Dodaj do ulubionych

Bugaboo cameleon- popsuty stelaż

18.07.12, 11:10
Mam stara wersję Bugaboo cameleona i ma on zespsuty stelaż, po prawej stronie coś się zerwało, i jak się jedzie to ugina się ta strona, czy da się to naprawić, widziałam na angielskim ebayu takie haczyki, www.ebay.co.uk/itm/Bugaboo-chameleon-Locking-Pin-Chassis-Repair-Fold-Fault-Repair-/330763134367?pt=UK_Baby_Pushchair_Accessories_parts_ET&hash=item4d0304e59f

proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 18.07.12, 11:50
      A od strOny chamulca czy nie?
      Mi ostatnio tak frog swirowal m mi go naprawil byla tam blokada jedna zesputa i siczesc przemiescila wlozyl tam gdzie mialo byc i dziala jak nalezy
      Ale probowalam pare razy kontaktowac sie z serwisem
      Niestety nie jest tak dobry jak stokkesad
      • gibon301 Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 18.07.12, 11:57
        przepraszam za małego off-a ale to fakt - serwis Bboo jest do d... i mimo, że uwielbiam mojego cameleona to nie wiem czy jakbym miała teraz wybierać to nie kupiłabym stokke właśnie ze względu na beznadziejny serwis, a także żeby nie wspierać firmy, która w sposób chamski traktuje klientów.
        • mama1dawidka Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 18.07.12, 12:38
          No ja chce jedna czesc zamowic
          Co normalnie w de jest darmowa nawet bez gwarancji
          A tu dzwonilam przedwczoraj (oczywiscie nie tak latwo sie dodzwonic)
          To Pan powiedzial w ciagu dwuch dni mi odpowie a dzisiaj od rana probuje sie dOdzwonic
          A on odrzuca mi rozmowy sad
          Eh jednak Pana Andrzeja ze stokke nikt nie pobije sad
          Noi ciekawa jestem kiedy raczy odebrac
          Bo jak na moj maly mozg to powonien ktos w tygodniu byc i odebrac ten telefon sad
    • mama1dawidka Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 18.07.12, 12:58
      A wiec serio serwis do bani sad
      Rozmawialam z Pania 10 minut
      I ja jej ze to to i potrzebuje
      Aona na to ze mam jej maila napisac bo nie wie o co camaln
      A ja jej na to te przewaznie o to sa reklamacje
      Zobaczyla ze nie gada z kims pierwszym z ulicy
      I czekam na poniedzialek mam dzwonic z jakims znachorem rozmawiac
      Heh pozal sie boze sad Panie Andrzeju sad
      Dlaczego Pan nie ma pod soba tez Bugaboo? suspicious
      • thea19 Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 18.07.12, 14:08
        ja od miesiaca reklamuje bbo. ponoc im poczta zaszwankowala. maja moj tel i tez nic. czekam sobie i czekam.
        • skelle Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 19.07.12, 08:29
          ugina się po środku stelaża, tam gdzie jest taki wielki nit - to charakterystyczne po boku metalowe kółko, gdzie przekłada się stelaż
          • mama1dawidka Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 19.07.12, 08:52

-Czyli standart
            Moj m nie wiem jak juz dwa takie naprawil
            Poprostu rozszerzasz tam gdzie nit ukladasz ta peknieta blokade na swoje miejsce
            Albo zamawiasz cala w necie
            Sklepujesz nita
            Chic oczywiscie jak masz gwarancje tego sie nie tykasz
            A nawet jak nie a masz w miare nowy model
            Dzwonisz pytasz co masz zrobic wkoncu wydalas juz kupe kasy na wozek a feraz jeszcze ci przyszlo nowy stelaz kupowac
            Pozatym to jest bardzo niebezpieczne
            Jak ci np przy podjezdzaniu na schodek druga blokada peknie dziecko
            Wtedy leci
            Heh nawet pamietam jak zadzwonilam do serwisu mutsy mialam transportera polamanego
            Po gwarancjii mi go wymienili
            Czyli nawet mutsy ma lepszy serwis
            I nie beda mi tu gadac ze nie maja czesci napewno je maja
            Tylko to jest poprostu chamstwo sad
            Choc nie powiem wczoraj zadzwonil pan
            Powiedzial zebym w poniedzialek. Zadzwonila jakis tam znachor mi powie co zrobic z wozkiem heh tak na odpiersziel to wlozylam kawalek tekturki
            I jest ok ale ja chce sprawny wozek
            Wozek za 4000 powijien miec i pogwarancyjny serwis!

Dziwne szukam klipsow do raczki w de za darmo je dawaja
            Nawet jak bez gwarancji sie nie ma a w pl wszystko pod gorke
            Tylkomproblemy uncertain
            Nie nie ma tak super serwisu jak w de sad
            Dlaczego? Przeciez producent ten sam uncertain

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv7385hljm4u.png
            https://www.suwaczki.com/tickers/zem320mmgsul9ah5.png
            • gibon301 Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 19.07.12, 22:50
              jakiś czas temu reklamowałam budę od cameleona i ją zgubili...dopiero jak się ostro wkurzyłam, że przekroczyli wszelki możliwe terminy reklamacji i lecą sobie w kulki to dali mi nową, ale poziom kultury osób z serwisu pozostawia bardzo wiele do życzenia (tam powiedzenie do klienta, że chce coś wyłudzić, że jest 'namolny' etc to norma - no sorry, że po miesiącu czekania na budę się wkurzyłam), kontaktowałam się w tej sprawie z centralą bboo ale jako, że byłam jedyna, która na polski serwis narzeka, olali to, tzn przeprosili ale nie sądzę aby w serwisie coś to zmieniło. może więcej nas powinno skontaktować się z centralą?
              • agnes_nyc Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 20.07.12, 06:23
                dokladnie jak wiekszosc z Was by pisala do centrali bugaboo to moze wreszcie by cos zrobili z 4kids bo to jest zenujace co oni robia

Ja reklamowalam swoj wozek w usa i dostalam nowy stelaz od reki w ciagu 3 -4 dni wiec tak naprawde tylko marka cierpi przez takiego importera i serwisanta

podejrzewam ze jakby dostali wiecej skarg na 4 kids to bys sie za nich wzieli
                • mama1dawidka Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 20.07.12, 07:04

• gibon301 Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 23.07.12, 15:29
                    to czekanie pokryło się akurat ze świętami BN i moim dłuższym wyjazdem za granicę, gdzie i tak wózka nie brałam i tylko dlatego jakoś mi ten miesiąc minął, niemniej jak wróciłam i nadal sprawa nie była załatwiona to się ostro wkurzyłam. generalnie spotkały mnie tam jeszcze sytuacje tego typu: dzwonie po raz piętnasty do gościa, który ponoć reklamacją się zajmuje (chodziło o stelaż, bo po akcji z budą tak się wkurzyłam że postanowiłam w wózku zareklamować każdą najmniejszą pierdołę, która pod reklamacje podpadała) a on kaja się przez telefon, że o mnie zapomniał ale oczywiście wszystko załatwi/załatwił, w wózku wymienione będzie to i to i żebym przyjechała go odebrać, przyjeżdżam, a tam się okazuje, że nic z tego co miało być wymienione, wymienione nie jest, gość się wyparł tego co powiedział przez telefon, wózka nie odebrałam, odwołanie od reklamacji, znowu czekanie, znowu analogiczna rozmowa przez telefon, znowu przyjeżdżam po wózek, a gość mi mówi, że chciałam wyłudzić nowy stelaż bo oddałam wózek do reklamacji kilka dni przed końcem gwarancji i na pewno chcę wózek sprzedać jako nowy, po czym ostentacyjnie wymienił mi ramę (na której wisi gondola bo zacinało się położenie siedziska) na nowe, nie oszczędzając przy tym niegrzecznych epitetów pod mim adresem. chciałam rozmawiać z jego przełożoną/szefową, ale baba powiedziała że nie odbierze ode mnie telefonu, umówić się z nią na spotkanie też nie było możliwe. po tym powiedziałam dość i napisałam do centrali, z którą kontaktowałam się wielokrotnie, ale jak mówię ponieważ nikt poza mną skarg nie zgłaszał to chyba też uznali że chcę wyłudzić nowy stelaż wink (którego nawet nie reklamowałam) śmiech na sali... mimo że bardzo lubię ten wózek drugiego ani bee (nad którym mocno się zastanawiałam) nie kupiłabym właśnie przez ten pseudo serwis. w związku z tym apeluje do Was: PISZCIE DO CENTRALI, może uda nam się coś zdziałać smile
                    • mama1dawidka Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 23.07.12, 15:53
                      Heh znowu dzwonilam do boo
                      Powiedzcie mi co oni jaraja uncertain
                      Bo nie pamietaja co w liatek gadali i tak od nowa sad
                      • gibon301 Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 24.07.12, 08:05
                        nic, oni po prostu są nieprofesjonalną firmą, która klienta ma gdzieś, a ponieważ na razie mogli sobie pozwolić na takie zachowanie i nic się nie działo, to dlaczego mieliby to zmieniać skoro im tak wygodnie. dlatego jeśli tylko masz czas to napisz do centrali, językowo tam mają chyba spory przekrój, ja napisałam po angielsku ale szybko znalazł się ktoś mówiący po niemiecku (mi było tak wygodniej) i z tą osobą kontaktowałam się w sprawie skargi na działanie 4kids (nawet ktoś od nich do mnie dzwonił)
    • mama1dawidka Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 24.07.12, 15:51
      Dziewczyny a ja chyba bede chwalic zobaczymy jak dostane obiecana czesc smile
      Wiec dzwonil dzisiaj Pan i powiedzial ze czesc mi wysle
      No ciekawa jestem suspicious
      Jest tam taki pan co sie zna narzeczy dzisiaj z jim rozmawialam
      Bo Pani nie zna sie w ogole (napewno zona szefa)
      Tej jeden Pan tez sie nie znal a ten drugi to inna bajka smile
      Wiec zycze abe w razie awari trafic wlasnie na tego milego Pana co
      Dzisiaj z nim rozmawialam
      smile
      • thea19 Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 24.07.12, 17:06
        czy mowa o P. Sebastianie? obiecal mi wyslac nowa tapicerke w tym tygodniu (kontakt mailowy z serwisem bbo nie istnieje) po ponad miesiacu od zgloszenia... w sumie jest od dystrybucji ale kiedys tez juz z nim zalatwialam reklamacje jak mnie serwis olewal.
        • mama1dawidka Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 24.07.12, 18:38
          ta chyba P Sebastian
          on wiedzial o co caman
          i byl Bardzo mily
          • agnes_nyc Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 24.07.12, 20:17
            Sebastian to handlowiec i jest bardzo mily smile
            • lucyna_1980 Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 24.07.12, 20:20
              tu zdania są podzielone tongue_out
              • gibon301 Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 24.07.12, 20:53
                jest miły do czasu. to właśnie on mnie 'zwymyślał' tylko że ja załatwiałam z nim w końcu resztę osobiście i wtedy nie był już miły, ba był bardzo obcesowy...no ale cóż... jak napisała agnes dopóki więcej osób się nie poskarży to nic się nie zmieni, niemniej jednak życzę pozytywnego załatwienia sprawy
                • iwon_81 Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 25.07.12, 15:52
                  nie chcę bronic tutaj racji serwisu, p. Sebastiana, czy Waszych moje drogie Panie,
                  ale w moim przypadku serwis i P. Sebastian pełen pozytyw.
                  Dzwoniłam do serwisu w sprawie reklamacji, a na drugi dzień dzwonił p. Sebastian, że w sumie jest w trasie ale ma po drodze i przyjedzie zobaczyć. Szczerze mówiąc byłam zdziwiona, ale po 20-tej zadzwonił dzwonek do drzwi i po 5 minutach wózek był naprawiony. Okazało się że tylko mała śrubka w rączce poluzowała się. P. Sebastian powiedział, że to nie jest normalna procedura i tym się nie zajmuje, ale jak już tu był to zaoszczędził wszystkim czasu i kłopotu. Byłam bardzo zadowolona, bo wyjeżdżałam na urlop i bardzo mi na tym zależało.
                  Myślę, że Twoje spotkanie z p. Sebastianem to musiał być jakiś ciężki dzień dla niego, co go nie usprawiedliwia, ale myślę, że drugim razem na pewno będziesz zadowolona i wyjaśnicie sobie tą sprawe.

• gibon301 Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 25.07.12, 21:51
                    nie, nie wyjaśnimy sobie bo drugiego razu nie będzie, ja wózka bboo już nie kupię, a ten jest po gwarancji, nawet jak się coś stanie to będę naprawiać w austrii, na pewno nie tu choć 4kids mam pod nosem, a bezczelne zachowanie wychwalanego przez Ciebie p.Sebastiana nie było jednorazowe wobec mnie, choć pierwszy z nim kontakt też był pozytywny. po tym wątku już widzę, że jednak ten serwis jest mega do dooopy (z małymi wyjątkami)
    • mama1dawidka Re: Bugaboo cameleon- popsuty stelaż 26.07.12, 14:45

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka