smile tylko wcześniej trzeba zapytać czy kolor jest dostępny wink
                  • lenkowamama Re: Kolory Soli - gdzie można kupić np. Florę 27.08.12, 15:52
                    W tym sklepie też mają tylko te 4 kolory, byłam na solidarności w sklepie i mi powiedziano, że inne kolory to są starsze modele. Trochę to dziwne, że te ładniejsze byłyby wycofane. Czy to nie jest przypadkiem tak, że na polski rynek daja takie, które się najsłabiej sprzedają?
                    • ironia-losu11 Re: Kolory Soli - gdzie można kupić np. Florę 30.08.12, 21:07
                      Ja ściągalam moją Solę Florę z Francji, ale wtedy w PL jeszcze żadna Sola nie była dostępna sad Dopiero jakieś pół roku póżniej zdecydowali się je sprowadzac do nas, ale fakt faktem, ze Flory i tak nie było chyba nigdy w ofercie na PL.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka