Dodaj do ulubionych

Cameleon 3

02.06.12, 15:52
Juz byla mowa w nowosciach 2012,ale ja na szybko,czego dowiedzialam sie na dzisiejszych targach Mother&Baby.Faktycznie ma wejsc dopiero we wrzesniu,ale polski dystrybutor chcialby je miec od razu i ma nadzieje,ze sie uda,ja tez,bo rodze w pazdzierniku.
Zmiany:
-bedzie dostepna czarna baza
-kilka nowych kolorow,ale bez szalu,wersje limitowane dopiero po jakims czasie
-latwiejszy system skladania stelaza,juz nie trzeba sie tak wyginac
-hamulec zaciagany jednym ruchem,bez klikania w proznie
-nie bedzie nad przednimi kolkami tych wystajacych dzyndzli
-kolka orzednie zmienione,ale szczegolow nie znam,wizualnie beda chyba bez zmian
-usztywnienia w gondoli skladane jedna reka,wiec szybko da sie ja spłaszczyć

Ogolnie zaciągnelam chlopa,zeby obejrzal,co mu bardziej pasuje,bugaboo czy stokke,no i sam nie wie,bo kazdy z nich ma cos czego brakuje drugiemu.Mnie niestety przeraza wielkosc stokke po zlozeniu i brak amortyzacji,doskwiera tez dosc ciezkie podbijanie.Chyba pozostanie bugaboo.Z tym ze czekajac na cama 3 musze sie pozegnac z all blackiem,bo tego to na pewno nie zdaza do pazdzirnika wprowadzic.
Obserwuj wątek
    • agnieszka336 Re: Cameleon 3 02.06.12, 17:35
      Przepraszam, ze nie w temacie, ale mam pytanie czy na targach w Wawie były dzis Baby Joggery City Versa? Bym się jutro wybrała może...
      • akdt Re: Cameleon 3 02.06.12, 17:48
        Nie wiem czy byl, bo nie szukalam takiego wozka. Zerknelam wlasnie w program i widze, ze wystawial sie euro-trade a oni sa wylacznymi dystrybutorami Baby Joggera. Ja na Twoim miejscu bym sie wybrala, bo my kupilsmy dzis Bugaboo Cameleon Missoni ze znizka 1200 zl.
    • sylki Re: Cameleon 3 02.06.12, 19:02
      Przednie koła w camie 3 wyglądają jak te w bee, czyli nie piankowe smile
      Coś z koszem też zrobili, prawda taka, że wszystko się okaże we wrześniu smile
      • kupsik Re: Cameleon 3 02.06.12, 19:30
        Sylki a znalazłaś jakieś zdjęcie tego Bugaboo ? Chętnie bym zobaczyła jak to będzie wyglądać wink
        • pomilak1 Re: Cameleon 3 02.06.12, 19:33
          w nowościach jest link do zdjęćsmile
        • sylki Re: Cameleon 3 02.06.12, 20:06
          www.childmode.com/2012/06/01/bugaboo-cameleon3-the-brand-new-2012-stroller-from-bugaboo/
    • womysia Re: Cameleon 3 02.06.12, 20:17
      e, czyli składanie nadal w 2 kawałkach? i malutkie koła przednie? liczyłam na bardziej rewolucyjne zmiany i koła jak w donkeyu sad

lamciad, nie kupuj ani cama, ani stokke, tylko easywalkera june big_grin nie było go na tych targach?
      • sylki Re: Cameleon 3 02.06.12, 20:33
        Ech womysia, oby twój zapał do June nie minął z jego pierwszym spacerem
        • womysia Re: Cameleon 3 02.06.12, 21:08
          sylki big_grin dziewczyna ma czas jeszcze to zdążę ja ostrzec jak będzie klapa.
          • sylki Re: Cameleon 3 02.06.12, 21:22
            hahahahaha, no fakt big_grin...jak dobrze ze są wariatki wózkowe wink
    • afroddytta Jeszcze o targi 02.06.12, 21:37
      A dużo ludzi było dziś? Czy są jakieś fajne gadżety, można coś kupić itp? Niby się nie wybierałam, ale może się skusze smile Poprzednie targi to było żenua, więc teraz już jestem dość sceptyczna. A może coś fajnego dla dzieciaków, jakieś atrakcje to byśmy całą rodziną się wybrali?
      • lamciad Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 00:04
        Womysia,z checia poznam opinie o June,ale on mi sie nie podoba.Poza tym cam ma naprawde prawie wszystko na czym mi zalezy.Nawet to,ze sie sklada w dwoch czesciach to pryszcz,zwlaszcza,ze gondole da sie na plasko schowac.
        Pewnie w zimowa zawieruche i tak za drzwiami bedzie stal jakis grzmot typu emmeljunga.No i jak nic jeszcze musze troche tych wozkow wyprobowac,wiec ma samym camie na bank sie nie skonczywink

Joggery byly w jednym stoisku,jednak nie ma mozliwosci sprzedazy,wiec i ceny fajnej sie nie uzyska.Wystawia sie tez znana wszystkim tu firma 4 kids i ona proponuje gt,ale za 1200zl,wiec chyba zaden interes.Fakt,na bugaboo maja super okazje,ale sa wylacznym dystrybutorem,wiec moga sobie na to pozwolic.

Ogolnie na targach sporo ludzi,cos tam dla dzieci tez jest.Chyba wszystkie firmy butelkowo smoczkowe sie wystawiaja heheheheh,wozkow sporo. Ja sobie upatrzylam super nosicelko. Dla noworodka z opcja kocyka do fotelika/wozka,bez budzenia dzieciecia.
        • dima1312 Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 00:32
          no to chyba zbytnio się nie wysilili przecież all black Cameleon jest od dawna
        • womysia Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 12:13
          lamciad, jak kupowałam swojego cama all black to byłam w nim tak wizualnie zakochana, że też sobie mówiłam, że składanie w 2 kawałkach to pryszcz. pół roku już go użytkuję i wiem już, że to jednak jest problem. nieważne czy się płasko da ułożyć tylko co zrobić z siedziskiem jak składasz stelaż - na przykład na parkingu w błocie. stelaż z kołami powinien być na dole, żeby nie pobrudzić siedziska, ale żeby go złożyć, musisz siedzisko zdjąć i gdzieś położyć, a jak odkładasz do bagażnika, to ciężko stelaż włożyć pod spód.

może w takim razie joolz day powinnaś rozważyć - moim zdaniem to zbliżony koncepcyjnie wózek do cameleona.

a nosidełko dla noworodka też radzę uważać, jako "nosząca" pasjami matka, lepiej noworodka nosić w chuście lub kieszonce na "kołyskę", bo ona dużo lepiej zabezpiecza szyję i głowę jak dziecko jest malutkie - nosidła dopiero od okolic 3 lub 4 miesiąca, kiedy już dziecko choć trochę trzyma główkę. jak producent reklamuje nosidło, że jest dla noworodka, to od razu traci moje zaufanie tongue_out no i oczywiście ergonomiczne nosidło, nie jakieś typu baby bjorn, w którym dziecko wisi.
          • sylki Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 12:29
            Siedzisko odkładałam na fotel w samochodzie, nie przesadzałabym aż tak z tym składaniem. Dla mnie problemem było złożenie stelaża, a nie gdzie odłożę siedzisko smile
            Poza tym nowy cameleon, ma się składać łatwiej tak jak Donkey czyli raz, że podwozie złożysz bez sciagania siedziska, tak jak w Stokke, a dwa złożysz wózek razem z siedziskiem, a później możesz je wypiąć.
            • womysia Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 12:39
              sylki, no to lepiej! myślałam, że nadal trzeba będzie zdejmować siedzisko. jakby składał się tak jak joolz to by było super.

odkładanie na siedzenie czasem odpada, zwłaszcza jak samochód stoi między dwoma innymi autami i jest tak wąsko, że ledwo się dziecko wkłada na jego miejsce.
              • sylki Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 12:43
                ja z tym problemu nie miałam, skoro wsadzałam dziecko to i siedzisko mogłam smile...a czasami stawiałam nawet na ubłoconej ziemi...dlatego chciałam ciemną bazę smile

Plusem tego nowego będzie niewątpliwie jego składanie, oraz możliwość złożenia podwozia jak w stokke smile
          • senvengardens Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 12:32
            Myslalam o kupnie Joggera GT- myslam, ze bede mogla obejrzec na zywo jak prezentuje sie kolorystycznie- byl (niestety ) tylko black-shadow- nie wiem wyglada( dla mnie) jakos nieciekawie(tandetnie)- mowie o kolorze/fakturze tapicerki, wersje wczesniejsze piekne...))np wersja kolorystyczna sand (??) , ale siedzisko sporo mniejsze- nie wiem jestem w kropce co robic??? jeszcze gdybym dostala jakos rabat albo folie gratis- to moze bym przebolala ten kolor, ale dystybutor nie sprzedawal tylko wystawialsad
            szkodasad
            Wybralam sie jeszcze ze wzgledu na firme Bibi, ale z fajnych gadzetow to sliniaki tylko na stanie byly,smoki i buteki, a szkoda, bo Szwajcarii mozna kupic na przyklad fantasyczne zagle do wozka, szelki do wozka itp w cenie calkiem przyzwoitej
            https://www.suwaczki.com/tickers/er3mi09k2olbzftq.png
            • senvengardens Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 12:40
              szelki dla zaczynajacego chodzic dziecka, nie do wozka naturalnie tylko do parku smile))
          • fk4i4 Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 12:38
            Jedyne godne rozważenia nosidla dla noworodkow to marsupi plus lub bondolino, choć tak jak pisze womysia chusta najlepsza. Wczoraj wypatrzyłam fajne połączenie chusty z Nosidlaergonomiczno, ale zdecydowanie najlepsze dla średniaków.

O takie www.closeparent.com/Default.aspx?tabid=186&CategoryID=301&List=0&SortField=ProductName%2cProductName&Level=1&ProductID=5773

Womysiu a Ty kojarzysz ze istnieje jeszcze jeden all in black? ja go osobiście bardzo lubię, choć to inna półka niż pszczola

https://www.wozkidzieciece.pl/foto_plus/maclaren/technoxt/maclaren-xt.jpg
            • chubabubba Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 12:44
              Ja bylam i jak dla mnie masakrauncertain nie bylo zadnego z ineresujacych mnie modeli. Stokke blue melange jest na zywo beznadziejny- podtrzymuje zdanie ze strasznie smutnysad a myslam ze zakupie buu.bugaboo missonii tragedia, moj M nie pozwala kupic donkeya bo mowi ze koszmar. Jedyny pozytek to jak zwykle swietny kontakt z P.Andrzejem i spelnienie marzenie jednej wariatkibig_grin
              A tak na marginesie to musze wybadac meza jakie podwojne wozki mu sie podobaja bo jednak sklaniamy sie ku opcji blizniakow smile)
              • fk4i4 Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 13:03
                W bliźniaczych nie poszalejesz, jak mu sie donkey nie podoba to chyba nie widział reszty podwojnych czołgów.
                Ale samochod na osiem osób juz z pewnością ma wymyślony smile zdradzisz jaki?
                • chubabubba Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 13:08
                  My juz mielismy duuzo podwojnych wiec wiem z czym to sie jewink tteraz w garazu stoja 3smile
                  A co do samochodu to jakos przedluzony vw, mercedes sprinter albo jakis american carsmile
                  • fk4i4 Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 13:14
                    Ale z dwoma gondolami moim zdaniem większość wyglada paskudnie, a Wy pewnie spacerowek głownie uzywaliscie.
                    • chubabubba Re: Jeszcze o targi 03.06.12, 13:21
                      Wiem, ze z gondolami to koszmar niestty. Licze, ze jak przyjdzie nasza pora( chcemy najwzesniej za rok z roznych wzgledow zaczac sie starac) to cos nowego wymysla np.stokkewink pozyjemy zobaczymy. W sumie gondoli i tak uzywam max.3-4 mce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka