Dodaj do ulubionych

Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-)

17.04.12, 14:01
Dzis uzylam ponownie stokke, ktory juz od jakiegos czasu mnie drazni swoim prowadzeniem (za to oko baaaaardzo cieszyl, ale meble to mozna sobie inne zakupic za ta cene smile
i mam go serdecznie dosc!

Chce go sprzedac. Myslalam juz jakis czas o Joolzie i mysle, ze sie nie wylecze, zanim nie zakupie. Chcialabm najbardziej jeansowego na czarnej ramie (ma ktos? fotki?).

Chcialabym go dosc szybko kupic, bo zaraz sie przeprowadzamy do innego kraju i na poczatku pewnie nawet netu nie bede miala. Tylko musza wysylac za granice.

Wczoraj napisalam do kilku sklepow, ile by taki zestaw, jakbym chciala u nich kosztowal, ale wiekszosc sklepow milczy. Wiecie, ktory sklep ma dobre ceny i ten wozek na stanie?

Gdzie wy kupowalyscie? Ktory sklep polecacie?

W Niemczech te wozki sa znacznie drozsze, wiec chce z PL importowac smile
Obserwuj wątek
    • pinik Re: Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-) 17.04.12, 14:02
      joolz'a smile
    • sylki Re: Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-) 17.04.12, 14:15
      forum.gazeta.pl/forum/w,101614,121658824,135106958,Joolz_Day_Silver.html
      tu fotki wink

Zdecydowanie brałabym na czarnym stelażu, widziałam oba i czarny stelaż jest boski.
      Stokke sprzedaj, bo jak widać nie polubiliście się wink
    • pinik Re: Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-) 17.04.12, 15:46
      Tak Sylki, dawalam mu kilka szans (od niedzieli jezdzimy spacerowka), ale normalnie mecza mnie spacery tym wozkiem i niechetnie do niego wracam. A szkoda, bo jak widze, jak stoi (szczegolnie, jak jest ustawiony na nisko), to z zachwytu i podziwu wyjsc nie moge. mysle nad jakas alternatywa, ktora by mnie pocieszyla smile

Mam teraz trzy ukochance: MBUJ, Emmaljunga Ozone City i Brio go.

Ale ja lubie miec duzo roznych na kazda okazje smile
      • pinik Re: Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-) 17.04.12, 15:47
        Dziwi mnie, ze sklepy nie odpowiadaja. Pisze do nich i nic sad

Zadzwonilam tez tutaj u mnie do jednego sklepu. Facet ma mi sie dowiedziec, czy ewentualnie zdobedzie mi Easywalker June na szybko! smile
        • sylki Re: Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-) 17.04.12, 15:53
          A nie wiesz ile będzie kosztowała spacerówka EW june, strasznie mnie to nurtuje smile

Do mnie wczoraj przyszła gondola od stokke, fakt z gondolą jest jak tramwaj wink
          ale tak mi źle, że nie dane mi było mieć go w wersji gondolowej, a na czwarte się nie szarpnę, bo pod kościół pójdęwink
          • pinik Re: Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-) 17.04.12, 16:11
            A ja swoja gondole juz sprzedalam smile
            • sylki Re: Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-) 17.04.12, 16:16
              Wiem, widziałam smile
    • pinia82 Re: Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-) 17.04.12, 16:40
      ja kupowałam silver na czarnej ramie w bobowozki.pl - czekałam 5 dni, obsługa b. miła. natomiast na dodatkowy daszek w sklepie tobi czekałam m-c.
      • villemo86 Re: Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-) 17.04.12, 20:40
        a ile chcesz za stokke? Napisz mi na gazetowego proszę?
        • malenstwo2010 Pinik 18.04.12, 08:41
          W mojej galerii masz zdjęcia Joolza jeansowego na czarnej ramie:
          fotoforum.gazeta.pl/5,2,malenstwo2010,0.html
          • pinik Re: Pinik 18.04.12, 11:24
            Dzieki, malenstwo!!!!

A ty zadowolona z tego wozka? Masz go jeszcze?

I wogole posiadaczki: macie porownanie joolz'a z innymi wozkami? Jak wypada na tle jakich?

Mam chetna na mojego stokke smile
            • aga_1980_31 Re: Pinik 18.04.12, 11:52
              Pinki przepraszam, że tu napisałam maila w sprawie Urbana odpiszesz?
            • malenstwo2010 Re: Pinik 19.04.12, 10:59
              Nie mam już Joolza, sprzedałam go bo zachciało mi się emmę nitro city. Teraz żałuję że go już nie mam bo bardzo dobrze mi się nim jeździło i na pewno wzbudzał zainteresowanie w moim miasteczku smile Jedyne co mnie w nim denerwowało to buda ale jest rozwiązanie dla płytkiej budki, ta osłonka- daszek, którą ma Calineczka. Ten silver jest śliczny. Ja bym wzięła właśnie ten srebrny kolor tapicerki. smile
              • pinik Re: Pinik 19.04.12, 11:15

• malenstwo2010 Re: Pinik 19.04.12, 16:49
                  Miałam nitro city, ale też sprzedałam smile Porównując Joolza i Emmę to Joolzem lepiej mi się jeździło po nierównościach.
            • edzia1602 Re: Pinik 20.04.12, 14:37
              hej
              Ja mam joolz'a, kupionego od jednej z forumek. Co prawda model bloom, ale za to w różu, tak jak chciałam. Spacerówka czerwona. Jeżdżę dopiero 3 dzień i na razie wersja z gondolą, bo moja mała ma 10 dni.
              I powiem tak: jestem bardzo zadowolona, wózeczek cudownie się prowadzi, nawet po wertepach i krzywych chodnikach, w zasadzie płynie, łatwo składa. Jedyny minus to mała budka, z lenistwa nie zamontowałam jeszcze dodatkowego daszku uv, myślę, że on załatwi sprawę.
              Ja również miałam stokke, dla 2-giego dziecka i mam porównanie obu tych wózków.
              stokke jest bardzo twardy, dla mnie zerowa amortyzacja, trzeba uważać na każdą dziurę w chodniku. Oczywiście wygląd ma rewelacyjny, ale dla mnie joolz wygrywa - wspanialy mięciutki, wygląd równie fajny i moim zdaniem solidniejszy niż stokke.
              Nie zastanawiaj się, joolz Ci się spodoba, nie będziesz zawiedziona.
              Ja długo się zastanawiałam nad wózkiem, bo chciałam wygląd Stokke a miękkie prowadzenie. I dziewczyny właśnie na forum doradziły joolz'a. Jak na razie nie rozczarowałam się, pomimo nawet , że mam używanego, czego się zresztą bardzo bałam, bo preferuję nówki.
              Jednym słowem polecam.
              • pinik do Edzia i nie tylko :) 21.04.12, 00:27
                Edzia,

po pierwsze: gratulacje!
                Dopiero co moja coreczka miala 10 dni, a wlasnie skonczyla 4 miesiace. To tak straszliwie szybko leci...

po drugie: takiej wypowiedzi wlasnie chcialam smile Dla mnie stokke tez jest twardy, ale najgorszym w nim problemem dla mnie jest podbijanie.

Ciesze sie, ze wiele dziewczyn opisuje joolza, jako miekki wozek.

Ja tez chcialam rozowy i nawet tanio moglam miec uzywany rozowy z gondola i siedzonkiem, ale poczytalam o usterkach starszych modeli i sie wystraszylam. I teraz jak to piszesz, to troche zaluje. Moglam go wyprobowac i jakby przypasowal kupic drogi nowy.

NO ale teraz ten czarny caly mi sie podoba (choc wolalabym fuksje! smile

A dzis jak na zlosc zobaczylam u nas w miescie pierwszy raz rozowego stokke. Dzisiaj! Kiedy wlasnie sprzedalam mojego rozowego! I to jeszcze mial ten zestaw letni w kratke rozowo-bialo-zielona. No piekny byl! I troche mi sie zal zrobilo mojego. Ale teraz pora na joolza. Mam nadzieje, ze mnie zachwyci.

A ma ktos porownanie joolza z bugaboo?

Bardzo bym chciala tez zobaczyc fotki joolza i stokke obok siebie (ma ktos?).
                • sylki Re: do Edzia i nie tylko :) 21.04.12, 00:38
                  Pinik, Mamadawidka pisała, ze w jej odczuciu joolz jest lepszy od bugaboo smile
                  zreszta od stokke też
    • kornnella Re: Mam dosc stokke! Chyba chce Jollz'a :-) 18.04.12, 11:39
      Pinik kolejne zmiany super smile
      W sumie to próbowałam sobie podbić w sklepie Stokke (stał sobie ten szaro-jeansowy limitek w wersji z gondolą) i po próbie zaczełam się zastanawiać jak to zrobić jak się jeszcze z 5 kg brutto dzieciaka na wejście dołoży sad. Ech joggery to człowieka rozpieszczaja wink
      • malenstwo2010 Joolz 19.04.12, 17:30
        W innym wątku pisałam, że chcę sprzedać unlimita i xlandera i znowu kupić Joolza. No i tak oglądam kolory Joolza i muszę stwierdzić, że ten cały czarny jest mega elegancki smile I marzę żeby go mieć smile
        • malenstwo2010 filmik 19.04.12, 17:37
          Tutaj facet pokazuje możliwości Joolza:
          www.facebook.com/#!/pages/Joolz-Day-Dutch-Ergonomicz/127420800616829
          • calineczka793 Re: filmik 19.04.12, 20:56
            Ale to nie jest cały czarny -tj. kolor antracyt - ni to czerń ni popielwink
            • pinik Re: filmik 19.04.12, 21:08
              No wlasnie on na roznych fotkach w necie roznie wyglada. Widzial ktos ten kolor na zywo?

ja bym chciala bialy na czarnej ramie, to sie okazuje, ze kolor juz wycofany i nie mozna juz kupic w tych sklepach, co pytalam.

Za to widzialam go w sklepie w Pradze (tylko kosztuje tam wiecej) i u nas w miescie tutaj, ale jest na srebrnej ramie i z gondola (za to 20% przeceniony, tylko ze i tak wychodzi drozej niz w PL).

A moze ktoras widziala takiego, jak szukam w jakims sklepie, ze stoi?
              • calineczka793 Re: filmik 19.04.12, 22:16
                W moim wątku o wyborze koloru Joolza jedna z dziewczyn wrzuciła link z ebay'a z real foto antracytu www.ebay.co.uk/itm/Joolz-Travel-System-/110833962523?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item19ce380e1b - kolor ładny, ale to nie czerńwink

Pinik jak kupowałam swojego Joolza w www.everbaby.pl/sklep/index.php?joolz=true&podmenu=1 - pytałaś tam o ten kolor? w opcjach wyboru mają biały, więc może się ostal u dystrybutorawink
                • pinik Re: filmik 19.04.12, 22:44
                  Pytalam. Maja juz tylko jedna sama gondole biala sad
                  • sylki Re: filmik 19.04.12, 22:50
                    Kolor antracyt jeżeli jest to taki sam kolor jak w bugaboo, to bardziej jest to grafit, taka przykurzona czerń wink

Osobiście szukałabym tylko na czarnej ramie, na srebrnej mnie nie powala, to nie to, no ale ja mam teraz faze na czarne stelaże smile
                    • malenstwo2010 Re: filmik 19.04.12, 22:57
                      w takim razie też by mi się podobał, jak to taki ołówkowy grafit
                      • sylki Re: filmik 19.04.12, 22:59
                        dokładnie tak bym określiła ten który miałam w bugaboo smile
                      • calineczka793 Re: filmik 19.04.12, 23:00
                        Tylko czy daszek nie będzie się gryzł z tym kolorem?wink
              • pinik Re: filmik 19.04.12, 23:13
                Podobno niedlugo maja byc prawdziwie czarne joolze!!!! Jesli nie beda w komplecie jak np. kolor kaktus i w normalnej cenie, to takiego zakupie.

Bedzie tez granatowy (nie jeans), ale niestety w calym zestawie.
                • calineczka793 Re: filmik 19.04.12, 23:34
                  Piękny będzie - niedługo tzn. kiedy? W tym roku jeszcze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka