Dodaj do ulubionych

NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki

18.03.12, 08:36
Ze do 22 kg to wyczytałam, przeczytałam tez pojedyncze opinie ze za krótkie oparcie i zgłupiałam. Spotkałyście gdzies w sieci fotki z większymi dziećmi, przyznam ze szukałam ze średnimi efektami sad
A w jakim wieku jeżdzą Wasze dzieci? Ma szanse zostać jako ten ostatni?
Obserwuj wątek
    • pomilak1 Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 18.03.12, 08:47
      wg mnie ma szansę, oczywiście zależy jaki dziecko ma wzrost. Mój starszak ma ok 95cm i 3,5latka na tym zdjęciu fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3011563,2,26,Kubus-35-latka.html
      (proszę nie patrzeć na tło tongue_out jak przychodzi nowy wózek to zostawiam wszystko i delektuję się nowym nabytkiem wink )
      • amstill Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 18.03.12, 14:50
        O bardzo dziękuje smile
      • tempera_tura Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 18.03.12, 17:39
        heheh browara aż walnęłaś z tej okazjismile

• saras-wati Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 18.03.12, 17:44
          Tej zimy jeździłam nipperem z dwulatką, ubraną w kombinezon i w śpiworze - mała siedziała komfortowo i jeszcze miała miejscesmile
        • pomilak1 Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 18.03.12, 17:45
          eee tam to lechy free tongue_outtongue_out ja jeszcze trochę karmię piersią więc nic innego nie pozostaje tongue_out no jeszcze winko bezalkoholowe z Ikeii tongue_outtongue_outtongue_out
          • alf1312 Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 18.03.12, 22:11
            Pomilak1 ty tego 3,5latka cycusiem jeszcze podkarmiasz?? nie ze zlosliwie sie pytam tylko z czystej ciekawosci wink
            • afroddytta Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 18.03.12, 22:16
              Chyba nie, bo ma też nowszy model (modelkę) smile (choć ostatnio słyszałam, ze mama karmiła dwójkę w sensie tego niemowlaka i tego już odchowanego, ale to już nie moja sprawa).
            • sylki Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 18.03.12, 22:16
              hahahaha, Pomilak ma jeszcze ok 6-7 miesięczną córkę big_grin
              • alf1312 Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 18.03.12, 22:41
                ech tak sie pytam wink moja ciotka karmila kazde dziecko/a miala ich 3-same babeczki do 5roku zycia . twierdzila ze to najlepsze co moze zrobic/dodam,ze jest lekarzem
                • pomilak1 Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 19.03.12, 08:09
                  Alf heheheeh nie no coś Ty!big_grinbig_grin mam jeszcze 8-mio m-czną córkę (tak, tak już 8-kiedy to zleciało big_grin) ale ona cycka traktuje jako "przytulacz" bardziej niż pokarm smile
                  kurcze czas te zdjęcia usunąć i zrobić coś fajniejszego w plenerze tongue_outtongue_out
                  • sylki Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 19.03.12, 08:27
                    Jezu Pomilak, to już 8 miesięcy, ale ten czas zapiernicza.
                    Oj tego wózkowania co raz mniej ci zostało tongue_out
                    • pomilak1 Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 19.03.12, 09:40
                      Sylki jak Cię pacnę tongue_outtongue_out byle bym stokke zdążyła mieć tongue_outtongue_outtongue_out no i jeszcze GT, nunnę, mini4kołowe i jeszcze kilka by mi się przydało tongue_out big_grinbig_grinbig_grin
    • amstill I się waham 20.03.12, 21:20
      kupować go czy nie.
      Tak po kilku msc odnalazłyście jakieś wady?
      • sylki Re: I się waham 20.03.12, 21:54
        jest brzydki, że aż ładny i ma kaczy dziób zamiast budki wink
        nie mam go wink
        • m7-7 Re: I się waham 21.03.12, 07:59
          Z tym dziobem swięta prawda smile
          To wózeik, który nie zachwycił mnie od samego poczatku. jak przyszedł wydał mi się brzydki. Dopiero jak postał sobie w pokoju, z dnia na dzień podobał mi się coraz bardziej i coraz mniej rzeczy mi w nim przeszkadzało.
          Po pierwszym spacerze go pokochałam smile

Z tych wad, które na poczatku mi przeszkadzały to:
          - buda - nie dość że dziwny kształt to jeszcze ciężko się składała (tzn na pewno nie cicho) - już mi to nie przeszkadza smile
          - materiał - taki sztywny, ciężko go było ułożyć przy podnoszeniu siedziska (ortalion bj mini wydał mi się o niebo lepszy)
          - pałąk się nie reguluje (w mini do tego sie przyzwyczaiłam i brakowało mi tego w nipperze)

Z najwiekszych plusów wymieniłabym przede wszystkim kształt i regulację rączki, rozmiary, kształt siedziska (nózki lepiej sie układają na takim podnózku niż w mini) no i oczywiście prowadzenie smile
          • pomilak1 Re: I się waham 21.03.12, 11:57
            Z rzeczy do których się można przyczepić: materiał-dość sztywny-ja sobie uszyłam śliczną wkładkę, więc moja córka siedzi na bawełniesmile; regulacja oparcia na pasek (trzeba się przyzwyczaić).
            Mi kształt budki nie przeszkadza, moja głośno nie chodzi -może już się wyrobiłasmile Dalej ten wózek uwielbiam, co dziennie pokonuję nim kilka kilometrów w parku i jestem bardzo zadowolona.
            Chciałabym wypróbować miniGT ale boję się że nie będzie się tak lekko prowadził i podbijał jak Nippersmile
            • gorligorligor Re: I się waham 30.03.12, 15:29
              pomilak zaciekawiłaś mnie tym Nipperem kobieto, oj zaciekawiłaś smile ja rozważam polskie wózki, ale również BJCM GT, Elite (tu trochę cena mi nie pasujetongue_out) i zastanawiam się, czy aby Nipper, to nie jest taki ala Elite, tylko ma ładniejszą cenętongue_out Nipper wydaje się szeroki, ale czy wystarczająco wysoki? (oparcie), mój starszy niedługo skończy 2 latka a wzrost ma gdzieś na 88-90 cm (młodszy zmieści się na pewno, ma 3 miesiącesmile. Zależy mi, by wózek posłużył do końca wózkowania...
              • saras-wati Re: I się waham 30.03.12, 16:06
                ja wożę w nim dwulatkęsmile wózek prowadzi się znakomicie jest komfortowy, lekki i mały po złożeniu - regulacja na pasek w wózku, to dla mnie plussmile

buda...no cóż, to chyba taki angielski styl, hihi - chciałam ostatnio kupić daszek do maclarena(taki przeciwsłoneczny) i zastanawiałam się, z czym mi się kojarzył, aż olśniło mnie, że z moim nipperemsmile

teraz nippera wyjeżdża z nami w trudny terensmile
              • pomilak1 Re: I się waham 30.03.12, 19:56
                Wysokość oparcia to ok 47cm. Dla mnie ten wózek jest super, design dla mnie wcale nie jest odrażający- pewnie że nie jest tak fajny jak bee+, ale też bez przesady że jest taki brzydki -moje zdanie.
                Dla mnie priorytetem jest lekkie prowadzenie i podbijanie, a tu Nipper jak dla mnie jest numerem jeden z 14 moich dotychczasowych wózków. Buda też ok, w budzie po bokach fajne siateczkowe kieszonki (wrzucam tam chusteczki, smoczek, wodę dla siebie, klucze) na dole ten worek wg mnie też super, bo opuszczone siedzisko nie ogranicza dostępu. Siedzisko wygodne, regulowane na pasek od pozycji całkowicie pionowej do leżącej. Pałąk wypinany z fajną zdejmowaną otulinką (ja akurat ją ściągnęłam, bo mam inną-różową). Koła duże, pompowane.
                Dla mnie to super terenowiec- w takim celu mam go w domu-teraz jako jedyny wózek dla 8m-cznej córki.
                Najlepiej zobaczyć "na żywo" i po przymierzać dziecko, ale ja jestem z tego wózka nadal niezmiennie zadowolonasmile
                • gorligorligor Re: I się waham 30.03.12, 23:18
                  pomilak droga, miałaś 14 wózków?! WOW! Szacuneczeksmile a jakbyś oceniła Nippera względem BJC Elite? Nie wolałaś kupić Elita? Ciekawi mnie w czym się różnią, np. jakieś plusy za Nipperem zamiast za Elitem (napisalaś, że oparcie w Nipperze da się ustawić od pozycji całkowicie pionowej, to chyba różnica z Elitem, bo on raczej całkowicie w pionie się chyba nie ustawi, max. lekko do tyłu). Jak Cię jeszcze natchnie coś z różnicami, to proszę pisz smileps. jesteś doświadczoną wózkohobbystką, więc się poradzę: mi w sklepie z wózkami powiedzieli, że dziecko wyrasta z wózka, gdy głowa zaczyna wystawać poza oparcie, może głupio stwierdzę, ale większość spacerówek nie parasolek, ma oparcie tak 44-48cm (Nipper ma więcej) i chyba liczy się wysokość zawieszenia budki, bo ja rozumiem, że tu chodzi o takie wystawanie głowy ponad oparcie, że końcówka oparcia jest na wysokości szyi i wtedy już nie powinno się jeździć wózkiem? ale jeśli da się oprzeć głowę na wysokości potylicy, to chyba jeszcze nie grozi to "tragedią?" i drugie pytanie: może poradziłabyś mi okiem praktykantki, co sądzić o wózku Magelan bebetto (piankowe koła) lub Filippo (pompowane koła)? cały czas szukam spacerówki, która sprawdzi się i dla niemowlęcia i dla dużego 2 latka, no i lepiej, by nie była bardzo drogasad/to ma być mój wózek zastępczy na wypady np. do lekarza, czasem w teren tylko z jednym dzieckiem, waham się między polskimi, tymi które już wymieniłam (dużo tańsze), a droższymi: BJCM GT, Elite, Nipper/
                  • saras-wati Re: I się waham 31.03.12, 07:23
                    dla mnie różnice pomiędzy elitem i nipperem są następujące:

*buda na + dla elite, w tej kwestii baby joggery nie mają sobie równych, choć w nipperze wielkiej tragedii nie ma, bo ów kaczy dziób sprawia, że duża część dziecka pozostaje w cieniu, choć wiadomo, że gdyby była taka, jak w bj byłoby dużo lepiej

*nipper zdecydowanie lżej się podbija i prowadzi, by wykręcić elitem musiałam włożyć sporo siły, a i prowadzenie było znacznie gorsze - pod tym względem nipper dorównuje mojemu wózkowemu ideałowi, jakim jest mb swift, natomiast bj pozostaje w tylesad

*elite ma wyższe oparcie, w ogóle jest sporo większym wózkiem - nie każdym z tak ogromnym wózkiem czuje się dobrze - dobrze byłoby, gdybyś mogła go przymierzyć

*elite ma regulowany podnóżek, nipper jest bardzo dobrze wyprofilowany, więc nogi nie wiszą

*nipper jest dużo lżejszy

*nipper jest dużo mniejszy po złożeniu, pomimo tego samego rozmiaru kół - jest wielkości malutkich wózków - taki kompaktowy wózek terenowy

*starsze bj mają ortalionową tapicerkę, nipper z płótna, ale znowu elite, który będzie dostępny w maju będzie miał zmienioną, na bardzo przyjemną(podobnosmile)

Nie przychodzi mi nic więcej do głowy. Może poczytaj na forum, o elicie było wątków tysiąc trzysta, a o nipperze też ostatnio sporo czytałyśmy. Wypisz sobie na kartce, jakie są plusy z Twojego punktu widzenia każdego z tych wózków? Możesz wejść na blog srebrnolistki - ona tam opisała elita, a ja nipperasmile
                    • pomilak1 Re: I się waham 31.03.12, 09:20
                      Elite nie miałam, jestem dość niska a elite dość dużym wózkiem - źle bym się czuła prowadząc taką furę wink
                      Saras super wypisała różnicesmile
                      Co do wymienionych wózków też ich nie posiadałam. Musiałabyś zobaczyć w sklepie jak z jakością tapicerki, ile tak na prawdę ważą te wózki, jak się prowadzą i podbijająsmile
                      Co do wyrastania z wózka, to owszem jeżeli dziecku już szyja wystaje za oparcie no to raczej do niego dziecka nie wsadzisz, bo dziecko nie będzie miało gdzie tej głowy oprzeć, ale jeśli mu tam trochę głowy za siedzisko wychodzi to bez przesadysmileW mojej galerii jest mój 3,5 latek - ma ok 94cm wzrostu. Sądzę że, dziecko do ok 95-98 cm spokojnie się zmieści.
                      Nipper ma ten plus do siebie, że jest lekki a ma pompowane, duże koła, które rewelacyjnie radzą sobie w terenie.
                      Co do ilości moich wózków to nie jest to oszałamiająca ilość, nie miałam ich równocześnie smile nie jedna forumka przetestowała o wiele większą ilość smile
                    • michon Re: I się waham 01.04.12, 23:42
                      i ja baardzo dziękuję za to porównanie. od paru dni męczyło mnie - nipper czy elite? i teraz już prawie wiem wink nipper prowadzi w kwalifikacji smile
                      pozdrawiam
    • amstill Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 31.03.12, 19:49
      Widziałam go w sklepie i starsznie waski mi się wydał sad Wiem ze chwalicie to jako zalete, ale jakoś nie przekonał mnie ten wózek.
      Dzięki za wszystkie rady smile
      • saras-wati Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 31.03.12, 21:51
        wąski to akurat nipper nie jest!!! moja dwulatka jeździła nim zimą w kombinezonie i śpiworze i miała jeszcze luz po bokach ok. 2cm
        • pomilak1 Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 01.04.12, 10:35
          ale, że siedzisko wąskie??siedzisko bez wkładki ma szerokość 33cm, wg mnie to nie jest mało. Pewnie, że są wózki szerszesmile Nie ma wózka idealnego, który miałby wszystkosmile każdy oczekuje czegoś innegosmile
          • gaga-sie Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 01.04.12, 21:55
            Jeśli chodzi o mnie, ten wózek wzbudza zaufanie. No może nie jest urodziwy specjalnie, ale wygląda na bardzo wygodny.
        • m7-7 Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 01.04.12, 13:28
          Mój prawie 2 latek też miał wygodnie w grubaśnym śpiworze smile
          • gorligorligor Re: NIPPER dla jak dużych dzieci, fotki 01.04.12, 21:25
            Dzięki Wam dziewczyny za wszelkie informacje smile buziale ogromne tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka