Dodaj do ulubionych

BJC Elite, BJCM GT, a może...?

02.04.12, 09:33
Moje Drogie,

Po dwóch tygodniach zastanawiania się nad wózkiem baaa mam już senne koszmary, dalej do końca nie jestem pewna…
Pierwotnie miał być BJC Elite – nawet zamówiłam już w sklepie – ale dostawa się opóźnia, więc zaczęłam się zastanawiać i stwierdziłam, że może jednak za duży i zmieniłam zamówienie na BJCM GT.
Wczoraj jeszcze przeglądałam wózki w Internecie i wpadł mi w oko Peg-Perego GT3.

Dziewczyny proszę pomóżcie- co kupić?
Potrzebuję wózka wszechstronnego, do jazdy w każdym terenie – mieszkam w mieście , ale na świeżo budowlanym osiedlu – i serce mi pęka jak widzę, jak trzęsie mojego dzieciaka.
Planuję zabrać nową furę również na wakacje nad morze.
Mój wózek musi nadawać się na zimę. Ważne jest aby w miarę ładnie się składał.
Chciałabym aby mój nowy nabytek wystarczył mi do końca wózkowania.
Planuje również zakupić jakąś parasolkę – do samochodu, centrum handlowego.
Pewnie Cybexa- ale to już troszkę później jak mój maluch będzie większy.

Myślicie że GT – to dobry wybór? Da radę po dziurawych chodnikach ?
Obserwuj wątek
    • srebrno-listka Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 02.04.12, 09:57
      To ja bym jednak polecała elite. Ma większe koła niz mini gt, więc lepiej sobie poradzi na nierównościach. Mam go już rok i to rewelacyjny wózek. GT nie ma tez regulowanego podnózka, a przy młodszych dzieciach się przydaje.
    • tygisek Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 02.04.12, 10:10
      ja licze na to ze da smile ale ja mam wiekrze dziecko i dodatkowo jeszcze MB urban jungle, a wiec jesli jeden nie da rady w terenie, to drugi da napewno smile GT bedzie mial na tyle duze siedzisko ze starczy do konca okresu wozkowania, napewno tez sklada sie genialnie, i zajmie mniej miejsca w bagazniku, elite bedzie mial wiekrze kola, wiec z zalozenia jest wozkiem bardziej kompfortowym od GT, ja to sobie tak wyobrazam..jest wiekrzy wogole, ma regulowany podnozek, tez to wplywa na wiekrzy komfort malucha, tez genialnie sklada sie podobnie jak GT, mini...podobnie jak wszystkie BJ ma super bude - tu niewiele wozkow wogole im doskoczy, no i na plus elita bedzie penwnie nowa tapicerka (choc ja uwazam, ze ta "ortalionowa" dotychczasowa tez ma swoje plusy - jest megalatwa w utrzymaniu czystosci, a na siedzisko w wiekrzosci wypadkow zakupujemy materacyki, wiec dzieci maja bawelniane materacyki pod dupka i pleckami - gola skora ma znikomy kontakt z sama tapicerka wink)
      a wiec elite-wiekrzy wiekrze kola, regulowany podnozek, podobno lepsza tapicerka,
      GT mniejszy, wielkosci city mini, ale pompowane (bezobslugowe) kola, mysle ze kompaktowy i zgrabny, ale nie ma regulowanego podnozka (wiec to taka uterenowiona spacerowka, ktora napewno poradzi sobie w miejskiej dzunglii i na dziurawych chodnikach, pewnie nie bedzie tragedii w terenie, no i napewno na dlugo starczy, a docelowo bedzie wygodniejszym duetem: starszak+wozek niz taka sama konfiguracja w elicie, kiedy dzieci rosna, zwykle zaczynamy poszukiwac wygodnego srodka transportu nie tylko dla dzieciaka, ale i dla rodzica smile
      no a o tym trzecim wozku nie moge sie wypowiedziec, ale on chyba na starcie wiecej wazy i rzadko raczej mozna spotkac kilkulatka w tym wozku, przyznam, ze sie malo nim interesowalam wiec mam mala wiedze na jego temat..
    • annaspe Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 02.04.12, 10:22
      wieksze kola sa lepsze jak na twoje potrzeby skoro mala spacerowke tez kupujesz.
      • tygisek Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 02.04.12, 11:14
        ja tez tak mysle, wozek z wiekrzymi kolami, skoro do samochodu bedzie mniejszy...taki duet sie dosc sprawdza, masz alternatywe i wybor, w zaleznosci od tego co ci gdzie potrzebne...a elita zdazysz mienic na cos kompaktowego kiedy dziec podrosnie smile
    • tamiza13 Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 02.04.12, 12:18
      Tak myślałam - brać Elita i kupić parasolkę.... Echhh a tu przez to oczekiwanie na dostawę głupoty człowiekowi do głowy przychodzą.
      Wczoraj na zdjęciach w necie ten Elit wydał mi się taki dużyyyy, że stwierdziłam, że przy moim wzroście (162) to świata za niego nie zobaczęsad
      W domu chyba przeprowadzą na mnie lincz jak im powiem, że znowu zmieniłam opcje ;/
      • afroddytta Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 02.04.12, 12:36
        Ja mam 160 cm i zza Mb urbana wystaję smile ( a wielkość chyba podobna)
      • dima1312 Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 02.04.12, 12:38
        ja miałam Elita i bardzo fajny był teraz miał być GT a zmieniłam na...Elita jednak wygrało większe siedzisko i koła ja lubię takie klamoty! ps. ale po złożeniu klamotem nie jest!
        • tamiza13 Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 02.04.12, 12:42
          Oooo a może mi powiesz czy po złożeniu, tak wizualnie jest dużo większy od BJCM? Czy np. jest szansa aby wszedł koło siedzenia z przodu w średniej wielkości samochodzie??
          • gaga-sie Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 02.04.12, 12:47
            Ja taka mała jestem jak Ty, zrezygnowałam z Elite z tego względu,ze jest duży, jak rozłożyłam budę, to ledwo wyglądałam zza wózka ( mierzyłam się do Urbana i tam takiego wrazenie nie miałam). Zniechęcił mnie też duży rozstaw kół (67 cm), ale ja jeżdżę wózkiem po mieście i robię zakupy w małych sklepach. Teraz z niecierpliwoscią czekam na gtsmile
          • dima1312 Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 02.04.12, 17:48
            nie jest sporo większy tylko koła dają objętość ale zawsze można odpiąć ja mam wielki bagażnik to mi wsio rybka ale po odpięciu kół jest zgrabny zresztą jak zamawiałam z Niemiec poprzedniego i przyjechał karton to myślałam ze się pomylili taki mały pakunek
    • agnes_nyc Tamiza 02.04.12, 14:52
      a skad ty wiesz ze bedzie opznienie z elittami jak nawet tej informacji przedstawiciele ET nie moga potwierdzic w dniu dzisiejszyym wiec najwyrazniej ktos plotki rozprowadza bo ta informacja jest nie potwierdzona
      • tamiza13 Re: Tamiza 02.04.12, 14:57
        Zamawiałam w sklepie (tzw. lista oczekujących smile - i pierwotnie miał być ok.18-20.04 teraz już 30.04(. Ja wiem że to tylko 7 dni, ale już mnie skręca i się dłuży sad
        • agnes_nyc Re: Tamiza 02.04.12, 15:02
          tamiza13 napisała:

> Zamawiałam w sklepie (tzw. lista oczekujących smile - i pierwotnie miał być ok.18-
          > 20.04 teraz już 30.04(. Ja wiem że to tylko 7 dni, ale już mnie skręca i się dł
          > uży sad

20 KWIETNIA wjeżdzają wózki do Polski do importera więc jeśli sklep tobie napisal ze bedzie juz mial wózki gotowe do wysylki to zmien sklep bo kreci
          1 tydzien ET musi miec czas na polskie instrukcje pofoliowanie itd wiec realnie wózki w sklepach bedą okolo 27 kwietnia tak zawsze jest jak tylko dostawa przypłynie do Polski

18-20 kwiecien to na 100% wózka byś nie miała to ci gwarantuje
    • babyprams Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 22.05.13, 22:29
      jesli moge doradzić to wydaje mi się że elite nie nadaje się dla osób niskich sprzedaje te wózki ale sama widziałam osobe przy wózku 160 i wygląda smiesznie to wózek bardziej dla wysokich osób dla niższych polecam GT same oceńcie https://i2.pinger.pl/pgr327/dbe214ef00254d80519d2a2c
      https://i.pinger.pl/pgr477/e7d4503500254d80519d2a2d

Jest rewelacyjny sama sie zastanawiam czy gt nie zamienic na elite ale ja mam 176 i dla mnie rewelacja ma regulowany podnóżek i to jest na plus ale gt znowu jest lżejszy smile
      • babyprams Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 22.05.13, 22:31
        https://i2.pinger.pl/pgr312/80c927cf0006f651519d2a2d
      • calineczka793 Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 23.05.13, 04:15
        Źle Ci się wydaje - ja mam 164 i miałam dwa razy Elite tongue_out

Czy mi się wydaje czy Ty strasznie stare wątki wyciągasz, żeby napisać, że sprzedajesz BJ?
        • martuska1982 Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 23.05.13, 11:22
          calineczka793 napisała:

>
          > Czy mi się wydaje czy Ty strasznie stare wątki wyciągasz, żeby napisać, że sprz
          > edajesz BJ?
          też takie wrażenie odniosłam - stare wątki o BJ wyciągane na wierzch, wrzucane zdjecia wózków, zdjęcia wkładek (tez pewnie w asortymencie), oczywisćie ze znakiem wodnym nazwy (może sklepu?) zeby nikt nie pominął przypadkiem.
          Tu chyba się moderator powinien wypowiedzieć.
          • calineczka793 Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 23.05.13, 11:58
            Mnie takie nachalne reklamy lekko irytują i szczerze mówiąc nie działają zachęcająco - jeśli miałabym kupić następnego BJ'ta to na pewno nie u takiego sprzedającego...żenada jak dla mnie. Na forum mamy kilka dziewczyn, które również sprzedają wózki i żadna z nich nie odstawia takiej szopki. DO REKLAMY JEST SPECJALNY WĄTEK.
            • martulka_s Re: BJC Elite, BJCM GT, a może...? 24.05.13, 17:25
              Szalenie to denerwujące jest. 2 dni na forum nie zaglądałam i teraz jak zaległości nadrabiam w co 2 wątku ta sama reklama. No do obrzygania : /

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka